!! NIEUWE BEZOEKERS !! lees eerst even hieronder
haai

Blijkbaar ben je op mijn blog verzeild geraakt, gewild of ongewild.

In ieder geval kun je eens wat rondkijken en -lezen.

Deze blog is er voor iedereen die mij graag wat zou willen volgen op men reis door en rond de wereld.
Ik zal men best doen om deze regelmatig van nieuwe tekst en foto's te voorzien, als ik aan een computer met internetverbinding kan geraken tenminste.

Ik hoop dat ik met deze verhalen en foto's minstens een fractie van mijn ervaringen kan laten afstralen op eenieder van jullie.

Zoals in de titel en het adres vermeld gaat het hier over een backpacking trip, dit wil zeggen een reis met enkel de rugzak en verder niets!
Ook zal ik zo weinig mogelijk proberen te vliegen, dit om zowel ecologische, economische en meer-voeling-met-het-land redenen.
Treinen, bussen, taxi's, fietsen, kamelen, paarden, ezels, ritschka's en wat weet ik nog allemaal meer zullen dus het voornaamste transport uitmaken.

De "geplande route" is als volgt ( in hoeverre ik die zal volgen is een totaal andere vraag): vetrek belgië, vliegen naar japan, vliegen naar china, via tibet naar nepal, zo noord india binnen, noord india over land naar birma (weet nog niet of de grenzen daar open zijn, zullen wel zien), thailand, cambodja, vietnam, maleisië, singapore, indonesië, dan vliegen naar australië, vliegen naar nieuw zeeland, evt fiji zullen wel zien. Dit zal het eerste deel van de trip zijn.

Tweede deel is als volgt: vliegen van oceanië naar chili, argentinië, bolivia, peru, colombia, panama, costa rica, nicaragua, mexico, de states, canada.
Als er dan nog tijd, goesting en budget is: vliegen op zuid-afrika, zuid-oostkust afrika, ... we'll see

Zo nu zou je al ietofwa een gedacht moeten hebben waarover het hier allemaal gaat he.

Als je wilt kun je via de knop "voeg toe!" onder gastenboek een berichtje achterlaten.

Veel plezier dermee
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
backpacking the world
reisdagboek van een wereldreiziger
02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 Incredible India

Incredible India is de algemene slogan hier, alé zo promoot India zichzelf.


En kmoe zeggen kvind het inderdaad ook ongelofelijk, maar nie zoals da zet hier bedoelen.
Tbegon al aan de grens, tussen de modder en de stront.
Bijna geript en int zak gezet door ne locale opportunist. Maar nie met den dezen zenne, hij was bijna weg met de centjes maar dan moest em toch eerst nog uit de bus geraken. En daar stond ik dus.
Blijkbaar moet ik toch ferm uit men rapen geschoten hebben want heel de bus stond mij aan te gapen achteraf.
Enfin khad toch men geld terug en hij mocht eigenlijk nog content zijn dak hem geen patat verkocht heb want em verdiende het wel.

Incredible India!

En dan Gorakphur station. Stel u voor een station de grootte van station Brugge of Hasselt met al de mensen van de drie stations in Brussel erin. Allemaal hangend en liggend op de grond en allemaal Indiërs, donkere kerels dus.
En dan loopt er daar één bleken tussen die toch ook graag de trein van 23.30u zou nemen.
Kant u verzekeren, als je wa tekort aan aandacht moest hebben, tis de place to be zenne. Kheb men camera toch maar in men rugzak laten zitten deze keer, dus geen actie foto's.

Daarbovenop was de check-out in men mega-hotel tegenover het station om 10.00u, dus khad wel wat tijd te vullen voor ik men twaalf uur durende treinrit die er uiteindelijk zeventien geworden zijn naar Agra kon aanvatten.
Rondtsjolend in het slijk en de stront, en geambeteerd door bijna iedere marchan en riksjacoureur die mij allemaal als "my friend" zien (uit pure naastenliefde verzekers), heb ik het concept "met-de-duimen-draaien" toch weer een nieuwe dimensie gegeven.

Incredible India!

In Nepal kunnen ze der al goe weg mee maar hier in India ist nog een pak erger hoor.
Kheb er in Agra meer dan één gehad die mij probleemloos tien minuten bleef achtervolgen in de hoop om mij toch maar in dien riksja te krijgen. Ze testen hier ferm uw geduld moek zeggen en soms moet je je toch inhouden om nie...

En dan zijn er nog die pipo's die wachten tot dat donker wordt om dan als "my friend" naast u te glippen en letterlijk in uw oor te komen fluisteren of ge geen hasji, of coke nodig hebt.
"GET THE FUCK AWAY FROM ME YOU FUCKING FUCKS!!!": is zowat het enige da je op den duur nog wil roepen.
Shit man. 1.1miljard Indiërs en ze hangen allemaal rond mij als vliegen op ne stront, en ook da ligt hier weer genoeg!
For fucks sake! Steekt die verdomde koeien toch eens in een wei, da ze daar de boel wa gaan onderschijten. En terwijl da ge dan bezig zijt ruimt dien afval hier overal eens op en recycleert da wa, castreert die bende zwerfhonden en ruimt dien stront op.
En neen ik ben geen wandelende geldzak waar da ge aan moe komen schudden in de hoop da ter wa uitvalt én neen ik ben uw vriend nie! FUUUUUUCK

Incredible India!

Wa da ongelofelijk is, is dat diezelfde mensen zijn die toch maar het meesterwerk dat de Taj Mahal is gebouwd hebben. En wa da nog ongelofelijker is, is da nadat de Taj afgewerkt was de handen van de kunstenaars die hem gebouwd hebben afgekapt geweest zijn omda ze hem toch zeker nie zouden hebben kunnen nabouwen.

En jammer genoeg heb ik deze keer de zonsopgang nie gezien ondanks het feit dak om half vijf ben opgestaan. Maar diezelfde wolken die de zonsopgang verborgen gehouden hebben, hebben wel voor een uniek decor gezorgd.
Tzelfste maar heel anders dus.

Incredible India...


Gorakphur station by night


den Taj Mahal in al zen glorie


de details van de Taj worden gebruikt in vanalles en nog wa. Eén zo een ontwerp in een Perzisch tapijt noemen ze : the windows of live, genoemd naar de Taj. En als je dan antwoord dat de Taj wel een tombe is laat de repliek wel een tijdje op zich wachten.


maar tis toch eens de moeite om te zien


da had ik tot nu toe ook nog nie tegengekomen.

alez hoe goed is de kennis?

met één bult ist een ...
met twee bulten ist een ...

02-07-2009 om 00:00 geschreven door djordi.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
Categorie:India
>> Reageer (0)
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 superman, den dezen zet het aan naar Thailand
Alez de Taj was toch eki de moeite, maar Agra is nu precies nie echt de stad waar da je voor tplezier een paar dagen blijft rondhangen.

Dan maar snel een weeral veel te duur tatkal treinticket kopen en afzakken naar Varanasi. Kheb er al veel raars over gehoord dus kben vree benieuwd wat zal geven.
En zoals dat nog nie vanzelf gegaan is hier in India, is er toch weer een nachtelijk incidentje nodig geweest om uiteindelijk toch in Varanasi te geraken. Met 'maar' drie uur retard deze keer!

Maar kweet eigenlijk nie of dak er wel goed aan gedaan heb om tot hier te komen. Van alle smerige, ambetante en 'ongelofelijke' plaatsen neemt Varanasi toch makkelijk de koppositie in.
Bijna tzelfste als in Agra, alleen met meer mensen, met meer spanningen, meer stront en afval en met meer en kleinere straatjes.
Ook de toon in de achtergrond is hetzelfste, alleen de tekst is wa anders. Hier ist alle drie meter "yes, boat my friend. Good price my friend" waar dat in Agra voornamelijk riksja's waren die men vrienden aanboden.

Varanasi de heiligste Hindu stad.
En tis ter aan te zien. De Ganges is een wonderdrankje, Panoramix waardig, waar lustig uit gedronken wordt! Ondanks dat de as van de verbrande doden, de lichamen van de 'speciaal' gestorvenen, de was en de plas en de behoefte van mens en dier daar ook hun laatste rustplaats krijgen.

Superman had zen kryptonite die hem onoverwinnelijk maakte, hier is Varanasi ist simpelweg de  rivier. Of zou al dien drugs hier der ook iets mee te maken hebben?
In ieder geval heb ik het hier na drie dagen toch ook al weer gehad en dus wordt het weeral zo een Tatkal ticket om mij hier uit da zottekot te bevrijden.
En int wachten op de met zes uur vertraging sleeper-train die mij naar Kolkata zal brengen, kom ik nog van een Israeliër te weten dat hij deze morgen na het zien van een door honden aangevreten lijk er ook genoeg van had.

Snel naar Kolkata om men visa voor Myanmar te gaan ophalen en dan weg hier!

Maar dan wist ik nog nie dak eerst drie uur zeiknat geregend op zoek zou mogen gaan naar dien ambassade om te horen dat het visum twee weken op zich laat wachten en dat de laatste vlucht voor de komende twee maanden van Kolkata naar Myanmar over zes dagen al vertrekt!

Hoe ist mogelijk, hoe ist mogelijk.

Myanmar zal dus voor nen andere keer zijn, den dezen zet het aan naar Thailand.
Varanasi langs de Ganges


een rustpunt in men wandeling langs de rivier, theeft spijtig genoeg nie te lang geduurd.


tja de rivier is van alles en iedereen hé


eerste keus rundsleder verkrijgbaar in volgende kleuren: zwart


wit


bruin


tzijn geen vlekken op de lens hoor daj ziet op de trappen

%
schoone van verre mo verre van schoone zoals da we da zeggen


en om da te vieren springen we zoals plons de gekke kikker nog maar eens int water

kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in het ...

08-07-2009 om 00:00 geschreven door djordi.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:India
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • 48 gifgroen op lage hoogte gedurende de ganse maand
 • 47 vliegen en afvalcontainers, de eerste échte rit
 • 46 Hans en Grietje of Alain Provist, ik weet et nie
 • 45 duizend bommen en granatan
 • 44 stress, ge kunt daar aan draaien
 • 43 T.I.T. barbecue met bier
 • 42 de weg naar gelukkig zijn
 • 41 you can check out, but you can never leave...
 • 40 zuupen en zeejken
 • 39 aan een balkon of aan tstrand, zet je der bie

  Categorieën
 • Australië (10)
 • België (3)
 • Cambodja (2)
 • China (3)
 • Filippijnen (2)
 • India (2)
 • Indonesië (1)
 • Japan (7)
 • Korea (2)
 • Laos (2)
 • Maleisië (3)
 • Nepal (2)
 • Singapore (1)
 • Thailand (2)
 • Tibet (3)
 • Vietnam (4)

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Laatste commentaren
 • Thanks (Jonathan De Kerpel)
      op 29 hello motorbike?! hihihi
 • keep on klimming (Paul)
      op 46 Hans en Grietje of Alain Provist, ik weet et nie
 • AUSTRALIE (ikke)
      op 46 Hans en Grietje of Alain Provist, ik weet et nie
 • my god!!!! (Mieke)
      op 45 duizend bommen en granatan
 • YOEN VANNEKE (ikke)
      op 43 T.I.T. barbecue met bier
 • tazzie (koenraad)
      op 43 T.I.T. barbecue met bier
 • VOETTOCHTJE??? (Ikke)
      op 43 T.I.T. barbecue met bier
 • jawadde (marcus)
      op 42 de weg naar gelukkig zijn
 • BLIJ DAT JE HET HEBT BEGREPEN (ikke)
      op 40 zuupen en zeejken
 • Happy New Year !! (Barbara & oli)
      op 40 zuupen en zeejken
 • Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!