Inhoud blog
  • Sampita sa zelatinom
  • Karidopita - Grcka torta sa orasima
  • Sofficini
  • Pita sa visnjama
  • Projice
  • Rolat/torta Macije oci
  • Spanakotiro pita (Grcka pita sa spanacem)
  • Salata od lososa i tunjevine
  • Uskrsnji vencici
  • Kiflice sa pavlakom
  • Engleski kolac sa jabukama
  • Lenja pita
  • Sacher torta (Sacher torte)
  • Slani rolati
  • Rolnice od tikvice
  • Bounty torta
  • Dobos torta
  • Bagel (djevrek)
  • Vasina torta
  • Posna strudla sa makom ili orasima
    Categorieën
  • glavna jela (0)
  • hladna predjela (2)
  • kolaci (4)
  • poslastice (0)
  • posno (0)
  • slana testa (2)
  • supe (0)
  • testenina (0)
  • topla predjela (1)
  • torte (10)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Bajadera
    Moja kolekcija recepata
    04-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uskrsnji vencici









    Za otprilike 9 vencica:

    Prva faza:
    125 ml vrele vode
    50 g secera
    20 g botera ili margarina

    Druga faza:
    7 g suvog kvasca ili 20 g svezeg
    1 kasicica meda
    50 ml mlake vode
    1 jaje
    1 vanil secer
    strugana kora od limuna ili pomorandze

    Treca faza:
    425 g brasna
    1 kasicica soli



    U prvoj fazi isecemo buter na parcice i stavimo u ciniju sa secerom, sve prlijemo vrelom
    vodom i ostavimo 10 minuta da odstoji ili sve dok se buter potpuno ne istopi



    U drugoj fazi masi od butera dodamo suvi kvasac, mlaku vodu pomesanu sa kasicicom meda
    istruganu koricu od limuna, vanilin secer i jedno jaje i sve dobro mutimo oko 5 minuta.



    U trecoj i poslednjoj fazi ovoj masi dodajemo postepeno brasno i 1 kasicicu soli.



    Sve dobro izmesimo da bude cvrsto, elasticno testo i ostavimo oko 2 sata da naraste.



    kad je testo naraslo



    formiramo valjak i isecemo na 9 jednakih delova



    od svakog dela napravimo uze



    krajeve prebacimo unakrsno levo i desno



    i savijamo u obliku kruga



    vencice stavljamo u pleh za pecenje i ostavimo jos 1 sat da narastu



    premazemo sa zumancetom razmucenim sa 1 kasikom mleka i pospemo sa braon secerom



    Pecemo u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 - 20 minuta









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 25/01-31/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Gastenboek
  • een fijne maandag

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Svetlanasrecepten

  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    adverteren
    www.bloggen.be/adverte
    View My Stats

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs