Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Blog als favoriet !
Mijn radio zender
  • radio
  • autosport
    alles over autosport
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IRL: Scott Dixon zegeviert in Texas. Marco Andretti zorgt weer voor controverse
    De Nieuw Zeelander Scott Dixon boekte op de Texas Motor Speedway zijn derde IRL-overwinning dit seizoen. Na de Indy 500 zorgde Marco Andretti wederom voor een controverse. Ditmaal met de concurrentie.



    marco_andretti_texas
    Marco Andretti zorgde in Texas wederom voor een controverse. Scott Dixon en
    Ryan Hunter Reay waren niet blij met de acties van de Andretti-telg.

    Marco Andretti zorgt wederom voor controverse
    De Nieuw Zeelander Scott Dixon was in de openingsfase van de wedstrijd totaal niet te spreken over het gedrag van Marco Andretti in het begin. Dixon: “Ik begon via de boordradio over hem te mopperen. Iemand heeft schijnbaar iets gezegd, want plotseling gooide hij de deur wagenwijd open. Ik begreep niet helemaal wat hij deed, want er konden zelfs drie auto’s langs.” In de 222e ronde ging Dixon definitief aan Andretti voorbij maar een ronde later kreeg Dixon een presentje van Ryan Hunter Reay, die ook al moeite met de Andretti-telg had.Hunter Reay: “Hij gaf mij de onderste lijn op de “backstretch” en toen stuurde hij wel erg vroeg in. Hij gaf me gewoonweg onvoldoende ruimte." De auto van Hunter Reay raakte uit balans en hij keilde samen met Andretti van de baan af.Hoewel er nog vijf ronden te gaan waren, werd de wedstrijd onder neutralisatie beëindigd. Andretti klaagde na de crash over pijn aan zijn knieën met röntgenonderzoek wees uit dat hij niets beschadigd had.

    castroneves_dixon_texas
    Prachitg duel tussen Helio Castroneves en Scott Dixon om de eerste plek

    Scott Dixon zag het allemaal zijn achteruitkijkspiegels gebeuren. Dixon: “Het was geloof ik een beetje druk achter mij, maar in tegenstelling tot een wedstrijd waarin de brandstofstrategie een rol speelt worden ze bij een race waarin 20 man kunnen winnen allemaal een beetje desperaat. Jammer dat het gebeurde. Hoewel ik geloof dat we qua strategie goed zaten, speelde het ons gelukkig in de kaart. Scott Dixon’s teamgenoot Dan Wheldon eindigde na een zware trainingscrash op vrijdag alsnog als vierde. Wheldon kwam hard in het gras terecht. In 2003 was hij na een overenthousiaste “move” ook al eens in Texas gecrasht, “maar deze landing op het gras kwam veel harder aan” aldus de Brit.


    pitchaos_texas
    Chaos in de pits. Dan Wheldon kan niet naar binnen omdat Ryan Briscoe bij Ganassi
    in de box staat in plaats van Team Penske.

    Pech voor Team Penske
    Helio Castroneves en Ryan Briscoe eindigden voor Team Penske respectievelijk als tweede en derde. Castroneves werd aanvankelijk in het verkeer iets opgehouden waardoor hij zelfs een ronde verloor. Castroneves: “Penske had mij een auto gegeven waarmee ik had kunnen winnen. Ze deden een fantastische job om mij weer in dezelfde ronde terug te krijgen, maar ik heb het team wel in de steek gelaten.” Ook Ryan Briscoe, die vorige week zijn eerste Indycar-wedstrijd won beschikte over een winnende auto maar beging in de openingsfase een onvergefelijke fout. Hij stopte bij de pitbox van Dan Wheldon. Het leverde hem een eveneens een “drive-through” op. Briscoe: “Die auto was een projectiel. Vooral in het eerste gedeelte van de race voelde die auto perfect aan, nadat de vleugel set-up iets veranderd was, werd toch wel wat minder. Bij Team Penske leer je om nooit op te geven. We hebben vaak meer dan een ronde achterstand gehad, zelfs in de ALMS, maar Roger is een magiër die altijd die ronde terug weet te winnen en dan toch een kanshebber blijft. Fantastisch.”

    finish_texas
    De wedstrijd werd onder neutralisatie beeindigd. Dixon wint voor Castroneves

    Tony Kanaan eindigde als vijfde met zijn AGR-Dallara. Kanaan maakte maar liefst acht plaatsen goed en was redelijk tevreden. Kanaan: “Na de laatste stop is er iets van de auto afgebroken. Ik had handen en voeten vol om het ding op de weg te houden. Ik hoopte dan ook maar dat zoveel mogelijk mensen bij mij uit de buurt zouden blijven. Ik geloof dat ik nogal wat mensen voorbij liet en heb aan een aantal mensen waaronder Dan Wheldon mijn excuses aangeboden. Als je dan vijfde wordt, is het eigenlijk zo slecht nog niet.”

    De Braziliaan Vitor Meira was andermaal dicht bij zijn eerste overwinning. In het begin van de wedstrijd maakte men bij Panther Racing maar één stop, maar omdat men “out of sequence” reed, eindigde men toch nog als zevende. “Het vertrouwen groeit enorm” aldus Meira. Van de “Champcar-afvaardiging” eindigde Graham Rahal teleurstellend als elfde op de snelle oval van Texas.



    knievel
    Stuntman Robbie Knievel sprong met zijn motor over 21 Hummers Een extra toegift
    voor het publiek in Texas.

    Stuntman Robbie Knievel springt over 21 Hummers
    In het voorprogramma van de IRL in Texas sprong de stuntman Robbie Knievel met zijn motor over maar liefst 21 Hummers. Omdat er een behoorlijke wind stond besloot men om veiligheidsredenen het aantal Hummers van 25 naar 21 te reduceren. Knievel sprong al meer dan 250 maal over diverse rariteiten heen. Knievel: “Ik denk wel dat dit mijn laatste spring in de staat Texas was.”


    UITSLAG
    1. Scott Dixon Dallara Honda 228 ronden
    2. Helio Castroneves Dallara Honda 228 ronden
    3. Ryan Briscoe Dallara Honda 228 ronden
    4. Dan Wheldon Dallara Honda 228 ronden
    5. Tony Kanaan Dallara Honda 228 ronden
    6. Hideki Mutoh Dallara Honda 228 ronden
    7. Vitor Meira Dallara Honda 228 ronden
    8. Buddy Rice Dallara Honda 228 ronden
    9.Ed Carpenter Dallara Honda 228 ronden
    10.Danica Patrick Dallara Honda 228 ronde

    09-06-2008 om 22:50 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GrandAm: Pruett/Rojas winnen 6 Uur Watkins Glenn
    Behalve in de IRL-wedstrijd op Texas was het team van Chip Ganassi afgelopen zaterdag tevens succesvol tijdens de 6 Uren van Watkins Glenn. De combinatie Scott Pruett/Memo Rojas pakte de leiding met nog 45 minuten te gaan.


    ganassi_watkins_glenn
    Scott Pruett reed een fantastische wedstrijd op Watkins Glenn

    Zege voor Pruett/Rojas op Watkins Glenn
    In een wedstrijd die maar liefst negen neutralisaties telde, pakte Scott Pruett met nog 45 minuten te gaan definitief de leiding. Nadat Pruett de leiding van Riccardo Zonta had overgenomen werd hij eigenlijk niet meer bedreigd. Met een verschil van ruim 3.033 seconden zegevierde Pruett voor de Brumos Porsche Riley van Darren Law en David Donohue. Met nog amper drie ronden te gaan stelde Max Angellelli voor het SunTrust Team de laatste podiumpositie veilig. Met prachtige manoeuvre wist Angelleli de Braziliaan Oswaldo Negri naar de vierde plaats terug te zetten. Een mooie opsteker voor het team van Sun Trust dat na terugkeer van de wedstrijd in Laguna Seca hun transporter inclusief gloednieuwe Dallara in rook zag opgaan. Winnaar Scott Pruett die de laatste drie uur van de wedstrijd alleen voor zijn rekening nam: “Zoals gewoonlijk deed het team van Ganassi een uitstekende job De banden waren constant en de Lexus motor deed het uitstekend. Memo Rojas: “De omstandigheden waren moeilijk, maar Scott deed het fantastisch in die laatste drie uur.”

    UITSLAG
    1. Scott Pruett/Memo Rojas Lexus Riley 179 ronden in 6u.01 min.28.846.sec
    2. Darren Law/David Donohue Porsche Riley + 3.033 seconden
    3. Max Angelleli/Michael Valiante Pontiac Riley + 6.307 seconden
    4. Mark Patterson/Oswaldo Negri Ford Riley + 6.666 seconden
    5. Memo Gidley/Brad Jaeger Ford Dallara + 7.199 seconden
    6. John Pew/Ian James Ford Riley + 7.742 seconden
    7. Brian Firselle/Mark Wilkins Ford Riley + 7.880 seconden
    8. Jon Fogary/Alex Gurney Pontiac Riley + 9.059 seconden
    9.JC France/Joao Barbosa/Hurley Haywood Porsche Riley + 15.650 seconden
    10.Nuc Jonsson/Riccardo Zonta Pontiac Lola + 17.277 seconden

    09-06-2008 om 22:49 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurocup Mégane Trophy: Podium voor Bernhard ten Brinke op Silverstone
    480_tenbrinke

    In een race vol met incidenten reed poleman Maxime Martin (Boutsen Energy Racing) naar zijn eerste overwinning dit seizoen. Michaël Rossi (TDS) verloor in de slotfase een topnotering doordat zijn wagen zonder benzine kwam te staan. Bernhard ten Brinke (Equipe Verschuur) en Sébastien Dhouailly (Team Lompech Sport) profiteerden hiervan en schoven door naar een tweede en derde plaats achter Martin. Hoevert Vos, die door zijn rijgedrag de volgende Clio Cup race van de Dutch Power Pack op Assen moet missen, reed naar een verdienstelijke 10de plaats. Wim Beelen gaat zijn draai een beetje vinden in de Mégane Trophy en reed naar een mooie 12de plaats in dit competatieve veld van 21 auto’s. Harrie Kolen werd 16de.


    In de openingsrace kwam Ten Brinke uitstekend van zijn plaats. Voor het ingaan van de eerste bocht wist hij al twee rijders te verschalken en schoof niet veel later nog een positie op door een spin van Dimitri Enjalbert. Ten Brinke had de smaak te pakken en wist op te klimmen naar de vierde stek door Sébastien Dhouailly te passeren. Toen de top drie reeds hun pitstop hadden gemaakt, kwam Ten Brinke als laatste van de kopgroep naar binnen. Nadat hij had getankt kwam de ondernemer na leider Maxime Martin als tweede weer de baan op. Hij wist toen niet te voorkomen dat de aanstormende Michaël Rossi hem in ‘Copse corner’ wist te passeren en viel terug naar de derde plaats. De Fransman had echter te weinig getankt, waardoor hij zijn positie in de slotfase weer moest overdragen aan Ten Brinke. Na 22 ronden kwam Ten Brinke uitstekend als tweede over de meet.

    480_podium_ten_brinke

    Uitslag Race 1 - Silverstone
    1. Maxime MARTIN (Boutsen Energy Racing) 43:36.702
    2. Bernhard ten BRINKE (Equipe Verschuur) + 17.726
    3. Sébastien DHOUAILLY (Team Lompech Sport) + 22.866
    4. Dimitri ENJALBERT (Tech 1 Racing) + 29.668
    5. Fabrice WALFISCH (Oregon Team) + 31.283
    6. Jonathan HIRSCHI (Tech 1 Racing) + 36.381 158.1
    7. Michaël ROSSI (TDS) + 41.862
    8. Matthieu CHERUY (Tech 1 Racing) + 54.900
    9. Jean - Philippe MADONIA (TDS) + 55.601
    10. Hoevert VOS (Equipe Verschuur) + 1:07.408
    12. Wim BEELEN (Equipe Verschuur) + 1:13.387
    16. Harrie KOLEN (Equipe Verschuur) op 1 ronde

    09-06-2008 om 22:48 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    07-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kimi Raikkonen spreekt zich uit over "vervroegd pensioen"
    MONTREAL – De afgelopen dagen deden diverse geruchten de ronde over het vervroegde pensioen van Kimi Raikkonen. Vrienden van de Fin beweerden volgens verschillende media dat Raikkonen na 2009 zou stoppen met racen. Tijdens de eerste persconferentie van het F1 weekend in Canada, sprak de Ferrari rijder zelf over zijn toekomstplannen.


    “Deze geruchten zijn er al jaren”, vertelde Raikkonen. “Ik zeg altijd dat ik in ieder geval nog een contract heb tot het einde van het volgende jaar. Ik heb zelf nog niet besloten of ik daarna verder ga of niet. Het is voorlopig het laatste contract dat ik heb en wat daarna zal gebeuren moet dit jaar of volgend jaar blijken.”

    “Ik zal in ieder geval niet stoppen als ik zeker weet dat ik het ga missen”, vervolgde de regerend wereldkampioen. “Ik denk dat ik blijf racen tot het moment dat ik het niet meer leuk vind. Dit zou eind volgend jaar kunnen zijn, maar ook vier jaar later. Het is gewoon nog te vroeg om uitsluitsel te geven.”

    07-06-2008 om 16:01 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Beelden zware crash Dutch Supercar Challenge op SBS6
    screenshot_crashspa

    Komende zondag zendt SBS 6 beelden uit van de zware crash die afgelopen zaterdag plaatsvond tijdens de eerste race van de Dutch Supercar Challenge op Spa-Francorchamps. Bij de crash raakten meerdere racewagens en ook de safetycar zwaar beschadigd. Gelukkig raakte bij de crash niemand ernstig gewond, maar de race werd door de vele brokstukken op de baan wel afgeblazen. De beelden zijn te zien in het wekelijkse programma van de DSC, dat elke zondag vanaf 11:55 uur op SBS 6 wordt uitgezonden.

    De eerste race van het weekend begon goed, met veel gevechten in de verschillende divisies. Het was Arjan van der Zwaan die het beste wegkwam bij de start. Hij werd gevolgd door Cor Euser met de Marcos LM600 en het Engelse duo Riley/Flux met de Marcos LM600. Een spannend schouwspel ontstond waarin Cor Euser na een aantal ronden aan het langste eind wist te trekken. Op het rechte stuk voor Les Combes wist Euser de DTM Audi TTR van Van der Zwaan in te halen waarna de Marcos-coureur een aantal seconden weg kon lopen bij zijn naaste concurrenten.

    Fout
    Na twintig minuten ging het echter fout achterin het veld. Omdat een Porsche op een gevaarlijk punt in de banden tot stilstand was gekomen werd besloten om de safetycar de baan op te sturen. Deze maakte echter de fout door niet voor Euser maar voor Arjan van der Zwaan de baan op te komen. Euser reed door en creëerde al binnen een aantal bochten een flink gat ten opzichte van zijn concurrentie. De wedstrijdleiding besloot daarop om de safetycar terug te laten vallen in het veld en om op die manier een ronde later alsnog Euser op te vangen.

    img_4530

    Niet ontwijken
    In het begin ging iedereen makkelijk langs de safetycar, maar uiteindelijk ging het een halve ronde later toch fout. Op Blanchimont, het snelste stuk van het circuit, reed de safetycar nog langzaam om het veld voorbij te laten. Een gastrijder, achteraan gestart en rijdend met een Lamborghini Gallardo GT3, gaat ondanks dat de safetycar zijn groene lichten aanheeft vol in de rem als deze in zijn beeld verschijnt. Joost den Ouden, rijdend met een BMW Compact, kon de Lamborghini niet ontwijken en knalde vol achterop de auto. Den Ouden ging een paar keer over de kop, en kwam hierbij ook met de safetycar in aanraking. In de ontstane situatie raakten ook de BMW’s van Laurens Gooshouwer en Willy Angenent en de Marcos Mantis van het duo de Wit/Bermudez de Castro zwaar beschadigd, omdat zij de gecrashte auto’s niet meer konden ontwijken.

    Beelden
    Beelden van de race, inclusief de crash en interviews met de verschillende coureurs zijn dus komende zondag 8 juni te zien om 11:55 uur op SBS 6. Mis het niet!

    07-06-2008 om 15:59 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V8 Supercars: Wereldprimeur Ford FG 01 Supercar
    Dit weekend komt het gloednieuwe Ford V8 Supercarprototype van Ford Australië voor het eerst in actie. Craig Lowndes zal er op Sandown een korte demonstratie mee geven.


    fg01_2
    De aggressief ogende Ford FG01 V8 Supercar voor 2009.

    Ford presenteert FG 01 V8 Supercar
    De gloednieuwe Ford FG01 Supercar is gebaseerd op de Ford Falcon XR8, die recentelijk in Australië op de markt verscheen. De nieuwe FG01 werd ontwikkeld door de teams van Ford Performance Racing, Triple 8 en Stone Brothers Racing. Aan de ontwikkeling van de auto werd maar liefst 18 maanden gewerkt om aan de eisen van TEGA(Touring Car Entrants Group) te kunnen voldoen. Ford Racing Manager Ray Price: “Wij zijn behoorlijk enthousiast over de FH01, die over een nog beter pakket lijkt te beschikken.”

    Het z.g. “Blue Oval” kleurenschema waarin het Ford logo verwerkt is werd door een medewerker uit de Ford Design studio gecreëerd. Het is tevens een bewijs van het langdurige “commitment van Ford Australië aan de V8 Supercar series.

    Bij het ontwerp van de auto heeft men rekening gehouden met “cost control”. M.a.w. onderdelen van het huidige BF chassis kunnen ook in het nieuwe FG chassis gebruikt worden. Nieuw is dat de positie van de rijder nog verder naar binnen geplaatst is. Dit betekent dat de tunnel van de versnellingsbak, de bevestigingspunten van de veiligheidsgordels eveneens verder naar links geplaatst zijn. Ook beschikt de FG01 over een verstevigde rolkooi. De body is zelfs iets goedkoper dan die van zijn voorganger en is zelfs na een crash gemakkelijker te repareren.

    In afwachting van de homologaties begint men bij Ford nu met het bouwen van de FG01 voor 2009.
    fg01_1
    De prachtige Ford Falcon FG01 waarvan de ontwikkeling begin 2007 begon.

    07-06-2008 om 15:58 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Menten verdedigt met Jos Verstappen de Limburgse eer
    Voor Jos Menten en teamgenoten Fittipaldi en Borcheller, wordt het zijn tweede deelname aan de 24 Hours of Le Mans, een legendarische etmaalrace die inmiddels aan haar 76ste hoofdstuk toe is. Samen met oud F1 coureur Jos Verstappen, die op zijn beurt in Le Mans uitkomt voor het succesvolle Van Merksteijn Motorsport, verdedigt Menten uit Haelen de Limburgse eer: “Ik ben erg blij dat ik opnieuw van de partij ben. Le Mans blijft toch de mooiste wedstrijd van het jaar! Bovendien zit ik in een goede omgeving. Net zoals vorig jaar verloopt de samenwerking met het team vlot. Ook met Christian Fittipaldi en Terry Borcheller is het aangenaam werken. We hebben alledrie ervaring met de Aston Martin DBR9 en dat is toch wel belangrijk in een wedstrijd als deze.”

    Jos Menten in de Aston Martin

    De voorbije weken heeft Team Modena hard gewerkt om de Aston Martin DBR9 te prepareren voor de 24 Heures du Mans. De technische crew, onder leiding van Hans Muehlbauer, heeft de wagen in optima forma aan de start van de testdag gebracht. Maar van optimale weersomstandigheden konden we in Le Mans jammer genoeg niet spreken. Regen en zon wisselden elkaar af in een bewogen trainingsessie, die enkele malen met een rode vlag werd onderbroken. Ook het programma van Team Modena werd danig verstoord, want Jos Menten kon zondag geen enkel rondje op een droge piste afwerken.

    “De bedoeling was om opnieuw heel wat kilometers af te malen met de Aston Martin, maar dat hebben de weergoden niet toegelaten. We hebben bijgevolg slechts een beperkt programma afgewerkt om zeker geen risico’s te nemen. Tijdens de sessie gingen een aantal wagens hard van de baan en dat is het laatste wat je je twee weken voor de start kunt permitteren”, aldus Jos Menten. “Ik heb al mijn runs op een natte of opdrogende piste afgewerkt. Zo leer je natuurlijk wel de baan in de diverse omstandigheden kennen.”

    Na een bewogen training eindigen Menten en co als 33ste algemeen en zevende in de LMGT1-klasse. Met een rondetijd van 4:01,021 zit het Team Modena-trio nog niet bij de muziek: “We weten maar al te goed dat we harder zullen moeten gaan trappen om al het fabrieksgeweld bij te houden. De rondetijd reflecteert absoluut het potentieel van de wagen niet… maar in de omstandigheden van zondag kan je best gewoon je hoofd koel houden. Over anderhalve week zal het een stuk vlotter gaan, daar kan je van op aan!”

    “Het was zwaar met de regen”, vertelt Team Modena’s teambaas Graham Schultz, “maar we zijn tevreden met wat we gisteren bereikt hebben. Zondagmorgen zaten we op een bepaald moment zelfs midden in het fabrieksgeweld. Jos stapte in alsof hij nooit weggeweest was. Christian vond meteen zijn ritme. Enkel Terry heeft nog wat tijd nodig met onze wagen, maar hij heeft wel al evaring met de Aston Martin. Geen van onze rijders moest zich nog kwalificeren. We hebben ons regenprogramma afgewerkt, en afgerekend met alle kleine onregelmatigheden die zich voordoen op dagen als gisteren. In dit evenement draait alles rond de voorbereiding. Wij kennen onze wagen, hebben data van de voorbije twee jaren, en het ziet er goed uit voor de race.”

    05-06-2008 om 18:11 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule 1: Geruchten over stoelendans komen op gang
    renault_r28_2008
    Wordt de Renault F1 binnenkort bestuurd door David Coulthard?

    Wat zou de Formule 1 zonder stoelendans zijn. ‘Gelukkig’ doen er al weer wat geruchten de ronde. Zo zouden de F1-coureurs Nelson Piquet, David Coulthard en Sebastian Vettel na de Grand Prix van Canada van zitje veranderen.

    Het Zwitserse blad Motorsport Aktuell heeft dit verhaal de wereld in geholpen. Zo zou Coulthard de plaats van Piquet bij Renault innemen, zou Piquet de Toro Rosso van Vettel gaan besturen, terwijl Vettel op zijn beurt de overstap maakt naar de Red Bull van Coulthard.

    Volgens het blad zou Piquet zich middels deze constructie beter kunnen ontwikkelen als rijder, omdat hij zich bij Toro Rosso in een minder stressvolle omgeving bevindt. Volgens het gerucht zouden Vettel en Piquet in 2009 bij hun nieuwe team blijven rijden en Coulthard met Formule 1-pensioen gaan.

    05-06-2008 om 18:09 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champcar: Raad van State: 'Assen had Champcar niet mogen organiseren
    doornbos
    Robert Doornbos in 2007 met zijn Champcar op Assen.

    Vorig jaar was Assen gastheer van de Champcars. Maar de provincie Drenthe heeft ten onrechte een vergunning gegeven voor het organiseren van de Champcar-races op het TT-circuit. De Raad van State kwam vandaag tot dit oordeel.

    De Raad van State deed woensdagmorgen uitspraak in een geding dat was aangespannen door de stichting geluidhinder Baggelhuizen, het Drents Landschap en de Milieufederatie. Advocaat Peter Sluijter zegt namens zijn cliënten blij te zijn met de uitspraak. Het TT-circuit was niet bereikbaar voor commentaar. Assen zou dit jaar eigenlijk ook weer de Champcars 'ontvangen' voor een race. Maar dat gaat niet door, omdat de failliete klasse enkele maanden geleden is opgegaan in de IRL.

    04-06-2008 om 18:13 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Steile leercurve voor Kuijer/Reijntjens in Spa
    divitec_spa_4a

    Team Divitec Racing beleefde een bewogen Dutch Supercar Challenge weekend in Spa-Francorchamps. Carlo Kuijer, Jeroen Reijntjens en het team boekten enorme vooruitgang ten opzichte van de snelheid op de Nürburgring, maar zagen dat niet uitbetaald in resultaten en punten.

    Grote vooruitgang
    Bij de eerste testritten op donderdag bleek al snel dat het gat met de concurrentie qua motorvermogen gedicht was. Reijntjens: "Vermoedelijk gaan we nu 2,5 seconden per ronde harder door het extra vermogen. In één klap hebben we de motorische achterstand goed gemaakt." Vervolgens reed Reijntjens direct de snelste tijd tijdens de vrijdagtraining. "Het was natuurlijk enigszins verrassend voor onze conculega's dat de auto direct onder de poleposition-tijd van vorig jaar dook. Dat hadden we zelf ook niet verwacht. We kregen daardoor direct veel aandacht van de rest van de paddock", aldus teamgenoot Carlo Kuijer.


    divitec_spa_2a

    Teleurstellende kwalificatie
    Met hoge verwachtingen begon het team aan de zaterdagkwalificatie, met Jeroen Reijntjens achter het stuur. "We dachten dat er wel een top 5-positie in zou zitten, maar dat was dus niet zo. Ik had veel last van verkeer. Als je een tragere deelnemer uit een lagere klasse tegenkomt in bijvoorbeeld Eau Rouge, dan is je ronde direct verspeeld. Dus toen lukte het niet om opnieuw een perfect rondje te rijden." Reijntjens reed daardoor 'slechts' de elfde snelste tijd in de Supersport I-divisie.

    Zesde, maar geen punten
    Ondanks die teleurstelling begon Reijntjens met veel vertrouwen aan de eerste race op zaterdagmiddag. "De start van de race was erg leuk. Ik heb toen vier rijders kunnen inhalen, en ik had een mooi gevecht met een BMW. Na zes ronden lagen we al zesde, maar toen werd de race afgevlagd door een zware crash achterin het veld. En omdat er te weinig ronden waren gereden, behaalden we niet onze eerste punten van het seizoen."


    divitec_spa_3a

    Geen brandstof meer
    De race op zondag begon met de startopstelling van de zaterdagkwalificatie. Wederom bewees Reijntjens dat de auto een stuk sneller was geworden door direct veel rijders in te halen. Door een late pitstop lag het team zelfs even op een derde plek. Echter, Kuijer had dat weekend vrij weinig gereden en hield daardoor het tempo van Reijntjens niet bij. Het team zou wel de eerste punten hebben gehaald, maar vlak voor de finishvlag sloeg het noodlot toe en viel de Opel Astra V6 stil. De onervarenheid van het team zorgde voor een rekenfout waardoor de wagen te weinig brandstof had om te finishen.

    Vertrouwen
    Carlo Kuijer: "Jammer dat we de streep niet gehaald hebben. Maar als we terugkijken op dit weekend, dan is dat positief. We hebben de auto nu behoorlijk competitief. Op de Nürburgring hadden we nog te weinig vermogen, maar dat probleem is nu volledig opgelost. Nu richten we ons op zaken als aerodynamica en dempers. Jeroen en ik gaan bovendien werken aan mijn racesnelheid. Dus we gaan over vier weken met vol vertrouwen en enthousiasme naar Hockenheim!"

    Team Divitec Racing op televisie
    Reijntjens en Kuijer werden tijdens het weekend geïnterviewd door Jack Plooij van SBS6. Dat interview en de twee races worden komend weekend uitgezonden op SBS6, op zondagochtend om 11:30

    .
    divitec_spa_1a

    Race 1 Supersport I (onofficiële uitslag, geen punten):
    1. Habets (Renault Megane) 16:25,051
    2. Wijnen (Renault Megane) + 7,549
    3. Olij (BMW V8) + 8,691
    6. Reijntjens/Kuijer (Opel Astra V6) + 11,391

    Race 2 Supersport I (officiële uitslag):
    1. Habets (Renault Megane) 1:05:03,439
    2. Donovan (Porsche 997) + 2,378
    3. Wijnen (Renault Megane) + 3,381
    14. Kuijer/Reijntjens (Opel Astra V6) + 3 ronden


    04-06-2008 om 18:12 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swift Cup: Tim van Gog laat weer zien wat hij kan: ‘Ik ben helemaal terug’ (lang)
    480_tim_blij_8165

    Tim van Gog kreeg na Pasen en Pinksteren de vraag waarom hij toch niet meer in de top reed. De regerend vice-kampioen van de Formido Swift Cup revancheerde zich tijdens de Jubileumraces op het jarige Circuit Park Zandvoort. Na zijn tweede plaats in de eerste manche, pakte hij in de tweede heat overtuigend de winst. ,,Ik ben helemaal terug’’, lachte Tim van Gog breeduit.


    480_jubileum_7789

    Voor de Jubileumraces zijn er 26 Suzuki’s van de partij. Dat zijn er enkele minder dan tijdens de Pinksterraces. Van Leo van der Eijk was al bekend dat zijn deelname de vorige keer in principe eenmalig was. Thomas Cox is echter ook afgehaakt. De jeugdige rijder van het Douma Frensch Power team heeft te weinig budget om door te kunnen gaan. Helaas is Kim van den Berg ook niet aanwezig, want ze is ziek.

    480_kwali_7193

    Kwalificatie
    Bij de kwalificatie was het interessant om te zien of Jasper Bijl zijn sterke tijdtraining van Pinksteren een vervolg zou kunnen geven. De jongere broer van Robbert Bijl pakte toen zeer verrassend de pole-position. De eerste die onder de grens van 2:10 duikt is wederom Jasper Bijl: 2:09,973. Maar die tijd houdt niet lang stand. Sandra Douma klokt in haar eerste vliegende ronde een 2:08,422. Karel Verspaget, die met Pinksteren beide races won, is ook nu snel. Hij noteert een 2:08,777 en staat halverwege de tijdtraining tweede achter Douma.

    Niet ver vandaan
    Vice-kampioen Tim van Gog zit er met een 2:08,796 niet ver vandaan. Hans Bos, de leider in het tussenklassement, blijft aanvankelijk een klein beetje achter. Hij ziet op zijn laptimer een 2:08,962 staan, op dat moment goed voor P5. Bos bouwt zijn kwalificatie echter gestaag op. Met nog 9 minuten op de trainingsklok maakt hij dankzij een 2:08,638 een sprong naar P2. Wat opvalt is dat de verschillen dit keer erg klein zijn. Tussen de snelste tijd van Sandra Douma (2:08,422) en de 15de plek van Peter Schreurs (2:09,422) zit slechts één seconde.

    480_sandra_blij_3642

    Happy
    Sandra Douma was uiteraard superhappy met haar pole-position. De Friezin kwam juichend haar Suzuki Swift uit. Ook Hans Bos was blij. ,,Je hoopt natuurlijk altijd vooraan te staan, maar ik ben tevreden. Ik kwam net een beetje te kort’’, zei de klassementsleider.

    Remmen
    Bovendien staat zijn grootste rivaal voor de titel vier plaatsen achter Bos, want Jeroen den Boer kwam niet verder dan P6. ,,Gelukkig ging het tijdens de kwalificatie al wat beter dan tijdens de vrije training, toen ik niet verder dan P15 kwam’’, vertelde Jeroen den Boer na afloop. ,,Ik heb vooral last van de remmen. Na één rondje worden ze zo snel minder. Ik hoop dat het tijdens de race beter zal gaan, anders heb ik in een wedstrijd over 12 ronden echt een probleem.’’

    240_flinterman_7172
    Swift nakijken
    ,,Voor de kwalificatie stond voor mij de vrije training op vrijdag in het teken van het nakijken of de auto in orde was’’, vertelde Paul Flinterman. ,,Ik was tijdens de vorige race met Pinksteren immers op mijn dak geëindigd, dus er moest flink wat gerepareerd worden. Na de vrije training van de Jubileumraces besloten we om de Swift aan de achterkant wat ‘losser’ te maken. Dat gokje pakte helaas niet goed uit, want tijdens de zo belangrijke kwalificatie was ik alleen maar bezig om de wagen op de baan houden. Dat resulteerde in een teleurstellende 24ste plek.’’




    480_bijl_7203
    Scheivlak
    Jasper Bijl kon zijn goede kwalificatie van Pinksteren geen vervolg geven. Hij kwam dit keer niet verder dan P13. Zijn broer Robbert kwam tot de 23ste stek. De anderhalve seconde die Robbert op Jasper toegaf, blijkt hij vooral in het Scheivlak te laten liggen. ,,Dat heb ik net op de data gezien’’, wees Jasper naar zijn computeranalyse. ,,Dat kan wel kloppen’’, antwoordde Robbert. ,,Ik vind dat een moeilijke bocht.’’

    480_robbert_bijl-4360

    480_media_sandra_7242

    Uitslag kwalificatie Formido Swift Cup:
    1. Sandra Douma 2:08,422
    2. Hans Bos 2:08,638
    3. Tim van Gog 2:08,644
    4. Karel Verspaget 2:08,685
    5. Marcel Dekker 2:08,709
    6. Jeroen den Boer 2:08,839
    7. Jeroen Slaghekke 2:08,890
    8. Niels Langeveld 2:08,951
    9. Carlo Bermes 2:08,975
    10. Mark van der Aa 2:09,060
    11. Martin van Rossen junior 2:09,171
    12. Suzanne Jager 2:09,280
    13. Jasper Bijl 2:09,310
    14. Bart van Raamsdonk 2:09,329
    15. Peter Schreurs 2:09,422
    16. Pieter Schothorst 2:09,850
    17. Alexander Keijzers 2:09,983
    18. Daan Stots 2:10,007
    19. Nick Versteegh 2:10,063
    20. Björn Cornelissen 2:10,229
    21. Maaike de Wit 2:10,567
    22. Marcel van Leen 2:10,628
    23. Robbert Bijl 2:10,853
    24. Paul Flinterman 2:10,990
    25. Niels Kool 2:11,015
    26. Jörg Obluda 2:11,386

    480-parade1_6119

    Parade naar het dorp van Zandvoort
    Na de kwalificatie was het dagprogramma nog niet over voor de Formido Swift Cup-coureurs. ’s Avonds was er, vanwege het 60-jarige bestaan van het circuit, een prachtige rijders- en autoparade door de straten van het dorp Zandvoort. Naast een hele batterij historische bolides, waren ook alle coureurs uit het Dutch Power Pack uitgenodigd.

    480_parade2_6092

    480_parade3_5964

    Goed gehoor
    De piloten uit de Formido Swift Cup gaven het beste gehoor aan deze oproep van het jubilerende circuitpark. Liefst 17 Suzuki’s reden mee in de parade, die veel bekijks trok. Zo had Sandra Douma haar dummy-Swift nog speciaal gewassen om fraai aan de start van de parade te verschijnen. Ook Marcel Dekker was van de partij. ,,We leken wel wielrenners uit Tour de France’’, vertelde Marcel. ,,Rijen dik mensen stonden op straat, waarna ze pas op het laatste moment aan de kant gingen als er een auto aankwam. Ik vond dat wel leuk.’’ Lachend: ,,Beetje gas geven en kijken hoe die mensen opzij gingen.’’

    480_parade4_6120


    480_startopstelling_9010

    Race 1
    De dag erna, op zondag 1 juni, is het weer tijd voor het echte racewerk. En mogen de rijders uit de Formido Swift Cup wederom twee wedstrijden over het snelle asfalt razen. De fans van Niels Langeveld hebben zich, net als met Pinksteren, op de hoofdtribune gedrapeerd.

    480-fans_langeveld_6888

    Ook dit keer hebben Niels’ supporters een spandoek meegebracht. Na de vorige slogan ‘Hup Langeveld gas erop, rijd die Swift naar de top’, is er nu een nieuwe aanmoediging op een geel stuk linnen geverfd: ‘Langeveld dit maal geen tik, anders zo weer 30 seconden in je mik’. Het is duidelijk: Langevelds aanhangers hopen dat hun rijder dit keer geen tijdstraf zal krijgen en een topresultaat zal neerzetten.

    480_start1_4351

    480_start_achter_7815

    Goede start Hans Bos
    Bij de start van de eerste manche is Hans Bos goed weg. Hij pakt vanaf P2 de kop af van pole-sitter Sandra Douma en gaat als de nummer één de Tarzanbocht in. Marcel Dekker is eveneens goed weg en pakt P4, maar hij moet dit plekje toch al weer snel prijsgeven aan Karel Verspaget. Tim van Gog zit daar nog voor op positie drie.

    480_start1_6565

    Close racing
    Dat er close racing is bij de Formido Swift Cup blijkt al snel met een geweldig gevecht tussen Van Gog en Verspaget. De leiders Bos en Douma maken gebruik van het knokkende tweetal achter het duo. Ze zijn na één ronde exact een seconde los van het veld.

    480_verspaget_6568


    480-crash1_4365

    480_crash2_4367

    480_crash3_4368

    480_crash4_027
    Foto: Erik Allis

    480_crash5_9054

    480_crash6_4370

    480_crash8_029
    Foto: Erik Allis

    Geparkeerd
    Suzanne Jager heeft problemen en rijdt even langzaam rond. Ze is aangetikt. De Haarlemse verliest veel plaatsen en valt terug naar P24. Er is ook een wagen bij het uitkomen van de Tarzanbocht langs de baan geparkeerd. Het betreft Pieter Schothorst, die tijdens Pinksteren nog zoveel vreugde had met een derde plek in de tweede manche.

    480_crash7_4381

    480_crash9_9062

    480_crash12_4385

    480_crash10_9083

    480_crash11_9093

    crash13_033

    Supersnel
    Tijdens de tweede ronde zet Tim van Gog met 2:08,368 een supersnelle tijd neer. De chrono is zelfs sneller dan de pole-position-tijd van Douma van zaterdag. Dankzij die rappe lap heeft Van Gog de aansluiting met Bos en Douma weer teruggevonden.

    480_aansluiting_4362

    Verspaget (4de), Dekker (5de), Jeroen den Boer (6de), Niels Langeveld (7de), Carlo Bermes (8ste), Martin van Rossen junior (9de) en Jeroen Slaghekke (10de) volgen binnen de toptien.

    480_langeveld_6612

    Zwaar
    In de vierde ronde gaat Maaike de Wit (ze reed 19de) even in de rondte. De Rotterdamse kan haar weg wel vervolgen. Al zal ze niet veel later de pitstraat bezoeken en uitstappen.

    480_sandra_zwaar_9629

    Ondertussen heeft Sandra Douma het zwaar. Ze moet haar tweede plaats prijsgeven aan Tim van Gog en verliest en passent nog een plek aan Karel Verspaget. Martin van Rossen junior gaat naar positie acht, nadat hij ploeggenoot Carlo Bermes heeft gepasseerd.

    480_slaghekke9160

    Opmars Peter Schreurs
    Jeroen Slaghekke moet zijn plekje in de toptien prijsgeven. De 16-jarige jongeling van het Coronel Junior team ziet Peter Schreurs (gestart als 15de, nu 10de) en Bart van Raamsdonk voorbij schieten.

    480_schreurs_6734

    Mark van der Aa kan zijn goede kwalificatie geen goed vervolg geven, want hij is teruggevallen naar plek 15. Suzanne Jager heeft ondertussen weer een paar plekjes goedgemaakt. Ze is nu 21ste. Ze heeft nog zeven ronden de tijd om zich binnen de top-15 en daarmee in de punten te rijden.

    Spektakel
    Halfweg koers dringt Niels Langeveld fel aan bij Jeroen den Boer. Swift-rookie Langeveld weet Den Boer inderdaad te passeren; hij gaat naar P6. Bij het ingaan van ronde acht is er veel spektakel. Koploper Hans Bos weet nog maar net de aandringende Tim van Gog achter zich te houden. Verspaget ligt op de loer en probeert op zijn beurt Van Gog te verschalken. Ook dat lukt net niet, waarna Verspaget weer Douma van zich af moet zien te houden. De nummer 5 Marcel Dekker zit op amper 1,6 seconde van Hans Bos nog prima op het vinkentouw. Het is heel spannend, met fair racen bovendien.


    480_dekker_4451

    Prima manche
    Met nog drie ronden te gaan, rukt Langeveld op. Hij passeert de groene bolide van Marcel Dekker. De Sassenheimer ligt nu op een keurige positie vijf. Alexander Keijzers kent een prima manche. Hij startte als 17de en ligt nu al 11de.

    480_treintje_4453

    Spannende slotfase
    Ondertussen hebben Bos, Van Gog, Verspaget en Douma een treintje van vier gevormd. Bij het ingaan van de slotronde is het verschil tussen de nummers één en vier amper een seconde. In de slotfase zijn er felle gevechten. Drie dik gaat de topdrie de laatste kilometer in en op weg naar de Kumho-bocht. Hans Bos, die ook nog een aanlopende achterband lijkt te hebben, moet al zijn stuurmanskunsten aanwenden op Tim van Gog en Karel Verspaget achter zich te houden. Op de meet zit er tussen winnaar Bos en de nummer drie Verspaget minder dan een halve tel! Douma is de nummer vier, terwijl Wijzonol-coureur Alexander Keijzers in de slotfase een keurige tiende plek behaalt.

    480_keijzers_6623

    ‘Zo spannend was het nog nooit!’
    ,,Dit was in de Formido Swift Cup de mooiste en spannendste race ooit’’, zei Hans Bos, nadat hij deze eerste manche zeer fraai had gewonnen. ,,Wat moest ik hard werken.

    480_spannend1-4442

    Ik heb de auto ongelooflijk breed moeten maken om iedereen achter me te houden’’, hijgde Hans Bos lachend na. ,,Het was echt deur aan deur strijden. Zo hoort het cup-racen te zijn!’’

    480_bleekemolen_6964
    Succes voor Team Bleekemolen

    ‘Duwen en trekken’
    ,,Ik heb geprobeerd wat ik kon, maar kon Hans steeds net niet voorbij’’, vertelde Tim van Gog. ,,Het was continu gooien, duwen en trekken met Hans, Karel en Sandra. Ik heb me echt vermaakt in de auto. En complimenten voor Hans. Zo groot als hij is, zo groot wist hij ook zijn Swift te maken. Ik kwam er écht niet voorbij.’’

    480_spannend2_7912


    480-verspaget_7987

    Karel Verspaget
    ,,De verschillen zijn tegenwoordig zó klein, dat je resultaat in de kwalificatie al veel bepaalt’’, zei Karel Verspaget na afloop. ,,Ik had een heel leuke wedstrijd en ging voor de winst. Maar helaas eindigde ik net achter Hans en Tim. Derde is natuurlijk ook weer een mooi resultaat.’’

    480_langeveld_4045

    Langeveld vijfde
    In de vorige races had de pas 19-jarige Niels Langeveld al zijn snelheid en strijdlust getoond en bij de Jubileumraces was dat niet anders. Vanaf een keurige achtste startplaats reed de inwoner van Sassenheim in het competitieve veld naar een uitstekende vijfde positie. ,,Het ging heel goed. Ik had de opdracht meegekregen om in het begin even af te wachten en te kijken waar ik toe zou kunnen slaan. Dat werkte perfect want in een tweetal identieke manoeuvres kon ik twee concurrenten bij de Gerlachbocht passeren. De topvier kon ik wel volgen maar net niet inhalen.’’

    Geen beloning
    In de kwalificatie had Suzanne Jager in het competitieve veld beslag gelegd op een twaalfde positie. De 23-jarige Haarlemse was in race één volop in gevecht maar zag haar inspanningen niet beloond. ,,Het was een mooie strijd, maar ik werd tot twee keer toe geraakt waardoor ik terugviel naar de 19de plaats.’’

    480_flinterman_6641

    Wat foutjes
    ,,Tijdens de eerste race had ik een goede start’’, stelde de vanaf P24 vertrokken Paul Flinterman. ,,Helaas kon ik even later niet aansluiten bij de groep voor me. Ik heb wat slordig gereden, maakte wat foutjes en ben als 21ste gefinisht.’’

    480_podium1_6989

    Uitslag eerste manche Formido Swift Cup, Jubileumraces Circuit Park Zandvoort:
    1. Hans Bos 12 ronden
    2. Tim van Gog op 0,286 seconde
    3. Karel Verspaget op 0,453
    4. Sandra Douma op 0,648
    5. Niels Langeveld op 1,481
    6. Marcel Dekker op 2,260
    7. Jeroen den Boer op 3,682
    8. Martin van Rossen jr. op 4,149
    9. Carlo Bermes op 9,015
    10. Alexander Keijzers op 13,501
    11. Peter Schreurs op 16,745
    12. Bart van Raamsdonk op 16,908
    13. Jasper Bijl op 17,295
    14. Jeroen Slaghekke op 17,783
    15. Mark van der Aa op 18,070
    16. Björn Cornelissen op 18,801
    17. Daan Stots op 19,547
    18. Marcel van Leen op 20,815
    19. Suzanne Jager op 23,946
    20. Nick Versteegh op 24,157
    21. Paul Flinterman op 26,837
    22. Niels Kool op 27,662
    23. Robbert Bijl op 28,223
    24. Jörg Obluda op 40,252
    Uitgevallen: Maaike de Wit en Pieter Schothorst
    Snelste raceronde: Tim van Gog met 2:08,368









    480_start2_8298

    Race 2
    Bij de start van de tweede manche pakt Hans Bos vanaf pole-position resoluut de kop. Tim van Gog volgt, met daarachter Karel Verspaget en Sandra Douma. Tim van Gog heeft slechts enkele honderden meters nodig voor iets wat hem in de eerste manche helemaal niet lukte: Hans Bos inhalen.

    480_start2_7857

    480_start2_9627

    Bij de Gerlachbocht weet de regerend vice-kampioen de leiding te nemen. Niels Langeveld ligt vijfde, vlak voor Marcel Dekker, Jeroen den Boer en Martin van Rossen junior.

    480_kool_9635

    Veel actie op de baan
    In de eerste ronde is er een spin van Niels Kool. Hij raakte bij het insturen Paul Flinterman. Ondertussen krijgt de van P12 gestarte Alexander Keijzers een drive through penalty voor ‘retaking place on the grid’. Carlo Bermes snoept vervolgens de 8ste plek af van zijn ploeggenoot Martin van Rossen junior. Bart van Raamsdonk completeert de toptien, al kan de rijder van Team Bleekemolen daar niet lang van genieten. In de derde ronde weet Peter Schreurs hem te passeren. Niet veel later komt Niels Kool binnen in de pitstraat. De 15-jarige havo-scholier valt uit.

    480_tim_op_kop_7942

    Wederom spannend
    Het is na drie van de twaalf te verrijden ronden wederom spannend. De eerste zeven coureurs volgen leider Tim van Gog binnen twee seconden. Sandra Douma weet progressie te boeken door Karel Verspaget terug te dringen naar P4. In de vijfde ronde dringt de op P7 liggende Jeroen den Boer aan. Met een fraaie actie weet hij zowel Marcel Dekker als Niels Langeveld te verschalken. Omdat Alexander Keijzers zijn straf (drive through penalty) niet opvolgt, krijgt hij in de zesde ronde de zwarte vlag voorgehouden. Dat betekent dat hij uit de wedstrijd wordt genomen. Even later parkeert Paul Flinterman zijn bolide in de pitstraat en valt hij uit.

    480_bermes_8029

    Vierbreed
    Ondertussen is Carlo Bermes aan een opmars bezig. De nummers 6 tot en met 10 gaan soms met vier wagens naast elkaar over de baan. Bermes profiteert en pakt de zesde stek. Marcel Dekker lijkt de snelheid wat kwijt en valt terug naar de tiende positie.

    480_tik_schreurs1_8372

    480-tik_schreurs2_8373

    480-tik-schreurs2_8376

    480-tik_schreurs4_8389

    Contact
    Peter Schreurs zit ook in dat groepje. De man uit Rijssen komt in de 9de ronde echter in contact met Niels Langeveld, waarna Schreurs in de grindbak naast de baan eindigt. Niels Langeveld is de snelheid ook kwijt en zal even later uitvallen.

    480_verspaget_8049

    Podium
    Karel Verspaget wil graag nog een keer op het podium komen vandaag. Die kans vergroot hij zelf door de derde plaats op Sandra Douma te heroveren. Suzanne Jager, die op de 12de plaats bivakkeert, krijgt net als Keijzers een drive through voor ‘misplaatst gedrag op de baan’. Met nog twee rondjes te gaan moet Tim van Gog enorm hard werken om de winst binnen te halen. Hij heeft bij de 10de doorkomst slechts 0,140 seconde voorsprong op Bos.

    Knokken
    In de 11de ronde knokken Hans Bos, Sandra Douma en Karel Verspaget hard om plek 2. Verspaget wordt aangetikt door Hans Bos en moet zijn wagen met schade aan de kant zetten. Hans Bos verliest ook wat plaatjes en valt terug naar P4. Sandra Douma (tweede) en Jeroen den Boer (derde) profiteren en rijden nu virtueel op het podium. Bos zou na afloop een 30 seconden-straf krijgen voor zijn actie jegens Verspaget, waardoor hij zijn 4de plaats zag veranderen in een puntloze 17de stek.

    Arm uit het raam
    Tim van Gog heeft inmiddels een gaatje van twee tellen geslagen en rijdt nu onbedreigd op de finish af. Met de arm uit het raam gaat hij juichend over de meet.

    480_champagne_8232

    Sandra Douma en Jeroen den Boer claimen ook een champagneplekje op het ereschavot. Hans Bos sluit zijn weekend als vierde af en behoudt daarmee de leiding in het klassement. Marcel Dekker kende een sterk eindschot en finisht toch nog als vierde. Ook Jasper Bijl had een goed spurt richting finishvlag. Hij scoort achter Bart van Raamsdonk (6de) zijn beste plaats van het seizoen (7de).

    480_tim_blijdschap_8114

    Tim van Gog
    Tim van Gog was na afloop uitgelaten van vreugde. ,,Na pech in de eerste twee Swift-weekends van dit seizoen, heb ik nu weer laten zien wat ik kan’’, zei een blije Van Gog. ,,Ik pakte na de start direct het kleine gaatje dat Hans Bos liet. Vervolgens moest ik hard werken, maar ik wist uiteindelijk wel mijn derde Swift-zege ooit te veroveren. Ik ben helemaal terug!’’


    480-den-boer_8300

    Jeroen den Boer
    ,,Tussen de eerste en tweede manche heeft mijn Wijzonol-team nieuwe remblokken en –schijven onder de auto gezet en dat ging direct een stuk beter. Ik werd derde en racete ook de snelste wedstrijdronde. Dankzij dat bonuspunt sta ik nu naast Hans Bos bovenaan de algemene ranglijst’’, aldus Jeroen den Boer.

    480_douma_7859

    Sandra Douma
    ,,Het was superspannend en het ging er heftig aan toe’’, zei Sandra Douma na afloop. ,,Toen Hans in de slotfase Karel raakte, ging de wagen van Karel dwars en raakten wij elkaar ook. Ik dacht: ‘O nee!, daar ga ik!’ Gelukkig kon ik door en vervolgens als tweede finishen. Het was al met al een zware race.’’

    Jasper Bijl scoort
    Wedstrijd twee bracht Jasper Bijl, de man uit Hoogland, na een fraaie inhaalrace op een keurige zevende positie. ,,Met dit resultaat ben ik tevreden.

    480_jasper_9118

    In de eerste race verloor ik een paar plekken maar kon later ook weer een paar rijders terugpakken waardoor ik weer op de dertiende plaats uitkwam. Bij race twee verliep de start veel beter en na constante gevechten kon ik opklimmen naar de zevende positie. In de laatste ronde ging ik naast Carlo Bermes op de bocht af. We remden allebei laat en ik moest met twee wielen door het grind, maar kon hem toch passeren.’’

    480_robbert_8022

    Robbert Bijl: ‘Veel geleerd’
    Ook Robbert Bijl was meer te spreken over race twee dan race één. De eerste wedstrijd startte de inwoner van Amersfoort als 23ste en ging ook op deze plaats over de finish. In race twee wist Robbert Bijl de nodige plaatsen goed te maken en werd hij als 18de geklasseerd. ,,In de eerste race was de wegligging niet goed. Ik zat niet lekker in mijn ritme en de balans in de auto was niet zoals die moest zijn. Na de eerste race hebben we de afstelling flink veranderd en aan de voorkant nieuwe banden gemonteerd. Dat werkte een stuk beter. Ik wist een paar rijders te passeren, maar spinde toen ik in gevecht was met Pieter Schothorst. Ik verloor daardoor weer een paar plekken. Ik probeerde het gat nog te dichten, maar we zaten al in de laatste ronde. Ik heb in ieder geval weer veel geleerd van dit weekend.”

    480_langeveld_6612

    Niels Langeveld snel
    In race twee zag Niels Langeveld zijn strijdlust niet beloond. Vechtend in de kopgroep werd het 19-jarige talent geraakt en viel uit. ,,Door gebrek aan ervaring maakte ik een paar foutjes en verloor wat plekken. Ik had net weer een paar plaatsen teruggepakt, toen ik werd geraakt. Het wiel liep aan, waardoor de auto vol rook kwam te staan en ik de pits moest opzoeken. Erg jammer, want anders had er weer een topklassering ingezeten.’’


    480_jager_8358

    Sterk optreden Suzanne Jager
    In de tweede race deed Suzanne Jager van zich spreken door vanaf de 19de plaats in een paar ronden tijd op te rukken naar een plek net buiten de toptien. Een drive through penalty maakte echter een einde aan de droom van Suzanne Jager. ,,In een zo competitief veld is het erg moeilijk om plaatsen te winnen en ik was dan ook erg blij dat het gelukt was om vanaf de 19de plaats zoveel terrein goed te maken. Ik had last van mijn remmen en bij een inhaalpoging zou ik volgens de wedstrijdleiding iemand te hard geraakt hebben. Ik kon er echter niets aan doen. Door de drive through penalty is al het werk voor niets geweest.’’ Door de opgelegde straf viel Suzanne Jager in de einduitslag terug naar de 20ste positie.

    480-flinterman_7829

    Paul Flinterman
    ,,De tweede manche was ik gebrand om meer vooraan te rijden. Maar helaas was het al snel voorbij omdat Niels Kool bij het insturen van een bocht tegen me aan reed. Ik heb het toen nog een paar rondjes geprobeerd, maar mijn voorwielen waren te scheef om echt goed door te kunnen racen. Vervolgens ben ik maar terug naar de pits gegaan. Het had niet veel zin meer om door te rijden’’, aldus Paul Flinterman, die nu al uitkijkt naar de volgende races op het TT-circuit van Assen. ,,We gaan deze week reeds testen op Assen. Daar heb ik veel zin in.’’

    480_podium2_8201

    Uitslag tweede manche Formido Swift Cup, Jubileumraces Circuit Park Zandvoort:
    1. Tim van Gog 12 ronden in 26:05,336
    2. Sandra Douma op 1,808 seconde
    3. Jeroen den Boer op 2,318
    4. Marcel Dekker op 5,107
    5. Martin van Rossen junior op 5,318
    6. Bart van Raamsdonk op 6,448
    7. Jasper Bijl op 14,445
    8. Mark van der Aa op 14,678
    9. Carlo Bermes op 17,428
    10. Nick Versteegh op 17,708
    11. Jeroen Slaghekke op 18,139
    12. Marcel van Leen op 18,936
    13. Daan Stots op 20,169
    14. Maaike de Wit op 24,871
    15. Pieter Schothorst op 25,042
    16. Jörg Obluda op 29,454
    17. Hans Bos op 32,628
    18. Robbert Bijl op 34,197
    19. Björn Cornelissen op 44,621
    20. Suzanne Jager op 1.17,760
    Uitgevallen: Karel Verspaget, Niels Langeveld, Peter Schreurs, Alexander Keijzers, Paul Flinterman, Niels Kool.
    Snelste raceronde: Jeroen den Boer: 2:08,861

    Stand na de Jubileumraces:
    1/2. Hans Bos en Jeroen den Boer 90 punten
    3. Sandra Douma 80
    4. Karel Verspaget 63
    5. Marcel Dekker 57
    6. Bart van Raamsdonk 52
    7. Tim van Gog 51
    8. Niels Langeveld 47
    9. Carlo Bermes 41
    10. Martin van Rossen junior 36
    11. Jeroen Slaghekke 30
    12. Pieter Schothorst 24
    13. Mark van der Aa 23
    14/15. Suzanne Jager en Jasper Bijl 21
    16. Peter Schreurs 20
    17. Daan Stots 17
    18. Alexander Keijzers 13
    19. Nick Versteegh 12
    20. Marcel van Leen 4
    21/23. Kim v/d Berg, Paul Flinterman en Maaike de Wit 2.

    480-lekkere_muziek_7762
    Oh... Wat een swingende muziek, Tim!











    04-06-2008 om 18:09 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Lammers over pre-Le Mans test: "Eerste zes plekken al vergeven"
    Tijdens de officiele testdag voor de komende 24 uur van Le Mans heeft Jan Lammers met Team Cytosport/Charouz Racing een twaalfde tijd genoteerd. Nederlands succesvolste Le Mans piloot, rijdend met Klaus Graf en teameigenaar Gregg Pickett, zette een snelste ronde neer van 3’39.584. De Peugeot 908 van Lamy, Sarazin en Wurz was met afstand de snelste van het veld van 55 auto’s, met een ronde van 3’22.222.

    Jan Lammers opnieuw naar Le Mans

    De twee keer vier uur op het 13,6 km lange Circuit de la Sarthe waren voor de teams de enige mogelijkheid om te testen voordat volgende week woensdag en donderdag de kwalificatie sessies worden gehouden. Onder sterk wisselvallige weersomstandigheden werden de twee test sessies afgewerkt. Beide sessies begonnen droog, maar al snel kwam de regen. Eerst alleen achter op het circuit, later ook in bij start finish. Dit bracht ook lastige omstandigheden met zich mee. De sessie werd dan ook een paar maal stilgelegd met een rode vlag na spins van coureurs.

    Jan Lammers geeft instructies

    Tijdens de ochtendsessie kwam Jan Lammers niet in actie, hij liet de beschikbare tijd aan Graf en Pickett, die zich beiden nog moesten kwalificeren als coureur, dat wil zeggen, ze moesten ieder minimaal tiengeklokte ronden rijden, waarbij de snelste tijd ook nog binnen een 115 procent van de allersnelste op de baan moest liggen. Voor beiden was het kwalificeren geen probleem.

    Jan Lammers in actie

    Lammers kwam direct bij het begin van de middagsessie de baan op. Meer dan zes ronden rijden zaten er echter niet in, ook omdat er een langdurige code rood was na een heftige crash van Marc Gene met de nr. 7 Peugeot bij het ingaan van de Porsche Curves waarbij de auto compleet afgeschreven werd. Inmiddels was het ook weer gaan regenen en was de baan opnieuw nat. Klaus Graf ging tegen het einde van de sessie, op een opgedroogde baan, nog even naar buiten met de Lola B07 Judd, maar een nieuwe code rood en opnieuw regenval zorgden voor het definitieve eind van deze testdag.

    Jan Lammers

    Jan Lammers was naar omstandigheden tevreden met het resultaat van de testdag: “Iedereen had vandaag te maken met dezelfde wisselende weersomstandigheden. Bepalend was het feit op welk moment je op de baan was en met welke banden, aero-afstelling en benzinehoeveelheid. Onze snelste tijd zette ik neer weliswaar op nieuwe banden en een droge baan, maar met volle tanks en een hi-downforce afstelling, waardoor we op dezelfde plek terechtkwamen als ons startnummer, 12. Ergens tussen de tiende en vijftiende plek kwalificeren is een realistisch uitgangspunt voor ons, met een beetje geluk kunnen we nog in de toptien komen en wellicht tijdens de race zelf nog hoger. De eerste zes plekken zijn echter al vergeven aan de diesels. Een van de mooiste dingen tijdens de test was de uitdrukking op het gezicht van Gregg Pickett na zijn verplichte tien ronden. Hiermee heeft hij het eerste deel van een van zijn levensdromen verwezenlijkt, Klaus Graf en ikzelf zullen er alles aan doen om ook het tweede deel helemaal te laten slagen.”

    Volgende week begint het echte werk, wanneer op maandag en dinsdag de technische keuringen voor de 24 uur van Le Mans 2008 plaatsvinden op het Place des Jacobins, midden in Le Mans. Woensdag en donderdagavond worden de kwalificatiesessies verreden, vrijdag is de rijdersparade en zaterdagmiddag gaat de race van start.

    03-06-2008 om 20:46 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Titelverdedigers Van der Hoek/Van der Zwaan tweede in Spa
    ardi_arjan_spa

    Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan hebben afgelopen zondag tijdens de Dutch Supercar Challenge in Spa-Francorchamps een fraaie tweede plaats behaald. De coureurs, die in de GT-klasse de titel verdedigen, hadden de pech dat de wedstrijd van zaterdag werd afgebroken en niet meetelt voor het klassement. Want ook toen lag er een topresultaat in het verschiet voor de mannen van Brinkmann Motorsport. De wagen van Arjans broer Robert van der Zwaan kende technische problemen en haalde de finish helaas niet.

    Na een racepauze van zes weken mochten de supersnelle GT-wagens van de Dutch Supercars weer in actie komen. Na de Nürburgring was het fraaie Belgische circuit van Spa-Francorchamps de tweede halte van het DSC-seizoen. Spa is een baan met veel rechte stukken, waar de 450 paardenkrachten tellende DTM Audi TT-R van Arjan wat verliest op de concurrentie. ,,Maar in de bochten zijn wij weer beduidend sneller, waardoor we een mooi perspectief op succes hadden’’, vertellen Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan.

    Heerlijk uitleven
    ,,Tijdens het vorige raceweekend was er maar een heel korte vrije training. Tevens was er vanwege het slechte weer op de Nürburgring maar één wedstrijd verreden, dus had ik al met al maar kort in de wagen gezeten’’, vervolgt Ardi van der Hoek. ,,De donderdag in Spa-Francorchamps kon ik me heerlijk uitleven. Ten eerste is Spa een prachtig mooi circuit. Bovendien ging tijdens de vrije training alles oké en kon ik lekker 2,5 à 3 uur rijden. Het ging dermate goed dat ik de snelste rondetijd van iedereen neerzette.’’

    Kwalificatie
    Ardi van der Hoek nam vrijdagmiddag ook de kwalificatie voor zijn rekening. Naast een snelle auto en goed kunnen racen is er nóg een belangrijk punt om een goed kwalificatieresultaat neer te kunnen zetten. ,,Er kwamen in Spa liefst zestig wagens tegelijk op de baan. Om niet veel last van langzaam verkeer te hebben, moet je dus goed uitkienen wanneer je het beste naar buiten kunt gaan om je vliegende ronde te rijden. Binnen het team is dat heel goed uitgekiend, want ik had een mooie vrije baan. Omdat ik ook lekker racete, klokte ik een heel snelle tijd. Met een ronde van 2.23,666 was ik liefst 3,8 seconden sneller dan de nummer twee.’’


    ardi_arjan_spa2

    Starten vanaf pole
    Dankzij dit kwalificatieresultaat verdiende het duo Van der Zwaan/ Van der Hoek niet alleen een bonuspunt voor het kampioenschap, maar mocht het succesvolle kampioensteam tevens vanaf pole-position vertrekken tijdens de eerste race. ,,Ik nam de start voor mijn rekening en dat ging uitstekend. Ik was prima weg en heb vervolgens met Cor Euser om de kop geknokt’’, vertelt Arjan. ,,Na ongeveer twintig minuten deed zich echter een ongeluk voor. Terwijl de safety car op de baan was, knalde een aantal wagens vol achterop deze safety car en werd de wedstrijd afgebroken. Omdat we nog niet zeventig procent van de wedstrijd hadden afgewerkt, is de race reglementair ongeldig verklaard. Helaas dus geen punten, ondanks onze goede wedstrijd.’’

    Tweede race
    Gelukkig konden de coureurs op zondag nog een tweede race rijden. ,,Ardi mocht tijdens de rollende start vanaf pole vertrekken en was goed weg. De organisatie vond echter dat hij iets te vroeg gas gaf. Daardoor kreeg hij een drive through penalty en verloren we als team wat tijd’’, had Arjan gezien. ,,Ardi kwam als derde terug de baan op. Nadat hij René Snel had ingehaald, hadden we 23 seconden achterstand op koploper Cor Euser. Hij heeft het verschil terug kunnen brengen tot tien seconden, waarna ik halverwege de race het stuur overnam. Ik ging ook goed en naderde Cor tot op vier seconden. Helaas kreeg ik op dat moment last van een slippende koppeling en zat er niet meer in dan de tweede plaats. Dat resultaat is natuurlijk ook prima. Mede door het bonuspunt van de kwalificatie staan we er uitstekend voor in het klassement. We staan tweede, erg close achter Cor Euser. Dat ziet er dus goed uit.’


    robert_vd_zwaan

    Minder geluk Robert van der Zwaan
    Arjans broer Robert van der Zwaan kende minder geluk tijdens het weekend op Spa. Na een 9de plaats in de kwalificatie, kenden Robert en zijn racepartner Elmar Grimm technische problemen. Door een storing in de elektronica kon Robert van der Zwaan, die ook bij Brinkmann Motorsport in een DTM Audi TT-R rijdt, slechts zes van de acht cilinders van zijn motor gebruiken. Nadat op zaterdag de wedstrijd was afgebroken, deden de problemen zich zondag in race 2 wederom voor. Elmar Grimm besloot daarop de race te verlaten.

    Kalender
    In het laatste weekend van juni komen Arjan en Robert van der Zwaan opnieuw in actie. Dan is het fraaie Duitse circuit van Hockenheim het decor van de volgende twee races.


    03-06-2008 om 20:44 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BMW 130i Cup: Bizarre race, bizarre straf (lang)
    480_schothorst_vlag_8796

    Als Bas Schothorst na de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup, verreden tijdens de Jubileumraces, naar huis was gegaan, dan had hij terug kunnen kijken op een mooie zege. Bas nam echter ook aan de tweede race op het jubilerende Circuit Park Zandvoort deel, hij deed iets wat zo niet zo slim was en verloor daarmee zijn zege in de eerste race. Schothorst ging tegen deze uitspraak in beroep en zal, zo mag verwacht worden, het gelijk aan zijn zijde krijgen.

    480_kalff_tweede_8209

    De tweede race kende een bizar verloop. “Niemand wilde tweede worden. Daarom heb ik die plaats maar gepakt”, omschreef Allard Kalff het treffend ‘op z’n Kalffs’.
    Oh ja, de races werden gewonnen door Bertus Sanders (eerste race) en Jan Joris Verheul.


    Aanvankelijk zou de Samsung BMW 130i Cup al tijdens de Pinksterraces rijden met verbeterde software van het motormanagementsysteem. Dat werd uiteindelijk uitgesteld tot de Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort, die in het teken stonden van de zestigste verjaardag van het circuit. De nieuwe software moet tot snellere rondetijden leiden. Tijdens de Jubileumraces werd het ronderecord van de klasse nog niet verbeterd.
     
    480_training_4216

    Klassementsaanvoerder Bas Schothorst was de snelste tijdens de eerste kwalificatietraining. Bas, die op zondag zijn 29ste verjaardag vierde, bleef tweede man Bertus Sanders slechts 0,132 seconde voor. Tim Coronel kampte in de eerste ronden met een technische storing. Nadat het probleem was verholpen, reed hij de derde tijd. Achter vierde man Jan Joris Verheul verraste Luuk Glansdorp positief met de vijfde tijd, nog voor Duncan Huisman.

    Tijd kwijt
    Tim Coronel raakte zijn snelste tijd kwijt. Zijn auto was in de pitstraat bijgetankt en dat mag niet. Probleem voor Tim: zijn één na snelste ronde was een tijd van 2:11.982. Dat betekende dat hij achteraan moest starten.

    480_achteraan_3962

    Hij liet de tweede kwalificatietraining aan zich voorbijgaan. “Ik heb problemen met de nieuwe software”, aldus Coronel. “Mijn auto gaf het signaal dat er geen benzine in de tank zat. Nadat het team had getankt, deed de auto het goed. Nu is mijn tijd afgenomen. Ik ben pisnijdig op de organisatie. Zij moeten zorgen dat de software goed functioneert.”

    Goede prestatie
    Bas Schothorst was ook in de tweede kwalificatiesessie de snelste. De pole position was daarmee veiliggesteld. Met zijn tweede tijd in de tweede kwalificatietraining stelde Luuk Glansdorp de derde startplek in de eerste race veilig. Een mooie prestatie van de 18-jarige coureur, die tijdens de Pinksterraces zijn debuut maakte in de Samsung BMW 130i Cup.

    480_glansdorp_6351

    “Mijn team heeft hard aan de auto gewerkt”, vertelde hij. “De auto is flink onder handen genomen. Ik merk onder meer dat de wegligging van de auto beter en stabieler is.”
    Bertus Sanders reed de vierde tijd in de tweede training, dat was voldoende voor de tweede startplek.

    480_ricardo_3954

    Twaalf auto’s
    Ricardo van der Ende was wel aanwezig op het circuit. Hij zou niet in actie komen. “Kijk maar. Mijn auto is van een ander startnummer voorzien en mijn naam is verwijderd”, wees hij op ‘zijn’ auto in de pitbox van Ekris Motorsport. Hij kon nog niks melden over eventuele andere autosportactiviteiten dit seizoen.

    480_kalff_6840

    Jan Lammers ontbrak eveneens, hij was actief op Le Mans waar de voorbereidingen voor de 24-uursrace plaatsvonden. Allard Kalff nam zijn plaats in.

    480_dillon_7197

    Rintje Ritsma maakte binnen het Certainty Racing Team plaats voor Dillon Koster. De schaatser reed een gastrace in de Formule Ford. Dit zorgde alles bij elkaar voor een startveld van twaalf auto’s, één minder dan tijdens de Pinksterraces.

    480_parade_8496
    Op zaterdagavond vertrok om 19 uur een bonte stoet auto’s van Circuit Park Zandvoort naar het hartje van Zandvoort. Met zichtbaar plezier reden enkele deelnemers van de BMW 130i Cup door de straten van Zandvoort.


    480_start1_bmw

    480_start1_7593

    Start-finish zege
    Bas Schothorst gaf zichzelf in de eerste race een mooi verjaardagscadeau. Hij nam vanaf pole position de leiding en stond die positie niet meer af. Bas zag in de eerste ronde kans om een klein gaatje te slaan ten opzichte van zijn achtervolger, de van de tweede startplek vertrokken Bertus Sanders. Schothorst hield zijn voorsprong constant, tot de slotfase. “Ik kampte met benzinegebrek”, verklaarde Bas de reden waarom hij in de laatste ronde nog moest vrezen voor de zege. “Het brandstofverbruik is hoger door de nieuwe software in het motormanagementsysteem. Daar kwam ik op een vervelende manier achter.”

    480_sanders_7614

    Bertus Sanders eindigde op slechts 0,2 seconde achter de winnaar als tweede. “In de eerste ronde was Bas heel snel, daarna kon ik mijn achterstand constant houden. Dichterbij komen was moeilijk, tot de laatste ronde. De race duurde voor mij een ronde tekort.”

    480-laatsteronde_6374

    480_glansdorp_6263



    Prachtig resultaat
    De verrassing van de race was Luuk Glansdorp, die een prachtige derde plaats veiligstelde. Hij lag de hele race op de derde plek. Hij zag kans om een kleine voorsprong op te bouwen op vierde man Duncan Huisman, een marge die hij kwijtraakte na een schakelfout. Vervolgens liep de jonge coureur weer een beetje weg bij de Ekris-coureur.

    480_glansdorp_3984

    Luuk was ook zelf verrast. “Na de Pinksterraces dacht ik dat ik de BMW Drivers Trophy zou moeten kunnen winnen. Dit resultaat is boven verwachting. Mijn doel is nu om het de top lastig te maken.”

    480_huisman_3958

    Duncan Huisman moest zich in de slotfase zorgen maken om zijn vierde plaats. Tim Coronel vocht zich vanaf de twaalfde startpositie naar voren en vond zo de aansluiting bij Huisman, die met een marge van 0,1 seconde toch nog de vierde plek pakte.

    480_podium_trophy1_4064

    Beste trainingstijd ooit
    Luuk Glansdorp mocht twee keer op het podium plaatsnemen, want hij won ook de BMW Drivers Trophy. Bernhard van Oranje eindigde als tweede, na een fraai duel met zijn tijdelijke teamgenoot Allard Kalff.

    480_deprinsen_9488

    Pieter Christiaan van Oranje moest tot zijn teleurstelling genoegen nemen met de derde podiumplaats. “Ik heb een fantastische kwalificatietraining achter de rug”, aldus ‘PC’. “Ik reed 1:55.3, dat is met afstand mijn beste tijd ooit. Ik heb de afgelopen week met mijn teamgenoot Bertus getraind en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik verpestte het bij de start.

    480_nagel1_7599

    480_nagel2_7600

    Ik schakelde mis, waardoor ik echt een baggerstart had. Het duurde een tijdje voor ik langs Toine Nagel was, toen was mijn achterstand op de rest al vrij groot. In mijn ijver om mij naar voren te vechten maakte ik nog een dubbele 360 graden-spin.”


    480-rad_4081

    Zege Jan Joris
    Winnaar Bas Schothorst mocht na de race voor de derde keer dit seizoen aan het ‘Rad van Fortuin’ draaien. Het rad stopte bij het cijfer acht, dat betekende dat de als achtste geëindigde Allard Kalff in de tweede race vanaf pole position mocht vertrekken. De hele eerste rij was gereserveerd voor coureurs uit Zandvoort, met Dillon Koster op de tweede startplek. Jan Joris Verheul en Tim Coronel volgden op de tweede startrij.

    480_start2_4763

    480_start2_4768

    480-start2-9365

    480_kalff-coronel_8152

    Jan Joris Verheul nam al snel de kop over van de racende reporter, waarna ook Tim Coronel zich langs de gastrijder wurmde. Terwijl de twee rijders op kop meteen een kleine voorsprong namen, moest Luuk Glansdorp zijn BMW in de pits parkeren.
     
    480_start_achter_8157

    480_huisman_4780

    Duncan Huisman verruilde zijn vijfde startplek voor de derde plaats en wist het gat met de koplopers te dichten, totdat zijn BMW stilviel. Huisman: “Dat gebeurde precies op het moment dat ik de aanval wilde inzetten. Zonder enige aankondiging had ik opeens helemaal geen vermogen meer.” Achteraf bleek een storing in de regelunit van de brandstofpomp de oorzaak van zijn uitvallen. Bertus Sanders en Bas Schothorst profiteerden, zij namen de derde en vierde plaats in. Aanvankelijk bedroeg hun achterstand op de koplopers twee seconden, maar dat gat konden ze dichtrijden.
    In de tiende ronde ging het fout. Schothorst verremde zich en raakte zijn teamgenoot, waarbij ook de auto van Sanders beschadigd raakte. Jan Joris Verheul zag het gebeuren en reed vervolgens naar een onbedreigde zege.

    Bizarre straf
    Bertus Sanders viel terug met zijn beschadigde BMW, terwijl het linkervoorwiel van de auto van Bas Schothorst een eigen leven begon te leiden. Het zwabberde dusdanig vervaarlijk onder de auto dat zelfs de grootste leek op autogebied kon zien dat dit niet lang goed kon gaan. Bas probeerde de pits te halen, wat hem lukte, en had op dat moment twaalf ronden afgelegd. Met andere woorden: hij had 75% van de raceafstand afgelegd en was geklasseerd. Na een korte stop ging Schothorst weer de baan op, met een wiel dat op het oog nog altijd op het punt stond om los te breken.

    480-nakijken-pits-4828

    Voor zijn rit naar de pits werd Bas na afloop gediskwalificeerd. Vanuit het oogpunt van veiligheid lijkt dat terecht. Schothorst werd ook gestraft voor het feit dat hij na zijn pitstop weer de baan op ging met zijn nog altijd even gevaarlijke auto. De sanctie: diskwalificatie voor de eerste race. Een bizarre straf. Een uitsluiting voor de volgende races op het TT Circuit Assen was nog te verdedigen. Maar deze straf wekte alleen maar verbazing.

    480_schothorst_4139




    480_tim_krom_9451

    Als een krab naar het podium
    Bertus Sanders kon zijn race vervolgen, maar meer dan de uiteindelijke zevende plek zat er niet in. Tim Coronel wekte op z’n zachtst gezegd verbazing door met een volledig kromme auto, die zich als een krab over het rechte stuk voortbewoog, naar de derde plaats te rijden.
    Hij moest slechts zijn meerdere erkennen in Allard Kalff, die op de finishlijn maar een dikke seconde voorsprong op Tim had.

    480-verheul_4231

    Goede tactiek
    “In het begin probeerde ik weg te lopen”, schetste Jan Joris zijn tactiek. “Toen dat niet ging, probeerde ik om het veld bij elkaar te krijgen. Dat lukte wel.” Zijn droomscenario werd werkelijkheid: in de hitte van de strijd ging het fout achter hem. “Daarna was het gewoon een kwestie van uitrijden”, aldus de winnaar.

    480-kalff-voor-koster

    Allard Kalff werd tweede en daar had hij halverwege de race zeker niet op gerekend. “Het is lang geleden dat ik zo’n gekke race heb gereden. Ik miste de snelheid, maar ik had wel geluk”, analyseerde hij zijn race. “Niemand wilde tweede worden, daarom heb ik die plek maar gepakt. Jan, bedankt dat je dit weekend op Le Mans reed en je auto aan mij afstond.”
    Tim Coronel keek terug op een heftige slotfase. “De Arie Luyendijk Bocht, het Scheivlak en de Slotemakerbocht waren heel spannend. Ondanks mijn kromme auto was deze race voor mij gunstig voor het kampioenschap.”

    480_bernhard-4147

    Vierde plek
    Bernhard van Oranje eindigde op een mooie vierde plek. Hij had zicht op het ‘echte’ podium, maar kwam uiteindelijk anderhalve seconde op Tim Coronel tekort. “Tijdens de Paasraces lag ik op de vierde plaats, toen heb ik gepusht en vloog ik van de baan. Nu nam ik geen onnodige risico’s, ik ben tevreden met mijn vierde plek”, vertelde hij. Pieter Christiaan van Oranje eindigde als tweede in de BMW Drivers Trophy, voor Toine Nagel die daarmee zijn eerste podiumplek veiligstelde.

    480_nagel_blij_9496

    “Man wat was ik blij! Ik heb er nu nog geen woorden voor”, genoot hij van zijn beker en de champagne. “Ik heb een goed weekeinde achter de rug. Tijdens de kwalificatietraining reed ik 1:57.5, twee en een halve seconde sneller dan mijn tijd tijdens de Pinksterraces. Het middenveld is in zicht. Mijn volgende doel is om nog één tot anderhalve seconde te vinden.”


    480_podium1_4056

    Uitslag eerste race (onder voorbehoud):
    1. Bertus Sanders, 10 ronden 19:24.997
    2. Luuk Glansdorp, op 1.996
    3. Duncan Huisman, op 3.108
    4. Tim Coronel, op 3.207
    5. Jan Joris Verheul, op 5.508
    6. Dillon Koster, op 15.650
    7. Allard Kalff, op 18.944
    8. Bernhard van Oranje, op 19.192
    9. Pieter Christiaan van Oranje, op 43.693
    10. Toine Nagel, op 53.493
    11. Lau Michielse, op 1:31.940

    480_podium_trophy1_4066

    BMW Drivers Trophy:
    1. Luuk Glansdorp
    2. Bernhard van Oranje
    3. Pieter Christiaan van Oranje

    480_podium2_4908

    Uitslag tweede race (onder voorbehoud):
    1. Jan Joris Verheul, 16 ronden in 31:21.608
    2. Allard Kalff, op 14.375
    3. Tim Coronel, op 15.704
    4. Bernhard van Oranje, op 17.216
    5. Dillon Koster, op 23.824
    6. Pieter Christiaan van Oranje, op 36.155
    7. Bertus Sanders, op 43.516
    8. Toine Nagel, op 1:19.130
    9. Lau Michielse, op 1:35.965

    480_podium_trophy2_4919

    BMW Drivers Trophy:
    1. Bernhard van Oranje
    2. Pieter Christiaan van Oranje
    3. Toine Nagel

    Stand na zes races (onder voorbehoud; omdat Bas Schothorst protest tegen zijn diskwalificatie heeft aangetekend blijven zijn punten voorlopig behouden):
    1. Bas Schothorst 46
    2. Tim Coronel 39
    3. Jan Joris Verheul 29
    4. Bertus Sanders 26
    5. Duncan Huisman 23
    6. Jan Lammers 14
    7. Ricardo van der Ende 12
    8. Dillon Koster 11
    9. Bernhard van Oranje 10
    10. Allard Kalff 9
    11. Luuk Glansdorp 7
    12. Pieter Christiaan van Oranje 5
    13. Rintje Ritsma 2
    14. Toine Nagel 1

    BMW Drivers Trophy:
    1. Bernhard van Oranje 54
    2. Pieter Christiaan van Oranje 35
    3. Lau Michielse 29

    480_tribune_3947




     










    03-06-2008 om 20:43 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNRT: Nieuwe SP2-klasse is een aanwinst voor de 24H Series
    24h_1

    Creventic en de DNRT introduceren tijdens de 2e ronde van de 24H Series (16-17 augustus 2008) op de Eurospeedway de SP2-klasse. Tot nu toe gold voor deelnemende auto’s in de TOYO TIRES 24H of Dubai en de 24H SERIES een maximum cilinderinhoud van 4 liter en een maximaal aantal van 6 cilinders. Om een grotere variatie in het deelnemersveld te creëren, heeft de organisatie besloten om vanaf de race in Lausitz de deelname van auto’s toe te staan die deze waarden overschrijden. Dit is met een nadrukkelijke pk-gewichtsregeling, waarmee de toelating van snellere auto’s wordt voorkomen.

    “Het is zeker niet de bedoeling om nog snellere auto’s toe te laten, want dan krijg je een scheve verhouding in het deelnemersveld en wordt de typische DNRT sfeer - die wij heel belangrijk vinden - verstoord”, aldus Gerrie Willems van Creventic. “Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat we geen gehoor hebben gegeven aan suggesties om kleinere auto’s voortaan maar te weren. Integendeel: Je moet met een SEAT Ibiza net zo goed kunnen racen als met een Porsche 911.”

    Nieuwe klasse maakt deelname andere sportwagens mogelijk
    De nieuwe klasse houdt in dat het toch al uitgebreide en sterke internationale veld nog meer variatie krijgt. Voorwaarde is wel dat de auto's qua snelheid niet boven een gemiddeld Porsche GT3 uitstijgen. Een enthousiaste Gerrie Willems: “We hebben al een aantal inschrijvingen binnen voor deze nieuwe klasse, zoals Buddha Motorsport uit Denemarken met een Aston Martin, VDS Racing Adventures uit België met een Ford Mustang, Mal Rose Racing uit Australië met een Nissan R35 GTR en Sofrev–Autosport Promotion uit Frankrijk met een Ferrari 430. Andere auto’s die mogelijk zijn in deze klasse zijn een BMW V8 GTR, Marcos Mantis, Panoz, V8 Star Holden, Audi R8 etcetera.”


    24h_2

    Indeling
    Om de indeling vast te stellen, wordt uitgegaan van het gewicht van de auto met lege tank plus dat van de rijder, gedeeld door het vermogen op de wielen. Bedraagt de uitkomst van deze berekening 3,7 kg/pk of meer, dan mag de betreffende auto deelnemen. “De meting van het vermogen op de wielen wordt door ons uitgevoerd met behulp van een zogeheten ‘Powerlogger’, die tijdens het evenement in de auto wordt gemonteerd”, legt Willems uit. Naar verwachting starten tijdens de 24H EuroSpeedway zo’n 10 auto’s in de nieuwe SP2 klasse.

    Minimum gewicht Porsche 911 GT3 RSR met 25 kg verhoogd
    Om voor een nog betere strijd te zorgen is besloten om het minimumgewicht van auto’s in de klasse A6 met een cilinderinhoud tussen de 3750 en 4000 cc met 25 kg te verhogen. Het nieuwe minimumgewicht voor auto’s in deze categorie, met name de in Dubai zo sterke Porsche 911 GT3 RSR, bedraagt nu 1275 kg, terwijl dit voor een Porsche GT3 met 3600 cc 1225 kg bedraagt.


    24h_3

    Reglement 24H series 2008
    Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het technische en sportieve reglement van de 24H series 2008. Vanaf begin juni is dit terug te vinden op de website. Mochten teams nu al vragen hebben over het reglement en de nieuwe klasse dan kunnen ze via mail of telefoon terecht bij Creventic.

    Pre-registraties stromen binnen
    De afgelopen maanden was Creventic bij belangrijke races in Europa aanwezig voor het promoten van de 24H Series. De pre-registraties voor de verschillende races van de 24H Series komen dagelijks binnen bij Creventic. “Ook de aanmeldingen voor Dubai in januari 2009 lopen hard. Het is zaak niet te lang te wachten, want dit jaar was het maximale aantal van 90 teams ingeschreven. Voor teams die zich vóór 7 juni 2008 inschrijven voor één of meerdere races van de 24H Series, geldt een aantrekkelijke korting die kan oplopen tot 2350 euro.” Teams en rijders kunnen voor meer informatie en een pre-registratie terecht op http://www.24hseries.com

    03-06-2008 om 20:40 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Preview op Dunlop Sport Maxx Endurance op Zolder
    dunlop_ginetta2

    In het kader van de spectaculaire Go Fast X-Day, zondag op Zolder, krijgen we met de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup de derde race van het seizoen voorgeschoteld. De eerste twee wedstrijden gingen over respectievelijk 3 en 2 uur. Nu zijn we aanbeland bij de op één na langste wedstrijd van het seizoen, namelijk de BonGou 500 km van Zolder, een race over 4 uur. Voor volle tribunes zal Circuit Zolder opnieuw daveren op zijn grondvesten, zowel op als naast de piste.

    Als we de voorlopige deelnemerslijst bekijken, komen we tot de vaststelling dat niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup groeit. Onder meer een Aston Martin Vantage V8, twee Ginetta’s G50 en een Lotus 2 Eleven zullen het peloton komen versterken naast de reeds gevestigde waarden.

    Genieten
    Het publiek zal kunnen genieten van 240 minuten “close racing” waar teamstrategie een bepalende rol zal spelen. Net zoals tijdens de Dunlop First Race zullen de teams immers rekening moeten houden met twee verplichte pitstops. Een niet te miskennen onderdeel van “uithoudingswedstrijden”. In de Klassen 2, 3 & 4, een onderverdeling aan de hand van de cilinderinhoud, kregen we na twee wedstrijden reeds 15 verschillende wagens op het podium, en dit terwijl ook telkens andere winnaars op het hoogste ereschavot stonden. Kort samengevat: Het gaat er hard, spannend en vooral fair aan toe in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup. Een uitgesproken favoriet naar voor schuiven is dus uiterst moeilijk. Wat kan het publiek en een organisator nog méér wensen.

    Klasse 1
    In Klasse 1 (+ 4501cc) krijgt de BMW GTR V8 van Neyens/Lamster eindelijk concurrentie van de Speedlover - Aston Martin Vantage N24, bestuurd door het trio Mattheus/Moonens/Redant. Deze Aston won enkele weken geleden in Monza nog met Jurgen Van Hover een manche voor de GT4 European Cup.


    dunlop_bongou_speedlover

    Klasse 2
    In de klasse 3500 tot 4500cc kreeg Porsche-land tijdens de tweede wedstrijd het gezelschap van de Ultima van Belgium Racing die meteen ook de pole voor zijn rekening nam. Op het einde van de race verloor deze echter het linker achterwiel en zodoende ook een vrijwel zekere podiumplaats. Derdaele zal méér dan waarschijnlijk het stuur van de Ultima delen met Verhoeven en/of Empsen. In de leidende BonGou Speedlover-Porsche krijgt Van Uytsel terug het gezelschap van Van Beurden die zijn zitje in de vorige wedstrijd afstond aan Jean-Pierre Verhoeven. De oppositie zal terug niet mals zijn en de top in Klasse 2 leunt héél dicht bij elkaar aan. First Motorsport, winnaar in Francorchamps, wil zijn slechte ervaring tijdens de Belgian Race Kick Off snel vergeten. Jeuris/Vetters volgen momenteel op 3 punten van de leiders.
     
    dunlop_raus_raus

    Raus-Raus
    Maar ook de familie Raus, die de Belgian Race Kick Off achter zijn naam schreef, volgt op amper 4 punten van stalgenoten Van Beurden/Van Uytsel. Verder zeker niet te vergeten is de Porsche 996 GT3 RS van JD Competition by Astromega. De Laet en Vollebergh betraden de arena pas tijdens het tweede treffen, maar scoorden sterk met de tweede plaats. Voor de BonGou 500 km van Zolder krijgen ze het gezelschap van de supersnelle Tim Verbergt. Nog enkele kansmakers op een podiumplaats is het Speedlover-armada met Porsches voor De Coster/Van Loo/De Vocht, Van Audenhove/Cracco en Gevers/Tavernier, aangevuld met vader en zoon Van Rompuy (First Motorsport), De Coster/Brody (Albert Motorsport), Van Roy/Poncelet (ProSpeed Competition) en PDG Racing die De Groote/De Cooman afvaardigen. Last but not least is er de komst van KS Motorsport met twee Ginetta’s G50. Eén geëvolueerd exemplaar voor het duo Vanbellingen/Vandermaesen en een GT4-versie voor invoerder Benny Smets en Walter Cleynhens. KS Motorsport en invoerder Benny Smets kiezen voor de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup om de wagens in de kijker te laten rijden. De Ginetta G5O is een snelle bolide met goede rijdersduo’s. Zij zouden wel eens aangenaam kunnen verrassen.


    dunlop_lotus

    Klasse 3
    Ook klasse 3 (2500 tot 3499cc) wordt een exoot rijker. De AD Sport-Lotus 2 Eleven van Bruynoghe/Steegmans zal een aërodynamische metamorfose ondergaan en lager worden geplaatst dan volgens de GT4-normen. Het is momenteel nog een beetje koffiedik kijken betreft de nieuwkomer, maar de Lotus kan ongetwijfeld sterk uit de hoek komen. In ieder geval een potente concurrent erbij voor de BMW-vloot en de Mazda RX7 van de familie Van Herck. De Mazda, die tijdens de eerste wedstrijd de concurrentie letterlijk wegblies, moest tijdens het tweede treffen de handdoek gooien wegens een defecte rotor. Momenteel staat de BMW M3 van de broers Werckx riant aan de leiding, maar voor de tweede plaats is het drummen geblazen. De BMW’s van De Doncker/De Neef, Brinkmann/Jakobs, Beliën/Cuyvers, Van de Water/Dierckx, Franssen/Franssen en de Mazda van Van Herck staan amper met twee punten van elkaar gescheiden. We mogen ons dan ook aan een bitsige strijd verwachten. Vooral de BMW 120 diesel van Beliën Motorsport, uitgevallen in Francorchamps en winnaar op Circuit Zolder wil een vervolg breien aan de goede prestatie op het Limburgse asfalt. Van de Water/Dierckx blijven met de BMW E30 M3 zweren bij Klasse 3, niettegenstaande hun overwinning in Francorchamps in Klasse 4 met deze wagen. Bij MSE heeft men druk moeten sleutelen om de BMW 1M GTR van Frank Jennen terug rijklaar te krijgen na een zware aanrijding tijdens een donderdagse training. Verder verdwijnt de Compact van Van Manshoven/Cassiers van het toneel en wordt vervangen door de ex-Jennen 1-serie, die net als het gele exemplaar wordt voorzien van een indrukwekkende uitbouwkit. Nog bij MSE is Peter Beckers vlijtig aan de slag een BMW 1 Coupé op te bouwen. MSE wil deze wagen competitief aan te start krijgen tijdens de wedstrijd in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder.

    Klasse 4
    In klasse 4 ( 1300 tot 2499cc) ten slotte krijgt ‘lonesome cowboy’ Herman Servranckx versterking van Eric Crabbe en Patrick Michiels. Servranckx haspelde de eerste twee wedstrijden alleen af en is actueel leider. Volgens het reglement mag een piloot echter niet méér dan drie uur in de wagen toeven. Meteen de reden waarom de Clio-rijder noodgedwongen moest uitkijken naar bijkomende piloten voor deze 4-uurs race. Op drie punten volgt momenteel de G&R Motorsport BMW E30 M3 van Beyers/Geelen/Deckers. G&R Motorsport zet trouwens nog een Porsche 944 (2499cc) in voor het trio Serge Istas/Jasper Dierckx/Gerard van der Sluis. Een voorlopige veilige derde plaats is er voor de Traxx Racing-Clio met Voet/Van den Broeck die 11 punten voorsprong telt op de Nederlandse Clio van de snelle formatie Polderman/Schippers. De rest van het peloton hangt héél dicht bij elkaar. Enkele van deze teams hebben reeds een 0-resultaat achter hun naam staan en azen uiteraard op revanche. Dan denken we vooral aan de Clio van Dodemant/Lefebre, de Mégane van Van de Casteele/Vermeeren, de MINI’s van A+ Racing met Van de Plas/Van den Haute (2de in de openingsmanche) en Peeters/Beckers. Verder is het nog uitkijken naar de supersnelle Audi TT van BTS Racing. In optima forma is deze Audi TT een te duchten favoriet in Klasse 4.

    Go Fast
    De Go Fast X-Day op zondag 8 juni, is een familiedag op Circuit Zolder waarin spektakel hoog in het vaandel staat. Naast de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup zijn er ook de Superbikes met deelname van Werner Daemen. Daarnaast ook demonstratie van stuntrijder JP Goy van ondermeer Batman & James Bond, Precision Driving met Paul Swift, Basejumping, Temptation Car Wash, driften en onze Kids Zone. Méér info, timing & tussenstanden op www.dunlopendurancecup.be




    03-06-2008 om 20:37 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Succesvol weekend Spa voor Carworld Motorsport
    480_uscw_tent

    Alweer het tweede evenement in de Dutch Supercar Challenge en wel in het programma van de Spa Euro Race 6 weken na ons drama-weekend op de Nurburgring. Deze keer wisten we zeker dat het geluidsprobleem geen thema kon worden gezien je in Spa zoveel herrie mag maken als je lief is. Spa Francorchamps is absolute ons favoriete circuit waar we in het verleden vele overwinningen boekten.

    Al tijdens de eerste tijdtraining was duidelijk dat we erbij zaten, enkel de benodigde portie geluk was nog af te wachten. Het pechvogeltje verscheen dan ook snel voor Erol Ertan en Nick vd Valk. Een van de Moslers verremde zich in de kwalificatie en raakte Erol op zijn rechter achterwiel met het gevolg dat zijn achterwielophanging afbrak en hij zijn kwalificatie moest staken. Voor onze andere Megane’s verliep de kwalificatie beter, Jochen Habets kwalificeerde zich in de supersport1 als 3e, Rene Wijnen als 4e , Erol en Nick toch nog als 5e en Rob Frijns als 14e.

    Drama weekend voor Rob Frijns
    Het slechte resultaat van Rob was heel duidelijk te wijten aan een bandenprobleem , op alle standaard 997 GT3 Cup Porsches klapte de linker achterband boven op de Eau Rouge. Zowel in de trainingen als in de 1e race was dit ook bij Rob het geval. Na een hele hoop commotie is uiteindelijk besloten toch te racen nadat Dunlop een en ander had geanalyseerd en een bepaalde set-up had voorgeschreven. Helaas was met deze set-up niet mee te rijden en was het voor Rob Frijns enkel zaak om zijn bolide heel over de streep te brengen. Nick vd Valk kreeg in de zondag race te kampen met een haperende sensor waardoor Nick en Erol 8 ronden achterstand opliepen. Erol Ertan wist daarna dezelfde rondetijden als Rene en Jochen te realiseren enkel bracht zijn inspanning geen mooi resultaat door de enorme achterstand


    480_uscw_wijnen
    Rene Wijnen in actie

    Rene Wijnen en Jochen Habets reden de mooiste races in hun carrière

    Het waren Rene en Jochen die de smaakmakers van het weekend waren, het een-tweetje in de (gestaakte) zaterdagrace, een eerste plaats voor Jochen en een derde plaats voor Rene op zondag werden als een geschenk uit de hemel ontvangen door het hele team. We hebben toch wel een moeizame aanloop gehad, onderdelen die niet of te laat geleverd werden, in het water gevallen testdagen het ongeluk van Pieter Dubois en de geluidsproblemen in Duitsland droegen bepaald niet bij aan een perfecte seizoensvoorbereiding. Deze TOP-score maakte gelukkig alles weer goed. Onze Renault Meganes zijn in Spa ontwikkeld en dat was goed te merken. Er was dan ook niets op te merken aan deze fantastische race auto’s.

    Ook het team draaide als een trein, de toch wel ingewikkelde schade aan de Megane van Erol en Nick werd perfect gerepareerd. De Megane van Jochen sputterde nog even tegen in de opwarmronde waar een olieslang lek raakte en waarna ook hier een perfecte job door de mannen van Carworld Motorsport werd geleverd. Nog voor dat de startvlag was gevallen was de slang gerepareerd.

    480_uscw_habets
    Jochen Habets reed de race van zijn leven

    Jochen Habets moest starten vanuit de pitlane. Hij reed de race van zijn leven en wist al voor de pitstops aan te sluiten bij de kopgroep. Rene Wijnen reed op dat moment op de 4e plaats achter Nol Kohler hevig in gevecht met de Rudolph Viper. Op het moment dat Jochen zijn aansluiting vond ontstonden er prachtige beelden, als twee jonge honden vochten ze tegen de sterke Porsches die uiteindelijk het tempo niet konden volhouden, Rene wist Kohler uiteindelijk te verschalken en van zich af te schudden. Jochen pakte uiteindelijk in de laatste ronde de kop. Met deze prachtige resultaten op zak trakteerden beide coureurs ons team met haar meer dan 500 gasten op een fantastisch cadeautje. Rob Frijns wist ondanks zijn totaal onhandelbare Porsche toch nog als achtste in de Supersport klasse te eindigen.


    480_uscw_ertan
    Erol Ertan en Nick van de Valk hebben alleen nog wat geluk nodig

    Erol Ertan en Nick vd Valk werden als 14e af gevlagd. Voor Rob Frijns verwachten we een evolutie i.z de banden waarna we Rob wellicht verder vooraan zullen zien. Erol Ertan en Nick vd Valk toonden hun snelheid al en wachten nu op hun portie geluk. We zijn er van overtuigd dat ook zij zich tijdens de volgende races met de kop zullen bemoeien.

    We willen dan ook nogmaals onze gasten van afgelopen weekend bedanken voor hun steun en aanmoedigingen die duidelijk hun vruchten hebben afgeworpen.
    Graag verwijzen wij naar de TV uitzendingen op SBS6 in de komende weken en wel op zondag ronde klok van 11.30uur waar u de prachtige beelden zult terug zien.


    03-06-2008 om 20:36 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Veel bekijks parade met historische en moderne raceauto’s in centrum Zandvoort
    480_bugatti_8361

    Op zaterdagavond vertrok om 19 uur een bonte stoet auto’s van Circuit Park Zandvoort naar het hartje van Zandvoort. Met duidelijk zichtbaar plezier reden de bestuurders van prachtige historische raceauto’s en ook vele coureurs die zaterdag nog aan de Jubileumraces op het circuit hadden deelgenomen, door de straten van Zandvoort.

    480_centrum_6109



    480_fordjes_8387

    Het plezier straalde niet alleen van de gezichten van de deelnemers aan de parade, ook het publiek was massaal naar het Zandvoortse centrum gekomen om de raceauto’s van dichtbij te kunnen bewonderen. Het was goed om te zien dat met name de bewoners van Zandvoort in groten getale waren gekomen. Hiermee wordt weer eens duidelijk gemaakt dat de Zandvoorters zelf blij zijn met de aanwezigheid van het circuit.

    480_historie_5854


    480_burgemeester_6167

    Grote pluim
    Een grote pluim verdienen de medewerkers van Circuit Park Zandvoort, die de parade hebben mogelijk gemaakt. Met name de verjonging van het team straalt veel enthousiasme uit en werkt hard om het circuit op een positieve manier in de belangstelling te krijgen. En dat lukt zeker met dit soort activiteiten die de mensen zichtbaar veel plezier doen.

    480_michael_hans_5754

    Tentoonstelling
    Eindpunt van de route was het Gasthuisplein, waar de tentoonstelling “60 jaar circuit Zandvoort” in het Zandvoorts Museum werd geopend door Hans Ernst en Michael Bleekemolen. Een groot compliment hierbij verdient ook Rob Petersen, de speaker op het circuit, die met zijn enorme kennis en zeer uitgebreide autosportarchief een belangrijke bijdrage aan de tentoonstelling heeft geleverd.

    480_opening_museum_6144

    Prima sfeer
    Voor de bezoekers was het plein omgetoverd tot mini-rennerskwartier met diverse raceauto’s. Allard Kalff gaf op zijn eigen onnavolgbare wijze commentaar bij de auto´s die langskwamen en interviewde deelnemers aan de parade en hiermee wist hij een prima sfeer neer te zetten. Het jubileum werd tot middernacht gevierd met live muziek van onder andere The Clarks.

    480_kalff_6132

    Fantastisch feest
    Al met al kijken we terug op een fantastisch feest in Zandvoort, wat maar weer bewijst dat Zandvoort en het circuit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn! Op naar het 100-jarig jubileum dus!

    480_veetjes_5817



    03-06-2008 om 20:35 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clio Cup: Robert van den Berg terug op het podium (lang)
    480_podium_race2_5071

    Voormalig Clio-kampioen Robert van den Berg kon tijdens de eerste vier races geen potten breken. Tijdens de Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort was hij helemaal terug: hij won, vanaf pole position, de tweede race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Pim van Riet zegevierde in de eerste wedstrijd.

    480_vanriet_4891


    480_start_berg_8231

    Het seizoen van Robert van den Berg viel tot nu toe tegen. Tijdens de Jubileumraces presteerde de voormalig Clio-kampioen weer naar behoren. Hij was de snelste tijdens de kwalificatietraining, voor Sebastiaan Bleekemolen en Addie van de Ven. “Ik rijd nu met een nieuwe carrosserie. Mijn auto rijdt nu weer zoals het hoort”, aldus de Clio-kampioen van 2003.
    Ronald Morien reed de achtste tijd en dat betekende dat hij, net als tijdens de Paasraces, in de eerste race vanaf pole position mocht starten. Pim van Riet stond naast hem op de eerste startrij, gevolgd door Melvin de Groot en Hoevert Vos. Klassementsaanvoerder Paul Vahstal kreeg de vijfde startplek toebedeeld.
    De dames van het Landmacht-team kwamen niet verder dan de negende (Sandra van der Sloot) en zeventiende (Sheila Verschuur) startplek. Ook Marcel Duits en Michael Bleekemolen hadden weleens beter getraind, zij reden de vijftiende en twaalfde trainingstijd.

    Zege Pim van Riet
    Het programma van de Jubileumraces was zo overvol dat de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op zaterdag een race van twaalf ronden reed, en dus geen wedstrijd van 45 minuten inclusief verplichte pitstop.

    480_start_race1_7507

    480_start_race1_7892

    480_start_race1_4812

    Bij de start kon Ronald Morien de leiding nog behouden, maar hij moest al in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Pim van Riet. De routinier, tijdens de Paasraces al een keer winnaar, bouwde snel een voorsprong op en liet zich niet meer verrassen.
    Achter de winnaar werd er fel gestreden om de overige podiumplaatsen.

    480_sebas_vos_7543

    Ronald Morien werd al snel gepasseerd door Hoevert Vos en de naar voren geschoten Sebastiaan Bleekemolen. Vos en Bleekemolen waren stevig in gevecht, totdat het fout ging. Sebastiaan was sneller, maar zag geen kans om zijn tegenstander te passeren. Na een aanrijding viel Sebastiaan uit. Hoevert moest kort daarna de strijd staken.


    480_morien_groot_7562

    480_wijzenol_duo_7577

    Felle strijd
    Achter Van Riet nestelde zich nu weer Ronald Morien op de tweede plek, gevolgd door Melvin de Groot, Addie van de Ven, Paul Vahstal, Robert van den Berg, Christiaan Jorissen, Michael Bleekemolen, Sandra van der Sloot en Mickey Bertram die een groot deel van de race als aan een touwtje reden.

    480_sloot_9529

    De rijders in de colonne auto’s maakten nauwelijks of geen fouten, zodat er geen positiewisselingen plaatsvonden. Morien eindigde dus als tweede, voor De Groot die maar 0,126 seconde op de tweede man tekort kwam.
    Mickey Bertram won de strijd in de Olympia Cup. Hij eindigde als tiende algemeen, op 7,7 seconden achter Pim van Riet en 4,7 seconden achter tweede man Morien. Dat maakt duidelijk hoe close het allemaal was.

    480_pittige_strijd1_7985

    480-pittige-strijd2_7988

    480_duits_kroes_7537

    De kop van het veld is zo competitief, dat de kwalificatietraining het belangrijkste moment van het raceweekeinde is. Zonder een goede startpositie ben je veroordeeld tot ‘meerijden’ in de groep waarin je rijdt, zoals onder meer Michael Bleekemolen (achtste plaats) en Sandra van der Sloot (negende) lieten zien.


    480_rietstart_4814

    ‘Gelukje’
    “Ik heb mijn auto voor de kwalificatie niet goed voor elkaar”, moest Pim van Riet vaststellen. “Door een gelukje mocht ik toch van de eerste startrij vertrekken. Dat heb ik optimaal uitgebuit. Ik verwachtte dat zich achter mij een strijd zou ontspinnen, die verwachting kwam uit.”
    Van Riet was ook goed te spreken over zijn racesnelheid. “Voor de race hebben we nog wat veranderd aan de auto. Dat pakte goed uit, ik reed goede tijden”, zei hij met gevoel voor understatement. Pim reed immers de snelste raceronde.

    480_riet-morien_7519

    “Pim was een maatje te groot voor mij”, gaf Ronald Morien toe. “Hij passeerde mij al snel. Ik had een probleem met het vinden van mijn rempunt voor de Tarzanbocht, ik remde te vroeg. Daardoor konden Hoevert en Sebastiaan mij passeren.” Dat ‘probleem’ loste zich vanzelf op voor Morien.

    480_degroot_9544

    Melvin de Groot zag de bui al hangen. “Hoevert drong stevig bij mij aan. Ik liet hem erlangs en liet Sebastiaan hem aanvallen. Ik zag het vervolgens misgaan. Daarna heb ik een leuk gevecht gehad met Ronald. Ik was sneller, maar ik wilde niet teveel risico nemen.”

    Derde zege
    René Steenmetz was tijdens de tijdtraining de snelste rijder in de Olympia Cup. Hij was slechts 0,035 seconde sneller dan titelfavoriet Mickey Bertram. Na de start waren de rollen omgekeerd. “Ik had een superslechte start”, aldus Steenmetz.

    480_steenmetz_7913

    “Ik verloor meteen drie plaatsen.” Hij herstelde zich goed en eindigde achter Bertram als tweede in de Olympia Cup. “Ik moet nog twee tot drie tienden zien te vinden, dan kan ik winnen”, analyseerde hij.

    480_bertram_4820

    Voor klassementsaanvoerder Mickey Bertram was het alweer zijn derde zege in de Olympia Cup. Peter Bergervoet eindigde op het derde treetje van het podium.

    480_podiumrace1_5083

    Uitslag eerste race:
    1. Pim van Riet, 12 ronden in 24:01.249
    2. Ronald Morien, op 2.958
    3. Melvin de Groot, op 3.084
    4. Addie van de Ven, op 3.562
    5. Robert van den Berg, op 3.757
    6. Christiaan Jorissen, op 5.672
    7. Paul Vahstal, op 6.630
    8. Michael Bleekemolen, op 6.947
    9. Sandra van der Sloot, op 7.254
    10. Mickey Bertram, op 7.770

    480_podiumrace1_5098

    Olympia Cup:
    1. Mickey Bertram, 12 ronden in 24:09.019
    2. René Steenmetz, op 1.608
    3. Peter Bergervoet, op 9.917


    480_startopstelling2_9519

    480_start_race2_4941

    Mooie zege
    Bij de start van de tweede race nam Robert van den Berg vanaf de pole position de leiding. Sebastiaan Bleekemolen sloot aan, maar hij moest al in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in Paul Vahstal. Ook deze keer zag ‘Sebas’ de finish niet; de ophanging van het linkervoorwiel brak. Mede hierdoor zagen de beide rijders op kop kans om een gaatje te slaan. Het duo reed vervolgens vlak achter elkaar naar de zege (Robert) en de tweede plaats.

    480_melvin_8233

    Melvin de Groot lag in de beginfase op de vierde plaats, op de voet gevolgd door Hoevert Vos, Pim van Riet en Christiaan Jorissen. Achterligger Arthur Tjon reed dusdanig in de weg dat Melvin gelanceerd werd, met als gevolg een danig kromme Clio. Dit incident gaf derde man Addie van de Ven de ruimte. Hij reed onbedreigd en alleen naar de laatste podiumplaats.

    480_vos_jorissen_8287

    Hoevert Vos, Christiaan Jorissen, Pim van Riet en Ronald Morien hadden het zwaar met elkaar aan de stok, met als inzet de vierde plaats. Vos viel uit dit groepje weg nadat hij een ‘drive through penalty’ vanwege zijn rijgedrag kreeg.
    Drie uur na de race kreeg Vos van de sportcommissarissen te horen dat hij de volgende race niet mee mag doen vanwege zijn, in hun ogen niet te tolereren, gedrag op de baan.
    Christiaan Jorissen eindigde aldus als vierde. Een mooie prestatie van de jonge coureur die vanaf de dertiende startplek aan zijn race begon, in de eerste ronde vier plaatsen goedmaakte en zich vervolgens met zijn maagdelijk witte Clio verder naar voren vocht.

    480_berg_paul_8274

    Zware race
    “Het was een zware race”, vond winnaar Robert van den Berg. “Ik was de hele race in gevecht met Paul Vahstal. In de eerste ronde kreeg ik een beuk op mijn linkerachterwiel, dat kostte mij snelheid op het rechte stuk. Dat maakte mijn race extra lastig. Maar de zege is binnen, ik ben supertevreden.”

    480_rekenen_6513

    Klassementsaanvoerder Paul Vahstal zat in zijn Clio te rekenen. “Ik dacht aan de punten. Daarom heb ik geen onnodige risico’s genomen.”
    Addie van de Ven ging bij de start even dwars in de Tarzanbocht, daarbij verloor hij een plekje aan zijn teamgenoot Paul Vahstal. “In de rest van de race was ik niet snel genoeg, ik had last van onderstuur”, vertelde hij. Met zijn derde plek zorgde hij er wel voor dat het Wijzonol team alweer voor de derde keer met twee man op het erepodium eindigde.

    480_vahstal_9569


    480_bertram_4977

    Spannend
    Aan het begin van het seizoen werd Mickey Bertram aangewezen als grote favoriet voor de titel in de Olympia Cup. René Steenmetz geeft zich echter niet zomaar gewonnen. Hij won voor de tweede keer dit seizoen de ‘Olympische strijd’, voor Peter Bergervoet en Bertram. “Deze keer had ik wel een goede start. Ik ben heel tevreden, vooral ook met mijn achtste plek algemeen”, aldus de enthousiaste Steenmetz.

    480_bergervoet_5043

    Moeilijk debuut
    Martijn Stroet won vorig jaar de Dunlop Drivers Cup, een talentenjacht met als hoofdprijs een weekeinde in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Tijdens de Jubileumraces mengde Martijn zich in de strijd. Dat viel niet mee in het supercompetitieve veld.

    480_stroet_actie_4959

    Stroet begon zonder noemenswaardige testkilometers in een race-Clio, hij reed (dus) achteraan maar boekte wel progressie en was enthousiast. “In de training kwam ik niet verder dan 2:09, in de eerste race was ik al drie seconden sneller”, vertelde de tijdelijke rijder van Team Bleekemolen. “In de tweede wedstrijd reed ik daar bijna nog een seconde vanaf. Ik leer de auto steeds beter kennen.”
    Hij hoopt volgend seizoen een heel seizoen in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup uit te komen. “Ik ben druk op zoek naar sponsoring.“
    Over de Dunlop Drivers Cup gesproken: de inschrijving voor de 2008-editie sluit op 22 juni. Race dus snel naar http://www.dunlopdriverscup.nl

    480_finish_9563

    Uitslag tweede race:
    1. Robert van den Berg, 12 ronden in 24:03.239
    2. Paul Vahstal, op 0.310
    3. Addie van de Ven, op 4.501
    4. Christiaan Jorissen, op 6.250
    5. Pim van Riet, op 7.179
    6. Ronald Morien, op 7.455
    7. Michael Bleekemolen, op 8.542
    8. René Steenmetz, op 11.655
    9. Peter Bergervoet, op 13.798
    10. Marcel Duits, op 14.458

    Olympia Cup:
    1. René Steenmetz, 12 ronden in 24:14.894
    2. Peter Bergervoet, op 2.143
    3. Mickey Bertram, op 3.224

    480_podium_race2_5092

    Stand na zes races:
    1. Paul Vahstal 81
    2. Pim van Riet 75
    3. Addie van de Ven 75
    4. Ronald Morien 67
    5. Sandra van der Sloot 60
    6. Robert van den Berg 54
    7. Melvin de Groot 51
    8. Sheila Verschuur 48
    9. Marcel Duits 45
    10. Christiaan Jorissen 40

    Olympia Cup:
    1. Mickey Bertram 44
    2. René Steenmetz 38
    3. Peter Bergervoet 33

    480_burg_9536

    03-06-2008 om 20:33 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Euser grote winnaar op Spa-Francorchamps
    480_euser_r2

    Op een zonovergoten circuit van Spa-Francorchamps wist Cor Euser voor de tweede keer dit seizoen de overwinning te pakken! Een mooie prestatie, want de overwinning kwam niet vanzelf. Vanaf de vierde startplaats op de grid was Euser uiterst gemotiveerd om te gaan voor de overwinning. De Marcos LM 600, voor insiders de Marcorelly, is uiterst geschikt voor de lange, snelle stukken van het Ardenner circuit, maar in de training kwam dat nog niet uit de verf. Tandenknarsend moest Euser, Ardi van der Hoek met zijn C1000-Audi TTR voor laten gaan. Ardi zette in de training zijn auto met 2.23.666 op pole position en bewees daarmee het potentieel van de ex-DTM Audi. Een stuk sneller dan de twee erop volgende Moslers met Harry Mecke en Kevin Riley en daarna pas Euser. Maar tijdens de race veranderde de volgorde.

    Ardi van der Hoek ging bij de rollende start vanuit de Bus-Stop-chicane iets te vroeg op het gas en kreeg daarvoor een drive-through-penalty. Weg fraaie eerste plaats. En Euser sprong als een kat naar voren en passeerde al snel de twee voor hem gestartte Moslers. Mecke zakte al snel terug en Kevin Riley kon het Marcos-geweld niet weerstaan, waardoor Cor op de tweede plaats reed. Toen Van der Hoek binnenkwam voor zijn straf viel hij ver terug in het veld en zat Cor op rozen: op de eerste plaats en niet meer te passeren.

    480_snel_r2

    De oranje Porsche 996 GT2 van René Snel drong nog aan, maar kon er toch ook niet voorbij. Uiteindelijk kreeg Snel te maken met een ongeplande pitstop en technische problemen, hij werd toch nog tiende.


    480_audi_r2

    Lust voor het oog
    Fraai was de opmars van Van der Hoek en Arjan van der Zwaan. Niet gedemotiveerd door hun penalty reden zij een foutloze race en konden toch nog weer opklimmen naar de tweede plaats. Een welverdiend resultaat. Voor het publiek was Arjan zijn strijd met René Snel (Porsche 996 GT2) een lust voor het oog. Arjan passeerde Snel in La Source, nadat hij het op de lange rechte stukken steeds moest afleggen tegen de Porsche. Snel was inderdaad snel! Derde werd de gele Etec-Viper van De Graaff-Ribbens. Hun auto was voor het eerst uitgerust met een sequentiële versnellingsbak en het monteurs-team van Jan Lammers deed uitstekend werk. Derde plaats en een goede race op het voor de Viper erg geschikte circuit.

    Alles klopte
    De grote vraag was hoe de Moslers zich zouden gedragen. Behalve in hun eigen Mosler Challenge was het interessant om te zien hoe hun potentie zich verhoud tot de andere GT’s. In de training werd dat meteen duidelijk: tweede (Harry Mecke) en derde (Riley) startplaats met 2:27.514 en 2:28.105.

    480_riley_r2

    De race gaf weer een ander beeld, Martin Short reed zijn fraaie witte Mosler MT900R naar de vierde plaats en Barry van Elk beleefde dag van zijn leven met een zesde plaats. Alles klopte in zijn race, een verademing na de Nürburgring, waar Berry een wat moeizaam Mosler-debuut beleefde.

    Technische problemen
    Moeizaam was het ook voor twee andere toppers. In de eerste bocht in de opwarmronde, kon de zwart-grijze V8 Star van Van Buuren en Pastorelli al aan de kant met technische problemen. Helaas, nog geen meter in de race gereden.

    480_rudolph_r2

    Rudolph-rood
    Opgave was er ook voor de Rudolph Viper van Roger Grouwels. De auto was door zijn technische crew helemaal opnieuw opgezet na de Nürburgring. In technisch opzicht leek de wagen niet meer op de bij Team Oreca uit Frankrijk aangeschafte auto, zoals die op de Nürburgring debuteerde. Bovendien was de Viper weer in het vertrouwde rode Rudolph-rood gespoten, hoewel het zwart-witte design van de Nürburgring ook niet lelijk was. Het vele werk mocht echter niet baten. Net voor La Source, de hairpin na start-finish, zette Grouwels de auto aan de kant met panne. Niet de makkelijkste parkeerplaats, maar in ieder geval kon iedereen vanuit de pits goed zien wat er gebeurde. Jammer!

    480_habets_r2

    Megaspoiler
    In de overige klassen was ook veel spanning. Jochen Habets wist de overwinning te pakken in zijn Renault Megane Trophy (inclusief megaspoiler!), voor de Porsche 997 GT3 van Michael Donovan en zijn teamgenoot Rene Wijnen met de tweede Renault. Peter van der Kolk was nog niet helemaal in zijn element met zijn nieuwe, fraaie BMW 1-serie en werd vijfde in de Supersport 1-divisie.


    480_contra_r2
    Wat klopt er niet in dit plaatje?

    Nog geen succes
    De Supersport 2-divisie werd gewonnen door Pieter van Soelen (BMW 1-serie) die de strijd won van Richard van den Bos met de ex-WTCC BMW M3. De Aston Martin’s kennen nog wat technische problemen, maar Marcel Norbart wist toch als derde te eindigen. Teamgenoot Kees Kreijne moest uitvallen met elektronische problemen. Nog geen succes voor deze erg fraaie auto’s; een regelrechte aanwinst voor het startveld.

    Terugblik zaterdag
    De zaterdagrace leverde ook veel spektakel. Was in de Eifel de dikke mist de oorzaak dat de race gestopt werd, in de Ardennen was het veel erger. Na twintig raceminuten ontstond een megacrash waarbij zelfs de safetycar was betrokken. De Porsche van Jan Willems was stilgevallen op een gevaarlijk punt, waardoor de safetycar uitrukte. Die kwam de baan op achter de Marcos van koploper Cor Euser en liet zich vervolgens terugzakken in het veld om toch voor Euser uit te kunnen rijden (red. de safety car dient altijd voor de koploper van het veld te rijden als hij in de baan is). Vanwege zijn extreem lage snelheid schrokken een aantal rijders achter in het veld op uitgerekend het snelste stuk van de baan, Blanchimont. Een Lamborghini Gallardo GT3-rijder maakte een verkeerde inschatting en ging vol in de remmen. De BMW Compact van Joost den Ouden knalde vol achterop, ging een paar keer over de kop en raakte zelfs de safetycar. Bovendien sneuvelden de BMW’s van Gooshouwer en Angenent en de Marcos van De Wit-De Castro.

    480_bmw_schade_r2
    Veel schade aan de BMW.

    De medische dienst moest zelfs uitrukken, maar behalve erg veel schade viel het persoonlijk letsel nog alleszins mee. Alle betrokken konden weer gewoon naar huis, na medisch te zijn onderzocht. Gelukkig maar, want ‘autoracen is dangerous’ staat niet voor niets op alle toegangskaartjes. Toch een tevreden gevoel voor de vele aanwezige raceliefhebbers. Het warme weer was daar debet aan, maar ook de fraaie races van de derde ronde van het Dutch Supercar Challenge in België.

    03-06-2008 om 20:30 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • Goedemorgen, mooi blogje.xxx.
  • Wens jullie een fijne woensdag toe,dikke knufjes.
  • 2 Tickets voor De 24 Uren Van Zolder
  • Lekker koken
  • hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • http://www.bloggen.be/red2francorchamps/

  • Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs