Inhoud blog
  • DE KEUZE op RTV verslag over Balen
  • Veel beloven, weinig geven......
  • Gemeente Balen schuift de zwarte piet door!
  • Hulsen wordt verwaarloosd door de gemeente!!
  • Gemeente Balen boven de wet??
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Balen en Hulsen leven meer dan ooit!!
    Kom op voor je gemeente
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente Balen schuift de zwarte piet door!
    Gemeente Balen schuift de zwarte piet door! (distels)

    Daar waar vooral de burgervaders volgens het Veldwetboek toezicht dient te houden op de uitvoering van de verdelgingsplicht voor distels in gans zijn gemeente, schuift de gemeente de verantwoordelijkheid door voor het verdelgen van de “distelvelden” langs de Nagelsberg, Metaalstraat, KMO-straat en de ganse omgeving.
    Blijkbaar zou een schepen van de gemeente gecontacteerd zijn over deze distels en vertelde die doodleuk dat ze gisteren vernietigd waren. Bij controle bleek dit niet te kloppen. De schepen zou als reden voor het laattijdige verdelgen van de distels gezegd hebben dat het niet duidelijk was wie verantwoordelijk was, de gemeente of het IOK. Daar waar de gemeente wel verantwoordelijk is voor hetgeen op de bermen, langs de gemeentewegen woekert, vinden zij dat het vooral het IOK daar zijn plicht moet doen.
    De distels langs deze kant van de gracht of scheiding zijn voor de gemeente en over de gracht (of scheiding) zijn voor de eigenaar, hier meestal het IOK.Wanneer er dus distels groeien op een perceel van een brave burger is het duidelijk wie er voor moet opdraaien maar wanneer er hele velden in bloei staan, en het zaad zich dus volop kan verspreiden naar andere percelen, schuift men de zwarte piet door, terwijl de burger daar geen boodschap aan heeft. Zeker niet in Balen, want wettelijk dient de burgemeester het toezicht te houden en de eventuele eigenaars op de vingers te tikken. Indien dan nog niks gebeurt dient onze burgervader actie te ondernemen om de distels te laten verdelgen, op kosten van de eigenaar.De discussie in dit geval is bijna lachwekkend, ware het niet zo ernstig. Het doorschuiven van de verantwoordelijkheid door onze burgervader, zijn mandatarissen en de gemeentelijke diensten naar het IOK, waar onze burgervader trouwens voorzitter van is, is ontlopen van verantwoordelijkheid.Maar wie is hier weer het slachtoffer? Juist! Onze burgers, vooral onze boeren, die ooit die mensen verkozen hebben om zulke verantwoordelijkheid te dragen. 


    07-08-2012 om 00:00 geschreven door defons  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulsen wordt verwaarloosd door de gemeente!!

    Hulsen wordt verwaarloosd door de gemeente!! 

    Terwijl het momenteel in het centrum van Balen-Hulsen bruist van energie en muziek rond Swingin’ Hulsen, wordt het dorpje toch maar stiefmoederlijk behandeld door de gemeente, om niet te zeggen “verwaarloosd. Uit de enquette “iedereen burgemeester” is reeds duidelijk gebleken dat het marktplein van Hulsen er ondermaats bij ligt. Maar wat reeds een aantal maanden echt storend was, waren de nadars die geplaatst waren ter vervanging van de bakken als afsluiting van de weg aan de pastorij en de kerk. Om onbekende redenen werden de bakken die een stukje van de straat Hulsen, voor de pastorij en de kerk, om veiligheidsredenen afsluiten, weggehaald. Ter vervanging werd de straat afgesloten door nadars die ’s nachts zeer slecht verlicht of gesignaleerd werden. Bij navraag vorige week in de buurt bleek niemand te weten waarom dit gedaan werd. Toeval of niet, vorige maandag, nadat een ijverige fotograaf de toestand had vastgelegd, stonden er plots weer bakken op de rijbaan en zijn de nadars, na verschillende maanden, eindelijk weer uit het centrum verdwenen. Maar ’s nachts vormen deze onverlichte, slecht gesignaleerde (met verschillende kapotte reflectoren), grijze bakken een gevaarlijk obstakel op deze rijbaan.                        

         
           


    Nog geen 50 meter daar vandaan, vlak bij de markt dus, in de bocht waar in september weer heel wat schoolkinderen op hun fietsjes zullen passeren, gaapt een gracht op amper 30cm van het asfalt van de rijbaan.  Iedereen beseft hoe gevaarlijk de situatie daar is voor onze bengels, zeker wanneer er tegelijkertijd auto’s passeren. Laten we hopen dat niemand naast het asfalt geraakt en tegen de harde duiker in de gracht opbotst. De gevolgen zijn niet te overzien. Maar blijkbaar is voor de gemeente een open gracht, midden in de dorpskom, belangrijker dan de veiligheid voor onze kinderen. Dit is onbegrijpelijk, te meer omdat het er bij warm weer bijna niet te harden is van de stank vanuit deze gracht die een echte open riool vormt.  




    Dat Hulsen, op gebied van verkeersveiligheid, bij de gemeente, niet echt van tel is, bewijst ook de situatie bij de wegversmalling op de Ossenberg, juist voorbij de Ericastraat. Een situatie die daar door de gemeente juist geschapen werd om de verkeersveiligheid te verbeteren zorgt er nu voor dat het, weer vooral voor onze fietsers, juist veel onveiliger is. Bij de wegversmalling die er destijds werd gecreëerd werd er een stukje fietspad voorzien zodat de fietsers veilig langs de wegversmalling konden fietsen, maar de laatste maanden hangen de takken er zo laag dat zelfs een kind er moet oppassen voor die takken. Echt ongehoord!    
      
         

    Oproep aan de creatievellingen om hun mening, eventueel met schets, te geven om het marktplein van Hulsen, en alle andere pleinen in Balen, te verbeteren en verfraaien. Ook foto’s e.d. van onveilige situaties in onze gemeente zijn welkom om ze aan te kaarten bij de gemeente. Je mag dergelijke zaken doormailen naar fons@hulsen.be of in de brievenbus bezorgen op Hulsen 173, Balen.  


    07-08-2012 om 00:00 geschreven door defons  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente Balen boven de wet??
    Gemeente Balen boven de wet??

    Elke burger is wettelijk verplicht om o.a. de akkerdistels op zijn eigendom te bestrijden, maar ook de gemeente dient dit op zijn gronden en bermen te doen. Dat staat duidelijk in de verordening van de gouverneur van de Provincie Antwerpen, dd 1 maart 2012, die jaarlijks wordt opgemaakt naar aanleiding van de wetgeving betreffende de bestrijding van schadelijke planten en plantaardige organismen.


    Toch lapt de gemeente Balen deze wetgeving duidelijk aan haar laars terwijl de brave burger er heel wat tijd in moet steken om met die wet in orde te zijn. In heel wat bermen staan er momenteel distels in volle bloei waardoor de beruchte pluiszaden uitvliegen over de eigendommen van onze burgers en waardoor die volgende jaren opnieuw geplaagd zitten met deze, misschien wel mooie planten met mooie purperen bloemen, maar schadelijke en moeilijk te vernietigen planten.



    Door deze handelswijze getuigt de gemeente en zijn mandatarissen van een gebrek aan respect tegenover zijn burgers.


    07-08-2012 om 00:00 geschreven door defons  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 01/10-07/10 2012
  • 06/08-12/08 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs