ballonnekes reizen
fietsreis Italië
Inhoud blog
 • nog 3 keer slapen
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  08-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  23/04/10

  Nog 2 nachtjes slapen en wij lie z’n der mee weg.Da feesstje blijft maar duren dus vandaag is er nog nen b-b-q gepland bij Vera in den hof.’k Geef alle ne goeie raad als uw vrienden een afscheidsfeestje geven en die gaan met den trein oep reis maak her dan niet te bond want dan wille die later revanche.Maor mannen (volgende keer zal ik is vrouwen gebruiken quistie van demansiepatie he) ‘t was plizant zenne.

  24/04/10

  Nog 1 nachtje slapen en dan zijn we er eindelijk mee weg.Ik kan haast ni meer wachten.Moet nog wel alles inpakken en de fiets demonteren voor transport, dan komen er nog een paar vrienden ontbijten en dan komt den Bob me halen.Hij ga me naar ons Jef brengen en dan ben ik toch al een eindje op weg he.Vera is er als eerste met de koffiekoeken.Dan den Boom en Katje Kiekendraad en ni veel later komen ook de Giedo en de Kapodasterke er aan.Nog een laatste koffieke alles inladen kussen en eindelijk weg zijn wij.En nu wakker blijven want al bijal hebben we ni veul geslapen.We schieten goe op en dan een file .D’r is waarschijnlijk een aksidentje gebeurd mao we zijn er rap verbij.’K weu wakker in de volgende file en we zijn nog maar nabij Luxenburg.Een goei uurke later met een stomme lus die nie echt nodig was zit er weer vaart in.Af en toe een pause voor de woef is uit te latenen hop daar is Lyon al Seal is in den auto geboren dus ge hed daar gene last van .Ken da gezegde van moeke he viskes gebakken…vanaf na is da den Bob heeft kieke gebakken.

  Na een lekker maaltje moeten we nog zo’n 2 uurtjes bollen en dan zijn we er.Ons Jef heeft een plekje klaargemaakt in z’nne silo voor m’n tent dus we zijn vlug geinstalleerd.Dan den Bob nog naar zijn slaapplaats wuiven en eindelijk slapen slapen en nog eens slapen.

  25/04/10

  Gewekt worden door de kindjes,t’is weer is wa anders he.Vlug een jat koffie en nen babbel en de tent verder installeren.Dan de boerderie aan een vlugge inspektie onderwerpen .Op het eerste zicht is den tijd er een beetje stil blijven staan,buiten de silo is er dus ni veel verandert.Ondertussen heeft de franse tak van de Olieslagerkes m’nne fiets ondekt en ze willen hem zo rap mogelijk uitproberen.Yan-Elie wist me te vertellen dat hij de mekanieker van dienst was en dat hij me wel even zou helpen met het monteren van mijn fiets.

  Daarrna moest de hele familie toch even proefrijden.

   

  Den dag vliegt verbij en het lijkt hier wel zomer,dus korte broek en t ‘schirt zijn nodig.

   

  26/04/10

  Voor Jef is t’ook zomer en hij heeft z’n wilde haren afgeknipt.Van den eerste schok bekomen en met de eerste koffie van den dag maken we ons klaar voor onze eerste beklimming,want achter het huis ligt er eentje van 2de katogorie.Ze lukt me in drie keer zonder bagage.Moet toch nog wa met m’n versnellingen leren werken want in de bergen das toch nogn iets anders dan in Antwerpen.Seal is in zijn nopjes en loopt dartelend mee.

  27/04/10

  We worden al iets beter wakker en zo zijn men dagen ook weer al iets langer.We hebben voor vandaag de toer de Mon tourte op onze menu gezet met het karreke en een klein beetje bagage.Een klimmetje van een 500 m. een veldweg door een bos een lange zalige afdaling en terug ne klim van ongeveer 500 m.Al bij al viel het nog mee.Maar blijven oefen is de boodschap.Morgen moet er en kalfje uitgebeend worden en ik peins dak da toch nog altijd beter kan dan boer Jef!!!Het weer word hier met den dag beter ikke dus bruinerAlleen d’s nachts is het wa frisser en steek er al is een windje op

  28/04/10

  We worden gewekt door een kieke van onze Jef ,dat heeft besloten om in de hooibalen vlak naast de tent ne nest te maken.wel makelijk zon vers eike vlak neffest de deur.En ja hoor d’r is gene dag die begint zonder safke en een kaffeke en zo is het al weer middag en tijd om te kijken of we het nog kunnen.Beenderen poten en oren vliegen rond onze kop en oep ons gemak word een kalf omgetovert in kottelt, esckaloppe en pour friccasee .En den boer die ploegt z’n veld om en rijdt de mest uit.

   

  29/04/10

  We voelen ons al goe thuis oep de ferme ,en vandaag leren we met den tracteur reijen.Veul hendeltjes en knoppen en heel den dag rijdt den Boom mee,na zou hem me is moeten zien denk ik dan en weet dat hij da ook wel leuk zou vinne.Moar ja er moet nog veul gedaan worden want het weer begint om te slaan en we gaan de Jef nog leren om tete de veua te maken.

  30/04/10

  We zijn vandaag wakker geworden met ons hoofd in de wolken.Daar we op 1200 m..zitten is da geen rariteit.Geef met een mes en ik zou de wolken in plakjes kunnen snijden.Inpakken in zakken en verkopen op de markt.Ge zie ik zit dus echt me m’nne kop in de wolken he.Broer boer heeft belooft dat hem mij zijn fietskes ga leren makenFrançoise moet met vlees een patatten naar de A.M.A.P(VERENIGING VOOR HET INSTANTHOUDEN VAN KLEINE LANDBOUWBEDRIJVEN) en om dat het toch neen eindje weg is blijft ze daar slapen.Dus hebben wij wa tijd voor ons alleen,als de kindjes in bed liggen toch.Het eerste moet hem nog veel uitleg geven maar den tweede gaat al iets beter.Plots veel kabaal geblaf en geclaxonneer.twee auto’s stuiven het erf op en ons Jef naar buiten.De jeugd komt liekes zingen.Das hier een gebruik da de iets oudere jeugd op den 1ste mei een lieke zingen voor een paar eieren en een fles wijn .Waarmee ze dan een feestje bouwen om de lente in te huldegen.Een uurtje later begon het te sneeuwen.Aan de tent gekomen lag deze zo goe als plat.Bezweken onder het gewicht van de sneeuw.Daar m’n tentje onder de Jef zijnne silo staat heb ik geen stormtouwen gebruikt dus da hemmek da nu nog moeten doen Binnen een kwartierreke was da gefikst een mijn pollekes bevroren.

  01/05/10

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  08-05-2010, 16:19 geschreven door ballonnekes reizen  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  08-05-2010, 16:16 geschreven door ballonnekes reizen  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-05-2010, 16:10 geschreven door ballonnekes reizen  
  Reacties (2)
  22-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog 3 keer slapen
  :D
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  22-04-2010, 02:53 geschreven door ballonnekes reizen  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ballonnekesreizen

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  22-04-2010, 02:19 geschreven door  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 03/05-09/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!