Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Blog als favoriet !
Mijn radio zender
  • radio
  • autosport
    alles over autosport
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.formulen 1 ; schumacher hart stopte in 1999..
    zevevoudig  wereldkapioen michael schumacher heeft  gezegd dat  hij na  zijn  zware  crach in  1999 in de  britse  gp zijn hart voede  stoppen  met  kloppen.

    de  ex-f1-rijder deed  zijn verhaal aan de  duitse tv-zender zdf.
    plots voelde  ik dat  mijn  hartslag verminderde en  opeens stopte  mijn hart volledig met  kloppen.
    alles  werd  zwart op dat  moment dacht ik  dat het  dat is wat je  voelt as  je op weg  bent  naar  het  hiernamaals.
    ik weet  niet  hoelang ik weg was  of het  enkel om een flauwte of  een schock ging.
    ik weet wel dat  mijn hart  stoppte schumacher  brak zijn  been bij de cracht.



    14-01-2009 om 18:44 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dakar ; de 11 etappe gaar niet door
    de 11  etappe  van  de  dakar  2009  gaat  niet  door  de  etappe  is  agelast  wegens de  weersomstandigheden er 
    meer  nieuws  volgt !!!!

    13-01-2009 om 23:46 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Rocketsports Teambaas Paul Gentilozzi vestigt snelheidsrecord met Jaguar XFR
    Op de Detroit Auto Show werd vandaag bekend gemaakt dat Rocketsports Teambaas Paul Gentilozzi zich absoluut de snelste teambaas ter wereld mag noemen. De oud teambaas van o.a. Nicky Pastorelli en Timo Glock vestigde in november met een bijna standaard Jaguar een absoluut snelheidsrecord op de befaamde zoutvlaktes van Bonneville.


    gentilozzi_1
    Paul Gentilozzi tijdens zijn recordrun op de zoutvlaktes van Utah met de bijna
    standaard Jaguar XFR


    Snelheidsrecord voor Paul Gentilozzi
    Met een snelheid van meer dan 363 km/u mag Paul Gentilozzi zich de snelste teambaas ter wereld noemen. Afgelopen november vestigde Gentilozzi met een prototype van de XFR het oude record van de XJ220, dat in 1992 gevestigd werd. Gentilozzi was ruim 15 km sneller.

    Om aan de eisen van de zoutvlaktes te voldoen moesten er kleine aërodynamische aanpassingen verricht worden. Omdat de auto over meer pk’s moest beschikken werd het ECU systeem gereset, het inlaatsysteem werd veranderd evenals de set-up van de superchargers. Aan de inwendige motorcomponenten en de standaard zes versnellingsbak werden geen wijzigingen aangebracht.

    Op 6 november jl. begon Paul Gentilozzi aan zijn tweedaagse programma op de zoutvlaktes van Utah. Op de eerste dag legde Gentlilozzi al acht runs af en reed met een camera crew op de achtergrond naar de dichtstbijzijnde “carwash” om het zout van de auto te wassen! Voor Gentlilozzi was het geen verrassing dat de auto zich ook op de normale weg fantastisch gedroeg.

    Op Wendover Airport(een luchtmachtbasis die in de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd en waar de film Con Air werd opgenomen) werden de laatste aanpassingen aan de XFR verricht. Op 7 november in de zevende run vestigde Gentilozzi het nieuwe record. In totaal deed Gentlilozzi negen runs.

    gentlilozzi_2
    Het was voor Gentilozzi moeilijk om zich op een rechte lijn op de zoutvlaktes
    te orienteren.

    Paul Gentilozzi: “Het was een fantastische ervaring om voor de eerste keer naar de zoutvlaktes van Bonneville te gaan. Zeker omdat wij al zo’n lange verbintenis met Jaguar hebben. Ik had vertrouwen in het XFR Prototype, maar ik wist niet hoe de auto op het zout zou reageren, en wat voor techniek je moest gebruiken om er succesvol te zijn. Omdat de vlaktes zo oneindig groot zijn was het moeilijk om je op een referentiepunt te richten. Daarvoor koos ik een berg die ongeveer 50 km weg was zodat ik tijdens iedere run een beetje op een rechte lijn kon blijven. Tijdens de recordrun van 320 km/u ging de auto iets dwars en dat was nogal een ervaring…. De zoutvlaktes waren fantastisch en het was één van de mooiste momenten uit mijn lange carrière. Jaguar heeft ons met de juiste ingenieurs enorm gesteund. Zonder hun inbreng had dit project nooit kunnen slagen.”

    13-01-2009 om 23:44 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: ‘Rugnummers’ rijders nieuw F1-seizoen bekend
    glock_fire

    De vroegere sportcommentator Barend Barendse werd ooit beroemd met zijn uitspraak ‘aan namen heb ik niks, rugnummers moet ik hebben!’ Speciaal voor Barend hebben we de rugnummers verzameld waarmee de Formule 1-coureurs dit jaar gaan racen.

    Het met de F1 gestopte Honda heeft overigens de 18 en 19 toebedeeld gekregen. De verwachting is dat de renstal binnenkort zal worden overgenomen en derhalve alsnog kan deelnemen. Opvallend is verder dat vice-wereldkampioen Felipe Massa een hoger startnummer heeft dan zijn in 2008 tegenvallende ploegmaat Kimi Raikkonen én dat geen enkele coureur met het vermeende ongeluksgetal 13 zal racen.

    McLaren Mercedes:
    Lewis Hamilton 1
    Heikki Kovalainen 2

    Ferrari:
    Kimi Raikkonen 3
    Felipe Massa 4

    BMW Sauber:
    Robert Kubica 5
    Nick Heidfeld 6

    Renault:
    Fernando Alonso 7
    Nelson Piquet 8

    Toyota:
    Jarno Trulli 9
    Timo Glock 10

    Scuderia Toro Rosso:
    Sebastien Buemi 11
    Tweede rijder niet bekend 12

    Red Bull Racing:
    Mark Webber 14
    Sebastian Vettel 15

    Williams:
    Nico Rosberg 16
    Kazuki Nakajima 17

    Honda:
    Rijder niet bekend 18
    Rijder niet bekend 19

    Force India:
    Adrian Sutil 20
    Giancarlo Fisichella 21

    13-01-2009 om 15:26 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: Volg donderdag live de presentatie van de nieuwe Toyota F1
    toyota_premiere_f1

    Het Formule 1-team van Toyota zal donderdag 15 januari de nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2009 presenteren. De onthulling van de TF109 is live te volgen via internet.

    Op een speciale site van Toyota is het spektakel donderdag a.s. vanaf 12.00 uur ’s middag rechtstreeks te zien. Rijders Jarno Trulli, Timo Glock en Kamui Kobayashi zijn bij de presentatie aanwezig. Volgens Toyota is er voor de internetvolgers tevens een kans om interactief met de coureurs in contact te komen.
    http://www.tf109-premiere.com/

    13-01-2009 om 15:24 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IRL: Will Power 'tijdelijke vervanger' van Helio Castroneves bij Penske
    De Australiër Will Power is door Team Penske aangesteld als 'tijdelijke vervanger' van de Braziliaan Helio Castroneves, die zoals bekend vanwege vermeende belastingfraude in moeilijkheden is geraakt. Castroneves moet binnenkort voor de rechter verschijnen.


    roger_penske_en_helio_castroneves
    Roger Penske en de bij de Amerikaanse autoriteiten in ongenade gevallen Helio Castroneves.

    Power vervangt Castroneves
    In een verklaring liet teammanager Tim Cindric van Penske Racing weten dat Team Penske volledig achter Castroneves staat en dat het team een positieve uitspraak van de rechtbank verwacht. Het aanstellen van Wil Power geeft Helio de gelegenheid om zich volledig op zijn rechtszaak te concentreren, aldus een verklaring van het team dat overigens vandaag in Indianapolis een persconferentie omtrent haar plannen voor komend seizoen geeft.

    Roger Penske verwacht ander motorenreglement voor NASCAR
    Zoals bekend zal de IRL nog eind deze maand haar motorenpakket voor de toekomst bekendmaken. Gezien de huidige conjunctuur is de verwachting dat men naar een compactere 4 cylinder turbomotor gaat overschakelen. Roger verklaarde gisteren in een interview op de Detroit Auto Show, dat hij verwacht dat ook NASCAR dit concept in de toekomst zal overnemen. NASCAR overweegt eveneens naar milieuvriendelijke brandstoffen over te stappen, maar heeft volgens Brian France van NASCAR nog geen beslissing genomen. De IRL voert op dit moment uitgebreide besprekingen met diverse motorenfabrikanten voor een nieuw motorenpakket. Bij Audi, dat dit jaar uit de ALMS-series stapte, lijkt de belangstelling om met de IRL in zee te gaan bijzonder hoog.

    13-01-2009 om 15:21 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: Openhartig interview Michael Schumacher vanavond op Duitse tv
    Grazie_Schumacher_6032

    Het gebeurt eigenlijk nooit dat Michael Schumacher een uitgebreide blik in zijn privé-keuken toelaat. Maar vanavond zal de Duitse tv-zender ZDF 75 minuten lang praten met de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. De in Duitsland bekende interviewer Johannes B. Kerner zocht de Schumi’s op in hun woning in het Zwitserse Genève.

    Tijdens de uitzending, die van 22.45 uur tot middernacht duurt, vertelt Michael Schumacher uiteraard over zijn indrukwekkende autosportloopbaan en zijn liefde voor Ferrari. Hij zal echter ook verhalen over wat hem in het leven bezighoudt. Mist hij als ‘gepensioneerde’ coureur de adrenalinekick? Wat wil hij het komend jaar gaan doen? En hoe beleefde Schumi, die begin deze maand zijn 40ste verjaardag vierde, de enorme crash op Silverstone in 1999? De antwoorden komen vanavond langs op de Duitse televisie.

    13-01-2009 om 15:19 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: Ferrari presenteert de nieuwe F60 bolide voor het seizoen 2009
    ferrari_2009_4

    Het Formule 1-team van Ferrari heeft vandaag de bolide voor het komende seizoen gepresenteerd. Dat gebeurde op het Italiaanse race-asfalt van Mugello. De Scuderia heeft deze foto's van de F60 vrijgegeven.

    ferrari_2009_5

    We hebben het al tijdens winterse testsessies gezien bij onder meer BMW: de nieuwe F1-wagens hebben een heel brede voorvleugel en een extreem smalle achtervleugel. Dat is even wennen als je de vierwielers van de afgelopen jaren gewend bent.

    ferrari_2009_2

    Het bovenaanzicht van de F60. Deze naam verwijst overigens naar de 60 seizoenen die Ferrari aan de Formule 1 deelneemt.

    ferrari_2009_1

    De nieuwe wagen is tevens uitgerust met het KERS-systeem.

    ferrari_2009_3

    Vice-wereldkampioen Felipe Massa zal vandaag de eerste rondjes rijden met de nagelnieuwe auto van de Scuderia.

    13-01-2009 om 00:35 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IRL: ‘Robert Doornbos in IndyCar bij Newman/Haas/Lanigan’
    doornbos
    Robert Doornbos tijdens de Champcar-race

    Robert Doornbos gaat dit jaar in de IndyCar Series racen, zo meldt Autosportnieuws.be. Volgens de Belgische website zou de Nederlandse coureur een verbintenis met het topteam van Newman/Haas/Lanigan hebben.

    Na een jaar afwezigheid lijkt Doornbos dus weer actief te worden in de VS. In 2007 was hij zeer succesvol door als rookie tweede te worden in de inmiddels niet meer bestaande Champcars. Doornbos won voor Team Minardi races en hoefde in het eindklassement alleen Sébastien Bourdais voor zich te dulden.

    Steun
    De Rotterdammer, die financieel wordt ondersteund door sponsor ING, heeft al eerder aangegeven dat hij bij een rentree in de Amerikaanse singleseaters louter bij een topteam aan de slag wil. De veelvoudige kampioensformatie Newman/Haas/Lanigan is daarom zeker een goede optie. Graham Rahal zal in 2009 in ieder geval voor Newman racen. De verwachting is dat Newman a.s. woensdag Doornbos officieel presenteert.

    13-01-2009 om 00:34 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: Eerste snelle meters nieuwe Ferrari F60
    ferrari_2009_11

    Vandaag heeft Ferrari niet alleen haar nieuwe F1-bolide gepresenteerd, de F60 heeft bovendien een paar rondjes over een circuitondergrond geracet. Terwijl voormalig wereldkampioen Kimi Raikkonen zijn Ferrari-muts ver over zijn koude Finse oren trok....

    ferrari_2009_10

    ... maakte zijn ploegmaat en regerend vice-wereldkampioen Felipe Massa zich op voor de primeur van de F60.

    ferrari_2009_9

    Na in de rode bolide te zijn gezakt...

    ferrari_2009_6

    ...ging de Braziliaan op pad voor een paar omlopen.

    ferrari_2009_7

    De combinatie van grote voorvleugel en superkleine achtervleugel blijft opvallend. De redactie van Autosport.nl moet toch even aan de woorden van F1-coureur Nick Heidfeld terugdenken, toen hij anderhalve maand geleden in een qua uiterlijk behoorlijk vergelijkbare BMW had getest. ,,Dit is de lelijkste Formule 1-wagen ooit'', zei Heidfeld destijds over de BMW... 

    ferrari_2009_8

    13-01-2009 om 00:32 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportscars: Nicolas Prost met LMP1 Lola Aston Martin in LMES series
    Nicolas Prost komt samen met de Italiaan Andrea Bellicchi en de Zwitser Marcel Fässler komend seizoen voor het team van Sebah Racing in de LMP1 klasse van de Le Mans Series met een Lola Aston Martin B08/60 uit.


    sebah_racing
    Naast de vertrouwde LMP2 B08/80 met het startnummer 33 breidt Sebah Racing haar
    activiteiten naar de LMP1 klasse met een Lola Aston Martin uit. De nieuwe aanwinst van
    het team zal met het startnummer 13 aan de start verschijnen.


    Sebah Racing breidt activiteiten uit
    Het Zwitserse Sebah Racing breidt komend seizoen haar activiteiten van de LMP2 naar de LMP1 klasse van de LMES-series uit. Afgelopen seizoen was het team in de LMP2 klasse van dit kampioenschap actief met een Lola B08/80 Coupé-Judd. Voor komend LMES-seizoen maakt Sebah Racing tevens de stap naar de LMP1 klasse met een Lola B08/60 Aston Martin voor de combinatie Andrea Bellicchi, Marcel Fässler en Nicolas Prost. Andrea Bellicchi kwam al in 2008 voor het team in de LMP2 klasse uit, en reed ook met de Speedy LMGT Spyker van het team. In 2006 zegevierde hij in de LMGT2 klasse tijdens de 1000 KM van de Nürburgring. Marcel Fässler kwam in het verleden in het DTM voor Mercedes en Opel uit en heeft inmiddels een lange stand van dienst met diverse prototypes opgebouwd.(Oreca en Audi). De afgelopen drie jaar kwam Fässler op Le Mans uit. Nicolas Prost won vorig seizoen de Euro F3000 titel en kwam in 2006 en 2007 in het Spaanse F3 kampioenschap uit, waarin hij tijdens zijn laatste seizoen in 2007 als derde eindigde. De LMP2 Lola B08/80 Coupé gaat dit jaar bemand worden door Xavier Pompidou, Jonny Kane en Benjamin Leuenberger.

    13-01-2009 om 00:31 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dakar ; SAINS NEEMT VIJFDE DAKAR ETAPPE OVERWINNING

    carlos  sainz gestrekt  zijn  lood aan de  top van de  dakar standen nogmaals scoren na zijn vijfde etappe overwinning van de  rally.
    de  volkswagen bestuurder heeft  nu 3 etappes  op rij gewonnen heeft  nu bijne 20 minuten  voor  mark miller die  de  2  plaats  overnam van de  viliers.

    13-01-2009 om 00:25 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk komt de Renger-stoomtrein weer op gang"
    Teleurstelling in het kamp van Renger van der Zande. De Prema Powerteam-coureur worstelde op vrijdag erg met de afstelling van zijn auto op de Norisring, een smal stratencircuit zoals de F1 Monaco GP, wat uiteindelijk resulteerde in een 23ste plek in de kwalificatie. Renger houdt het hoofd echter omhoog en gaat voor een overtuigende inhaalrace op zaterdag.

    Renger maakt zich op voor inhaalrace

    "Ik kom hier gewoon snelheid tekort", zei Renger. "Ik worstel erg met de afstelling van de auto en spring op dit circuit van hobbel naar hobbel. Het zit hier zo ontzettend dicht bij elkaar, dat een tiende van een seconde direct heel veel uitmaakt. De set-up van de auto is niet helemaal in orde en ik krijg het op dit moment gewoon even niet voor elkaar. Daar kunnen we nu niks meer aan veranderen en morgen moet ik gewoon zo hard mogelijk naar voren stomen. Ik heb in het verleden bewezen dat ik dat goed kan, dus laten we hopen dat de ‘Renger-stoomtrein’ morgen weer in volle vaart gaat."

    28-06-2008 om 01:05 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.F3 Euro Serie: Nico Hülkenberg pakt pole op Norisring
    Nico Hülkenberg vertrekt morgen vanaf de pole-position voor de zevende race van het seizoen in de Formule 3 Euro Serie. Op de 2,3 kilometer korte Norisring, het stratencircuit in Neurenberg, bleef de Masters-winnaar van vorig jaar met een snelste rondetijd van 48,696 seconden de Fin Mika Mäki voor. Henki Waldschmidt zorgde voor een verrassing door zich als elfde te kwalificeren, verreweg zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe. Renger van der Zande deed het minder: de Nijmegenaar kwam niet verder dan de 23e plaats.


    waldschmidt
    Henkie Waldschmidt op weg naar de 11e startplek.

    Zoals altijd op de Norisring lagen de tijden in het Formule 3-veld, ditmaal 29 rijders sterk, ongelooflijk dicht bij elkaar. Van de snelste man Hülkenberg tot aan de als 24e geklasseerde Yann Clairy was het verschil slechts 0,755 seconde en tot en met de 28e plaats, bezet door Basil Shaaban, lagen alle rondetijden binnen een seconde. Alleen de Ier Niall Breen viel wat dat betreft buiten de boot, hij was met zijn tijd van 49,698 seconden 1,002 seconde langzamer dan Hülkenberg.

    Na iets minder dan tien minuten most de 30 minuten durende kwalificatietraining eenmaal worden onderbroken, nadat de Duitser Christian Vietoris bij het uitkomen van de Schöller-S de beruchte betonnen muur geraakt had en zijn bolide zwaar beschadigd op de baan stond. Nadat de Dallara was geborgen, kon de sessie worden hervat. Hoewel veelvuldig rijders met blokkerende wielen werden gesignaleerd, was er verder geen sprake van noemenswaardige problemen.

    Uitslag:
    1. Nico Hülkenberg (Dui), Dallara-Mercedes F308, 48,696
    2. Mika Mäki (Fin), Dallara-Mercedes F308, 48,737
    3. Koudai Tsukakoshi (Jap), Dallara-Mercedes F308, 48,822
    4. James Jakes (GBr), Dallara-Mercedes F308, 48,946
    5. Jules Bianchi (Fra), Dallara-Mercedes, 48,978
    6. Jean Karl Vernay (Fra), Dallara-Volkswagen, 49,023
    11. Henki Waldschmidt (Ned), Dallara-Mercedes, 49,121
    23. Renger van der Zande (Ned), Dallara-Mercedes, 49,444

    28-06-2008 om 01:03 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Mosley was door Ecclestone gewaarschuwd over complot
    mosley_kitzbuhel_1

    Twee maanden voordat het geheime seksleven van Max Mosley door het Britse tabloid News of the World is geopenbaard, was de FIA-voorzitter gewaarschuwd dat onbekenden in zijn privé-leven aan het wroeten waren. Mosley heeft destijds echter niks met die info gedaan.
    Bernie Ecclestone was degene die Max Mosley in januari inlichtte, zo meldt de krant The Times vandaag. Ecclestone had van een voormalige werknemer vernomen dat er mensen waren die Mosley uit de FIA wilden hebben en dat die groep alles in het werk wilde stellen om Mosley in een kwaad daglicht te stellen. Het in diskrediet brengen van Mosley zou hem zijn kop als FIA-preses moeten kosten.

    Niet serieus
    Mosley nam de tip van Ecclestone niet serieus genoeg. Twee maanden later, in maart, werden er echter foto’s en filmpjes gepubliceerd van Mosley, die met vijf sm-meesteressen een seksorgie had. Vooral dat Mosley, als zoon van een Britse fascist, Duitse nazi-praktijken zou hebben nagespeeld, deed het nodige stof opwaaien. Hoewel de persoon Mosley erg is beschadigd door de openbaringen over zijn geheime seksleven, blijft hij voorlopig wel FIA-baas. Hij won onlangs in Parijs een speciale FIA-stemming over zijn aanblijven als voorzitter.

    28-06-2008 om 01:03 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Team Divitec Racing met Koni-schokdempers naar Hockenheim
    divitec_racing_zolder3

    De Opel Astra GTS 3.5 V6 van Team Divitec Racing is vanaf het komende raceweekend van de Dutch Supercar Challenge in Hockenheim uitgerust met schokdempers van Koni. Die gaan naar verwachting voor de definitieve aansluiting zorgen met de top in de Supersport I-divisie.
    Seconde sneller in Hockenheim
    Koni is een vooraanstaand leverancier van schokdempers in de autosport. Naast Team Divitec Racing, levert Koni aan het Aston Martin fabrieksteam, en sinds 2007 aan het McLaren Formule 1-team. Koni is dit jaar voor het vijftigste achtereenvolgende jaar leverancier in de Formule 1. Carlo Kuijer: "We zijn erg trots dat een bedrijf als Koni technisch partner is van ons team. Met hun schokdempers verwachten we in Hockenheim meer dan een seconde per ronde te winnen ten opzichte van onze snelheid in Spa. Die was toen al aanzienlijk verbeterd doordat we onze motor maximaal hadden doorontwikkeld. We zijn er bijna in geslaagd om het volledige potentieel van de wagen te benutten."

    opel_astra_gts_3.5_v61

    Professionele aanpak
    Pieter Blom van Koni is ook te spreken over het partnerschap. "Team Divitec Racing is het enige team in de Supersport I-divisie met onze ondersteuning vanuit de fabriek. Onze eerste indruk van het team is erg positief. Ze pakken het erg professioneel aan, zeker in de Dutch Supercar Challenge. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en een succesvol seizoen."


    team_divitec_dsc

    Eerste punten
    Carlo Kuijer en Jeroen Reijntjens hopen in Hockenheim de eerste punten van het seizoen te scoren. De eerste race gaat van start op zaterdagmiddag, gevolgd door de tweede race op zondagmiddag. Tot nu toe telt het kampioenschap nog maar twee races, omdat de zaterdagraces in Duitsland en België werden afgelast. Het noodweer op de Nürburgring maakte het racen te gevaarlijk, terwijl de race in Spa voortijdig werd afgeblazen door een zware crash waarbij de Safetycar betrokken was. Door problemen tijdens de zondagraces scoorde het duo Kuijer/Reijntjens nog geen punten, maar daar moet in Hockenheim verandering in komen.

    Reijntjens heeft vertrouwen
    "Onze Astra heeft verschrikkelijk goede remmen. Daar hebben we in Hockenheim extra veel profijt van, vooral in de hairpin en de bochten in het Motodrome. Met de nieuwe Koni-schokdempers, het motorvermogen en de verbeterde aerodynamica vertrouw ik erop dat we onze eerste punten scoren," aldus Jeroen Reijntjens.

    Team Divitec op SBS6
    Iedere zondagochtend rond 11 tot 12 uur worden raceverslagen en reportages van de Dutch Supercar Challenge uitgezonden op SBS6. Deze uitzendingen worden sinds kort gesponsord door Divitec Nederland B.V., de hoofdsponsor van het team. Divitec is producent en distributeur van cameraobservatie- en registratietechnieken voor onder andere beveiligingscamera's.

    28-06-2008 om 01:02 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DTM: Goede start Christijan Albers op Norisring tijdens test (update)
    ca_norisring

    Christijan Albers is het DTM-weekend op de Norisring goed begonnen. Tijdens de eerste testsessie van anderhalf uur noteerde de Nederlander een keurige vijfde tijd. Later op de dag volgt nog een tweede oefensessie.
    Albers reed vanmorgen 43 ronden op het fraaie Duitse stratencircuit. Met een rapste ronde van 49,227 seconden gaf de rijder van Futurecom-TME slechts 0,169 seconde toe op de snelste man, regerend DTM-kampioen Mattias Ekstöm. Ook Timo Scheider (2e), Tom Kristensen (3e) en Bernd Schneider (4e) waren vlot. Albers, die in een twee jaar oude Audi racet, bleef grote namen als Bruno Spengler (6e), Ralf Schumacher (8e) en Martin Tomczyck (9e) voor.

    Middagtest
    Tijdens de middagsessie was Bruno Spengler de snelste DTM'er. De Canadees kwam tot een chrono van 48,387. Hij verwees daarmee Bernd Schneider (48,408) en Gary Paffett (48,506) naar de plaatsen twee en drie. Christijan Albers was tijdens de tweede test terug te vinden op P15. Zijn beste rondetijd in 57 lappen was 48,941.

    28-06-2008 om 01:01 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: FIA staat in 2009 toch bandenwarmers toe
    kubica-canada

    Het FIA-plan om bandenwarmers vanaf komend Formule 1-seizoen te verbieden is van de baan, zo meldt autosport.com. Daarmee luistert de FIA naar de teams en coureurs, die riepen dat het gevaar op ongelukken zou toenemen bij een verbod op de warmers.

    De FIA herintroduceert vanaf komend jaar de slicks-banden in de Formule 1. Deze maatregel, in combinatie met het verbod op bandenwarmers, zou de kosten binnen de F1 moeten terugbrengen, was het idee.

    Temperatuur
    De coureurs kwamen echter in opstand, nadat zij tijdens de wintermaanden hadden getest met slicks die niet uit een bandenwarmer waren gekomen. De piloten vonden dat het te lang duurde voordat het rubber op temperatuur kwam. De rondetijden tussen wagens mét opgewarmde en bolides met koude banden zou te groot zijn, waardoor de kans op onnodige ongelukken zou toenemen.

    28-06-2008 om 01:00 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A1GP: A1GP richt pijlen op Zuid-Amerika; Brazilië enthousiast
    fittipaldi_braziliaansepresident
    Emerson Fittipaldi (links) met de Braziliaanse president Luis Inacio Lula da Silva (midden)
    en coureur Pedro Enrique. Foto: Miguel Costa jr.

    De kans is groot dat de A1GP in de toekomst ook Zuid-Amerika zal aandoen. De World Cup of Motorsport heeft de interesse gewekt van Brazilië. De Braziliaanse president Luis Inacio Lula da Silva heeft aan zijn landgenoot en tevens A1GP-ambassadeur Emerson Fittipaldi steun uitgesproken om de A1GP in het sambaland te gaan organiseren.
    Fittipaldi, die ook seatholder is van Team Brazilië, had afgelopen week een gesprek met de president van zijn land. ,,Het is ons doel om in de niet te verre toekomst de A1GP naar Brazilië te halen’’, vertelde de zelf ook nog steeds racende autosportlegende Fittipaldi. ,,Het is daarom meer dan belangrijk dat we de volle steun van de regering en onze president hebben.’’

    28-06-2008 om 00:58 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa 24U: Ferdinando Monfardini derde coureur bij Scuderia Ecosse
    De Total 24 Hours of Spa naderen met rasse schreden en geleidelijk aan komen de teams ook met hun berichten. Fabio Babini en Jamie Davies krijgen bij Scuderia Ecosse voor de etmaalrace de steun van de Italiaan Ferdinando Monfardini, die dit seizoen in de International GT Open rijdt, ook met een Ferrari F430 GT2.

    Monfardini was voorheen actief in de single-seaters. Hij heeft onder andere F3000 en GP2 op zijn palmares staan. Vorig seizoen kwam de Italiaan in de FIA-GT aan de start bij BMS Scuderia Italia in een Aston Martin DBR9.

    26-06-2008 om 21:53 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)


    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • Goedemorgen, mooi blogje.xxx.
  • Wens jullie een fijne woensdag toe,dikke knufjes.
  • 2 Tickets voor De 24 Uren Van Zolder
  • Lekker koken
  • hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • http://www.bloggen.be/red2francorchamps/

  • Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs