Inhoud blog
 • DE KEUZE op RTV verslag over Balen
 • Veel beloven, weinig geven......
 • Gemeente Balen schuift de zwarte piet door!
 • Hulsen wordt verwaarloosd door de gemeente!!
 • Gemeente Balen boven de wet??
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Balen en Hulsen leven meer dan ooit!!
  Kom op voor je gemeente
  05-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KEUZE op RTV verslag over Balen
  Echt wel een lachertje, dit stukje journalistiek!
  Een journaliste van de GVA komt daar even de loftrompet afsteken over de huidige coalitie van Balen alsof ze in de gemeente woont.
  Hetgeen zij bracht was alles behalve objectief en duidelijk voorgekauwd door onze bewindspartijen, of heeft zij een glazen bol waardoor zij weet dat er “een tornado aan fietspaden” zullen komen de volgende jaren?
  Die zouden er vorige eeuw al moeten geweest zijn maar werden telkens weer om even of andere dubieuze reden uitgesteld door de toenmalige CD&V die al sinds mensenheugenis aan de macht zijn, en hun latere coalitiepartners.
  BELOVEN? BELOVEN? BELOVEN.
  Ondertussen is het wel “belofte maakt schuld” of zijn het gewoon telkens zoethoudertjes of leugens geweest.

  Hebben onze traditionele partijen dan zo weinig respect voor hun kiezers en nemen ze hen echt voor dom??

  Als afsluiter hield zowel Johan als Werner de kiezers voor echte naïevelingen.Johan beweerde dat er met CD&V geen voorakkoord kon zijn want daarvoor had men 3 partijen nodig terwijl de bewindsploegen in Balen altijd alleen of, zoals de laatste 2 legislaturen, met 2 partijen de plak hebben gezwaaid.
  Sorry Johan, maar wees eerlijk. Het is zelfs al geen publiek geheim meer, want iedere burger weet het, dat er een voorakkoord is tussen CD&V en SP.a. Kijk maar even naar uw eigen “reclamefolder”, samen met SP.a.
  Werner durfde nog beweren dat de gemeente hun verantwoordelijkheid voor goede wegen perfect had genomen en dat ze over de “slechte gewestwegen” niks te zeggen hadden. Vind je nu echt alle Balenaren zo idioot? Iedereen weet links of recht wel een aantal gaten staan in de gemeentewegen.

  Durf nu eindelijk toch eens eerlijk en correct te zijn naar de burgers en neem hen voor vol, zoals ze het verdienen.
  Voer gewoon eerlijke en correcte dorpspolitiek”!!!

  http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2012100116395715_rapport-balen

  05-10-2012 om 14:48 geschreven door defons  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel beloven, weinig geven......
  Dat laatste weken krijg je een massa drukwerk in je brievenbus.
  Iedere politieker probeert op de laatst moment u toch nog te overtuigen om uw stem te krijgen.
  Hier in Balen is het echter niet te geloven wanneer je de blaadjes van zowel CD&V als SP.a leest.
  Zij proberen, na 6 jaar bewind, opnieuw met ongeveer dezelfde beloftes de burgers voor zich te winnen in de hoop dat de gewone man er opnieuw in trapt.De voorbije 6 jaar is er in Balen in de afgelegen parochies en gehuchten omzeggens niks gebeurd.

  Toch beloofde men toen te zorgen voor fietspaden langs Rijsbergdijk en de Postelweg, langs de Steenweg op Leopoldsburg, langs de Oosthamsesteenweg en de Meerhoutsebaan.
  Resultaat? Niks, nul, noppes!!
  Men beloofde riolering in Rosselaar, Hulsen, Oosthamsesteenweg en zo meer.Resultaat?
  Niks, nul, noppes!!
  In de verkiezingsbrochures van de bewindsploegen staat nu wel in het groot dat de riolering in Hulsen prioritair is. Een paar maanden geleden stond in alle kranten dat men in augustus 2012 riolering zou leggen langs de Oosthamsesteenweg en Roggestraat. Maar tot op heden gebeurt er niks!! 
  Zo kunnen we nog wel even bezig blijven met opsommen van beloftes die niet werden waar gemaakt maar nu weer worden beloofd.Tja, het was natuurlijk niet hun schuld dat er niks gebeurd is. Ofwel wil het Vlaamse Gewest niet meewerken, ofwel willen de burgers het iets anders, en nog legio andere drogredenen om hun falen af te schuiven.
  Resultaat echter voor de gemeente Balen: alle centen zijn ondanks alles gewoon op!! Ja, ze hebben toch een aantal mooie projecten gerealiseerd! Klopt en dat is geweldig, maar voor een beperkt aantal mensen, terwijl toch iedereen mee betaalt, maar kan fluiten naar zaken waar de meeste mensen zouden van kunnen genieten zoals verkeersveiligheid of riolering en meer van die gewone dingen waar iedereen recht op heeft. 

  Als dat “alles inbegrepen” is ???? 

  Wij hebben nog niks kunnen bewijzen en dan is het natuurlijk gemakkelijk want de beste stuurlui staan aan wal.
  Wij beloven echter maar een ding. Wij zullen proberen er het beste van te maken voor zoveel mogelijk mensen. Wij zullen luisteren en niemand vergeten.Ook al zal het budget zeer beperkt zijn want het reservepotje van Balen is leeg en de centen die ze kregen voor de verkoop van het rioleringsnet is al op.
  Maar wij willen toch er het beste van maken en roeien met de riemen die er zijn, zoals een goede huisvader. 
  Op 14 oktober hebben jullie de kans.
  Ofwel kies je voor dezelfde beloftes van 6 jaar geleden, veel beloven, weinig geven doet de gek in vreugde leven.
  Ofwel kies je eindelijk met zowel je hart als met je verstand voor verandering. 

  Aan jullie de keuze! 

  04-10-2012 om 16:38 geschreven door defons  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente Balen schuift de zwarte piet door!
  Gemeente Balen schuift de zwarte piet door! (distels)

  Daar waar vooral de burgervaders volgens het Veldwetboek toezicht dient te houden op de uitvoering van de verdelgingsplicht voor distels in gans zijn gemeente, schuift de gemeente de verantwoordelijkheid door voor het verdelgen van de “distelvelden” langs de Nagelsberg, Metaalstraat, KMO-straat en de ganse omgeving.
  Blijkbaar zou een schepen van de gemeente gecontacteerd zijn over deze distels en vertelde die doodleuk dat ze gisteren vernietigd waren. Bij controle bleek dit niet te kloppen. De schepen zou als reden voor het laattijdige verdelgen van de distels gezegd hebben dat het niet duidelijk was wie verantwoordelijk was, de gemeente of het IOK. Daar waar de gemeente wel verantwoordelijk is voor hetgeen op de bermen, langs de gemeentewegen woekert, vinden zij dat het vooral het IOK daar zijn plicht moet doen.
  De distels langs deze kant van de gracht of scheiding zijn voor de gemeente en over de gracht (of scheiding) zijn voor de eigenaar, hier meestal het IOK.Wanneer er dus distels groeien op een perceel van een brave burger is het duidelijk wie er voor moet opdraaien maar wanneer er hele velden in bloei staan, en het zaad zich dus volop kan verspreiden naar andere percelen, schuift men de zwarte piet door, terwijl de burger daar geen boodschap aan heeft. Zeker niet in Balen, want wettelijk dient de burgemeester het toezicht te houden en de eventuele eigenaars op de vingers te tikken. Indien dan nog niks gebeurt dient onze burgervader actie te ondernemen om de distels te laten verdelgen, op kosten van de eigenaar.De discussie in dit geval is bijna lachwekkend, ware het niet zo ernstig. Het doorschuiven van de verantwoordelijkheid door onze burgervader, zijn mandatarissen en de gemeentelijke diensten naar het IOK, waar onze burgervader trouwens voorzitter van is, is ontlopen van verantwoordelijkheid.Maar wie is hier weer het slachtoffer? Juist! Onze burgers, vooral onze boeren, die ooit die mensen verkozen hebben om zulke verantwoordelijkheid te dragen. 


  07-08-2012 om 00:00 geschreven door defons  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulsen wordt verwaarloosd door de gemeente!!

  Hulsen wordt verwaarloosd door de gemeente!! 

  Terwijl het momenteel in het centrum van Balen-Hulsen bruist van energie en muziek rond Swingin’ Hulsen, wordt het dorpje toch maar stiefmoederlijk behandeld door de gemeente, om niet te zeggen “verwaarloosd. Uit de enquette “iedereen burgemeester” is reeds duidelijk gebleken dat het marktplein van Hulsen er ondermaats bij ligt. Maar wat reeds een aantal maanden echt storend was, waren de nadars die geplaatst waren ter vervanging van de bakken als afsluiting van de weg aan de pastorij en de kerk. Om onbekende redenen werden de bakken die een stukje van de straat Hulsen, voor de pastorij en de kerk, om veiligheidsredenen afsluiten, weggehaald. Ter vervanging werd de straat afgesloten door nadars die ’s nachts zeer slecht verlicht of gesignaleerd werden. Bij navraag vorige week in de buurt bleek niemand te weten waarom dit gedaan werd. Toeval of niet, vorige maandag, nadat een ijverige fotograaf de toestand had vastgelegd, stonden er plots weer bakken op de rijbaan en zijn de nadars, na verschillende maanden, eindelijk weer uit het centrum verdwenen. Maar ’s nachts vormen deze onverlichte, slecht gesignaleerde (met verschillende kapotte reflectoren), grijze bakken een gevaarlijk obstakel op deze rijbaan.                        

       
         


  Nog geen 50 meter daar vandaan, vlak bij de markt dus, in de bocht waar in september weer heel wat schoolkinderen op hun fietsjes zullen passeren, gaapt een gracht op amper 30cm van het asfalt van de rijbaan.  Iedereen beseft hoe gevaarlijk de situatie daar is voor onze bengels, zeker wanneer er tegelijkertijd auto’s passeren. Laten we hopen dat niemand naast het asfalt geraakt en tegen de harde duiker in de gracht opbotst. De gevolgen zijn niet te overzien. Maar blijkbaar is voor de gemeente een open gracht, midden in de dorpskom, belangrijker dan de veiligheid voor onze kinderen. Dit is onbegrijpelijk, te meer omdat het er bij warm weer bijna niet te harden is van de stank vanuit deze gracht die een echte open riool vormt.  
  Dat Hulsen, op gebied van verkeersveiligheid, bij de gemeente, niet echt van tel is, bewijst ook de situatie bij de wegversmalling op de Ossenberg, juist voorbij de Ericastraat. Een situatie die daar door de gemeente juist geschapen werd om de verkeersveiligheid te verbeteren zorgt er nu voor dat het, weer vooral voor onze fietsers, juist veel onveiliger is. Bij de wegversmalling die er destijds werd gecreëerd werd er een stukje fietspad voorzien zodat de fietsers veilig langs de wegversmalling konden fietsen, maar de laatste maanden hangen de takken er zo laag dat zelfs een kind er moet oppassen voor die takken. Echt ongehoord!    
    
       

  Oproep aan de creatievellingen om hun mening, eventueel met schets, te geven om het marktplein van Hulsen, en alle andere pleinen in Balen, te verbeteren en verfraaien. Ook foto’s e.d. van onveilige situaties in onze gemeente zijn welkom om ze aan te kaarten bij de gemeente. Je mag dergelijke zaken doormailen naar fons@hulsen.be of in de brievenbus bezorgen op Hulsen 173, Balen.  


  07-08-2012 om 00:00 geschreven door defons  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente Balen boven de wet??
  Gemeente Balen boven de wet??

  Elke burger is wettelijk verplicht om o.a. de akkerdistels op zijn eigendom te bestrijden, maar ook de gemeente dient dit op zijn gronden en bermen te doen. Dat staat duidelijk in de verordening van de gouverneur van de Provincie Antwerpen, dd 1 maart 2012, die jaarlijks wordt opgemaakt naar aanleiding van de wetgeving betreffende de bestrijding van schadelijke planten en plantaardige organismen.


  Toch lapt de gemeente Balen deze wetgeving duidelijk aan haar laars terwijl de brave burger er heel wat tijd in moet steken om met die wet in orde te zijn. In heel wat bermen staan er momenteel distels in volle bloei waardoor de beruchte pluiszaden uitvliegen over de eigendommen van onze burgers en waardoor die volgende jaren opnieuw geplaagd zitten met deze, misschien wel mooie planten met mooie purperen bloemen, maar schadelijke en moeilijk te vernietigen planten.  Door deze handelswijze getuigt de gemeente en zijn mandatarissen van een gebrek aan respect tegenover zijn burgers.


  07-08-2012 om 00:00 geschreven door defons  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/10-07/10 2012
 • 06/08-12/08 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!