Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Blog als favoriet !
Mijn radio zender
  • radio
  • autosport
    alles over autosport
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: FIA staat in 2009 toch bandenwarmers toe
    kubica-canada

    Het FIA-plan om bandenwarmers vanaf komend Formule 1-seizoen te verbieden is van de baan, zo meldt autosport.com. Daarmee luistert de FIA naar de teams en coureurs, die riepen dat het gevaar op ongelukken zou toenemen bij een verbod op de warmers.

    De FIA herintroduceert vanaf komend jaar de slicks-banden in de Formule 1. Deze maatregel, in combinatie met het verbod op bandenwarmers, zou de kosten binnen de F1 moeten terugbrengen, was het idee.

    Temperatuur
    De coureurs kwamen echter in opstand, nadat zij tijdens de wintermaanden hadden getest met slicks die niet uit een bandenwarmer waren gekomen. De piloten vonden dat het te lang duurde voordat het rubber op temperatuur kwam. De rondetijden tussen wagens mét opgewarmde en bolides met koude banden zou te groot zijn, waardoor de kans op onnodige ongelukken zou toenemen.

    28-06-2008 om 01:00 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A1GP: A1GP richt pijlen op Zuid-Amerika; Brazilië enthousiast
    fittipaldi_braziliaansepresident
    Emerson Fittipaldi (links) met de Braziliaanse president Luis Inacio Lula da Silva (midden)
    en coureur Pedro Enrique. Foto: Miguel Costa jr.

    De kans is groot dat de A1GP in de toekomst ook Zuid-Amerika zal aandoen. De World Cup of Motorsport heeft de interesse gewekt van Brazilië. De Braziliaanse president Luis Inacio Lula da Silva heeft aan zijn landgenoot en tevens A1GP-ambassadeur Emerson Fittipaldi steun uitgesproken om de A1GP in het sambaland te gaan organiseren.
    Fittipaldi, die ook seatholder is van Team Brazilië, had afgelopen week een gesprek met de president van zijn land. ,,Het is ons doel om in de niet te verre toekomst de A1GP naar Brazilië te halen’’, vertelde de zelf ook nog steeds racende autosportlegende Fittipaldi. ,,Het is daarom meer dan belangrijk dat we de volle steun van de regering en onze president hebben.’’

    28-06-2008 om 00:58 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa 24U: Ferdinando Monfardini derde coureur bij Scuderia Ecosse
    De Total 24 Hours of Spa naderen met rasse schreden en geleidelijk aan komen de teams ook met hun berichten. Fabio Babini en Jamie Davies krijgen bij Scuderia Ecosse voor de etmaalrace de steun van de Italiaan Ferdinando Monfardini, die dit seizoen in de International GT Open rijdt, ook met een Ferrari F430 GT2.

    Monfardini was voorheen actief in de single-seaters. Hij heeft onder andere F3000 en GP2 op zijn palmares staan. Vorig seizoen kwam de Italiaan in de FIA-GT aan de start bij BMS Scuderia Italia in een Aston Martin DBR9.

    26-06-2008 om 21:53 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTL GP Formule1 analist ontpopt zich als ware titelkandidaat in FIA GT
    EINDHOVEN - Mike Hezemans heeft de aansluiting in de strijd om het FIA GT-kampioenschap gevonden. Met een klinkende overwinning in Adria kon de Eindhovenaar samen met teamgenoot Fabrizio Gollin in één klap de pech van de voorgaande races vergeten. Hezemans, die geregeld te gast is als F1 TV-analist bij RTL GP, kreeg in Italië tien punten voor zijn overwinning en staat nu tweede met slechts één punt achterstand op de koplopers.

    Mike Hezemans wint FIA GT race

    Op het circuit Adria International Speedway, waar het FIA GT-kampioenschap onder het vallen van de avond een ronde afwerkte, sloegen Mike Hezemans en Fabrizio Gollin met hun Corvette Z06 keihard toe. Voor het snelle duo betekende de race hun eerste overwinning van het seizoen. Die eerste zege had er al in één van de voorgaande races kunnen zijn, ware het niet dat tegenslag en verkeerd verlopen pitstops roet in het eten gooiden. Vlak voor de meeting in Adria zat Hezemans met het Phoenix Racing Team rond de tafel om alle aandachtspunten van de afgelopen races op een rij te zetten. Dat werkte! De crew stond op scherp en nu was het aan Hezemans en Gollin de taak om het af te maken.

    Hezemans by evening

    “We hadden al drie races kunnen winnen”, zei Hezemans daarover. “Tijdens de vorige race ging een pitstop compleet de mist in, waardoor we de winst konden vergeten. We hadden eigenlijk al riant aan de leiding moeten staan.”

    Hezemans wint in Adria

    Tijdens de vrije training en kwalificatie leek het ook dit weekeinde mis te gaan voor Hezemans en Gollin, maar die angst was slechts van korte duur. Hezemans: “We hadden geen tractie tijdens de vrije trainingen en kwalificatie. Dat kostte ons drie tienden van een seconde per ronde. Daarom hebben we het differentieel gewisseld en dat bleek het euvel te zijn. Toen deze vervangen was, wonnen we ineens een halve seconde! We waren daarmee absoluut de snelste! Door onze winst ligt het kampioenschap nog helemaal open. Bij ons klopt alles nu. De crew weet wat nu wat er verwacht wordt, de Corvette is sterk en snel en wij als rijders zijn gemiddeld het beste.”

    Een uitstekend uitgangspunt voor de volgende race. Al zal die geen makkie worden weet de Eindhovenaar. ”Ten eerste zit het niveau van de FIA GT deelnemers heel erg dicht bij elkaar en door onze winst in Adria krijgen we voor de volgende wedstrijd nog eens veertig kilo extra ballast.” Om daar strijdvaardig aan toe te voegen: “Ik heb dit jaar één missie: ik wil kampioen worden.”

    Bezoek voor meer info de website van Mike Hezemans

    26-06-2008 om 21:50 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote ontgoocheling bij Kumpen/Longin
    Voorlopig wil het maar niet lukken voor het ambitieuze duo Kumpen-Longin. Na de tegenslagen in de Belcar en de moeilijke seizoensstart in het FIA GT kampioenschap was het duo vastbesloten om een goede prestatie neer te zetten in Adria. Hun wedstrijd duurde welgeteld elf ronden. Toen werd de Saleen aangetikt door een andere deelnemer en zat de wedstrijd er meteen op.

    De schitterende Saleen van PK Carsport

    Het kondigde zich aanvankelijk niet zo slecht aan. “Tijdens de vrije trainingen waren we bij de les”, zegt Bert Longin. “We reden de tiende tijd in de eerste vrije training en de zesde tijd in de tweede. We deden een kleine aanpassing vanwege een beetje overstuur. Dat was geen goeie zet want nu had de wagen ineens onderstuur. We reden de twaalfde tijd, goed voor een startplaats op de zesde rij. Toch wel een kleine ontgoocheling.”

    Voor de wedstrijd greep het team terug naar de afstelling van de vrije trainingen. Anthony Kumpen startte vanuit twaalfde stelling. “Na twee ronden reed ik in negende positie. De wagen was ok en na een ronde of vijf reden we dezelfde tijden als de koplopers. Dat was een hele geruststelling, we konden het tempo aan, het harde werk van de afgelopen weken wierp eindelijk zijn vruchten af... tot ik in de elfde ronde werd aangetikt door een Vitaphone Maserati. Het was een harde klap, de ophanging was stuk en onze wedstrijd zat er op. Dit is enorm balen. Plezant is anders. De ontgoocheling is groot. We keken er naar uit om een goede prestatie neer te zetten. Niet alleen voor ons, maar ook voor het team en de sponsors. Eén ding is positief, de wagen kon het tempo aan. Op naar de volgende wedstrijd.”

    “Anthony werd aangetikt door een jonge rijder die weinig ervaring heeft in GT wedstrijden”, aldus Bert Longin. “Hij was al een tijdje aan het pushen maar hij kon Anthony niet voorbij. Plotseling verremde hij zich met alle gevolgen van dien. Anthony moest aan de kant, de rijder die ons aantikte kon verder rijden. Er zal wel een sanctie volgen voor die kerel maar wat kopen wij daar mee? Niets! De pech mag nu eindelijk wel eens stoppen.”

    Bezoek de website eens van PK-Carsport

    26-06-2008 om 21:49 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongejans grijpt net naast de podiumplaatsen op Spa-Francorchamps
    SPA - Rogier Jongejans kon zich afgelopen weekend in de Belgische Ardennen voor de tweede maal dit jaar met het Engelse Formule Ford-veld meten. Op Spa-Francorchamps vocht Jongejans lange tijd mee voor de podiumplaatsen van het Nederlandse kampioenschap. Helaas greep hij in beide races net naast het ereschavot. In de eerste race werd de coureur uit Wormer keurig vierde, waarna hij in de tweede manche na een heftige crash uitviel.

    Vanaf de tweede startplek begon Jongejans sterk aan de race en kwam na het uitvallen van Svensson aan de leiding. De coureur van Vuik Racing kwam echter klem te zitten in een groep Engelsen, waardoor hij veel plaatsen verloor. Uiteindelijk kwam hij als vierde over de meet. In de tweede manche eindigde de race van de teamgenoot van Henk Vuik vroegtijdig. Na in het kunstgras te zijn weggegleden, spinde zijn bolide, waarop deze frontaal in aanraking met de muur kwam. Uit veiligheidsoverwegingen moest de autosportcoureur even naar de medische dienst, maar al snel bleek dat Jongejans ongedeerd was gebleven bij het incident.

    “Dit had eigenlijk mijn weekend moeten worden, maar dat werd het dus niet”, vertelde een teleurgestelde Rogier Jongejans. ”Ik had bij deze races willen inlopen op de klassementsleider. Nu is het gat echter onoverbrugbaar. Ik zal echter blijven vechten voor de titel tot de laatste race. De eerste race ging super. Svensson werd in de eerste bocht al getorpedeerd, waardoor ik eenvoudig aan de leiding kwam. Toen ik eenmaal achter een groep Engelsen vast kwam te zitten, viel ik langzaam terug. Daarnaast was mijn motorkap bij de start geraakt en was los komen te zitten. Dit had als gevolg dat de kap op het rechte eind uit begon te staan, wat niet echt aërodynamisch is. Ik verbaasde mij erover dat het ding er niet af vloog.”

    “In de tweede race liep het opnieuw lekker, maar na een mislukte inhaalactie verloor ik twee plaatsen. Halverwege de manche had ik veel ruimte voor mij en kon ik dichterbij de anderen komen. In de derde sector ging het echter fout. Ik kwam met een wiel op het nog natte kunstgras, waardoor ik begon te glijden. Toen de wagen weer op het asfalt kwam, kreeg hij opeens weer grip, waardoor mijn auto plotsklaps de andere kant op spinde. Vervolgens kwam ik een muur tegen, die ik best wel hard raakte.”

    “De volgende races zijn op het TT-Circuit van Assen, wat eerlijk gezegd niet echt mijn baan is. Vorig jaar kon ik er echter goed presteren. Nu ga ik daar mijn best doen en neem ik alleen nog maar genoegen met de winst”, eindigde Jongejans vastbesloten.

    Rogier Jongejans wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
    Etro vastgoedzorg
    Van Zoelen B.V.
    Commissio Hosting
    Instant Holland
    R & W vastgoed beleggingen B.V.
    Kartbanen.nl
    Jongejans Schilderwerken
    Painting Holland
    NTU
    Zaanstad dakwerken B.V.

    Kijk ook eens op www.jongejansracing.nl

    26-06-2008 om 21:47 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutch Supercar Challenge reist af naar F1-circuit Hockenheim
    Na een aantal rustige weken bereidt het gehele veld van de Dutch Supercar Challenge zich voor op alweer het vierde raceweekend van 2008. Na achtereenvolgens de Nürburgring, Zandvoort en Spa Francorchamps is het komend weekend de Duitse Hockenheimring waar het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van Nederland neer gaat strijken. Alle divisies van de DSC zijn aanwezig op het Duitse circuit, waardoor er wederom met gesplitste startvelden gereden gaat worden. In totaal staan er vier races op het programma, twee op de zaterdag en twee op de zondag. Afgaande op de eerdere wedstrijden dit seizoen is spanning gegarandeerd!

    Cor Euser


    Voor de kanonnen uit de GT-divisie van de DSC is het seizoen echter nog maar amper losgebarsten. Door hevige mist op de Nürburging werd de zaterdagrace van het eerste weekend afgelast en ook de zaterdagrace op Spa Francorchamps werd afgeblazen, ditmaal door een zware crash in het middenveld. Hierdoor zijn er in deze divisie, alsmede in de Supersport I-divisie, pas twee races verreden. Dit aantal hoopt men dit weekend te gaan verdubbelen. Het is niemand minder dan Cor Euser die na twee verreden wedstrijden het klassement aanvoert met zijn bloedsnelle Marcos LM600. Hij vocht tijdens de eerste races een felle strijd uit met het duo Van der Hoek/Van der Zwaan in de Audi DTM TTR. Beide races wist het duo namelijk beslag te leggen op de tweede plaats waardoor ze tweede plaats in het klassement bezetten. Vierde staat momenteel het duo De Graaff/Ribbens, die op Spa een goed tempo reden met hun verbeterde Viper. De samenwerking met Racing For Holland lijkt zijn vruchten af te gaan werpen en het is aan het duo de taak om de goed ingezette lijn voort te gaan zetten. Voor de andere Viper, de rood gekleurde Rudolph-bolide van het duo Grouwels/Grouwels, is het te hopen dat zij verstoken blijven van technische problemen waardoor ze kunnen laten zien tot wat deze speciale GT2-versie in zijn mars heeft. Veel concurrentie mag er ook wederom verwacht worden van de Moslers, die naast het klassement van de GT-divisie ook hun eigen Mosler Challenge hebben. Na twee races is het het Engelse duo Riley/Flux die hier het klassement aanvoert, op de voet gevolgd door Martin Short en het duo Mecke/Rehfeld. In het GT-klassement bezetten Riley en Flux momenteel de derde positie. De strijd der seconden is close dit seizoen in de GT-divisie, en het is dan ook maar zeer de vraag of het Euser ook dit weekend gaat lukken om de op de loer liggende concurrentie voor te blijven.

    Spannende gevechten in Supersport I

    De eerste races van dit seizoen is gebleken dat in de Supersport I-divisie een ware Porsche-invasie is losgebarsten. Meer dan tien Porsches hadden zich dit seizoen ingeschreven in deze divisie, waaronder ook veel 997 GT3’s. Dat deze auto’s serieus hard gaan demonstreerde Duncan Huisman al tijdens de eerste race op de Nürburging, toen hij in het begin van de race zelfs de mensen uit de GT-divisie wist voor te blijven. Op Spa Francorchamps waren het de heren Thuis en Donovan, beiden rijdend met een Porsche 997 GT3, die het veelvuldig met elkaar aan de stok hadden en op de baan verbeten duels uitvochten. De verwachting is dan ook dat beide heren de komende races elkaar nog zeer vaak gaan tegenkomen. Het is ook de eerdergenoemde Donovan die momenteel het klassement in de Supersport I-divisie aanvoert, waarin hij gevolgd wordt door Nol Kohler, die dit seizoen met zijn nieuwe Porsche 997 GT3 de smaak goed te pakken heeft. Kapers op de kust voor de overwinning komend weekend zijn onder andere de snelle Renault Méganes van Carworld Motorsport, die op Spa uiterst snelle rondetijden noteerden. Het lukte nieuwkomer Habets zelfs om vanuit het achterveld de overwinning te behalen in de divisie. De verwachting is dan ook dat we deze jonge coureur dit seizoen nog zeer vaak aan de top gaan terugvinden. Ook andere nieuwe bolides beginnen langzaam maar zeker hun snelheid te vinden in deze divisie, zoals onder andere het duo Kuijer/Reijntjens met de Opel Astra V6 silhouette en Peter van der Kolk met zijn zeer bijzondere BMW 140 GTR.

    RIWAL Seat Leon SuperCopa

    In de Supersport II-divisie is de grote vraag wie Pieter van Soelen kan verslaan. In de eerste races van het seizoen bleken de inwoner uit Rockanje en zijn door JR Motorsport geprepareerde BMW 1-serie een gouden combinatie die lastig te overmeesteren viel. Achter Van Soelen was het de eerste races vaak een spannende strijd met onder andere de gebroeders Monster in een Seat Leon SuperCopa en Bob Herber in een Saker Sportscar. Ook Milko Tas kan zich regelmatig mengen in deze strijd, maar hij heeft door technische problemen aan zijn Seat Leon SuperCopa al veel punten laten schieten. Hopelijk voor Tas is het geluk hem dit weekend wel aan zijn zijde. Tot slot zijn de Aston Martin Vantages ook weer ingeschreven in deze divisie, en is het aan de rijders van deze schitterende bolides om het ware potentieel van de wagen te tonen.

    Van der Kooi in de Lotus

    In de Sport I-divisie vechten John van der Voort en Peter Claassen met hun BMW 1-serie een zware strijd uit met de vele Lotus Exiges die deze divisie rijk is. Zo zijn het onder anderen de Exiges van RED Motorsport die veel weerstand weten te bieden, met de Belg Luc de Cock en de Duitser Wilfred Schawohl achter het stuur. Ook de Lotus Exiges van Momentum Racing beginnen het tempo goed te volgen, getuige de podiumplaatsen van onder andere Jan van der Kooi en Onno van Rheenen tijdens de eerste races.

    Wie stopt Rob Nieman? Dat is de grote vraag in de Sport II-divisie van de Dutch Supercar Challenge. De inwoner uit Twisk won tot nu toe alle vier de races van deze divisie op zijn naam. De kans is groot dat hem dat komend weekend niet gaat lukken, omdat hij door zijn resultaten vele strafseconden aan de broek heeft gekregen. Kapers op de kust zijn vooral zijn teamgenoten Frank Bédorf en Erik Buys, maar misschien kunnen de Mini’s wel voor een verrassing zorgen.

    Naast de Dutch Supercar Challenge zijn er komend weekend nog veel andere klassen actief op de Hockenheimring. Er zijn veel klassen uit Zwitserland actief, zoals de Clio Cup en de Formule Renault. Ook de Duitser 100 Meilen rennen staat op het programma, met bolides aan de start die ook in de DSC niet zouden misstaan. Nieuwsgierig geworden naar de Dutch Supercar Challenge? Stem dan elke zondag

    26-06-2008 om 21:46 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Mul heeft leerzaam weekend op Spa-Francorchamps
    SPA - Na drie raceweekenden op Circuit Park Zandvoort reisde Jeroen Mul af naar België. Op Spa-Francorchamps waar de Formule1 later dit jaar hun Grand Prix verrijden, trad Mul aan voor de Formule Ford-races. De getalenteerde autocoureur staat nog aan de basis van zijn eerste volledige single-seater seizoen. Toch maakten de wedstrijden op het fameuze F1-circuit veel indruk op de jonge coureur. De race van het Nederlandse Formule Ford-kampioenschap werd samen met de Engelse serie verreden. Mul liet zich niet gek maken door de risicovolle acties van de Britten en behaalde een achtste en een zesde plaats.

    Na stroeve trainingen op donderdag, liep het tijdens de kwalificatie ook niet lekker voor Jeroen Mul. De Badhoevedorper was snel in de eerste sector, maar verloor te veel in de andere twee delen van de Formule 1-omloop, waardoor hij zich als achtste kwalificeerde. In de eerste race was de Stuart Racing-coureur te gretig. Toch rolde er een keurige achtste positie uit de bus. De tweede race verliep veel beter voor Mul. Hij kwam goed mee in het veld en besloot zijn optreden op nette zesde plaats.

    “Ik heb hier heel veel geleerd”, concludeerde Jeroen Mul na afloop van het Belgische raceweekend. “Daarnaast is Spa-Francorchamps ook nog eens een prachtig circuit, waar men heel lekker kan rijden met Formule Ford-wagens. Ik had in beide races een heel goede start en kon tweemaal buitenom in La Source veel concurrenten inhalen. Helaas pushte ik in de eerste race te hard. Een oud en bekend probleem voor mij. Aan het einde van de race werd ik ingehaald door rijders, die ik eigenlijk voor moet kunnen blijven. Uiteindelijk werd ik achtste, wat teleurstellend is aangezien ik volgens de data bij Henk Vuik Jr. had kunnen komen, die tweede werd.”

    “De tweede race was een hele goede race voor mij”, vervolgde het jonge talent. “Aan het einde van de race was ik in een leuk gevecht met Vestergaard en Vuik Jr. verwikkeld geraakt. Ik kon mezelf goed rustig houden en kon goed bij de jongens voor mij blijven. Ik reed deze race voor mijn gevoel erg terughoudend, maar ik heb nu wel mijn ritme kunnen vinden. Het volgende weekend is op het TT-circuit van Assen. Ik ken de baan wel, maar ik heb er nog nooit gereden met de Formule Ford-bolide. Als ik mijn rust weer vind, dan kan ik ver naar voren komen. Ik verwacht in Assen weer mee te kunnen met de kopgroep en rond de vijfde plaats te eindigen. Alles wat daarboven zit, is mooi meegenomen.”

    Jeroen Mul wordt in zijn race activiteiten ondersteunt door de volgende supporters:
    FGH Bank
    Karbet B.V. Kelderbouw
    Oger
    Installatieburo ’t Zand B.V.
    MPO
    PBV Architecten
    Hillen Roosen
    Hanos

    Kijk ook op www.mporacing.com

    26-06-2008 om 21:45 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Williams F1 en Red Bull Racing bevestigd voor Moscow City Racing
    MOSKOU - AT&T Williams F1 en Red Bull Racing zullen op zondag 13 juli 2008 demonstraties verzorgen tijdens de eerste editie van Moscow City Racing powered by Bavaria. Dit heeft de organisatie en de loco-burgemeester van Moskou, de heer Vinogradov, bekend gemaakt tijdens een persconferentie in de Russische hoofdstad. Formule 1-coureur Nico Rosberg en het Russische talent Mikhail Aleshin zullen respectievelijk de AT&T Williams F1 en de Red Bull Racing F1 door de straten van Moskou sturen.

    Persconferentie in Moskou met v.l.n.r. organisator Robert Heilbron, Red Bull-coureur Mikhail Aleshin en loco-burgemeester Vinogradov

    Moscow City Racing
    Na maanden van voorbereiding werd begin deze maand het grote nieuws gepresenteerd om met Formule 1-bolides langs het Rode Plein en het Kremlin te rijden. De loco-burgemeester van Moskou geeft aan zeer verheugd te zijn met de komst van het autosportspektakel naar de Russische hoofdstad. De glitter en glamour van de Formule 1 met de wereldstad Moskou als adembenemend decor is een unieke combinatie. “Met evenementen als Moscow City Racing powered by Bavaria willen wij de autosport dichterbij de mensen brengen. Toen wij in 2005 begonnen in Rotterdam kon ik mij niet voorstellen dat we enkele jaren later naar Moskou zouden uitbreiden. Dit is werkelijk een droom die uitkomt en ik wil daarom ook de gemeente Moskou en het Kremlin enorm bedanken. Samenwerkingen tussen Nederlanders en Russen pakken goed uit met als meest recente voorbeelden natuurlijk de successen van Hiddink en Advocaat”, aldus organisator Robert Heilbron.

    AT&T Williams F1
    Het AT&T Williams F1-team is één van de oudste Formule 1-teams die op dit moment actief deelneemt aan de Formule 1. Het team, opgericht in 1977 door Frank Williams en Patrick Head, heeft in haar bestaan 16 officiële FIA Formule 1 wereldtitels gewonnen, waarvan negen titels bij de constructeurs en zeven bij de coureurs. Teambaas Sir Frank Williams liet via een videoboodschap weten zeer verheugd te zijn om deel te nemen aan het unieke evenement. “Met veel plezier hebben wij het aanbod geaccepteerd om deel te nemen aan Moscow City Racing powered by Bavaria”, aldus Frank Williams. “Dit zal ons eerste bezoek aan Rusland worden, een land met grote belangen voor ons. Om demonstraties te mogen geven tijdens zo’n grote mijlpaal is een bijzonder privilege en wij geloven dan ook dat Moscow City Racing een grote toekomst wacht”. Tijdens het autosportspektakel zal de Duitser Nico Rosberg de bolide van het team besturen.

    Red Bull Racing F1
    Naast het Britse Formule 1-team zal tevens Red Bull Racing demonstraties verzorgen op het Moskouse asfalt. De komst van het Formule 1-team van de energiedrankjesgigant wordt mogelijk gemaakt door Bavaria, PIT-partner van Moscow City Racing. Het Russische talent Mikhail Aleshin, uitkomend in de World Series by Renault, zal de bezoekers vermaken in de Red Bull RB4.

    Beleef dit unieke spektakel
    Naast de aanwezigheid van de Formule 1 zullen diverse nationale en internationale coureurs demonstraties verzorgen op het spectaculaire parcours langs het Kremlin, de Moscow River en het Rode Plein. Om dit unieke spektakel van dichtbij mee te maken is het mogelijk om het exclusieve VIP-dorp en paddock van Moscow City Racing powered by Bavaria te betreden. Voor specifieke informatie kunt u terecht op www.rotterdamracing.com.

    26-06-2008 om 21:44 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BTCS: DB Motorsport zorgt voor spektakel tijdens 12 Uur van Spa
    De 12 Uur van Spa is het jaarlijkse hoogtepunt van de Belgian Touring Car Series. De Nederlandse combinatie Jeroen den Boer en Rob Bergmans waren met hun BMW 120d de grote smaakmakers tijdens de 12 Uur van Spa. Even leken zij zelfs aanspraak op de overwinning te gaan maken.

    bergmans
    Smaakmakers op Spa Francorchamps: Jeroen den Boer en Rob Bergmans met hun
    BMW 120d

    DB Motorsport BMW 120d zorgt voor spektakel
    Terwijl de BTCS favorieten door pech achtervolgd werden pakten beide Nederlanders met hun BMW 120d zelfs vier ronden lang de leiding. Daarna moesten Den Boer en Bergmans de leiding afstaan aan de Renault Megane van Vanina Ickx. Vanwege het gunstige brandstofverbruik leek een podiumplaats in het verschiet te liggen. Maar kort voor het einde moest Jeroen den Boer binnenkomen omdat het er een wiel leek los te komen. Nadat het euvel verholpen was eindigde de combinatie Den Boer/Bergmans als vierde algemeen en pakte de eerste plaats in de T3 klasse. DB Motorsport komt waarschijnlijk dit seizoen niet meer in de BTCS in actie maar zal bij de 10 Uur van Zolder in de Dunlop Maxx Endurance Cup eind dit seizoen nogmaals in actie komen. Rob Bergmans: “Het smaakt in ieder geval naar meer.” Voor de andere Nederlanders verliep de 12 Uur van Spa minder fortuinlijk.

    essers
     S2 kampioen Armand Essers vlamde als vanouds maar zonder resultaat.

    De S2 Solution F Astra van de combinatie Essers- Lippens-Dermont kende tijdens de trainingen al de nodige motorproblemen. Kort na de start kwam de KS Motorsport Solution F Astra binnen voor een lange stop. Een lange inhaaljacht van Essers bracht de KS Motorsport bolide zelfs in de Top 10. Uiteindelijk viel het team met technische problemen uit maar werd alsnog als 19e geklasseerd.

    grouwels
    De combinatie Grouwels-Stevens-Bessems kreeg met pech te kampen maar kon
    de wedstrijd toch uitrijden

    De combinatie Eric Bessems, Eric Stevens en Roger Grouwels werd met hun Clio eveneens door pech achtervolgd. Een lang oponthoud leverde een 32e plek algemeen. De langeafstandsspecialisten Breukers-Willems eindigden met hun vertrouwde SEAT Leon als 25e algemeen.

    seat_tdi
    De lange-afstands-specialisten Breukers-Willems zijn natuurlijk altijd van de partij



    greensall_leading
    Greensall en Bouvy vochten een fraai openingsduel uit

    Slijtageslag
    De Peugeot 407 van de Britse combinatie Greensall-Dockerill nam vrijwel direct de leiding gevolgd door de Megane van Bouvy-Ickx-Loix. In de 51e ronde viel Greensall stil met een kapotte oliepomp. Omdat de Peugeot 407 naar de pits werd teruggesleept kon het euvel verholpen worden. Maar de Chad Racing Peugeot kwam niet meer voor de overwinning in aanmerking. Uiteindelijk eindigde men nog als vijfde algemeen. Daarna mocht de Peugeot 407 van Steveny-Lefort-Hartshorne even aan de leiding ruiken maar ook zij moeten met technische problemen het veld ruimen. Dan komt de Megane van Fred Bouvy/David Loix/Vanina Ickx voor de tweede maal aan de leiding en zou die niet meer afstaan. In de aanvangsfase was David Loix bij een aanrijding met een langzamere deelnemer betrokken maar kon alsnog de pits bereiken.

    bouvy-ickx
    Prachtig duel tussen de leidende Peugeot 407 en de winnende Renault Megae Trophy 
    van Ickx-Bouvy-Loix in de openingsfase

    De schade kan hersteld worden en de wedstrijdleiding en ondanks één achterlicht en één koplamp kan de Megane zijn jacht naar de kop vervolgen. Vanina Ickx neemt de laatste stint voor haar rekening en boekt haar eerste zege in de 12 Uur van Spa. Vanina Ickx: “Het is was ontzettend warm in de cockpit maar een fijne auto om in te rijden.”

    leaving_pits
    De prachtige BMW M3 van Hardman-Leventis-Vann vond zijn Waterloo aan het einde
    van de oude pitlane

    Ook de Britten Hardman-Leventis en Vann lijken met hun prachtig geprepareerde BMW M3 geruime tijd aanspraak te maken op de overwinning. Tijdens een safetycarfase begeeft de BMW het aan de uitgang van de pitlane. Ook de fraaie KS Motorsport BMW’s moeten het onderspit delven. Opvallend is het sterke optreden van de S2 Touring Cup Solution F Astra’s. De Fransen Morel-Gomez-Lassere eindigden als tweede algemeen gevolgd door de combinatie Van Impe-Roossens-Leenders-Baugnée in een identieke bolide.

    vanina_ickx
    Eindelijk succes voor Vanina Ickx



    veritas_1
    Voor het eerst na jaren weer op de circuits gesignaleerd. De Veritas.

    Mazda nog niet competitief
    De spectaculaire Mazda RX8 welke door Thierry Boutsen Energy Racing wordt ingezet moest de eerste twee BTCS races missen en is nog steeds niet competitief genoeg. De RX8 steekt nog steeds in de ontwikkelingsfase en viel eveneens met technische problemen uit.

    Nordicar Racing Volvo S60
    Het team van Nordicar Racing zette tijdens de 12 Uur van Spa een Volvo S60 in. Deze unieke bolide maakte gebruik van E85 biobrandstof ethanol. Helaas viel de “groene bolide” met Vincent Radermecker aan het stuur vrij snel uit.

    veritas_2
    Nogmaals de fraaie Veritas die enkele demorondes draaide

    Veritas terug
    Tijdens de startprocedure maakte de Veritas sportwagen een demo op Francorchamps. Het Duitse Veritas was in de vijftiger jaren een bekend sportwagenmerk dat nu nieuw leven wordt ingeblazen.

    gridgirls_1
    Geen gebrek aan schoonheid bij KS Motorsport

    UITSLAG
    1. Fred Bouvy-Vanina Ickx-David Lox Renault Megane Trophy 250 ronden
    2. Kevin Morel -Arnaud Gomez- Lucas Lassere Solution F Astra op 6 ronden
    3. Patrick Van Impe-Eddy Roossens-Michael Leenders Solution F Astra op 9 ronden
    4. Jeroen den Boer-Rob Bergmans BMW 120 op 10 ronden winnaars T3
    5. Nigel Greensall-Iain Dockerill Peugeot 407 op 12 ronden
    6. Guido Buratti-Giuliano Bottazi –Gianni Pedon-Matteo Pedon Seat Leon op 12 ronden
    7. Pierre Yves Rosoux-Ian Gepts Seat Leon op 18 ronden
    8.Jean Claude Meert-Armand Fumal-Pierre Yves Corthals Solution F Astra op 18 ronden
    9.Bernard André-Alexandre De Vits-Olivier Massart Honda Civic op 10 ronden eerste T2
    10.Delrez-Naveux-Lequeux Renault Clio op 21 ronden

    Snelste ronde : Jaguar X-Type Silhouette Ludovic Sougnez 2.30.160


    bodypaint
    Nr. 20 haalde de finish niet.

    26-06-2008 om 21:42 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: Massa wint dankzij problemen Räikkönen
    De heren coureurs waren blij om na de stratencircuits van Monte Carlo en Montreal weer eens op een echt racecircuit te zijn. De neutrale toeschouwer zal deze mening waarschijnlijk niet delen, want na twee spectaculaire races, was de Franse Grand Prix weer een ouderwetse optocht met twee Ferrari’s op kop. Zelfs een kapotte uitlaat bij Kimi Räikkönen kon het Ferrari-feestje niet dwarsbomen, al moest de Fin hierdoor wel zijn zeker lijkende zege aan zijn teamgenoot laten. De tweede plaats met een gehavende bolide is echter het prototype van ‘verlies beperken’. Jarno Trulli behield uiteindelijk de derde plek, na in de slotfase hevig onder druk te hebben gestaan van Kovalainen en Kubica.


    ferrari_vreugde
    Grote vreugde bij Ferrari

    Ferrari in zetel
    Al voor de start van de Grand Prix van Frankrijk zit het duo van Ferrari in een zetel, want na de tien punten straf voor Lewis Hamilton – wegens de aanrijding in Canada – werd ook de tweede McLaren-rijder Heikki Kovalainen bestraft. De Fin hinderde gisteren tijdens de kwalificatie Mark Webber in zijn vliegende ronde en daarom werd Kovalainens tijd in de laatste kwalificatiesessie afgenomen. De tiende startplaats van Kovalainen en de dertiende van Hamilton levert de Ferrari-mannen dus een goede voorzet voor een dubbelzege.

    De start levert ook geen problemen voor de rode mannen, daarachter verliest Alonso twee plaatsen aan Trulli en Kubica, maar laatstgenoemde wordt weer snel gepasseerd door de voormalig kampioen. Op plaats zes volgt Glock, voor Webber en Piquet. Kovalainen en Hamilton rukken op naar negen en tien, waar Hamilton de snelste lijkt, maar zijn teamgenoot niet voorbij kan, totdat zijn team Kovalainen de instructies geeft om aan de kant te gaan.

    Hamilton krijgt het deksel op de neus
    Lewis Hamilton is vastberaden om snel op te rukken naar voren, maar doet dit een beetje overmoedig. Lange tijd vecht hij een flink gevecht uit met Nelson Piquet om plaats acht, maar het kwaad is dan al geschied voor de Brit. Hamilton passeerde in de eerste ronde namelijk Sebastian Vettel, maar miste hierbij wel de apex van de chicane, die hij daarmee afsneed. Dat mag niet, dus krijgt Hamilton een drivethroughpenalty. Die lost hij meteen in, en daarmee valt hij terug naar de zeventiende plaats.

    Hoezo oppermachtig?
    Kimi Räikkönen dicteert de race in de openingsfase en lijkt al snel niet meer achterhaalbaar te zijn. Per ronde loopt hij een paar tienden uit op teamgenoot Massa, terwijl de Fin gemiddeld een seconde per ronde sneller is dan nummer drie Trulli. De overmacht van Ferrari wordt nog eens extra bevestigd als de andere teams eerder beginnen met de pitstops dan Ferrari.

    Pitduel
    Achter de twee Ferrari’s is het vechten om de laatste podiumplaats. De McLarens komen er niet aan te pas; Kovalainen rijdt achtste achter Piquet als de twee samen de pits in gaan. Piquet is weer als snelste weg, maar wielspin bij het wegaccelereren uit de pits geeft Kovalainen de mogelijkheid er voorbij te snellen. Ook Mark Webber heeft problemen na zijn pitstop, bijna spint hij een ronde na zijn stop bij het opkomen van de rechte stuk, maar hij weet zijn auto net onder controle en uit de muur te houden. Trulli heeft intussen de derde plaats in handen, waar hij flink wordt opgejaagd door kampioenschapsleider Kubica. Eenmaal aangesloten komt Kubica er echter niet voorbij, wat Alonso ook weer de mogelijkheid geeft om het gat te dichten.

    Problemen voor Räikkönen
    Terwijl Kimi Räikkönen aanvankelijk op rozen leek te zitten, valt hij halverwege de race opmerkelijk snel terug. De voorsprong van zeven seconde op teamgenoot Massa verdwijnt als sneeuw voor de zon als de Fin per ronde een seconde, of zelfs twee, verliest. Als zijn rondetijden zelfs terugvallen naar de 1:20 is hij de langzaamste man van het veld. De uitlaat van Räikkönens Ferrari heeft een gat gebrand in het bodywork en bungelt er nu los aan. Teamgenoot Massa is niet te houden en snelt de Fin voorbij.

    Nadat Räikkönen de eerste verbazing en schrik van zijn gehavende Ferrari heeft verwerkt, schroeft hij het tempo langzaamaan toch weer op. Het tempo van Massa is niet te volgen, maar het gat naar Trulli was aanvankelijk dertig seconden en loopt slechts mondjesmaat terug.

    Verraderlijk lichte druppeltjes
    De spanning in de race ligt in deze laatste fase een eindje achter de koplopers. Achter de Ferrari’s heeft Jarno Trulli slechts enkele seconden voorsprong op Kovalainen, terwijl ook Kubica nog dichtbij is. Even daarachter heeft Mark Webber Fernando Alonso op zijn staat, met enkele seconden daarachter Piquet. Een klein druppelbuitje lijkt de spanning nog wat te verhogen, maar de druppels zijn in zulke kleinen getale dat het de baanconditie nauwelijks kan veranderen.

    Wie mag er mee naar het podium?
    Met nog tien ronden te gaan brandt de strijd om plaats drie echt los. Heikki Kovalainen en Robert Kubica hebben het gat naar Jarno Truli gedicht en de Italiaan moet nog tien ronden lang in de verdediging. Het duurt tot de voorlaatste ronde voordat Kovalainen echt in de aanval gaat, maar op het moment dat de Fin naast de Italiaan zit stuurt Trulli zijn auto net even richting die van Kovalainen die moet uitwijken en zijn aanval moet afslaan. Zo grijpt Trulli zijn eerste podium sinds 2005.

    toyota_vreugde
    en nog grotere vreugde bij Jarno Trulli

    Achter Kovalainen grijpen Robert Kubica en Mark Webber zoals bijna elke race weer hun punten. De zevende plaats gaat naar Nelsinho Piquet, die daarmee zijn eerste Formule 1-punten scoort en nu misschien het juk van zijn schouders heeft gewerkt. Piquet leek aanvankelijk slechts één puntje te halen, maar bij het inhalen van achterblijvers, twee ronden voor de finsihvlag, vergaloppeert teamgenoot Alonso zich en wint Piquet nog een plaatsje.

    Uitslag Grand Prix Frankrijk
    1. Felipe Massa, 70 ronden
    2. Kimi Räikkönen, op 17.984
    3. Jarno Trulli, op 28.250
    4. Heikki Kovalainen, op 28.929
    5. Robert Kubica, op 30.512
    6. Mark Webber, op 40.304
    7. Nelson Piquet Jr., op 41.033
    8. Fernando Alonso, op 43.372
    9. David Coulthard, op 51.072
    10. Lewis Hamilton, op 54.521

    26-06-2008 om 21:39 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen wint en doet uitstekende zaken voor klassement
    480_podium_jeroen

    Jeroen Bleekemolen heeft de Porsche Supercup race op Magny Cours gewonnen. Gestart vanaf een tweede positie pakte hij direct de leiding in de race en met Jaap van lagen vrijwel de hele race op zijn achterbumper controleerde hij de race. Meer Nederlands succes was er voor viervoudig Porsche Supercup kampioen Patrick Huisman. Gestart vanaf een elfde plaats wist hij knap als vierde te finishen. De overige vier Nederlanders finishten ook, maar moesten zich tevreden stellen met een plaats in de achterhoede. De zege kwam voor Bleekemolen extra goed uit, omdat zijn direct concurrenten voor het klassement (Seyffart, Faulkner en Mamerow) niet of slecht scoorden.


    Startprobleem
    De start kende een bizar verloop. Na de warm up ging het startlicht aan. Polesitter Nicolas Armino had problemen, opende zijn portier en zwaaide met zijn arm om aan te geven dat hij niet kon starten. De wedstrijdleiding onderbrak de startprocedure echter niet. Precies op het moment dat het startlicht uitging sloeg de motor van Armindo toch aan, sloeg hij zijn portier dicht en ging hij toch van start. De rest van het veld had natuurlijk al eerder vol gas gegeven en dus moest Armindo zijn mooie uitgangspositie inruilen voor de 9e plek.

    480_jaap_van_lagen

    Wereldstart
    Jeroen Bleekemolen profiteerde door de pole te pakken, maar ook Jaap van Lagen had een wereldstart. Hij startte als zesde en pakte meteen de tweede plaats. Van Lagen wilde graag aanvallen, maar kon geen enkel moment een echt serieuze poging wagen want Bleekemolen had de controle volledig in handen. Beide Nederlanders hadden een gaatje naar Stefan Rosina, die ook geen direct gevaar opleverde voor hen.

    Eindelijk goed
    Patrick Huisman gaf na de kwalificatie aan dat zijn auto eindelijk goed aanvoelde. Dat bleek inderdaad, want vanaf een elfde plaats wist hij als vierde over de finish te komen, een positie die hij al vroeg in de race te pakken had. Gedurende de race leverde hij mooie gevechten met Uwe Alzen, die hem één keer wist te passeren maar al twee bochten later weer achter Huisman reed.

    Off day
    De directe concurrentie van Jeroen Bleekemolen had echt een off day. Jan Seyffarth, die voor de race samen met Bleekemolen aan de leiding ging met 76 punten kwam niet verder dan een achtste plaats, Chris Mamerow, vierde in het klassement, werd ‘slechts’ zevende en Damien Faulkner (derde in klassement) en René Rast (zesde in klassement) vielen uit.

    Achterhoede
    Sebastiaan Bleekemolen, Tim Buys, Paul van Splunteren en Simon Frederiks konden geen rol van betekenis spelen. Zij finishten op ruim 30 seconden achter Jeroen Bleekemolen.

    Uitslag race Porsche Supercup,
    zondag 22 juni 2008, Magny Cours
    1 Jeroen Bleekemolen, Jetstream Motorsport, 14 ronden in 24.38.828
    2 Jaap van Lagen, , Damac Kadach Racing, op 0.308
    3 Stefan Rosina, Lechner Racing Bahrain, op 1.601
    4 Patrick Huisman, Irwin Racing, op 5.325
    5 Danny Watts, SAS-Lechner Racing, op 6.466
    6 Uwe Alzen, SPS Automotive-performance, op 7.102
    7 Chris Mamerow, Damac Kadach Racing, op 8.053
    8 Jan Seyffarth, Konrad Motorsport, op 9.354
    9 Nicolas Armindo, tolimit, op 11.105
    10 Siedler, Norbert, Veltins Mrs Racing, op 15.730

    17 Tim Buijs, Bleekemolens Race Planet, op 30.202
    18 Paul van Splunteren, HSF Porsche Eindhoven, op 32.269
    19 Simon Frederiks, HSF Porsche Eindhoven, op 33.949
    20 Sebastiaan Bleekemolen, Bleekemolens Race Planet, op 34.563

    Tussenstand na zes races
    1. Jeroen Bleekemolen 96
    2. Jan Seyffarth (D) 84
    3. Chris Mamerow (D) 68

    26-06-2008 om 21:38 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Dutch GT4 Championship in 2009 nieuw Dutch Power Pack-kampioenschap
    presentatie_gt4_cpz_8

    Het Dutch Power Pack krijgt er vanaf volgend jaar een prachtig nieuw kampioenschap bij. In de Dutch GT4 Championship kunnen dikke bakken als de Ford Mustang FR500 GT4, Aston Martin N24, BMW Z4 Coupé, Lotus Exige, Nissan 350Z, Porsche Cayman, Opel GT en Corvette C6 uitkomen. Vandaag was op Circuit Park Zandvoort de officiële presentatie van de nieuwe cup, die zeker drie jaar zal gaan rijden in het DPP.
    De BMW 130i Cup zal volgend seizoen als individueel kampioenschap verdwijnen. Wellicht dat de 130i’s nog als sub-klasse met de GT4’s gaan meeracen, maar dat is nog niet zeker. Wat wel zeker is, is dat er veel enthousiasme is over de nieuwe cup die vanaf de Paasraces 2009 over het Nederlandse asfalt zal gaan razen.

    presentatie_gt4_cpz_6

    Nieuwe mijlpaal
    Met de opzet van het Dutch GT4 Championship zorgt het Circuit Park Zandvoort als promotor en organisator voor een nieuwe mijlpaal in de nationale autosport, zo meldde CPZ vandaag trots. Tot de verbeelding sprekende auto’s en spectaculaire races zijn de factoren die de GT4-klasse tot een aansprekende tak van autosport maken. Volgens CPZ is het voor Nederland belangrijk dat het portfolio van nationale raceklassen in het Dutch Power Pack wordt aangevuld met een multi-merkenkampioenschap.


    presentatie_gt4_cpz_3

    Aansprekende auto’s
    Volgens Erik Weijers, C.O.O. van CPZ, is de komst van de Dutch GT4 als nieuwe klasse een belangrijke stap in de vaderlandse autosport. ,,Sinds het verdwijnen van het Nederlands toerwagenkampioenschap DTCC in 2002, wat nog steeds door veel mensen wordt betreurd, hebben we een officieel kampioenschap met meerdere merken in ons land node gemist. We hebben nu met de Dutch GT de kans om een nieuw multi-merkenkampioenschap van de grond te tillen. Zeker als je kijkt naar de aansprekende auto’s die in de serie deelnemen.’’

    presentatie_gt4_cpz_9
    Stéphane Ratel (links) met Erik Weijers.

    Samenwerking met SRO
    Voor de organisatie en realisatie van de nieuwe titelstrijd werkt CPZ nauw samen met SRO (Stéphane Ratel Organisation). Ratel is sinds 1994 actief in het organiseren van veel verschillende GT-kampioenschappen. ,,We zijn na het internationale succes van de GT3 in 2007 met de GT4 begonnen’’, vertelt Ratel. ,,We hebben al een Europees GT4-kampioenschap. Het is de bedoeling dat er onder hetzelfde reglement ook meerdere nationale GT4-kampioenschappen zullen worden georganiseerd. Nederland is daar de voorloper in. We willen de GT4 echter ook in Scandinavië, Tsjechië, Portugal en Spanje krijgen.''

    presentatie_gt4_cpz_10
    Stéphane Ratel doet zijn verhaal aan de tv-camera van RTL GP.

    presentatie_gt4_cpz_11
    De Ford Mustang van Europees GT4-kampioen Eric de Doncker onthuld.

    Symbolische onthulling
    Bij de Tarzan-bocht werden vandaag zes wagens onthuld die gaan deelnemen van het Dutch GT4 Championship. Onder rode, blauwe, witte en oranje doeken kwamen de dikke bolides symbolisch te voorschijn. Zo pronkte onder meer de Ford Mustang van regerend Europees GT4-kampioen Eric De Doncker op het Zandvoortse asfalt. Bovendien was de Aston Martin waarmee Kees Kreijne momenteel in de Dutch Supercar rijdt present. Naast een BMW Z4, Lotus Exige en Nissan Solution F, stond ook de Corvette waarmee Danny van Dongen dit jaar al met met Rogier Kroymans aan de Europese GT4 deelneemt.

    presentatie_gt4_cpz_12

    Raceformat
    De Dutch GT4 Championship zal op de racekalender van 2009 minimaal zeven weekenden in actie komen. Minstens vier keer is Circuit Park Zandvoort het decor, terwijl ook de banen van Assen en Spa-Francorchamps zal worden aangedaan. ,,Per weekend zullen er drie races worden gereden’’, legt Ron Boon vandaag uit. ,,Er zijn twee sprintraces van elk 25 minuten en een lange race van 50 minuten met een pitstop.’’ Waarbij Erik Weijers als aanvulling meldt dat rijders zowel individueel als duo kunnen deelnemen. ,,Als een team van twee coureurs aan de start verschijnt, rijden ze per weekend beiden een sprintrace en vindt er bij de hoofdwedstrijd tijdens de pitstop een rijderswissel plaats.’’
    Banden
    In het Europese GT4 kampioenschap wordt er op Pirelli-rubber gereden. De organisatie van het Dutch GT4 Championship wil echter ook andere merken zoals Michelin en Dunlop de kans geven om een mooi voorstel te doen. De fabrikant die het beste bod doet, zal de banden mogen gaan leveren.

    presentatie_gt4_cpz_1

    Equipe Verschuur stapt in
    Frans Verschuur is erg te spreken over het nieuwe initiatief. Hij wil als teambaas instappen in de Dutch GT4. ,,Ik geloof er echt in dat dit een succes kan worden. Ik wil volgend jaar met minimaal vier auto’s gaan deelnemen’’, vertelde hij vanmiddag op het zonnige Circuit Park Zandvoort. ,,Ik ben met twee Duitse merken in gesprek. Met één van die merken zal ik in de GT4 actief worden. Er hebben zich tevens al diverse rijders bij me gemeld. Zo is Hoevert Vos geïnteresseerd, maar ook jongens als Jaap van Lagen, Wim Beelen en Paul van Splunteren.’’

    presentatie_gt4_cpz_5

    ‘Laat het feest beginnen’
    Danny van Dongen was vandaag eveneens bij de presentatie aanwezig. Hij racet reeds in een Corvette C6 in de Europese GT4. ,,Ik vind het een supergoede ontwikkeling dat de GT4 nu ook naar Nederland komt’’, stelde de Zandvoortse coureur vandaag. ,,Het mooie is dat het Dutch GT4 hetzelfde reglement krijgt als de Europese tegenhanger. Daardoor krijg je de kans om ook aan het andere kampioenschap deel te nemen als je wil. Dat is mooi. Ik verwacht veel van de Dutch GT4. Ik denk dat de Corvette het goed zal doen. Ik heb er nu al zin in. Laat het feest maar beginnen!’’

    26-06-2008 om 21:36 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIA GT: Madeno Racing met twee Aston Martins in Europees FIA GT4
    madeno_racing_aston_martin

    Het raceteam Madeno Racing uit Oude Tonge zal nog dit seizoen met twee Aston Martins Vantage V8 deelnemen aan enkele races voor het Europese FIA GT4 kampioenschap. De hightech racewagens zullen worden gereden door de Nederlandse coureur Willy Welles en het Finse talent Mikko Heino. Momenteel worden de twee wedstrijdwagens door de officiële raceafdeling van Aston Martin, het befaamde Prodrive uit Engeland, opgebouwd. Verdere preparatie en het inzetten van de Astons zijn in handen van Madeno Racing.
    Het seizoen 2008 wordt beschouwd als een leerjaar in deze nieuwe, veelbelovende raceklasse, met een compleet nieuwe auto, waarna in 2009 de aanval op topklasseringen geopend zal worden. Tevens verwacht teammanager Leo van der Maden volgend jaar nog twee extra auto’s in te kunnen zetten en oriënteert het team zich tevens op een mogelijke deelname aan het Dutch GT4 kampioenschap.

    Veelbelovend
    De Aston Martin Vantage in FIA GT4 outfit beschikt over een 410 pk sterke achtcilinder motor, gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Met zijn ultra stijve lichtgewicht aluminium chassis, het grote motorvermogen en een relatief laag gewicht van slechts 1.350 kg is de Aston Martin Vantage een veelbelovende raceauto. De gewichtsverdeling is nagenoeg ideaal, met 51% van het gewicht op de achteras en 49% op de vooras.

    Madeno Racing
    Teammanager Leo van der Maden: “De afgelopen twee seizoenen hebben wij met drie auto’s aan de Duitse SEAT Supercopa deelgenomen en daarvoor aan de European Alfa Challenge. Wij voelen ons inmiddels aardig thuis op de Europese circuits en hebben gekozen voor het FIA GT4 omdat we op het hoogste internationale niveau de competitie aan willen gaan. Ook voorzie ik dat deze raceklasse zowel op nationaal niveau in verschillende Europese landen als ook internationaal enorm populair zal worden. Wij zullen in de toekomst naast ons Aston Martin GT4 team ook actief worden in de GT2 klasse. We volgen de ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe AM Vantage in GT2 specificatie dan ook op de voet.”

    Veel mogelijkheden
    Het GT4 format biedt veel mogelijkheden omdat met zowel één als met twee coureurs per auto kan worden gereden. Coureurs komen in een FIA GT4 raceweekeinde behoorlijk aan hun trekken. Er zijn twee vrije trainingen, twee kwalificaties, een race van 50 minuten met pitstop en mogelijk een rijderswissel en twee sprintraces van ieder een half uur.

    Prodrive
    Van der Maden: “Wij hebben onze GT4 Astons afgelopen januari besteld bij Prodrive, maar door het grote wereldwijde succes van de GT4 Astons is de levertijd ongeveer een half jaar. Wij hopen onze auto’s eind juni of begin juli op te kunnen halen in Engeland, zodat wij na de afrondende preparatie in onze workshop in de tweede helft van het seizoen aan de start kunnen verschijnen. Naast het rijden van de resterende races zullen we een uitgebreid testprogramma afwerken. Toch verwacht ik dat we nog dit jaar één of meer podiumplekken kunnen pakken, terwijl we in 2009 serieus om de titel willen strijden.”


    Rijders
    De rijdersbezetting voor 2008 bestaat uit de talentvolle jonge Finse rijder Mikko Heino en de Nederlander Willy Welles. Heino maakte al eerder – succesvol - deel uit van het Madeno Racing team in de European Alfa Challenge en de Seat Supercopa in Duitsland. Nederlander Willy Welles is inmiddels door zijn deelname aan diverse nationale en internationale merkencompetities ervaren geworden.

    GT4
    Het eerste jaar van de GT4 European Cup leverde direct al leuke races op met veel ‘close’ racing, met races op Silverstone, Oschersleben, Spa, Nogaro en Magny Cours. Het doel vorig jaar was om fabrikanten, sponsors, teams en rijders warm te maken voor deze nieuwe raceklasse en Madeno Racing heeft met andere teams de handschoen opgenomen. Ook is er een nieuwe racecategorie aan het kampioenschap toegevoegd, Sports Light, voor auto’s onder de 1000 kilo. Het ligt dan ook in de verwachting dat de komende jaren nationale GT4 kampioenschappen zullen worden verreden in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland en België. Wanneer er nog meer auto’s beschikbaar komen zal de GT4 European Cup mogelijk uitgroeien tot een startveld van ruim 40 auto’s.

    Meest gewilde GT4
    De Aston Martin N24 Vantage is tot nu de meest gewilde GT4. Momenteel zijn er
    acht Aston Martin’s in het GT4 veld en worden er voor dit seizoen nog vijf Astons voor het GT4 afgeleverd, zodat het merk met dertien Astons goed vertegenwoordigd is in het GT4 kampioenschap. Daarnaast rijden er auto’s als de BMW Z4, Nissan 350Z, Ford Mustang FR500 GT4 en Corvette C6 GT4, terwijl Lotus voor het seizoen 2009 een speciale GT4 versie van de Exige ontwikkelt en mogelijk ook Porsche in 2009 met een speciale GT4 versie van de 997 komt.

    Homologatie
    Voor de homologatie van de deelnemende auto’s moeten er jaarlijks minimaal 300 exemplaren worden geproduceerd. Uitzondering hierop vormt de Sports Light klasse waarin auto’s als de Ginetta G50, de KTM X-Bow, de Donkervoort D8 GT en de Lotus 2/Eleven terug te vinden zullen zijn.

    Andere Madeno Racing activiteiten en programma’s in 2008/2009
    Madeno Racing is al jaren ook in andere disciplines actief, zoals het ontwikkelen van speciale onderdelen voor roadgoing auto’s en het organiseren van incentive programma’s. Leo van der Maden: “Geheel in de stijl van en in lijn met het merk Aston Martin zullen wij een intensief relatiemarketing en incentive programma voor sponsors ontwikkelen en aanbieden. Uiteraard zullen wij naast ons Aston Martin raceprogramma onze kennis en knowhow ook volledig benutten voor de ontwikkeling van ons ‘fast road’ performance tuningprogramma dat we uiteraard ook voor het Aston Martin gamma zullen gaan leveren en dat in de loop van 2008 leverbaar zal zijn.’’

    Druk
    Het jaar 2008/2009 belooft voor Madeno Racing drukbezet te worden, want naast de deelname aan het FIA GT4 kampioenschap is het team met drie auto’s ook actief in de Renault Sport Clio Cup Belgium en wordt er momenteel hard gewerkt aan de bouw en preparatie van een Renault Sport Rally Clio R3 voor deelname aan het Nederlands rallykampioenschap.

    26-06-2008 om 21:34 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Europese Sports Car Challenge supportrace van 24H Eurospeedway 2008
    sportscar_challenge_pr

    De eerstvolgende race van de 24H Series zal plaatsvinden op 16-17 augustus 2008 in Lausitz op het circuit Eurospeedway. Tijdens dit weekend is ook een spectaculaire supportrace te zien van de Sports Car Challenge. Deze supportrace bestaat uit 2 kwalificaties en 2 races verdeeld over de vrijdag en zaterdag. Hiermee verwacht de promotor nog meer publiek te trekken. De 24 uursrace start zaterdag 16 augustus om 13.00 uur.
    De Midden-Europese Sports Car Challenge is gestart in 1996 met prototype auto’s en formule auto’s. Er is een klasse tot 2000cc en een klasse boven de 2000cc. Vooral de laatste klasse is een speelveld geworden voor experimentele auto’s, met een open reglement om constructeurs nog meer te motiveren om spectaculaire auto’s te bouwen. In deze klasse hebben oude Le Mans auto’s ook een plek gevonden. Sinds 2006 is een nieuwe klasse toegevoegd, speciaal voor GT auto’s.

    sportscar_challenge_pr2

    Speedcom Livelink tijdens 24H Series
    Vanaf de race op Eurospeedway is Speedcom Communications voor 3 jaar de officiële communicatiepartner van de 24H Series. Dit betekent dat Speedcom alle teams op gebied van communicatie technisch zal ondersteunen tijdens de evenementen. Daarnaast verzorgt Speedcom de communicatieapparatuur voor de organisatie en wedstrijdleiding.

    Veel ervaring
    Speedcom heeft veel ervaring opgedaan in de Grand-Am series in de USA. Een interessante nieuwe toevoeging aan de 24H Series is de Speedcom Livelink. Bezoekers van de website http://www.24hseries.com kunnen tijdens de races op de hoogte blijven van de race dankzij live-timing, aangevuld met live commentaar. Het is zelfs mogelijk om tijdens bepaalde momenten in de race live met een rijder te spreken.


    sportscar_challenge_pr3

    Playstation en Nissan GT Academy
    PlayStation en Nissan hebben samen een ultieme wedstrijd bedacht, de GT Academy. De GT Academy is een Europese competitie van acht maanden waarbij virtueel en levensecht racen worden gecombineerd. Hiermee zullen de dromen van twee aspirant rijders in vervulling gaan. De winnaar zal tijdens de 24H Dubai voor een Engels Nissan team in een Nissan 350Z rijden. Meer informatie over de 24H Eurospeedway en de Sports Car Challenge inclusief een gedetailleerd tijdschema is te vinden op de website http://www.24hseries.com. De andere races van de 24h Series zijn de 12 uur race Hungary op 27 september, de 24 uur race Valencia op 11 en 12 oktober en de vierde editie van de succesvolle 24 uur race in Dubai op 9 en 10 januari 2009.

    Veel interesse
    Er wordt veel interesse getoond voor de 24H Series, met inschrijvingen als Schubert Motorsport met een BMW Z4 (Duitsland), Hoptrans-ToveraSport met een Porsche 997 GT3 Cup (Litouwen), Ebbing Motorsport met een Renault Clio RS (Duitsland), ARC Bratislava met een Porsche 911 GT3 (Slowakije) en Black Falcon met een BMW M3 (Engeland).



    26-06-2008 om 21:32 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Gwendolyn Hertzberger debuteert in Italiaans Formula Master
    gwenformulamaster

    Gwendolyn Hertzberger maakt in het weekend van 28 en 29 juni aanstaande haar officiële racedebuut in de Italiaanse Formula Master bij het team van Scuderia Fàma. Op het 2,507 meter korte en bochtige circuit van Magione, nabij Perugia (Italië), zal de snelle dame uit de Bollenstreek voor een goed resultaat gaan. Eind augustus volgt aansluitend een tweede nieuwe uitdaging voor Hertzberger. Samen met Moritz Racing zal de 21-jarige coureur ook deelnemen aan de 24-uursrace van Zolder.
    Voor Gwendolyn is de Formula Master niet nieuw. In de voorbije winterperiode testte de inwoonster uit Lisse veelvuldig in de snelle bolide bij het Italiaanse team uit Solignano di Castelvetro (Modena). Het was een succesvolle samenwerking, waarbij haar management keihard werkte aan een mogelijke overstap naar deze sterke competitie. Door de hoge budgetten werd echter besloten om voorlopig van het avontuur af te zien. In plaats van een doorstart in de formulewagens, maakte ze onlangs verdienstelijk haar debuut in de Dutch Supercar Challenge bij Moritz Racing op het circuit van Spa-Francorchamps.

    Test
    Ter voorbereiding op het komend raceweekend op Magione, testte Gwendolyn gisteren reeds in de Formula Master bolide op het circuit van Varano. Op de baan waar ze in het verleden nog een race had gereden in de Formule Ford, volstond Gwendolyn probleemloos haar test en kon ze alvast acclimatiseren aan de auto en de bijzonder hoge temperaturen die gemeten werden. Naast Gwendolyn zal Luca Persiani en teambaas Nino Fàma komend weekend de overige auto’s besturen.

    Super
    Gwendolyn Hertzberger: “Het is super om me komend weekend in de Italiaanse Formula Master met de beste rijders uit Italië te kunnen meten. Afgelopen winter heb ik diverse keren getest in deze bolide, maar ging de overstap om budgettaire redenen niet door. Ik ben de Formula Master echter altijd blijven volgen en bestond er een mogelijkheid om op Magione mijn racedebuut te maken. Ik wil komend weekend alles uit de kast halen om optimaal te presteren. Het is een ijzersterk en compact deelnemersveld die niet veel voor elkaar zullen onderdoen. Nadat ik vandaag weer aan de auto heb kunnen wennen, voel ik me momenteel erg goed in mijn vel zitten en ben daarom ook optimistisch dat we een goed resultaat zullen behalen.”

    26-06-2008 om 21:30 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule Ford: Jan Lammers gastrijder tijdens Dutch Power Pack in Assen
    480_jeroen_bleek_4668
    Tijdens de Paasraces was Jeroen Bleekemolen gastrijder in de Formule Ford.

    De Formule Ford-races zullen tijdens het Dutch Power Pack-weekend in Assen (5 en 6 juli) een prominente gastrijder kennen. Jan Lammers stapt dan in de Geva Racing-bolide met het startnummer 1.


    Dit seizoen stapt er elk raceweekend een andere rijder in de wagen die vorig jaar door de uiteindelijke kampioen Francesco Pastorelli is bestuurd. Zo toonde tijdens de Paasraces Jeroen Bleekemolen zijn kunsten in de Formule Ford, terwijl Allard Kalff en Rintje Ritsma respectievelijk tijdens Pinksteren en de Jubileumraces met de vierwieler raceten. De 52-jarige Zandvoorter Lammers is nu aan de beurt. Hij zal tijdens de DPP in Assen ook weer in de BMW130i Cup van de partij zijn.

    26-06-2008 om 21:29 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNRT: Hayley Lazell stapt in bij Westfield Racing Cup
    hayley_lazell_westfield
    Hayley Lazell bij haar Westfield-wagen.

    Tijdens het Super Race Weekend kwam ze nog uit in de BMW E30 Cup, maar vanaf komend weekend zal de bijna 27-jarige Hayley Lazell ook instappen in de TopGear Westfield Racing Cup. Gisteren werd in Lelystad het contract tussen beide partijen getekend en zal Hayley de rest van het seizoen uit gaan komen in de nr. 40 Westfield van het Oto2rent team.
    Het ‘open’ rijden is een totaal nieuwe uitdaging voor Hayley maar daarentegen is het circuit van Zandvoort geen onbekend terrein voor haar. Naast de Westfield zal Lazell ook actief blijven in de BMW E30 Cup en in de Dacia Logan. Oto2rent, de verhuurmaatschappij zonder zorgen die hard aan de weg timmert in binnen- en buitenland, is blij met de overeenkomst voor de rest van het seizoen met deze goedlachse jongedame.

    Trots
    Verder is Westfield Nederland er ook trots op dat Luc Haselier, uit het Limburgse Echt, per 1 september a.s. officiële dealer van Westfield zal gaan worden. Gezien de logistieke ligging zal Luc Haselier de markt in het zuiden van Nederland als ook in Duitsland en België actief gaan bewerken.

    Vrij rijden
    Dat iedereen het heel erg naar zijn zin heeft in de Westfield Racing Cup bewijst de uitspraak van Jos Kolsté. Jos, die al sinds 35 jaar naar de TT van Assen gaat, zal dat dit jaar niet doen. “Normaal gesproken zit ik het laatste weekend van juni bij de TT in Assen, maar op Zandvoort is er zondag 29 juni weer een wedstrijd voor ons en de zaterdag ervoor kunnen we vrij rijden (training). En dat op mijn 56ste verjaardag; een mooier cadeau kan ik mij niet wensen”, aldus Jos.

    Deelnemers
    Wilt u weten wie er meedoen in de Westfield Racing Cup? Bekijk dan dit filmpje:


    26-06-2008 om 21:27 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Dutch Supercar Challenge reist af naar F1-circuit Hockenheim
    dsc_hockenheim_vooraf3

    Na een aantal rustige weken bereidt het gehele veld van de Dutch Supercar Challenge zich voor op alweer het vierde raceweekend van 2008. Na achtereenvolgens de Nürburgring, Zandvoort en Spa Francorchamps is het komend weekend de Duitse Hockenheimring waar het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van Nederland neer gaat strijken.

    Alle divisies van de DSC zijn aanwezig op het Duitse circuit, waardoor er wederom met gesplitste startvelden gereden gaat worden. In totaal staan er vier races op het programma, twee op de zaterdag en twee op de zondag. Afgaande op de eerdere wedstrijden dit seizoen is spanning gegarandeerd.

    Kanonnen
    Voor de kanonnen uit de GT-divisie van de DSC is het seizoen echter nog maar amper losgebarsten. Door hevige mist op de Nürburging werd de zaterdagrace van het eerste weekend afgelast en ook de zaterdagrace op Spa Francorchamps werd afgeblazen, ditmaal door een zware crash in het middenveld. Hierdoor zijn er in deze divisie, alsmede in de Supersport I-divisie, pas twee races verreden. Dit aantal hoopt men dit weekend te gaan verdubbelen.

    Felle strijd
    Het is niemand minder dan Cor Euser die na twee verreden wedstrijden het klassement aanvoert met zijn bloedsnelle Marcos LM600. Hij vocht de eerste races een felle strijd uit met het duo Van der Hoek/Van der Zwaan in de Audi DTM TTR. Beide races wist het duo namelijk beslag te leggen op de tweede plaats waardoor ze de tweede plaats in het klassement bezetten. Vierde staat momenteel het duo De Graaff/Ribbens, die op Spa een goed tempo reden met hun verbeterde Viper. De samenwerking met Racing For Holland lijkt zijn vruchten af te gaan werpen en het is aan het duo de taak om de goed ingezette lijn voort te gaan zetten. Voor de andere Viper, de rood gekleurde Rudolph bolide van het duo Grouwels/Grouwels, is het te hopen dat zij verstoken blijven van technische problemen waardoor ze kunnen laten zien tot wat deze speciale GT2 versie in zijn mars heeft.

    Moslers
    Veel concurrentie mag er ook wederom verwacht worden van de Moslers, die naast het klassement van de GT-divisie ook hun eigen Mosler Challenge hebben. Na twee races is het het Engelse duo Riley/Flux die hier het klassement aanvoert, op de voet gevolgd door Martin Short en het duo Mecke/Rehfeld. In het GT-klassement bezetten Riley en Flux momenteel de derde positie. De strijd der seconden is close dit seizoen in de GT-divisie, en het is dan ook maar zeer de vraag of het Euser ook dit weekend gaat lukken om de op de loer liggende concurrentie voor te blijven.

    dsc_hockenheim_vooraf2

    Porsche invasie
    De eerste races van dit seizoen is gebleken dat in de Supersport I-divisie een ware Porsche invasie is losgebarsten. Meer dan tien Porsches hadden zich dit seizoen ingeschreven in deze divisie, waaronder ook veel 997 GT3’s. Dat deze auto’s serieus hard gaan demonstreerde Duncan Huisman al tijdens de eerste race op de Nürburging, toen hij in het begin van de race zelfs de mensen uit de GT-divisie wist voor te blijven. Op Spa Francorchamps waren het de heren Thuis en Donovan, beiden rijdend met een Porsche 997 GT3, die het veelvuldig met elkaar aan de stok hadden en op de baan verbeten duels uitvochten. De verwachting is dan ook dat beide heren de komende races elkaar nog zeer vaak gaan tegenkomen. Het is ook de eerdergenoemde Donovan die momenteel het klassement in de Supersport I-divisie aanvoert, waarin hij gevolgd wordt door Nol Kohler, die dit seizoen met zijn nieuwe Porsche 997 GT3 de smaak goed te pakken heeft.

    Kapers op de kust
    Kapers op de kust voor de overwinning komend weekend zijn onder andere de snelle Renault Méganes van Carworld Motorsport, die op Spa uiterst snelle rondetijden noteerden. Het lukte nieuwkomer Habets zelfs om vanuit het achterveld de overwinning te behalen in de divisie. De verwachting is dan ook dat we deze jonge coureur dit seizoen nog zeer vaak aan de top terug gaan vinden. Ook andere nieuwe bolides beginnen langzaam maar zeker hun snelheid te vinden in deze divisie, zoals onder andere het duo Kuijer/Reijntjens met de Opel Astra V6 silhouette en Peter van der Kolk met zijn zeer bijzondere BMW 140 GTR.


    Supersport II
    dsc_hockenheim_vooraf4

    In de Supersport II-divisie is de grote vraag wie Pieter van Soelen kan verslaan. In de eerste races van het seizoen bleken de inwoner uit Rockanje en zijn door JR Motorsport geprepareerde BMW 1-serie een gouden combinatie die lastig te overmeesteren viel. Achter Van Soelen was het de eerste races vaak een spannende strijd met onder andere de gebroeders Monster in een SEAT Léon SuperCopa en Bob Herber in een Saker Sportscar. Ook Milko Tas kan zich regelmatig mengen in deze strijd, maar hij heeft door technische problemen aan zijn SEAT Léon SuperCopa al veel punten laten schieten. Hopelijk voor Tas is het geluk dit weekend wel aan zijn zijde. Tot slot zijn de Aston Martin Vantages ook weer ingeschreven in deze divisie, en is het aan de rijders van deze schitterende bolides om het ware potentieel van de wagen te tonen.

    Sport 1
    In de Sport I-divisie vechten John van der Voort en Peter Claassen met hun BMW 1-serie een zware strijd uit met de vele Lotus Exiges die deze divisie rijk is. Zo zijn het onder andere de Exiges van RED Motorsport die veel weerstand weten te bieden, met de Belg Luc de Cock en de Duitser Wilfred Schawohl achter het stuur. Ook de Lotus Exiges van Momentum Racing beginnen het tempo goed te volgen, getuige de podiumplaatsen van onder andere Jan van der Kooi en Onno van Rheenen tijdens de eerste races.

    dsc_hockenheim_vooraf1

    Grote vraag
    Wie stopt Rob Nieman? Dat is de grote vraag in de Sport II-divisie van de Dutch Supercar Challenge. De inwoner uit Twisk wist namelijk tot nu toe alle vier de races van deze divisie op zijn naam te schrijven. De kans is groot dat hem dat komend weekend niet gaat lukken, omdat hij door zijn resultaten vele strafseconden aan de broek heeft gekregen. Kapers op de kust zijn vooral zijn teamgenoten Frank Bédorf en Erik Buys, maar misschien kunnen de Mini’s wel voor een verrassing gaan zorgen.

    Veel klassen actief
    Naast de Dutch Supercar Challenge zijn er komend weekend nog veel andere klassen actief op de Hockenheimring. Er zijn veel klassen uit Zwitserland actief, zoals de Clio Cup en de Formule Renault. Ook de Duitse ‘100 Meilen rennen’ staat op het programma, met bolides aan de start die ook in de DSC niet zouden misstaan. Nieuwsgierig geworden naar de Dutch Supercar Challenge? Stem dan elke zondag af op SBS6 rond de klok van 11.30 uur.

    26-06-2008 om 21:26 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 3: Renger kijkt uit naar race op Norisring
    renger_vd_zande_f3

    Komend weekend wordt in het ‘Duitse Monaco’ alweer het vierde raceweekend in de F3 Euroseries verreden. Renger van der Zande heeft er alle vertrouwen in dat het weer een prima weekend zal worden. Na enkele tests op het circuit van Monza is het team helemaal klaar voor de race op het korte, maar verraderlijke stratencircuit.

    Ik heb er weer erg veel zin in", zei Renger. "We hebben in Monza getest op remkracht, omdat we dat op de Norisring hard nodig zullen hebben. Als er ergens een circuit is dat eventuele problemen met de remmen bloot kan leggen, is het wel daar. De test verliep echter prima en dat geeft vertrouwen. Iedereen begint op de Norisring weer vanaf nul en iedereen heeft dezelfde kansen. Het kampioenschap is erg open en we hebben al veel verschillende winnaars gezien. We moeten gewoon zorgen dat we er in de kwalificatie weer goed bij zitten en dan in de eerste race zo veel mogelijk scoren."

    Nieuwe teamgenoot
    "Ik heb vanaf komend weekend een nieuwe teamgenoot. Charlie Kimball is vervangen door Stefano Coletti. Ik ken Stefano nog niet echt, want hij is een rookie, maar tijdens de test in Monza was hij behoorlijk snel en dat hebben we nodig. Het is jammer dat Charlie weg is, hij was technisch erg sterk, maar zo gaat dat soms. Ik hoop dat Stefano lekker snel is, zodat we van elkaar kunnen leren.’’

    26-06-2008 om 21:24 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • Goedemorgen, mooi blogje.xxx.
  • Wens jullie een fijne woensdag toe,dikke knufjes.
  • 2 Tickets voor De 24 Uren Van Zolder
  • Lekker koken
  • hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • http://www.bloggen.be/red2francorchamps/

  • Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs