Inhoud blog
 • Laatste dag werkplekleren
 • Dag 4 werkplekleren
 • Dag 3 werkplekleren
 • Werkplekleren dag 2
 • Dag 1 werkplekleren
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Werkplekleren 6 Business oktober 2015
  werkplekleren
  30-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag werkplekleren
  Vandaag onze laatste dag. Mevrouw Agnes en ik begonnen onze dag met het openen van de post en de mails. We checkten de rekeningen of er al dan niet iets was bij gekomen was. Iets later begon ik alweer met het inboeken van de aan- en verkoopfacturen. Mevrouw Agnes wou dat ik eens de telefoon beantwoordde, verschillende klanten of leveranciers belden in verschillende talen. Ik had het moeilijker verwacht, een vreemde taal verstaan of spreken leek me niet gemakkelijk maar het viel eigenlijk nog verbazend goed mee. Na de middag keek ik samen met mevrouw Agnes na of ik alle documenten had. Na de middag was het zeer rustig, er was tijd voor een grapje. Verder mocht ik nog eens gaan kijken in de fabriek of ik al dan niet nog vragen had. Toen was het alweer tijd. Deze week heeft me echt laten beseffen dat een job hebben iets helemaal anders is dan naar school gaan. Ik ben zeer dankbaar dat mevrouw Agnes tijd vrij maakte voor mij en me zo goed mogelijk probeerde te helpen. Ik heb veel opgestoken van deze week.

  30-10-2015 om 18:06 geschreven door Baeyens_n  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 werkplekleren
  Al de vierde dag van onze week. Ik begon mijn dag net zoals de voorgaande met het openen van de post en de mails. Gisteren zei mijn begeleider dat ik vandaag alle documenten kon bemachtigen en alle vragen kon stellen die ik moest stellen. Ik had in de voormiddag omstreeks tien uur een afspraak met meneer De Mil. Hij kon makkelijk op al mijn vragen antwoorden in verband met stockbeheer en voorraad. In de namiddag hiel ik me nog even bezig met het inboeken van aan- en verkoopfacturen. Iets later mocht ik van mevrouw Agnes nog een kijkje nemen in het atelier en het magazijn, ook verzamelde ik samen met haar alle documenten die op ons lijstje stonden. Het was voor sommige documenten niet gemakkelijk om ze te vinden maar uiteindelijk lukte dit toch. Zo zat de dag er alweer op. Morgen onze laatste dag. Het staat nu al vast dat het een zeer leerrijke week was.

  29-10-2015 om 22:03 geschreven door Baeyens_n  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 werkplekleren
  De derde dag van onze week begon ik alweer met het openen van de post en de mails. Dit wordt zo stilaan een routine. Op woensdag is het een halve dag dus vliegt de tijd nog meer dan anders. Mevrouw Agnes hield zich vooral bezig met het beantwoorden van telefoons en het doorsturen van documenten, terwijl hield ik me bezig met het inboeken van aan- en verkoopfacturen. Dit ben ik ondertussen al wel gewoon. Mevrouw Agnes vroeg me ook om het archief eens op te ruimen en alle documenten te verwijderen die er niet meer hoorden. Deze taak nam al snel twee uur in beslag. De dag zat er heel snel op, ik kan bijna niet geloven dat de week al de helft gepasseerd is.

  28-10-2015 om 17:59 geschreven door Baeyens_n  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkplekleren dag 2

  Vandaag dag nummer 2. Na al mijn goeie ervaringen van gisteren begon ik ook vandaag met goeie moed. We startte zoals elke dag met het openen van de post en de mails. Nadat deze klus was geklaard kon ik net zoals gisteren starten met het boeken van de aan-en verkoopfacturen. Dit was al de tweede dag op rij maar dat temperde mijn enthousiasme niet, zeker niet nu ik weet dat we dit later nog zullen behandelen in de lessen bedrijfseconomie. Na de namiddag kreeg ik bezoek van mevrouw De Medts, zoals verwacht was alles in orde. Ik was druk aan het werk en zo heeft ze het graag. Ik voel wel aan dat na de middag alles iets losser verloopt en er al eens tijd is voor een grapje tussendoor. Nadat al mijn facturen en zendnota's waren ingeboekt, ging ik een kijkje nemen in het atelier. Ik nam veel foto's en verzamelde veel informatie. Iedereen was er zeer vriendelijk. De tijd ging alweer zeer snel en zo was de tijd om naar huis te gaan gekomen.

  27-10-2015 om 18:35 geschreven door Baeyens_n  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 1 werkplekleren

  Dag 1 verliep zoals verwacht een beetje onwennig, de werksfeer die er hing toen ik binnenkwam, was ik helemaal niet gewoon. Iedereen neemt rustig plaats en gaat aan de slag. Mijn begeleidster mevrouw Agnes nam me meteen onder haar vleugels en ook wij gingen aan de slag. Het eerste wat we gedaan hebben was het checken van de mails. Ik schrok ervan hoeveel mails er in het weekend nog worden verstuurd. Het viel op hoeveel mails er worden verstuurd naar het buitenland en omgekeerd. Mevrouw Agnes spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels dus voor haar is dit geen enkel probleem. Na het checken van de mails maakte mevrouw Agnes me wegwijs in het boekhoudsysteem. Het is eigenlijk makkelijker dan het eruitziet. In het begin deden we een paar boekingen samen, na de middag was het dan eindelijk aan mij. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon na de middag met het boeken van aan- en verkoopfacturen. In de klas doen we dit manueel maar op de computer is dit toch iets makkelijker en leuker. Omstreeks 1 uur voor de werkdag erop zat, waren alle boekingen ingeboekt. We checkten nogmaals de mails en antwoordde op vragen van de klanten. De dag vloog voorbij, morgen dag 2 met hopelijk dezelfde toffe ervaringen.

  26-10-2015 om 17:28 geschreven door Baeyens_n  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/baeyens_n

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  25-10-2015 om 11:25 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!