luchtballon
 • Meevaren met een luchtballon?
 • Wikipedia Luchtballon
 • Hot-air balloon - how it works
 • BLOG - how hot air balloons work
 • Stad GENT
 • Ballonvaren
  Gefascineerd door een luchtballon
  13-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballonvaart was prachtig! Eerste keer mee met een luchtballon!

  Al vele jaren ben ik gefascineerd door luchtvaart in het algemeen, maar sinds kort heb ik echt het genot van een ballonvaart zelf mogen ervaren!

  Ik ben woonachtig in Drongen, een dorpje vlakbij Gent, en boven onze woning zie ik in de zomer dikwijls een luchtballon over vliegen. Dikwijls nam ik mijn fototoestel om enkele foto's van die zwevende bol te nemen. Je ziet ze in alle kleuren en formaten die ballons, echt prachtig.
  Eind april kwam er weer een luchtballon over varen en deze keer vloog hij echt laag over de weiden en akkers...hij was aan het zoeken om te landen! Op de ballon stond reclame van StartPeople, nog nooit van gehoord. Ik heb onmiddellijk mijn fiets genomen en er achter gereden in de hoop er te kunnen bij zijn als hij ging landen. En ja hoor...ik was er op tijd bij! De ballon kwam zachtjes tegen de grond neer, stuiterde even en bleef verder mooi recht staan. Ik ben toen direct naar de ballon toe gelopen en de vriendelijke piloot sprak me direct aan om te vragen of ik soms wist wie de eigenaar van het grasveld was. Blijkbaar is het de gewoonte dat men aan de eigenaar van het terrein waar men land een flesje champagne te overhandigen als bedanking. Ondertussen had ik al kennis gemaakt met de piloot, J├╝rgen Dobbelaere, die me al gauw wat meer uitleg gaf hoe een luchtballon kan vliegen en wat zo allemaal de onderdelen zijn...een uiterst interessante uitleg! Ik vroeg aan de piloot hoe je ballonvaarder kan worden en hoe lang dat allemaal duurt enz..
  Misschien is dit ook wel iets voor mij om ooit ballonvaarder te worden! Jurgen, de piloot, was sinds enkele jaren ballonvaarder en hij vertelde me dat hij nog steeds 100% van iedere ballonvlucht genoot. Ondertussen ben ik zelf eens meegevaren met de luchtballon en dit was echt een prachtige ervaring. Een ballonvlucht die ik nooit zal vergeten! We zijn toen met de luchtballon vertrokken Gent en hebben gevlogen tot in Eeklo.
  Ik ben alvast aan het uitkijken voor mijn 2de ballonvaart te maken! Op de foto hiernaast een foto van de luchtballon toen deze over ons huis vloog.

  Er staan enkele mooie foto van ballonvaarten op de website van de piloot www.luchtballon.be  

  Binnenkort zet ik hier ook enkele foto's op van mijn eerste ballonvaart!
  Groeten,
  Roel

  13-07-2007 om 13:14 geschreven door Roel Timmers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (3)


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!