Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Blog als favoriet !
Mijn radio zender
  • radio
  • autosport
    alles over autosport
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Titelverdedigers Van der Hoek/Van der Zwaan tweede in Spa
    ardi_arjan_spa

    Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan hebben afgelopen zondag tijdens de Dutch Supercar Challenge in Spa-Francorchamps een fraaie tweede plaats behaald. De coureurs, die in de GT-klasse de titel verdedigen, hadden de pech dat de wedstrijd van zaterdag werd afgebroken en niet meetelt voor het klassement. Want ook toen lag er een topresultaat in het verschiet voor de mannen van Brinkmann Motorsport. De wagen van Arjans broer Robert van der Zwaan kende technische problemen en haalde de finish helaas niet.

    Na een racepauze van zes weken mochten de supersnelle GT-wagens van de Dutch Supercars weer in actie komen. Na de Nürburgring was het fraaie Belgische circuit van Spa-Francorchamps de tweede halte van het DSC-seizoen. Spa is een baan met veel rechte stukken, waar de 450 paardenkrachten tellende DTM Audi TT-R van Arjan wat verliest op de concurrentie. ,,Maar in de bochten zijn wij weer beduidend sneller, waardoor we een mooi perspectief op succes hadden’’, vertellen Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan.

    Heerlijk uitleven
    ,,Tijdens het vorige raceweekend was er maar een heel korte vrije training. Tevens was er vanwege het slechte weer op de Nürburgring maar één wedstrijd verreden, dus had ik al met al maar kort in de wagen gezeten’’, vervolgt Ardi van der Hoek. ,,De donderdag in Spa-Francorchamps kon ik me heerlijk uitleven. Ten eerste is Spa een prachtig mooi circuit. Bovendien ging tijdens de vrije training alles oké en kon ik lekker 2,5 à 3 uur rijden. Het ging dermate goed dat ik de snelste rondetijd van iedereen neerzette.’’

    Kwalificatie
    Ardi van der Hoek nam vrijdagmiddag ook de kwalificatie voor zijn rekening. Naast een snelle auto en goed kunnen racen is er nóg een belangrijk punt om een goed kwalificatieresultaat neer te kunnen zetten. ,,Er kwamen in Spa liefst zestig wagens tegelijk op de baan. Om niet veel last van langzaam verkeer te hebben, moet je dus goed uitkienen wanneer je het beste naar buiten kunt gaan om je vliegende ronde te rijden. Binnen het team is dat heel goed uitgekiend, want ik had een mooie vrije baan. Omdat ik ook lekker racete, klokte ik een heel snelle tijd. Met een ronde van 2.23,666 was ik liefst 3,8 seconden sneller dan de nummer twee.’’


    ardi_arjan_spa2

    Starten vanaf pole
    Dankzij dit kwalificatieresultaat verdiende het duo Van der Zwaan/ Van der Hoek niet alleen een bonuspunt voor het kampioenschap, maar mocht het succesvolle kampioensteam tevens vanaf pole-position vertrekken tijdens de eerste race. ,,Ik nam de start voor mijn rekening en dat ging uitstekend. Ik was prima weg en heb vervolgens met Cor Euser om de kop geknokt’’, vertelt Arjan. ,,Na ongeveer twintig minuten deed zich echter een ongeluk voor. Terwijl de safety car op de baan was, knalde een aantal wagens vol achterop deze safety car en werd de wedstrijd afgebroken. Omdat we nog niet zeventig procent van de wedstrijd hadden afgewerkt, is de race reglementair ongeldig verklaard. Helaas dus geen punten, ondanks onze goede wedstrijd.’’

    Tweede race
    Gelukkig konden de coureurs op zondag nog een tweede race rijden. ,,Ardi mocht tijdens de rollende start vanaf pole vertrekken en was goed weg. De organisatie vond echter dat hij iets te vroeg gas gaf. Daardoor kreeg hij een drive through penalty en verloren we als team wat tijd’’, had Arjan gezien. ,,Ardi kwam als derde terug de baan op. Nadat hij René Snel had ingehaald, hadden we 23 seconden achterstand op koploper Cor Euser. Hij heeft het verschil terug kunnen brengen tot tien seconden, waarna ik halverwege de race het stuur overnam. Ik ging ook goed en naderde Cor tot op vier seconden. Helaas kreeg ik op dat moment last van een slippende koppeling en zat er niet meer in dan de tweede plaats. Dat resultaat is natuurlijk ook prima. Mede door het bonuspunt van de kwalificatie staan we er uitstekend voor in het klassement. We staan tweede, erg close achter Cor Euser. Dat ziet er dus goed uit.’


    robert_vd_zwaan

    Minder geluk Robert van der Zwaan
    Arjans broer Robert van der Zwaan kende minder geluk tijdens het weekend op Spa. Na een 9de plaats in de kwalificatie, kenden Robert en zijn racepartner Elmar Grimm technische problemen. Door een storing in de elektronica kon Robert van der Zwaan, die ook bij Brinkmann Motorsport in een DTM Audi TT-R rijdt, slechts zes van de acht cilinders van zijn motor gebruiken. Nadat op zaterdag de wedstrijd was afgebroken, deden de problemen zich zondag in race 2 wederom voor. Elmar Grimm besloot daarop de race te verlaten.

    Kalender
    In het laatste weekend van juni komen Arjan en Robert van der Zwaan opnieuw in actie. Dan is het fraaie Duitse circuit van Hockenheim het decor van de volgende twee races.


    03-06-2008 om 20:44 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BMW 130i Cup: Bizarre race, bizarre straf (lang)
    480_schothorst_vlag_8796

    Als Bas Schothorst na de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup, verreden tijdens de Jubileumraces, naar huis was gegaan, dan had hij terug kunnen kijken op een mooie zege. Bas nam echter ook aan de tweede race op het jubilerende Circuit Park Zandvoort deel, hij deed iets wat zo niet zo slim was en verloor daarmee zijn zege in de eerste race. Schothorst ging tegen deze uitspraak in beroep en zal, zo mag verwacht worden, het gelijk aan zijn zijde krijgen.

    480_kalff_tweede_8209

    De tweede race kende een bizar verloop. “Niemand wilde tweede worden. Daarom heb ik die plaats maar gepakt”, omschreef Allard Kalff het treffend ‘op z’n Kalffs’.
    Oh ja, de races werden gewonnen door Bertus Sanders (eerste race) en Jan Joris Verheul.


    Aanvankelijk zou de Samsung BMW 130i Cup al tijdens de Pinksterraces rijden met verbeterde software van het motormanagementsysteem. Dat werd uiteindelijk uitgesteld tot de Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort, die in het teken stonden van de zestigste verjaardag van het circuit. De nieuwe software moet tot snellere rondetijden leiden. Tijdens de Jubileumraces werd het ronderecord van de klasse nog niet verbeterd.
     
    480_training_4216

    Klassementsaanvoerder Bas Schothorst was de snelste tijdens de eerste kwalificatietraining. Bas, die op zondag zijn 29ste verjaardag vierde, bleef tweede man Bertus Sanders slechts 0,132 seconde voor. Tim Coronel kampte in de eerste ronden met een technische storing. Nadat het probleem was verholpen, reed hij de derde tijd. Achter vierde man Jan Joris Verheul verraste Luuk Glansdorp positief met de vijfde tijd, nog voor Duncan Huisman.

    Tijd kwijt
    Tim Coronel raakte zijn snelste tijd kwijt. Zijn auto was in de pitstraat bijgetankt en dat mag niet. Probleem voor Tim: zijn één na snelste ronde was een tijd van 2:11.982. Dat betekende dat hij achteraan moest starten.

    480_achteraan_3962

    Hij liet de tweede kwalificatietraining aan zich voorbijgaan. “Ik heb problemen met de nieuwe software”, aldus Coronel. “Mijn auto gaf het signaal dat er geen benzine in de tank zat. Nadat het team had getankt, deed de auto het goed. Nu is mijn tijd afgenomen. Ik ben pisnijdig op de organisatie. Zij moeten zorgen dat de software goed functioneert.”

    Goede prestatie
    Bas Schothorst was ook in de tweede kwalificatiesessie de snelste. De pole position was daarmee veiliggesteld. Met zijn tweede tijd in de tweede kwalificatietraining stelde Luuk Glansdorp de derde startplek in de eerste race veilig. Een mooie prestatie van de 18-jarige coureur, die tijdens de Pinksterraces zijn debuut maakte in de Samsung BMW 130i Cup.

    480_glansdorp_6351

    “Mijn team heeft hard aan de auto gewerkt”, vertelde hij. “De auto is flink onder handen genomen. Ik merk onder meer dat de wegligging van de auto beter en stabieler is.”
    Bertus Sanders reed de vierde tijd in de tweede training, dat was voldoende voor de tweede startplek.

    480_ricardo_3954

    Twaalf auto’s
    Ricardo van der Ende was wel aanwezig op het circuit. Hij zou niet in actie komen. “Kijk maar. Mijn auto is van een ander startnummer voorzien en mijn naam is verwijderd”, wees hij op ‘zijn’ auto in de pitbox van Ekris Motorsport. Hij kon nog niks melden over eventuele andere autosportactiviteiten dit seizoen.

    480_kalff_6840

    Jan Lammers ontbrak eveneens, hij was actief op Le Mans waar de voorbereidingen voor de 24-uursrace plaatsvonden. Allard Kalff nam zijn plaats in.

    480_dillon_7197

    Rintje Ritsma maakte binnen het Certainty Racing Team plaats voor Dillon Koster. De schaatser reed een gastrace in de Formule Ford. Dit zorgde alles bij elkaar voor een startveld van twaalf auto’s, één minder dan tijdens de Pinksterraces.

    480_parade_8496
    Op zaterdagavond vertrok om 19 uur een bonte stoet auto’s van Circuit Park Zandvoort naar het hartje van Zandvoort. Met zichtbaar plezier reden enkele deelnemers van de BMW 130i Cup door de straten van Zandvoort.


    480_start1_bmw

    480_start1_7593

    Start-finish zege
    Bas Schothorst gaf zichzelf in de eerste race een mooi verjaardagscadeau. Hij nam vanaf pole position de leiding en stond die positie niet meer af. Bas zag in de eerste ronde kans om een klein gaatje te slaan ten opzichte van zijn achtervolger, de van de tweede startplek vertrokken Bertus Sanders. Schothorst hield zijn voorsprong constant, tot de slotfase. “Ik kampte met benzinegebrek”, verklaarde Bas de reden waarom hij in de laatste ronde nog moest vrezen voor de zege. “Het brandstofverbruik is hoger door de nieuwe software in het motormanagementsysteem. Daar kwam ik op een vervelende manier achter.”

    480_sanders_7614

    Bertus Sanders eindigde op slechts 0,2 seconde achter de winnaar als tweede. “In de eerste ronde was Bas heel snel, daarna kon ik mijn achterstand constant houden. Dichterbij komen was moeilijk, tot de laatste ronde. De race duurde voor mij een ronde tekort.”

    480-laatsteronde_6374

    480_glansdorp_6263



    Prachtig resultaat
    De verrassing van de race was Luuk Glansdorp, die een prachtige derde plaats veiligstelde. Hij lag de hele race op de derde plek. Hij zag kans om een kleine voorsprong op te bouwen op vierde man Duncan Huisman, een marge die hij kwijtraakte na een schakelfout. Vervolgens liep de jonge coureur weer een beetje weg bij de Ekris-coureur.

    480_glansdorp_3984

    Luuk was ook zelf verrast. “Na de Pinksterraces dacht ik dat ik de BMW Drivers Trophy zou moeten kunnen winnen. Dit resultaat is boven verwachting. Mijn doel is nu om het de top lastig te maken.”

    480_huisman_3958

    Duncan Huisman moest zich in de slotfase zorgen maken om zijn vierde plaats. Tim Coronel vocht zich vanaf de twaalfde startpositie naar voren en vond zo de aansluiting bij Huisman, die met een marge van 0,1 seconde toch nog de vierde plek pakte.

    480_podium_trophy1_4064

    Beste trainingstijd ooit
    Luuk Glansdorp mocht twee keer op het podium plaatsnemen, want hij won ook de BMW Drivers Trophy. Bernhard van Oranje eindigde als tweede, na een fraai duel met zijn tijdelijke teamgenoot Allard Kalff.

    480_deprinsen_9488

    Pieter Christiaan van Oranje moest tot zijn teleurstelling genoegen nemen met de derde podiumplaats. “Ik heb een fantastische kwalificatietraining achter de rug”, aldus ‘PC’. “Ik reed 1:55.3, dat is met afstand mijn beste tijd ooit. Ik heb de afgelopen week met mijn teamgenoot Bertus getraind en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik verpestte het bij de start.

    480_nagel1_7599

    480_nagel2_7600

    Ik schakelde mis, waardoor ik echt een baggerstart had. Het duurde een tijdje voor ik langs Toine Nagel was, toen was mijn achterstand op de rest al vrij groot. In mijn ijver om mij naar voren te vechten maakte ik nog een dubbele 360 graden-spin.”


    480-rad_4081

    Zege Jan Joris
    Winnaar Bas Schothorst mocht na de race voor de derde keer dit seizoen aan het ‘Rad van Fortuin’ draaien. Het rad stopte bij het cijfer acht, dat betekende dat de als achtste geëindigde Allard Kalff in de tweede race vanaf pole position mocht vertrekken. De hele eerste rij was gereserveerd voor coureurs uit Zandvoort, met Dillon Koster op de tweede startplek. Jan Joris Verheul en Tim Coronel volgden op de tweede startrij.

    480_start2_4763

    480_start2_4768

    480-start2-9365

    480_kalff-coronel_8152

    Jan Joris Verheul nam al snel de kop over van de racende reporter, waarna ook Tim Coronel zich langs de gastrijder wurmde. Terwijl de twee rijders op kop meteen een kleine voorsprong namen, moest Luuk Glansdorp zijn BMW in de pits parkeren.
     
    480_start_achter_8157

    480_huisman_4780

    Duncan Huisman verruilde zijn vijfde startplek voor de derde plaats en wist het gat met de koplopers te dichten, totdat zijn BMW stilviel. Huisman: “Dat gebeurde precies op het moment dat ik de aanval wilde inzetten. Zonder enige aankondiging had ik opeens helemaal geen vermogen meer.” Achteraf bleek een storing in de regelunit van de brandstofpomp de oorzaak van zijn uitvallen. Bertus Sanders en Bas Schothorst profiteerden, zij namen de derde en vierde plaats in. Aanvankelijk bedroeg hun achterstand op de koplopers twee seconden, maar dat gat konden ze dichtrijden.
    In de tiende ronde ging het fout. Schothorst verremde zich en raakte zijn teamgenoot, waarbij ook de auto van Sanders beschadigd raakte. Jan Joris Verheul zag het gebeuren en reed vervolgens naar een onbedreigde zege.

    Bizarre straf
    Bertus Sanders viel terug met zijn beschadigde BMW, terwijl het linkervoorwiel van de auto van Bas Schothorst een eigen leven begon te leiden. Het zwabberde dusdanig vervaarlijk onder de auto dat zelfs de grootste leek op autogebied kon zien dat dit niet lang goed kon gaan. Bas probeerde de pits te halen, wat hem lukte, en had op dat moment twaalf ronden afgelegd. Met andere woorden: hij had 75% van de raceafstand afgelegd en was geklasseerd. Na een korte stop ging Schothorst weer de baan op, met een wiel dat op het oog nog altijd op het punt stond om los te breken.

    480-nakijken-pits-4828

    Voor zijn rit naar de pits werd Bas na afloop gediskwalificeerd. Vanuit het oogpunt van veiligheid lijkt dat terecht. Schothorst werd ook gestraft voor het feit dat hij na zijn pitstop weer de baan op ging met zijn nog altijd even gevaarlijke auto. De sanctie: diskwalificatie voor de eerste race. Een bizarre straf. Een uitsluiting voor de volgende races op het TT Circuit Assen was nog te verdedigen. Maar deze straf wekte alleen maar verbazing.

    480_schothorst_4139




    480_tim_krom_9451

    Als een krab naar het podium
    Bertus Sanders kon zijn race vervolgen, maar meer dan de uiteindelijke zevende plek zat er niet in. Tim Coronel wekte op z’n zachtst gezegd verbazing door met een volledig kromme auto, die zich als een krab over het rechte stuk voortbewoog, naar de derde plaats te rijden.
    Hij moest slechts zijn meerdere erkennen in Allard Kalff, die op de finishlijn maar een dikke seconde voorsprong op Tim had.

    480-verheul_4231

    Goede tactiek
    “In het begin probeerde ik weg te lopen”, schetste Jan Joris zijn tactiek. “Toen dat niet ging, probeerde ik om het veld bij elkaar te krijgen. Dat lukte wel.” Zijn droomscenario werd werkelijkheid: in de hitte van de strijd ging het fout achter hem. “Daarna was het gewoon een kwestie van uitrijden”, aldus de winnaar.

    480-kalff-voor-koster

    Allard Kalff werd tweede en daar had hij halverwege de race zeker niet op gerekend. “Het is lang geleden dat ik zo’n gekke race heb gereden. Ik miste de snelheid, maar ik had wel geluk”, analyseerde hij zijn race. “Niemand wilde tweede worden, daarom heb ik die plek maar gepakt. Jan, bedankt dat je dit weekend op Le Mans reed en je auto aan mij afstond.”
    Tim Coronel keek terug op een heftige slotfase. “De Arie Luyendijk Bocht, het Scheivlak en de Slotemakerbocht waren heel spannend. Ondanks mijn kromme auto was deze race voor mij gunstig voor het kampioenschap.”

    480_bernhard-4147

    Vierde plek
    Bernhard van Oranje eindigde op een mooie vierde plek. Hij had zicht op het ‘echte’ podium, maar kwam uiteindelijk anderhalve seconde op Tim Coronel tekort. “Tijdens de Paasraces lag ik op de vierde plaats, toen heb ik gepusht en vloog ik van de baan. Nu nam ik geen onnodige risico’s, ik ben tevreden met mijn vierde plek”, vertelde hij. Pieter Christiaan van Oranje eindigde als tweede in de BMW Drivers Trophy, voor Toine Nagel die daarmee zijn eerste podiumplek veiligstelde.

    480_nagel_blij_9496

    “Man wat was ik blij! Ik heb er nu nog geen woorden voor”, genoot hij van zijn beker en de champagne. “Ik heb een goed weekeinde achter de rug. Tijdens de kwalificatietraining reed ik 1:57.5, twee en een halve seconde sneller dan mijn tijd tijdens de Pinksterraces. Het middenveld is in zicht. Mijn volgende doel is om nog één tot anderhalve seconde te vinden.”


    480_podium1_4056

    Uitslag eerste race (onder voorbehoud):
    1. Bertus Sanders, 10 ronden 19:24.997
    2. Luuk Glansdorp, op 1.996
    3. Duncan Huisman, op 3.108
    4. Tim Coronel, op 3.207
    5. Jan Joris Verheul, op 5.508
    6. Dillon Koster, op 15.650
    7. Allard Kalff, op 18.944
    8. Bernhard van Oranje, op 19.192
    9. Pieter Christiaan van Oranje, op 43.693
    10. Toine Nagel, op 53.493
    11. Lau Michielse, op 1:31.940

    480_podium_trophy1_4066

    BMW Drivers Trophy:
    1. Luuk Glansdorp
    2. Bernhard van Oranje
    3. Pieter Christiaan van Oranje

    480_podium2_4908

    Uitslag tweede race (onder voorbehoud):
    1. Jan Joris Verheul, 16 ronden in 31:21.608
    2. Allard Kalff, op 14.375
    3. Tim Coronel, op 15.704
    4. Bernhard van Oranje, op 17.216
    5. Dillon Koster, op 23.824
    6. Pieter Christiaan van Oranje, op 36.155
    7. Bertus Sanders, op 43.516
    8. Toine Nagel, op 1:19.130
    9. Lau Michielse, op 1:35.965

    480_podium_trophy2_4919

    BMW Drivers Trophy:
    1. Bernhard van Oranje
    2. Pieter Christiaan van Oranje
    3. Toine Nagel

    Stand na zes races (onder voorbehoud; omdat Bas Schothorst protest tegen zijn diskwalificatie heeft aangetekend blijven zijn punten voorlopig behouden):
    1. Bas Schothorst 46
    2. Tim Coronel 39
    3. Jan Joris Verheul 29
    4. Bertus Sanders 26
    5. Duncan Huisman 23
    6. Jan Lammers 14
    7. Ricardo van der Ende 12
    8. Dillon Koster 11
    9. Bernhard van Oranje 10
    10. Allard Kalff 9
    11. Luuk Glansdorp 7
    12. Pieter Christiaan van Oranje 5
    13. Rintje Ritsma 2
    14. Toine Nagel 1

    BMW Drivers Trophy:
    1. Bernhard van Oranje 54
    2. Pieter Christiaan van Oranje 35
    3. Lau Michielse 29

    480_tribune_3947




     










    03-06-2008 om 20:43 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNRT: Nieuwe SP2-klasse is een aanwinst voor de 24H Series
    24h_1

    Creventic en de DNRT introduceren tijdens de 2e ronde van de 24H Series (16-17 augustus 2008) op de Eurospeedway de SP2-klasse. Tot nu toe gold voor deelnemende auto’s in de TOYO TIRES 24H of Dubai en de 24H SERIES een maximum cilinderinhoud van 4 liter en een maximaal aantal van 6 cilinders. Om een grotere variatie in het deelnemersveld te creëren, heeft de organisatie besloten om vanaf de race in Lausitz de deelname van auto’s toe te staan die deze waarden overschrijden. Dit is met een nadrukkelijke pk-gewichtsregeling, waarmee de toelating van snellere auto’s wordt voorkomen.

    “Het is zeker niet de bedoeling om nog snellere auto’s toe te laten, want dan krijg je een scheve verhouding in het deelnemersveld en wordt de typische DNRT sfeer - die wij heel belangrijk vinden - verstoord”, aldus Gerrie Willems van Creventic. “Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat we geen gehoor hebben gegeven aan suggesties om kleinere auto’s voortaan maar te weren. Integendeel: Je moet met een SEAT Ibiza net zo goed kunnen racen als met een Porsche 911.”

    Nieuwe klasse maakt deelname andere sportwagens mogelijk
    De nieuwe klasse houdt in dat het toch al uitgebreide en sterke internationale veld nog meer variatie krijgt. Voorwaarde is wel dat de auto's qua snelheid niet boven een gemiddeld Porsche GT3 uitstijgen. Een enthousiaste Gerrie Willems: “We hebben al een aantal inschrijvingen binnen voor deze nieuwe klasse, zoals Buddha Motorsport uit Denemarken met een Aston Martin, VDS Racing Adventures uit België met een Ford Mustang, Mal Rose Racing uit Australië met een Nissan R35 GTR en Sofrev–Autosport Promotion uit Frankrijk met een Ferrari 430. Andere auto’s die mogelijk zijn in deze klasse zijn een BMW V8 GTR, Marcos Mantis, Panoz, V8 Star Holden, Audi R8 etcetera.”


    24h_2

    Indeling
    Om de indeling vast te stellen, wordt uitgegaan van het gewicht van de auto met lege tank plus dat van de rijder, gedeeld door het vermogen op de wielen. Bedraagt de uitkomst van deze berekening 3,7 kg/pk of meer, dan mag de betreffende auto deelnemen. “De meting van het vermogen op de wielen wordt door ons uitgevoerd met behulp van een zogeheten ‘Powerlogger’, die tijdens het evenement in de auto wordt gemonteerd”, legt Willems uit. Naar verwachting starten tijdens de 24H EuroSpeedway zo’n 10 auto’s in de nieuwe SP2 klasse.

    Minimum gewicht Porsche 911 GT3 RSR met 25 kg verhoogd
    Om voor een nog betere strijd te zorgen is besloten om het minimumgewicht van auto’s in de klasse A6 met een cilinderinhoud tussen de 3750 en 4000 cc met 25 kg te verhogen. Het nieuwe minimumgewicht voor auto’s in deze categorie, met name de in Dubai zo sterke Porsche 911 GT3 RSR, bedraagt nu 1275 kg, terwijl dit voor een Porsche GT3 met 3600 cc 1225 kg bedraagt.


    24h_3

    Reglement 24H series 2008
    Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het technische en sportieve reglement van de 24H series 2008. Vanaf begin juni is dit terug te vinden op de website. Mochten teams nu al vragen hebben over het reglement en de nieuwe klasse dan kunnen ze via mail of telefoon terecht bij Creventic.

    Pre-registraties stromen binnen
    De afgelopen maanden was Creventic bij belangrijke races in Europa aanwezig voor het promoten van de 24H Series. De pre-registraties voor de verschillende races van de 24H Series komen dagelijks binnen bij Creventic. “Ook de aanmeldingen voor Dubai in januari 2009 lopen hard. Het is zaak niet te lang te wachten, want dit jaar was het maximale aantal van 90 teams ingeschreven. Voor teams die zich vóór 7 juni 2008 inschrijven voor één of meerdere races van de 24H Series, geldt een aantrekkelijke korting die kan oplopen tot 2350 euro.” Teams en rijders kunnen voor meer informatie en een pre-registratie terecht op http://www.24hseries.com

    03-06-2008 om 20:40 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Preview op Dunlop Sport Maxx Endurance op Zolder
    dunlop_ginetta2

    In het kader van de spectaculaire Go Fast X-Day, zondag op Zolder, krijgen we met de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup de derde race van het seizoen voorgeschoteld. De eerste twee wedstrijden gingen over respectievelijk 3 en 2 uur. Nu zijn we aanbeland bij de op één na langste wedstrijd van het seizoen, namelijk de BonGou 500 km van Zolder, een race over 4 uur. Voor volle tribunes zal Circuit Zolder opnieuw daveren op zijn grondvesten, zowel op als naast de piste.

    Als we de voorlopige deelnemerslijst bekijken, komen we tot de vaststelling dat niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup groeit. Onder meer een Aston Martin Vantage V8, twee Ginetta’s G50 en een Lotus 2 Eleven zullen het peloton komen versterken naast de reeds gevestigde waarden.

    Genieten
    Het publiek zal kunnen genieten van 240 minuten “close racing” waar teamstrategie een bepalende rol zal spelen. Net zoals tijdens de Dunlop First Race zullen de teams immers rekening moeten houden met twee verplichte pitstops. Een niet te miskennen onderdeel van “uithoudingswedstrijden”. In de Klassen 2, 3 & 4, een onderverdeling aan de hand van de cilinderinhoud, kregen we na twee wedstrijden reeds 15 verschillende wagens op het podium, en dit terwijl ook telkens andere winnaars op het hoogste ereschavot stonden. Kort samengevat: Het gaat er hard, spannend en vooral fair aan toe in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup. Een uitgesproken favoriet naar voor schuiven is dus uiterst moeilijk. Wat kan het publiek en een organisator nog méér wensen.

    Klasse 1
    In Klasse 1 (+ 4501cc) krijgt de BMW GTR V8 van Neyens/Lamster eindelijk concurrentie van de Speedlover - Aston Martin Vantage N24, bestuurd door het trio Mattheus/Moonens/Redant. Deze Aston won enkele weken geleden in Monza nog met Jurgen Van Hover een manche voor de GT4 European Cup.


    dunlop_bongou_speedlover

    Klasse 2
    In de klasse 3500 tot 4500cc kreeg Porsche-land tijdens de tweede wedstrijd het gezelschap van de Ultima van Belgium Racing die meteen ook de pole voor zijn rekening nam. Op het einde van de race verloor deze echter het linker achterwiel en zodoende ook een vrijwel zekere podiumplaats. Derdaele zal méér dan waarschijnlijk het stuur van de Ultima delen met Verhoeven en/of Empsen. In de leidende BonGou Speedlover-Porsche krijgt Van Uytsel terug het gezelschap van Van Beurden die zijn zitje in de vorige wedstrijd afstond aan Jean-Pierre Verhoeven. De oppositie zal terug niet mals zijn en de top in Klasse 2 leunt héél dicht bij elkaar aan. First Motorsport, winnaar in Francorchamps, wil zijn slechte ervaring tijdens de Belgian Race Kick Off snel vergeten. Jeuris/Vetters volgen momenteel op 3 punten van de leiders.
     
    dunlop_raus_raus

    Raus-Raus
    Maar ook de familie Raus, die de Belgian Race Kick Off achter zijn naam schreef, volgt op amper 4 punten van stalgenoten Van Beurden/Van Uytsel. Verder zeker niet te vergeten is de Porsche 996 GT3 RS van JD Competition by Astromega. De Laet en Vollebergh betraden de arena pas tijdens het tweede treffen, maar scoorden sterk met de tweede plaats. Voor de BonGou 500 km van Zolder krijgen ze het gezelschap van de supersnelle Tim Verbergt. Nog enkele kansmakers op een podiumplaats is het Speedlover-armada met Porsches voor De Coster/Van Loo/De Vocht, Van Audenhove/Cracco en Gevers/Tavernier, aangevuld met vader en zoon Van Rompuy (First Motorsport), De Coster/Brody (Albert Motorsport), Van Roy/Poncelet (ProSpeed Competition) en PDG Racing die De Groote/De Cooman afvaardigen. Last but not least is er de komst van KS Motorsport met twee Ginetta’s G50. Eén geëvolueerd exemplaar voor het duo Vanbellingen/Vandermaesen en een GT4-versie voor invoerder Benny Smets en Walter Cleynhens. KS Motorsport en invoerder Benny Smets kiezen voor de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup om de wagens in de kijker te laten rijden. De Ginetta G5O is een snelle bolide met goede rijdersduo’s. Zij zouden wel eens aangenaam kunnen verrassen.


    dunlop_lotus

    Klasse 3
    Ook klasse 3 (2500 tot 3499cc) wordt een exoot rijker. De AD Sport-Lotus 2 Eleven van Bruynoghe/Steegmans zal een aërodynamische metamorfose ondergaan en lager worden geplaatst dan volgens de GT4-normen. Het is momenteel nog een beetje koffiedik kijken betreft de nieuwkomer, maar de Lotus kan ongetwijfeld sterk uit de hoek komen. In ieder geval een potente concurrent erbij voor de BMW-vloot en de Mazda RX7 van de familie Van Herck. De Mazda, die tijdens de eerste wedstrijd de concurrentie letterlijk wegblies, moest tijdens het tweede treffen de handdoek gooien wegens een defecte rotor. Momenteel staat de BMW M3 van de broers Werckx riant aan de leiding, maar voor de tweede plaats is het drummen geblazen. De BMW’s van De Doncker/De Neef, Brinkmann/Jakobs, Beliën/Cuyvers, Van de Water/Dierckx, Franssen/Franssen en de Mazda van Van Herck staan amper met twee punten van elkaar gescheiden. We mogen ons dan ook aan een bitsige strijd verwachten. Vooral de BMW 120 diesel van Beliën Motorsport, uitgevallen in Francorchamps en winnaar op Circuit Zolder wil een vervolg breien aan de goede prestatie op het Limburgse asfalt. Van de Water/Dierckx blijven met de BMW E30 M3 zweren bij Klasse 3, niettegenstaande hun overwinning in Francorchamps in Klasse 4 met deze wagen. Bij MSE heeft men druk moeten sleutelen om de BMW 1M GTR van Frank Jennen terug rijklaar te krijgen na een zware aanrijding tijdens een donderdagse training. Verder verdwijnt de Compact van Van Manshoven/Cassiers van het toneel en wordt vervangen door de ex-Jennen 1-serie, die net als het gele exemplaar wordt voorzien van een indrukwekkende uitbouwkit. Nog bij MSE is Peter Beckers vlijtig aan de slag een BMW 1 Coupé op te bouwen. MSE wil deze wagen competitief aan te start krijgen tijdens de wedstrijd in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder.

    Klasse 4
    In klasse 4 ( 1300 tot 2499cc) ten slotte krijgt ‘lonesome cowboy’ Herman Servranckx versterking van Eric Crabbe en Patrick Michiels. Servranckx haspelde de eerste twee wedstrijden alleen af en is actueel leider. Volgens het reglement mag een piloot echter niet méér dan drie uur in de wagen toeven. Meteen de reden waarom de Clio-rijder noodgedwongen moest uitkijken naar bijkomende piloten voor deze 4-uurs race. Op drie punten volgt momenteel de G&R Motorsport BMW E30 M3 van Beyers/Geelen/Deckers. G&R Motorsport zet trouwens nog een Porsche 944 (2499cc) in voor het trio Serge Istas/Jasper Dierckx/Gerard van der Sluis. Een voorlopige veilige derde plaats is er voor de Traxx Racing-Clio met Voet/Van den Broeck die 11 punten voorsprong telt op de Nederlandse Clio van de snelle formatie Polderman/Schippers. De rest van het peloton hangt héél dicht bij elkaar. Enkele van deze teams hebben reeds een 0-resultaat achter hun naam staan en azen uiteraard op revanche. Dan denken we vooral aan de Clio van Dodemant/Lefebre, de Mégane van Van de Casteele/Vermeeren, de MINI’s van A+ Racing met Van de Plas/Van den Haute (2de in de openingsmanche) en Peeters/Beckers. Verder is het nog uitkijken naar de supersnelle Audi TT van BTS Racing. In optima forma is deze Audi TT een te duchten favoriet in Klasse 4.

    Go Fast
    De Go Fast X-Day op zondag 8 juni, is een familiedag op Circuit Zolder waarin spektakel hoog in het vaandel staat. Naast de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup zijn er ook de Superbikes met deelname van Werner Daemen. Daarnaast ook demonstratie van stuntrijder JP Goy van ondermeer Batman & James Bond, Precision Driving met Paul Swift, Basejumping, Temptation Car Wash, driften en onze Kids Zone. Méér info, timing & tussenstanden op www.dunlopendurancecup.be




    03-06-2008 om 20:37 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Succesvol weekend Spa voor Carworld Motorsport
    480_uscw_tent

    Alweer het tweede evenement in de Dutch Supercar Challenge en wel in het programma van de Spa Euro Race 6 weken na ons drama-weekend op de Nurburgring. Deze keer wisten we zeker dat het geluidsprobleem geen thema kon worden gezien je in Spa zoveel herrie mag maken als je lief is. Spa Francorchamps is absolute ons favoriete circuit waar we in het verleden vele overwinningen boekten.

    Al tijdens de eerste tijdtraining was duidelijk dat we erbij zaten, enkel de benodigde portie geluk was nog af te wachten. Het pechvogeltje verscheen dan ook snel voor Erol Ertan en Nick vd Valk. Een van de Moslers verremde zich in de kwalificatie en raakte Erol op zijn rechter achterwiel met het gevolg dat zijn achterwielophanging afbrak en hij zijn kwalificatie moest staken. Voor onze andere Megane’s verliep de kwalificatie beter, Jochen Habets kwalificeerde zich in de supersport1 als 3e, Rene Wijnen als 4e , Erol en Nick toch nog als 5e en Rob Frijns als 14e.

    Drama weekend voor Rob Frijns
    Het slechte resultaat van Rob was heel duidelijk te wijten aan een bandenprobleem , op alle standaard 997 GT3 Cup Porsches klapte de linker achterband boven op de Eau Rouge. Zowel in de trainingen als in de 1e race was dit ook bij Rob het geval. Na een hele hoop commotie is uiteindelijk besloten toch te racen nadat Dunlop een en ander had geanalyseerd en een bepaalde set-up had voorgeschreven. Helaas was met deze set-up niet mee te rijden en was het voor Rob Frijns enkel zaak om zijn bolide heel over de streep te brengen. Nick vd Valk kreeg in de zondag race te kampen met een haperende sensor waardoor Nick en Erol 8 ronden achterstand opliepen. Erol Ertan wist daarna dezelfde rondetijden als Rene en Jochen te realiseren enkel bracht zijn inspanning geen mooi resultaat door de enorme achterstand


    480_uscw_wijnen
    Rene Wijnen in actie

    Rene Wijnen en Jochen Habets reden de mooiste races in hun carrière

    Het waren Rene en Jochen die de smaakmakers van het weekend waren, het een-tweetje in de (gestaakte) zaterdagrace, een eerste plaats voor Jochen en een derde plaats voor Rene op zondag werden als een geschenk uit de hemel ontvangen door het hele team. We hebben toch wel een moeizame aanloop gehad, onderdelen die niet of te laat geleverd werden, in het water gevallen testdagen het ongeluk van Pieter Dubois en de geluidsproblemen in Duitsland droegen bepaald niet bij aan een perfecte seizoensvoorbereiding. Deze TOP-score maakte gelukkig alles weer goed. Onze Renault Meganes zijn in Spa ontwikkeld en dat was goed te merken. Er was dan ook niets op te merken aan deze fantastische race auto’s.

    Ook het team draaide als een trein, de toch wel ingewikkelde schade aan de Megane van Erol en Nick werd perfect gerepareerd. De Megane van Jochen sputterde nog even tegen in de opwarmronde waar een olieslang lek raakte en waarna ook hier een perfecte job door de mannen van Carworld Motorsport werd geleverd. Nog voor dat de startvlag was gevallen was de slang gerepareerd.

    480_uscw_habets
    Jochen Habets reed de race van zijn leven

    Jochen Habets moest starten vanuit de pitlane. Hij reed de race van zijn leven en wist al voor de pitstops aan te sluiten bij de kopgroep. Rene Wijnen reed op dat moment op de 4e plaats achter Nol Kohler hevig in gevecht met de Rudolph Viper. Op het moment dat Jochen zijn aansluiting vond ontstonden er prachtige beelden, als twee jonge honden vochten ze tegen de sterke Porsches die uiteindelijk het tempo niet konden volhouden, Rene wist Kohler uiteindelijk te verschalken en van zich af te schudden. Jochen pakte uiteindelijk in de laatste ronde de kop. Met deze prachtige resultaten op zak trakteerden beide coureurs ons team met haar meer dan 500 gasten op een fantastisch cadeautje. Rob Frijns wist ondanks zijn totaal onhandelbare Porsche toch nog als achtste in de Supersport klasse te eindigen.


    480_uscw_ertan
    Erol Ertan en Nick van de Valk hebben alleen nog wat geluk nodig

    Erol Ertan en Nick vd Valk werden als 14e af gevlagd. Voor Rob Frijns verwachten we een evolutie i.z de banden waarna we Rob wellicht verder vooraan zullen zien. Erol Ertan en Nick vd Valk toonden hun snelheid al en wachten nu op hun portie geluk. We zijn er van overtuigd dat ook zij zich tijdens de volgende races met de kop zullen bemoeien.

    We willen dan ook nogmaals onze gasten van afgelopen weekend bedanken voor hun steun en aanmoedigingen die duidelijk hun vruchten hebben afgeworpen.
    Graag verwijzen wij naar de TV uitzendingen op SBS6 in de komende weken en wel op zondag ronde klok van 11.30uur waar u de prachtige beelden zult terug zien.


    03-06-2008 om 20:36 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Veel bekijks parade met historische en moderne raceauto’s in centrum Zandvoort
    480_bugatti_8361

    Op zaterdagavond vertrok om 19 uur een bonte stoet auto’s van Circuit Park Zandvoort naar het hartje van Zandvoort. Met duidelijk zichtbaar plezier reden de bestuurders van prachtige historische raceauto’s en ook vele coureurs die zaterdag nog aan de Jubileumraces op het circuit hadden deelgenomen, door de straten van Zandvoort.

    480_centrum_6109



    480_fordjes_8387

    Het plezier straalde niet alleen van de gezichten van de deelnemers aan de parade, ook het publiek was massaal naar het Zandvoortse centrum gekomen om de raceauto’s van dichtbij te kunnen bewonderen. Het was goed om te zien dat met name de bewoners van Zandvoort in groten getale waren gekomen. Hiermee wordt weer eens duidelijk gemaakt dat de Zandvoorters zelf blij zijn met de aanwezigheid van het circuit.

    480_historie_5854


    480_burgemeester_6167

    Grote pluim
    Een grote pluim verdienen de medewerkers van Circuit Park Zandvoort, die de parade hebben mogelijk gemaakt. Met name de verjonging van het team straalt veel enthousiasme uit en werkt hard om het circuit op een positieve manier in de belangstelling te krijgen. En dat lukt zeker met dit soort activiteiten die de mensen zichtbaar veel plezier doen.

    480_michael_hans_5754

    Tentoonstelling
    Eindpunt van de route was het Gasthuisplein, waar de tentoonstelling “60 jaar circuit Zandvoort” in het Zandvoorts Museum werd geopend door Hans Ernst en Michael Bleekemolen. Een groot compliment hierbij verdient ook Rob Petersen, de speaker op het circuit, die met zijn enorme kennis en zeer uitgebreide autosportarchief een belangrijke bijdrage aan de tentoonstelling heeft geleverd.

    480_opening_museum_6144

    Prima sfeer
    Voor de bezoekers was het plein omgetoverd tot mini-rennerskwartier met diverse raceauto’s. Allard Kalff gaf op zijn eigen onnavolgbare wijze commentaar bij de auto´s die langskwamen en interviewde deelnemers aan de parade en hiermee wist hij een prima sfeer neer te zetten. Het jubileum werd tot middernacht gevierd met live muziek van onder andere The Clarks.

    480_kalff_6132

    Fantastisch feest
    Al met al kijken we terug op een fantastisch feest in Zandvoort, wat maar weer bewijst dat Zandvoort en het circuit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn! Op naar het 100-jarig jubileum dus!

    480_veetjes_5817



    03-06-2008 om 20:35 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clio Cup: Robert van den Berg terug op het podium (lang)
    480_podium_race2_5071

    Voormalig Clio-kampioen Robert van den Berg kon tijdens de eerste vier races geen potten breken. Tijdens de Jubileumraces op Circuit Park Zandvoort was hij helemaal terug: hij won, vanaf pole position, de tweede race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Pim van Riet zegevierde in de eerste wedstrijd.

    480_vanriet_4891


    480_start_berg_8231

    Het seizoen van Robert van den Berg viel tot nu toe tegen. Tijdens de Jubileumraces presteerde de voormalig Clio-kampioen weer naar behoren. Hij was de snelste tijdens de kwalificatietraining, voor Sebastiaan Bleekemolen en Addie van de Ven. “Ik rijd nu met een nieuwe carrosserie. Mijn auto rijdt nu weer zoals het hoort”, aldus de Clio-kampioen van 2003.
    Ronald Morien reed de achtste tijd en dat betekende dat hij, net als tijdens de Paasraces, in de eerste race vanaf pole position mocht starten. Pim van Riet stond naast hem op de eerste startrij, gevolgd door Melvin de Groot en Hoevert Vos. Klassementsaanvoerder Paul Vahstal kreeg de vijfde startplek toebedeeld.
    De dames van het Landmacht-team kwamen niet verder dan de negende (Sandra van der Sloot) en zeventiende (Sheila Verschuur) startplek. Ook Marcel Duits en Michael Bleekemolen hadden weleens beter getraind, zij reden de vijftiende en twaalfde trainingstijd.

    Zege Pim van Riet
    Het programma van de Jubileumraces was zo overvol dat de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op zaterdag een race van twaalf ronden reed, en dus geen wedstrijd van 45 minuten inclusief verplichte pitstop.

    480_start_race1_7507

    480_start_race1_7892

    480_start_race1_4812

    Bij de start kon Ronald Morien de leiding nog behouden, maar hij moest al in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Pim van Riet. De routinier, tijdens de Paasraces al een keer winnaar, bouwde snel een voorsprong op en liet zich niet meer verrassen.
    Achter de winnaar werd er fel gestreden om de overige podiumplaatsen.

    480_sebas_vos_7543

    Ronald Morien werd al snel gepasseerd door Hoevert Vos en de naar voren geschoten Sebastiaan Bleekemolen. Vos en Bleekemolen waren stevig in gevecht, totdat het fout ging. Sebastiaan was sneller, maar zag geen kans om zijn tegenstander te passeren. Na een aanrijding viel Sebastiaan uit. Hoevert moest kort daarna de strijd staken.


    480_morien_groot_7562

    480_wijzenol_duo_7577

    Felle strijd
    Achter Van Riet nestelde zich nu weer Ronald Morien op de tweede plek, gevolgd door Melvin de Groot, Addie van de Ven, Paul Vahstal, Robert van den Berg, Christiaan Jorissen, Michael Bleekemolen, Sandra van der Sloot en Mickey Bertram die een groot deel van de race als aan een touwtje reden.

    480_sloot_9529

    De rijders in de colonne auto’s maakten nauwelijks of geen fouten, zodat er geen positiewisselingen plaatsvonden. Morien eindigde dus als tweede, voor De Groot die maar 0,126 seconde op de tweede man tekort kwam.
    Mickey Bertram won de strijd in de Olympia Cup. Hij eindigde als tiende algemeen, op 7,7 seconden achter Pim van Riet en 4,7 seconden achter tweede man Morien. Dat maakt duidelijk hoe close het allemaal was.

    480_pittige_strijd1_7985

    480-pittige-strijd2_7988

    480_duits_kroes_7537

    De kop van het veld is zo competitief, dat de kwalificatietraining het belangrijkste moment van het raceweekeinde is. Zonder een goede startpositie ben je veroordeeld tot ‘meerijden’ in de groep waarin je rijdt, zoals onder meer Michael Bleekemolen (achtste plaats) en Sandra van der Sloot (negende) lieten zien.


    480_rietstart_4814

    ‘Gelukje’
    “Ik heb mijn auto voor de kwalificatie niet goed voor elkaar”, moest Pim van Riet vaststellen. “Door een gelukje mocht ik toch van de eerste startrij vertrekken. Dat heb ik optimaal uitgebuit. Ik verwachtte dat zich achter mij een strijd zou ontspinnen, die verwachting kwam uit.”
    Van Riet was ook goed te spreken over zijn racesnelheid. “Voor de race hebben we nog wat veranderd aan de auto. Dat pakte goed uit, ik reed goede tijden”, zei hij met gevoel voor understatement. Pim reed immers de snelste raceronde.

    480_riet-morien_7519

    “Pim was een maatje te groot voor mij”, gaf Ronald Morien toe. “Hij passeerde mij al snel. Ik had een probleem met het vinden van mijn rempunt voor de Tarzanbocht, ik remde te vroeg. Daardoor konden Hoevert en Sebastiaan mij passeren.” Dat ‘probleem’ loste zich vanzelf op voor Morien.

    480_degroot_9544

    Melvin de Groot zag de bui al hangen. “Hoevert drong stevig bij mij aan. Ik liet hem erlangs en liet Sebastiaan hem aanvallen. Ik zag het vervolgens misgaan. Daarna heb ik een leuk gevecht gehad met Ronald. Ik was sneller, maar ik wilde niet teveel risico nemen.”

    Derde zege
    René Steenmetz was tijdens de tijdtraining de snelste rijder in de Olympia Cup. Hij was slechts 0,035 seconde sneller dan titelfavoriet Mickey Bertram. Na de start waren de rollen omgekeerd. “Ik had een superslechte start”, aldus Steenmetz.

    480_steenmetz_7913

    “Ik verloor meteen drie plaatsen.” Hij herstelde zich goed en eindigde achter Bertram als tweede in de Olympia Cup. “Ik moet nog twee tot drie tienden zien te vinden, dan kan ik winnen”, analyseerde hij.

    480_bertram_4820

    Voor klassementsaanvoerder Mickey Bertram was het alweer zijn derde zege in de Olympia Cup. Peter Bergervoet eindigde op het derde treetje van het podium.

    480_podiumrace1_5083

    Uitslag eerste race:
    1. Pim van Riet, 12 ronden in 24:01.249
    2. Ronald Morien, op 2.958
    3. Melvin de Groot, op 3.084
    4. Addie van de Ven, op 3.562
    5. Robert van den Berg, op 3.757
    6. Christiaan Jorissen, op 5.672
    7. Paul Vahstal, op 6.630
    8. Michael Bleekemolen, op 6.947
    9. Sandra van der Sloot, op 7.254
    10. Mickey Bertram, op 7.770

    480_podiumrace1_5098

    Olympia Cup:
    1. Mickey Bertram, 12 ronden in 24:09.019
    2. René Steenmetz, op 1.608
    3. Peter Bergervoet, op 9.917


    480_startopstelling2_9519

    480_start_race2_4941

    Mooie zege
    Bij de start van de tweede race nam Robert van den Berg vanaf de pole position de leiding. Sebastiaan Bleekemolen sloot aan, maar hij moest al in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in Paul Vahstal. Ook deze keer zag ‘Sebas’ de finish niet; de ophanging van het linkervoorwiel brak. Mede hierdoor zagen de beide rijders op kop kans om een gaatje te slaan. Het duo reed vervolgens vlak achter elkaar naar de zege (Robert) en de tweede plaats.

    480_melvin_8233

    Melvin de Groot lag in de beginfase op de vierde plaats, op de voet gevolgd door Hoevert Vos, Pim van Riet en Christiaan Jorissen. Achterligger Arthur Tjon reed dusdanig in de weg dat Melvin gelanceerd werd, met als gevolg een danig kromme Clio. Dit incident gaf derde man Addie van de Ven de ruimte. Hij reed onbedreigd en alleen naar de laatste podiumplaats.

    480_vos_jorissen_8287

    Hoevert Vos, Christiaan Jorissen, Pim van Riet en Ronald Morien hadden het zwaar met elkaar aan de stok, met als inzet de vierde plaats. Vos viel uit dit groepje weg nadat hij een ‘drive through penalty’ vanwege zijn rijgedrag kreeg.
    Drie uur na de race kreeg Vos van de sportcommissarissen te horen dat hij de volgende race niet mee mag doen vanwege zijn, in hun ogen niet te tolereren, gedrag op de baan.
    Christiaan Jorissen eindigde aldus als vierde. Een mooie prestatie van de jonge coureur die vanaf de dertiende startplek aan zijn race begon, in de eerste ronde vier plaatsen goedmaakte en zich vervolgens met zijn maagdelijk witte Clio verder naar voren vocht.

    480_berg_paul_8274

    Zware race
    “Het was een zware race”, vond winnaar Robert van den Berg. “Ik was de hele race in gevecht met Paul Vahstal. In de eerste ronde kreeg ik een beuk op mijn linkerachterwiel, dat kostte mij snelheid op het rechte stuk. Dat maakte mijn race extra lastig. Maar de zege is binnen, ik ben supertevreden.”

    480_rekenen_6513

    Klassementsaanvoerder Paul Vahstal zat in zijn Clio te rekenen. “Ik dacht aan de punten. Daarom heb ik geen onnodige risico’s genomen.”
    Addie van de Ven ging bij de start even dwars in de Tarzanbocht, daarbij verloor hij een plekje aan zijn teamgenoot Paul Vahstal. “In de rest van de race was ik niet snel genoeg, ik had last van onderstuur”, vertelde hij. Met zijn derde plek zorgde hij er wel voor dat het Wijzonol team alweer voor de derde keer met twee man op het erepodium eindigde.

    480_vahstal_9569


    480_bertram_4977

    Spannend
    Aan het begin van het seizoen werd Mickey Bertram aangewezen als grote favoriet voor de titel in de Olympia Cup. René Steenmetz geeft zich echter niet zomaar gewonnen. Hij won voor de tweede keer dit seizoen de ‘Olympische strijd’, voor Peter Bergervoet en Bertram. “Deze keer had ik wel een goede start. Ik ben heel tevreden, vooral ook met mijn achtste plek algemeen”, aldus de enthousiaste Steenmetz.

    480_bergervoet_5043

    Moeilijk debuut
    Martijn Stroet won vorig jaar de Dunlop Drivers Cup, een talentenjacht met als hoofdprijs een weekeinde in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Tijdens de Jubileumraces mengde Martijn zich in de strijd. Dat viel niet mee in het supercompetitieve veld.

    480_stroet_actie_4959

    Stroet begon zonder noemenswaardige testkilometers in een race-Clio, hij reed (dus) achteraan maar boekte wel progressie en was enthousiast. “In de training kwam ik niet verder dan 2:09, in de eerste race was ik al drie seconden sneller”, vertelde de tijdelijke rijder van Team Bleekemolen. “In de tweede wedstrijd reed ik daar bijna nog een seconde vanaf. Ik leer de auto steeds beter kennen.”
    Hij hoopt volgend seizoen een heel seizoen in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup uit te komen. “Ik ben druk op zoek naar sponsoring.“
    Over de Dunlop Drivers Cup gesproken: de inschrijving voor de 2008-editie sluit op 22 juni. Race dus snel naar http://www.dunlopdriverscup.nl

    480_finish_9563

    Uitslag tweede race:
    1. Robert van den Berg, 12 ronden in 24:03.239
    2. Paul Vahstal, op 0.310
    3. Addie van de Ven, op 4.501
    4. Christiaan Jorissen, op 6.250
    5. Pim van Riet, op 7.179
    6. Ronald Morien, op 7.455
    7. Michael Bleekemolen, op 8.542
    8. René Steenmetz, op 11.655
    9. Peter Bergervoet, op 13.798
    10. Marcel Duits, op 14.458

    Olympia Cup:
    1. René Steenmetz, 12 ronden in 24:14.894
    2. Peter Bergervoet, op 2.143
    3. Mickey Bertram, op 3.224

    480_podium_race2_5092

    Stand na zes races:
    1. Paul Vahstal 81
    2. Pim van Riet 75
    3. Addie van de Ven 75
    4. Ronald Morien 67
    5. Sandra van der Sloot 60
    6. Robert van den Berg 54
    7. Melvin de Groot 51
    8. Sheila Verschuur 48
    9. Marcel Duits 45
    10. Christiaan Jorissen 40

    Olympia Cup:
    1. Mickey Bertram 44
    2. René Steenmetz 38
    3. Peter Bergervoet 33

    480_burg_9536

    03-06-2008 om 20:33 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Euser grote winnaar op Spa-Francorchamps
    480_euser_r2

    Op een zonovergoten circuit van Spa-Francorchamps wist Cor Euser voor de tweede keer dit seizoen de overwinning te pakken! Een mooie prestatie, want de overwinning kwam niet vanzelf. Vanaf de vierde startplaats op de grid was Euser uiterst gemotiveerd om te gaan voor de overwinning. De Marcos LM 600, voor insiders de Marcorelly, is uiterst geschikt voor de lange, snelle stukken van het Ardenner circuit, maar in de training kwam dat nog niet uit de verf. Tandenknarsend moest Euser, Ardi van der Hoek met zijn C1000-Audi TTR voor laten gaan. Ardi zette in de training zijn auto met 2.23.666 op pole position en bewees daarmee het potentieel van de ex-DTM Audi. Een stuk sneller dan de twee erop volgende Moslers met Harry Mecke en Kevin Riley en daarna pas Euser. Maar tijdens de race veranderde de volgorde.

    Ardi van der Hoek ging bij de rollende start vanuit de Bus-Stop-chicane iets te vroeg op het gas en kreeg daarvoor een drive-through-penalty. Weg fraaie eerste plaats. En Euser sprong als een kat naar voren en passeerde al snel de twee voor hem gestartte Moslers. Mecke zakte al snel terug en Kevin Riley kon het Marcos-geweld niet weerstaan, waardoor Cor op de tweede plaats reed. Toen Van der Hoek binnenkwam voor zijn straf viel hij ver terug in het veld en zat Cor op rozen: op de eerste plaats en niet meer te passeren.

    480_snel_r2

    De oranje Porsche 996 GT2 van René Snel drong nog aan, maar kon er toch ook niet voorbij. Uiteindelijk kreeg Snel te maken met een ongeplande pitstop en technische problemen, hij werd toch nog tiende.


    480_audi_r2

    Lust voor het oog
    Fraai was de opmars van Van der Hoek en Arjan van der Zwaan. Niet gedemotiveerd door hun penalty reden zij een foutloze race en konden toch nog weer opklimmen naar de tweede plaats. Een welverdiend resultaat. Voor het publiek was Arjan zijn strijd met René Snel (Porsche 996 GT2) een lust voor het oog. Arjan passeerde Snel in La Source, nadat hij het op de lange rechte stukken steeds moest afleggen tegen de Porsche. Snel was inderdaad snel! Derde werd de gele Etec-Viper van De Graaff-Ribbens. Hun auto was voor het eerst uitgerust met een sequentiële versnellingsbak en het monteurs-team van Jan Lammers deed uitstekend werk. Derde plaats en een goede race op het voor de Viper erg geschikte circuit.

    Alles klopte
    De grote vraag was hoe de Moslers zich zouden gedragen. Behalve in hun eigen Mosler Challenge was het interessant om te zien hoe hun potentie zich verhoud tot de andere GT’s. In de training werd dat meteen duidelijk: tweede (Harry Mecke) en derde (Riley) startplaats met 2:27.514 en 2:28.105.

    480_riley_r2

    De race gaf weer een ander beeld, Martin Short reed zijn fraaie witte Mosler MT900R naar de vierde plaats en Barry van Elk beleefde dag van zijn leven met een zesde plaats. Alles klopte in zijn race, een verademing na de Nürburgring, waar Berry een wat moeizaam Mosler-debuut beleefde.

    Technische problemen
    Moeizaam was het ook voor twee andere toppers. In de eerste bocht in de opwarmronde, kon de zwart-grijze V8 Star van Van Buuren en Pastorelli al aan de kant met technische problemen. Helaas, nog geen meter in de race gereden.

    480_rudolph_r2

    Rudolph-rood
    Opgave was er ook voor de Rudolph Viper van Roger Grouwels. De auto was door zijn technische crew helemaal opnieuw opgezet na de Nürburgring. In technisch opzicht leek de wagen niet meer op de bij Team Oreca uit Frankrijk aangeschafte auto, zoals die op de Nürburgring debuteerde. Bovendien was de Viper weer in het vertrouwde rode Rudolph-rood gespoten, hoewel het zwart-witte design van de Nürburgring ook niet lelijk was. Het vele werk mocht echter niet baten. Net voor La Source, de hairpin na start-finish, zette Grouwels de auto aan de kant met panne. Niet de makkelijkste parkeerplaats, maar in ieder geval kon iedereen vanuit de pits goed zien wat er gebeurde. Jammer!

    480_habets_r2

    Megaspoiler
    In de overige klassen was ook veel spanning. Jochen Habets wist de overwinning te pakken in zijn Renault Megane Trophy (inclusief megaspoiler!), voor de Porsche 997 GT3 van Michael Donovan en zijn teamgenoot Rene Wijnen met de tweede Renault. Peter van der Kolk was nog niet helemaal in zijn element met zijn nieuwe, fraaie BMW 1-serie en werd vijfde in de Supersport 1-divisie.


    480_contra_r2
    Wat klopt er niet in dit plaatje?

    Nog geen succes
    De Supersport 2-divisie werd gewonnen door Pieter van Soelen (BMW 1-serie) die de strijd won van Richard van den Bos met de ex-WTCC BMW M3. De Aston Martin’s kennen nog wat technische problemen, maar Marcel Norbart wist toch als derde te eindigen. Teamgenoot Kees Kreijne moest uitvallen met elektronische problemen. Nog geen succes voor deze erg fraaie auto’s; een regelrechte aanwinst voor het startveld.

    Terugblik zaterdag
    De zaterdagrace leverde ook veel spektakel. Was in de Eifel de dikke mist de oorzaak dat de race gestopt werd, in de Ardennen was het veel erger. Na twintig raceminuten ontstond een megacrash waarbij zelfs de safetycar was betrokken. De Porsche van Jan Willems was stilgevallen op een gevaarlijk punt, waardoor de safetycar uitrukte. Die kwam de baan op achter de Marcos van koploper Cor Euser en liet zich vervolgens terugzakken in het veld om toch voor Euser uit te kunnen rijden (red. de safety car dient altijd voor de koploper van het veld te rijden als hij in de baan is). Vanwege zijn extreem lage snelheid schrokken een aantal rijders achter in het veld op uitgerekend het snelste stuk van de baan, Blanchimont. Een Lamborghini Gallardo GT3-rijder maakte een verkeerde inschatting en ging vol in de remmen. De BMW Compact van Joost den Ouden knalde vol achterop, ging een paar keer over de kop en raakte zelfs de safetycar. Bovendien sneuvelden de BMW’s van Gooshouwer en Angenent en de Marcos van De Wit-De Castro.

    480_bmw_schade_r2
    Veel schade aan de BMW.

    De medische dienst moest zelfs uitrukken, maar behalve erg veel schade viel het persoonlijk letsel nog alleszins mee. Alle betrokken konden weer gewoon naar huis, na medisch te zijn onderzocht. Gelukkig maar, want ‘autoracen is dangerous’ staat niet voor niets op alle toegangskaartjes. Toch een tevreden gevoel voor de vele aanwezige raceliefhebbers. Het warme weer was daar debet aan, maar ook de fraaie races van de derde ronde van het Dutch Supercar Challenge in België.

    03-06-2008 om 20:30 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Jeroen Bleekemolen gastrijder in Duitse Mini Challenge
    jeroen_mini_1_480
    Jeroen Bleekemolen, vorig jaar bij zijn Mini-gastrace op Zandvoort.

    Jeroen Bleekemolen zal komend weekend wederom zijn veelzijdige rijtalent tonen. ,,Ik ga weer een gastrace rijden in de Duitse Mini Challenge. Vorig jaar heb ik twee races op Zandvoort meegedaan en gewonnen’’, vertelt de man, die afgelopen weekend nog met Van Merksteijn Motorsport in een prototype over Le Mans scheurde.

    Ik rijd voor hetzelfde team’’, legt Jeroen Bleekemolen uit. ,,Zij krijgen dit jaar ondersteuning van DSF, de Duitse sportzender. De race is op Oschersleben. Misschien dat ik later in het jaar nog wel een gastrace bij het team ga rijden, als er nog tijd voor is.’’

    Druk weekje
    Het wordt een druk weekje voor Jeroen. ,,Want ik moet donderdag testen op Spa voor de Porsche Supercup, dan door naar Oschersleben voor het weekend met de Mini. Zondag na de race ga ik door naar Le Mans, want daar moet ik maandag zijn voor de officiële keuring in de stad. Dan ga ik dinsdag weer testen voor de Supercup op Spa, dus op en neer vanuit Le Mans, en woensdag begint daar het hele programma met de kwalificatie van de 24 uursrace. Die wedstrijd is op zaterdag 14 en zondag 15 juni.’’

    03-06-2008 om 20:28 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSC: Uitstekend weekend voor Pieter van Soelen
    Na een aanzienlijk langere race dan de eerste race van het Spa Eurorace weekend in de Dutch Supercar Challenge kon de snelle man uit Rockanje, Pieter van Soelen, gisteren de grootste beker en champagne in ontvangst nemen.

    De wit met blauwe BMW 1-serie liep als de brandweer en liet hier eens te meer zien dat er rekening mee gehouden dient te worden, de concurrentie is gewaarschuwd… Zo ook JR teamgenoot Van de Zweerde, die zeker kon volgen met de BMW E36, maar aan de meet toch Van Soelen moesten laten voorgaan.

    Pieter van Soelen's BMW 1-serie

    Vanaf de startlijn wist Pieter wederom prima weg te komen en als eerste in zijn klasse de bocht der bochten, Eau Rouge, te bedwingen. Door het gas van meet af aan goed in te trappen kon hij direct beginnen aan het opbouwen van een voorsprong, echter gisteren ging dat minder makkelijk en met minder grote stappen dan op zaterdag het geval was. In de zaterdagrace wist Van Soelen in 7 ronden tijd 20 seconden voorsprong te nemen, vandaag werd het niet meer dan ongeveer 14 sec.

    Door druk verkeer op de baan kon de BMW 1-serie niet zo hard opschieten als meestal het geval is, het kon echter niet voorkomen dat de overwinning toch in de pocket van de titelkandidaat verdween.
    Na een degelijke en snelle eerste stint en een strakke pitstop moest Van Soelen lijdzaam toezien hoe zijn collega van Van de Zweerde voor hem zaten en bleven.

    Binnen de JR Motorsport gelederen ontspon zich een fraai gevecht, waarbij de wit blauwe 1-serie de achterstand in luttele ronden wist dicht te rijden ten opzichte van de zwart met blauwe E36. De heren bleken prima aan elkaar gewaagd en reden tezamen als enige in hun klasse rondetijden van rond de 2:40 minuten.

    Van Soelen uiterst blij op het podium

    Het werd duidelijk dat de heren elkaar opstuwden tot grote hoogten op het mooie en uitdagende circuit in de Ardennen. Dat het een echt rijdercircuit is en dat de baan niet alleen maar voor eenzitters geweldig is, maar ook uitermate geschikt voor dit type achterwielaangedreven auto’s, bleek uit de grijns die Van Soelen naderhand op zijn gezicht had.

    Vele coureurs van Nederlandse bodem blijken in België op het legendarische circuit Spa-Francorchamps altijd weer net dat kleine beetje meer te hebben dan op andere buitenlandse circuits. Ondanks dat Van Soelen ook goed uit de voeten kan op deze baan lijkt hij niet net iets meer te hebben op de Belgische baan, hij is overal voorin te vinden en heeft niet voor niets de leiding in het kampioenschap stevig in handen. In de Supersport 2 klasse neemt hij een steeds ruimere voorsprong op zijn tegenstrevers en dreigt de titel voortijdig te gaan veiligstellen als er niemand opstaat die de BMW weet af te stoppen.

    Een uitermate tevreden Pieter liet achteraf horen: “Dit is een heel erg mooi resultaat en heel erg lekker voor het kampioenschap. Jammer dat de race van zaterdag niet meetelde, maar ik heb in ieder geval nog het punt voor de poleposition in mijn klasse aan de zaterdag overgehouden. Met in totaal tweeëntwintig punten in de pocket gaan we weer naar huis!”

    Deze uitermate mooie overwinning smaakte extra zoet omdat hij niet zonder slag of stoot tot stand kwam. Technische moeilijkheden deden de snelheid iets dalen en de rondetijden licht stijgen.

    Over het gedrag en de techniek van de auto vertelde de na de race amper vermoeid ogende coureur: “Helaas kreeg ik halverwege te kampen met een kapotte paddleshift. Het zelfde probleem als de vorige keer, dus ik moest weer gaan koppelen en met de pook schakelen waardoor m’n tijden ietsjes inzakten. Hierdoor werd de auto ook wat onrustiger en had ik het soms wel lastig. Maar ondanks de technische moeilijkheden met de paddleshift kan ik ongehoord hard gaan met de auto. Het team heeft weer een perfecte auto neergezet!”

    02-06-2008 om 23:42 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste meters Robert Doornbos in Renault F1: "Dat is prima gelukt"
    "Ik heb gisteren mijn eerste eerste meters gemaakt met het ING Renault F1 Team op het Stowe circuit op Silverstone", liet Robert Doornbos weten, na de shakedown met de ING Renault F1. "Het doel was om bekend te geraken met de wagen, team en systemen. Dat is prima gelukt! Hoewel het al best een tijdje geleden was sinds ik voor het laatst in een F1 had gereden, voelde ik me direct thuis in de cockpit."

    Robert Doornbos

    Robert Doornbos verschijnt met de formule1 bolide van het ING Renault F1 Team aan de start van Bavaria City Racing. ING, sponsor van het ING Renault F1 Team en Robert Doornbos tekende onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit betekent dat de Rotterdammer in de F1-auto van het ING Renault F1 Team in actie komt tijdens ING RaceSalon en Bavaria City Racing.

    02-06-2008 om 23:41 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loeb sterkste in Rally van Griekenland
    Sebastien Loeb heeft met navigator Daniel Elena de Rally van Griekenland gewonnen. Aan het eind van de 21 klassementsproeven over 343 kilometer had de Fransman een voorsprong van 1 minuut en 10 seconden op Petter Solberg. Mikko Hirvonen, voor aanvang van de rally leider in het WK, werd derde.

    Ford naar podium

    Citroen piloot Loeb heeft met deze overwinning de leiding in de WK tussenstand van Hirvonen overgenomen. “Het was een lang en zwaar weekend, maar gezien de omstandigheden hebben we een bijna perfecte rally gereden. Het was voor ons allemaal moeilijk om onder deze zware omstandigheden te rijden. Het was niet alleen een kwestie van hard gaan, het ging er meer om te bepalen waar je snel kon gaan en op welke plekken je het juist rustig aan moest doen om de auto niet te beschadigen.”

    Petter Solberg die voor het eerst met de nieuwe Subaru Impreza S14 van start ging, werd knap tweede. “Het was een perfecte rally, we hebben de hele wedstrijd geen problemen met de auto gehad. De jongens in het team hebben een geweldige prestatie geleverd om de auto al voor dit evenement klaar te krijgen en volgens mij ziet de toekomst er fantastisch uit. De nieuwe auto heeft de benodigde snelheid en er zit nog meer aan te komen!” aldus de euforische Noor.

    De derde plaats van Mikko Hirvonen stemde de Fin toch tevreden, ondanks dat hij de leiding in het WK moest afstaan. “Gisteren had ik nog niet voor mogelijk gehouden dat ik als derde zou eindigen. Deze rally was de zwaarste die ik ooit heb gereden. In het begin had ik zoveel problemen dat ik blij ben derde te zijn geworden. Het is natuurlijk jammer dat ik de leiding in het WK kwijt ben geraakt, maar ik sta maar 1 punt achter Loeb. Halverwege het seizoen is dat echt niet verkeerd”.

    Uitslag, eerste acht:

    1. Sebastian Loeb, Citroen C4 WRC, 3 uur 54 minuten 54,7 seconden
    2. Petter Solberg, Subaru Impreza WRC S14, op 1:09,5
    3. Mikko Hirvonen, Ford Focus RS WRC, op 1:56,1
    4. Urmo Aava, Citroen C4 WRC, op 4:19,7
    5. Dani Sordo, Citroen C4 WRC, op 4:49,4
    6. Matthew Wilson, Ford Focus RS WRC, op 6:11,3
    7. Jari-Matti Latvala, Ford Focus RS WRC, op 6:47,5
    8. Henning Solberg, Ford Focus RS WRC, op 9:14,0

    Stand WK, na ronde 7 van 15:

    1. Sebastien Loeb, 50 punten
    2. Mikko Hirvonen, 49 ptn
    3. Chris Atkinson, 31 ptn
    4. Jari-Matti Latvala, 26 ptn
    5. Dani Sordo, 25 ptn
    6. Petter Solberg, 17 ptn
    7. Gigi Galli, 17 ptn
    8. Henning Solberg, 12 ptn

    De volgende WRC Rally is de rally van Turkije, verreden van 13 tot en met 15 juni.

    02-06-2008 om 23:40 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testdag 24u Le Mans: Prestigestrijd Peugeot-Audi, Verstappen debuteert
    Jos Verstappen op Le Mans/foto Frits van Eldik

    Als opwarmer voor de 24u van Le Mans wordt tradioneel de prestigieuze race geopend met de officiële testdag. De titanenstrijd tussen Peugeot en Audi barstte opnieuw los. In de eerste sessie nam Audi de snelste tijd voor haar rekening. In de tweede sessie was het de beurt aan Peugeot, met onder meer ex F1 coureur; Alexander Wurz aan het stuur. Peugeot profiteerde optimaal van het korte en droge moment en liet de snelste tijd (3min 22.222 sec) van de dag noteren. Van Merksteijn Motorsport met Jos Verstappen, Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn in de gelederen klokten de snelste rondetijd in de LMP2. Voor Verstappen betekende het zijn eerste rondjes op het circuit van Le Mans. Het trio Brabham, Garcia en Turner waren de rapste met de Aston Martin DBR9 in de LM GT1 klasse, terwijl Salo, Melo en Bruni in LMGT2 de tabellen aanvoerden. Over iets meer dan een week begint één van 's werelds grootste autosport evenement.

    02-06-2008 om 23:40 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris van der Drift: "Het begon te regenen en veel crashten"
    PAU - Chris van der Drift scheurde afgelopen weekend met overmacht door de straten van de Zuid-Franse stad Pau tijdens het tweede raceweekend van de International Formula Master. Na het behalen van de snelste trainingstijden en de pole position, leek de 22-jarige Rotterdammer op weg naar fantastische resultaten. Echter gooide een technisch probleem met de versnellingsbak in de eerste race roet in het eten. Vertrokken vanaf de 23e startpositie in race twee leek het talent alsnog punten mee naar huis te kunnen nemen, voordat de wedstrijd door een reeks crashes met de rode vlag werd beëindigd.

    Chris van der Drift supersnel in de straten van Pau

    Na het behalen van de pole position en twee zeges tijdens het openingsweekend in Valencia twee weken eerder, bevestigde Van der Drift zijn vorm door in de twee trainingsessies de beste tijd te noteren. In de kwalificatie die daarop volgde haalde Van der Drift alles uit de kast en pakte hij pole position met een marge van maar liefst 1.2 seconde op de concurrentie. Een ongekend resultaat op een zeer smal stratencircuit als Pau.

    De eerste race vond onder natte omstandigheden plaats op zaterdag. Chris had geluk dat deze wedstrijd achter de safety-car begon, omdat hij niet over zijn eerste versnelling kon beschikken. Na de rollende start vloog de rijder van JD Motorsport over het circuit, waarbij hij met een seconde per ronde weg reed van zijn tegenstanders. Echter in de zesde ronde sloeg het noodlot toe. De versnellingsbak haperde en dat betekende het einde van zijn wedstrijd en de 23e startpositie voor de tweede race. “Ik had de race gemakkelijk kunnen winnen, maar de versnellingsbak gaf voordat ik aan de wedstrijd begon al problemen. We hebben in de pitstraat de elektronica nog gereset, maar dat hielp uiteindelijk niet. Daarom hebben we geluk gehad dat de race achter de safety-car begon”, vertelde Van der Drift die meer pech kende. “In de zesde ronde ging er opnieuw iets mis met de versnellingsbak waardoor ik moest opgeven.”

    Een zware taak wachtte de Nederlander op zondag. De tweede race die over 45 minuten zou worden verreden, begon Van der Drift uitstekend. Hoewel inhalen op het stratencircuit van Pau vrijwel onmogelijk is, lag hij na drie ronden negende en had zodoende veertien (!) plaatsen goed gemaakt. Daarna stuitte Chris op verzet van een tegenstander. In gevecht voor de achtste positie zat hij er enkele keren naast, maar het circuit bleek te krap om een inhaalpoging door te zetten. De wedstrijd kwam acht minuten voor tijd ten einde toen hevige regen het stratencircuit teisterde en veel piloten in de tweede bocht crashten. Vanwege het vroegtijdige afvlaggen van de race werden er slechts halve punten toegekend.

    “Het begin van de race was super. Bij de start had ik er gelijk twee te pakken en in de eerste en tweede bocht stak ik meerdere coureurs tegelijkertijd voorbij. Toen de safety-car de baan op kwam lag ik negende en dat in drie ronden tijd”, zei Van der Drift opgetogen. “Ik probeerde meerdere keren de nummer acht in te halen, maar dat bleek erg moeilijk. Toen het begon te regenen en meerdere rijders crashten, bleef ik uit de banden en lag ik vijfde. Alleen toen werd de race afgevlagd en werd de uitslag van een ronde eerder gebruikt.”

    Het volgende raceweekend vindt over twee weken plaats op Brno in Tsjechië. Vorig jaar eindigde Chris tweemaal op het podium. “Gezien de snelheid die we hebben en de geweldige job het team doet, moet Brno geen probleem zijn”, besloot de snelle rijder die na vier races de leiding in het kampioenschap in handen heeft.

    Chris van der Drift strijdt mee om de F1 Driven Dutch Racedriver of the Year award, een initiatief van Force India F1 mede-eigenaar Michiel Mol. Onder leiding van Mol zal een ervaren jury het hele jaar de raceactiviteiten van acht getalenteerde Nederlanders volgen, onder hen ook Van der Drift. Autosportliefhebbers kunnen op Chris stemmen via www.f1driven.com of SMS “CHRIS” naar 1008 (€1,50 per sms). Stemmers maken kans op diverse prijzen, waaronder een reis naar een Grand Prix in Europa.

    Uitslag race één International Formula Master, Pau, 31 mei:
    1 Sergey Afanasiev, (RUS), J.D. Motorsport, 22 ronden in 34:59.379
    2 Norbert Siedler, (AUT), ADM Motorsport, +2.604
    3 Vladimir Arabadzhiev, (BUL), J.D. Motorsport, +24.174
    DNF Chris van der Drift, (NED), J.D. Motorsport

    Uitslag race twee International Formula Master, Pau, 1 juni:
    1 Marcello Puglisi, (ITA), Pro motorsport, 23 ronden in 35:07.119
    2 Kasper Andersen, (DEN), Trident Racing, +0.368
    3 Alejandro Nunez, (ESP), Trident Racing, +0.572
    9 Chris van der Drift, (NED) J.D. Motorsport, +2.165

    Stand International Formula Master na vier races:
    1 Chris van der Drift, (NED), J.D. Motorsport, 20 punten
    2 Michael Ammermüller ,(GER), Iris Project, 17 punten
    3 Sergey Afanasiev, (RUS), J.D. Motorsport, 15 punten
    4 Kasper Andersen, (DEN), Trident Racing, 14 punten
    5 Fabio Leimer, (SUI), Jenzer Motorsport, 11 punten

    Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd en BMW Ekris.

    02-06-2008 om 23:39 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renger van der Zande blij met tweede plaats in Pau
    PAU - Renger van der Zande heeft zijn pole-position in de F3 Euroseries in Pau helaas niet weten te verzilveren met een overwinning. Edoardo Mortara, gestart vanaf de zesde plaats, was wat sneller dan de 22-jarige coureur uit Nijmegen en wist hem in de veertiende ronde te passeren. Renger eindigde uiteindelijk nog wel als tweede, en is in het kampioenschap naar de derde plaats gestegen.

    Renger tevreden met tweede plaats

    De race startte vanwege de regen achter de Safety Car. Na drie ronden werd de race vrijgegeven en Renger wist meteen weg te rijden van de als tweede gestarte Michael Klein en een mooie voorsprong op te bouwen. Vanaf de elfde ronde lag Mortara tweede en hij begon op dat moment terrein goed te maken op Renger en drie ronden later wist hij hem dan in te halen.

    "Het was een prima race. Het grootste gedeelte heb ik aan de leiding gelegen, maar het is me uiteindelijk niet gelukt om Mortara achter me te houden", vertelde Renger. "Hij was echt een stuk sneller dan de rest en had alles goed voor elkaar. Ik heb nog wel flink gepusht, maar ik heb ook niet te veel risico genomen. De tweede plek levert me immers wel vijf belangrijke punten op voor het kampioenschap. In het kampioenschap ben ik nu een stap omhoog gegaan en sta ik nu derde."
    "Dit is al met al een goed resultaat, omdat ik toch niet had verwacht zo hard te kunnen rijden in de regen. In de kwalificatie, toen het ook nat was, hadden we namelijk toch wel erg veel moeite met de afstelling. We mogen dus best tevreden zijn met dit resultaat. Het was een solide race, met vijf belangrijke punten."

    02-06-2008 om 23:38 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Div: Terugblik 45th Anniversary Race Zolder
    Afgelopen weekend waren er twee feestjes in de Benelux. Zowel Circuit Park Zandvoort als Circuit Zolder vierden hun jubileum. Het Belgische circuit in de Vlaamse Provincie Limburg werd in 1963 geopend Formule l, DTM, de Renault World Series en vele andere internationale klasses waren er te gast. Het laatste hoogtepunt was de Champcarworldseries. Doordat Kevin Kalkhoven de boel opdoekte werd de Formula BMW Junior Europe ongewild tot hoofdprogramma gepromoveerd.

    zolder_45_jaar_3



    start_bmw_f__europe
    De Formula BMW Europe werd met dank aan Champcar hoofdmoot

    Bijprogramma werd hoofdprogramma
    De Formula BMW Junior behoort tot het bijprogramma van de Formule 1. Dat deze internationale Juniorklasse door het verdwijnen van Champcar hoofdprogramma werd, moet de stoutste verwachtingen van de Junioren overtroffen hebben. Wie nu dacht dat de Formula BMW Europe in een crashfestival zou ontaarden kwam bedrogen uit. Zelden zag uw verslaggever bij een Juniorcategorie zo weinig crashes en zo’n hoge professionele instelling tussen de 16 en 17-jarigen. Vergeleken met 2007 is het niveau van de teams dramatisch gestegen evenals het niveau van de rijders. Dit belooft wat voor de toekomst! Ook de EuroBoss Series van Roger Cowman maakte deel uit van het pakket. Helaas beschikken de ex F1, Champcar, Indycar en Formule Renault-bolides niet altijd over voldoende betrouwbaarheid. Ook wisselt het aantal inschrijvingen soms sterk per evenement waardoor er slechts een beperkt aantal deelnemers kwam opdagen.

    euroboss_start
    De EuroBoss Series. Fraaie bolides maar niet altijd even betrouwbaar. Frits van Eerd rijdt
    nog aan de staart van het veld.

    Frits van Eerd
    Ter gelegenheid van het 45 jarige bestaan van Circuit Zolder mocht de Nederlander Frits van Eerd met een ex-Alesi Ferrari uit 1993 een demo geven. “Ja dat was wel heel bijzonder” verklaarde van Eerd na afloop van het evenement. In de EuroBoss series werd Van Eerd aanvankelijk door pech achtervolgd. Beide Tyrrell Cosworths hadden ’s zaterdag last van nukkige kuren. Van Eerd, die naast Geva-engineer Gerben Provily in de raceweekends ook over medewerkers van het Minardi two-seater team beschikt: “Het blijft natuurlijk precisiewerk Je kunt hun dan ook niets verwijten als het een keer niet loopt” s Zaterdags reed van Eerd in beide Tyrrells niet meer dan 2 ronden. Tijdens de warming-up voor de tweede wedstrijd op zondag realiseerde hij de tweede tijd. Hoewel hij in het kleine deelnemersveld achteraan moest starten reed Frits een fraaie wedstrijd. Hij eindigde als tweede achter de Oostenrijker Gerstl met een World Series Formule Nissan.

    frits_van_eerd
     Prachtige inhaalrace van Frits van Eerd met de Tyrrell in de tweede EuroBosswedstrijd

    Van Eerd beschikt over een zwart en een wit exemplaar. Van Eerd: “Een zwart geverfde versie is er nooit geweest, maar wij hebben dit gedaan om een spiegelbeeld effect te creëren. Tja, als beiden niet hadden kunnen rijden, dan had ik zeker met de F1 Ferrari geracet.” Ook kwamen er twee prachtige ex-Schumacher Benettons in actie. Met één ervan won de Brit Nigel Greensall de wedstrijd op zaterdag. De auto van Greensall ging op de finishlijn kapot terwijl de andere het ook begaf, waardoor het publiek ’s zondags van deze fraaie historische acties verstoken bleef.

    schumacher_benetton
    Het blijft mooi zo'n oude Schumacher Benetton.



    sl_2008
    De verwachtingen voor de nieuwe Superleaque zijn hooggespannen.
    Persconferentie Superleaque Formula
    Tevens vond tijdens het 45st Anniversary Weekend een persconferentie met betrekking tot de nieuwe Formula Superleaque plaats. Diego Barrosso van Superleaque verwacht dat deze klasse in de toekomst boven de GP2 gepositioneerd kan worden en dat deze nieuwe klasse eveneens als “een alternatief” voor Champcar gezien kan worden. Barosso verklaarde dat Superleaque minstens net zo spectaculair als de Formule l moet worden. Een raceweekend bestaat uit twee races waarbij de grid voor de tweede wedstrijd wordt omgekeerd en de winnaar vanaf de achterste rij mag starten. Over het bijprogramma van de SL weekends kon Barosso niets concreets zeggen. “Dit moet door de organiserende circuits zelf worden ingevuld.”

    sl_persconferentie
    Persconferentie met de afvaardiging van Astromega(L), de heer de Jaeghere van
    Circuit Zolder en Diego Barrosso van Superleaque

    Ook Mikke van Hool Astromega was bij de persconferentie aanwezig. Ook Astromega is bij SL met Anderlecht betrokken. Over de invulling van het zitje kon Van Hool niets concreets zeggen. Wel dat hij met diverse partijen in onderling stond. De voetbalclubs hebben geen financiële inbreng in SL De rijder zal zelf voor de financiële inbreng moeten zorgen. De betrokken clubs verlenen alleen hun naam aan de desbetreffende auto of team. Op dit moment zijn er 14 clubs die definitief een toezegging hebben gedaan. De verwachting is dat dit de komende weken nog zal groeien. Het SL-weekend in Zolder valt direct samen met de A1 GP in Zandvoort. Astromega is bij beide series betrokken teambaas Mikke van Hool is ervan overtuigd dat dit met een goede voorbereiding logistiek gezien weinig problemen zal opleveren. Het kampioenschap bestaat in 2008 uit zes races, terwijl het in 2009 uit negen races zal bestaan.

    Fotografische Terugblik

    ballonen_1
    Een klein feestje voor de start van de Formula BMW Europe op de grid

    bmw_z4
    Een stille hint van BMW richting Belgian GT Championship?

    lotus
    Een Lotus sportscar tijdens de Historische parade

    voetbalfans
    De herinnering moet je natuurlijk hoog houden. Zelfs in de autosport met Superleaque om
    de hoek!


    pitcrew
    De pitcrew bij sommige EuroBoss Teams bestaat uit Moeder de Vrouw

    gridgirls
    De gridgirls stonden te trappelen van ongeduld

    gridgirl_1
    De polesitter?

    ferrari_girl
    Nee, want bij een Ferrari sta je natuurlijk altijd op pole!

    02-06-2008 om 23:37 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportscars: Megaklapper Peugeot, Van Merksteijn (LMP2) snel bij Le Mans-test
    lemanstest_vanmerksteijn1

    Het Nederlandse team van Van Merksteijn Motorsport heeft tijdens de Le Mans-test een snelle tijd neergezet. Het team van Jeroen Bleekemolen, Jos Verstappen en Peter van Merksteijn noteerde de rapste chrono in de LMP2-klasse. Peugeot was sneller dan titelverdediger Audi, maar zag wel een van de drie auto’s snoeihard van de baan gaan. Op 14 en 15 juni is de nieuwe editie van de beroemde 24 uursrace in Le Mans.


    lemanstest_vanmerksteijn2

    Van Merksteijn rap
    Het Nederlandse LMP2-team van Van Merksteijn noteerde met 3:42,191 de 14de tijd algemeen en de snelste chrono van het complete LMP2-pak. Het Barazi-team waar onder meer Michael Vergers voor racet, eindigde op 3,5 seconden van Van Merksteijn als derde in de LMP2.

    lemanstest_vanmerksteijn3

    'Veel gebeurd'
    ,,Er is tijdens de test veel gebeurd'', vertelde Jeroen Bleekemolen na afloop. ,,Bijna de hele dag was er regen, slecht 45 minuten was de baan droog. Peugeot was het snelste, met een supertijd. Daar zal Audi zich wel een beetje zorgen over maken, denk ik. Ook had Peugeot met Gené een megacrash. De auto is totaal verwoest, dus ze moeten hem opnieuw opbouwen. Gené kan wel meedoen over twee weken, ondanks een nachtje ziekenhuis.

    lemanstest_vanmerksteijn4

    Goede ochtendsessie Van Merksteijn Motorsport
    ,,Bij ons begon Jos in de ochtend'', vervolgt Jeroen. ,,Omdat hij nog nooit Le Mans gedaan heeft, moet hij verplicht tien ronden rijden. Die wilden we eerst achter de rug hebben, zodat alle formaliteiten achter de rug zijn. Hij reed in de regen en behoorde meteen tot de snelsten van onze klasse, de LMP2. Daarna is Peter van Merksteijn gaan rijden, hij moest in de middag weg. Bij hem droogde het iets op, maar even later begon het weer te regenen. Toen ben ik ingestapt en was in de regen het snelste van onze klasse. Op het einde van de ochtendsessie heeft Jos nog even gereden.''

    lemanstest_vanmerksteijn5

    Blij
    Bleekemolen: ,,In de middag begon Jos op een droge baan. Hij reed de snelste tijd in onze klasse, dus dat was top. Daarna begon het heftig te regenen en hebben we de rest van de middag, net als vele teams, in de pits gestaan. Ik ben op het eind van de dag nog een rondje uitgegaan, maar meteen weer de pits ingereden, toen het weer begon te regenen. We zijn blij weggegaan daar, want de auto deed het super en alle rijders waren tevreden'', aldus een happy Jeroen.

    Jan Lammers
    Jan Lammers rijdt dit jaar op Le Mans in de LMP1 voor Charouz Racing System. Met zijn ploeggenoten Pickett en Graf noteerde Lammers tijdens de test een 3:39,584, goed voor de 12de tijd algemeen.

    Kox en Hezemans
    De op Le Mans zeker geen onbekenden Peter Kox en Mike Hezemans gaan het dit jaar gezamenlijk in de LMGT1 proberen. Met partner Rusinov kwamen ze tot een 4:03,404, de 37ste tijd algemeen en 9de in de klasse. Jos Menten rijdt voor Team Modena in de LMGT1 en eindigde met 4.01,021 vier plaatsen hoger dan Kox/Hezemans. Er doen dit jaar 55 equipes mee aan de slijtageslag.

    02-06-2008 om 23:34 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEC Formule Renault 2.0: Bottas regeert in de Zandvoortse duinen (lang)
    Afgelopen weekend kwam het NEC Formule Renault 2.0 in actie op het circuit van Zandvoort. Na de seizoensopener in Hockenheim werden tijdens de Jubileumraces de derde en vierde ronde van het kampioenschap verreden. Evenals in Hockenheim was Valtteri Bottas ook dit keer the man to beat. Hij voegde in Zandvoort wederom twee pole positions en twee overwinningen aan zijn totaal toe.

    bottas

    Tijdens de kwalificaties op zaterdagmiddag zette Valtteri Bottas al duidelijk de toon door voor beide races de pole position op te eisen. Vooral de eerste kwalificatie verliep erg rommelig. Juist toen alle rijders halverwege de sessie naar buiten gingen om een tijd neer te zetten, klapte Daniël Aho vol in de banden. Met nog slechts 4 minuten op de klok werd de kwalificatie middels een code rood stilgelegd.

    _j1k7495

    Nadat de brokstukken waren opgeruimd, konden alle rijders een ultieme poging wagen om alsnog een snellere tijd neer te zetten. Nick Catsburg pakte voor de eerste race uiteindelijk een prima zesde startpositie en was daarmee de best geklasseerde Nederlander in het veld. Voor de tweede race was deze eer aan Stef Dusseldorp, die Catsburg nipt voor wist te blijven en de zesde plaats pakte.


    480_start_frenault

    De eerste race van het weekend werd verreden op zondagochtend. Bij het doven van de startlichten kwam Valtteri Bottas uitstekend van zijn plaats en pakte de leiding. Achter hem kwamen Daniël Ivarson en Marlene Dietrich hard met elkaar in aanraking. Een flinke tegenvaller voor Ivarson en zijn team, gezien het feit dat zij juist met een hagelnieuwe auto aan de start waren verschenen. De auto van Ivarson was dusdanig beschadigd dat de safety car de baan op werd gestuurd om de rest van de deelnemers in het gareel te houden.

    480_crash3_7721

    480_crash5_7735

    Na 3 ronden werd het veld weer losgelaten. Hegewald had de beste herstart, verraste Bottas en greep de leiding in de race. Niet veel later ging het compleet mis voor Hegewald. Hij spinde en viel ver terug, waardoor Bottas de koppositie in de schoot geworpen kreeg.

    _j1k8919

    Nick Catsburg van MP Motorsport had zich intussen opgewerkt naar de vijfde plaats en had op gepaste afstand zicht op het treintje rijders van Motopark Academy voor hem. Minder gelukkig was Stef Dusseldorp. Hij kende een goede start, maar verslikte zich, liggende op de zevende plek, in de lastige baancondities. Dusseldorp wist nog enkele posities te winnen en kwamen uiteindelijk op de 13e plaats over de finish.


    480_finish_race1_8947

    Valtteri Bottas kon zijn voorsprong in de laatste fase van de wedstrijd gestaag uitbouwen en kwam na 13 ronden met ruim 4 seconden voorsprong als winnaar over de finish. Het podium deelde hij met zijn teamgenoten Da Costa en Giermaziak. Nick Catsburg was de best geklasseerde Nederlander en finishte de race als vijfde, twee plaatsen voor Kelvin Snoeks van AR Motorsport.

    kelvin

    daniel

    In de namiddag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Grote afwezige was Daniël Ivarson. Zijn bolide bleek na de crash in de eerste race van de dag dusdanig beschadigd dat deze niet meer te repareren was voor aanvang van de tweede wedstrijd.

    _j1k9745

    Valtteri Bottas kende een prima start en leidde het veld richting de Tarzanbocht. Tobias Hegewald was wederom de enige die het tempo van zijn Finse collega goed kon volgen. Ook Nick Catsburg had een goede start en won twee posities.


    _j1k9808

    Hierna ontpopte zich een prachtig gevecht om de vijfde positie. Giermaziak hield de boel aardig op, waardoor het veld achter hem als een harmonica in elkaar schoof. Catsburg voerde de druk flink op bij Giermaziak, maar de coureur van Motopark Academy hield zijn hoofd koel. Na nog een actie van Catsburg wist Stef Dusseldorp te profiteren van het gevecht voor hem en verschalkte in een prachtige manoeuvre zowel Catsburg als Giermaziak.

    stef

    Niet veel later positioneerde Nick Catsburg zich opnieuw voor een inhaalactie op Giermaziak, deze gooide echter roet in het eten. Bij het uitkomen van de Tarzanbocht torpedeerde hij Nick, waardoor de laatstgenoemde een ongewenste excursie door de grindbak moest maken. Vanwege een schade aan zijn auto spinde hij hierna en belandde naast de baan. Catsburg hield zijn auto aan de praat, maar zag zijn hoop op een goede eindklassering vervliegen.

    Voorin het veld reden Bottas en Hegewald hun eigen race. Hegewald kon het tempo goed volgen, maar kon geen enkele keer een serieuze aanval op Bottas plegen. Ondertussen was ook Kelvin Snoeks weer goed naar voren gereden en lag in de laatste fase van de race op de achtste positie. Daniël de Jong en Bart Hylkema toonden aan snelle leerlingen te zijn door een constante wedstrijd in het middenveld te rijden. De coureurs kwam respectievelijk als 13e en 14e over de finish.

    _j1k7598

    Na 15 ronden vol actie en inhaalmanoeuvres pakte Valtteri Bottas als eerste het zwart-wit geblokt. Hegewald pakte de tweede podiumpositie en Da Costa de derde. Stef Dusseldorp kwam als eerste Nederlander over de finish en werd vijfde.

    De volgende races van het NEC Formule Renault 2.0 worden verreden op het Finse circuit van Alastaro op 14 en 15 juni.

    Uitslag race 1 – NEC Formule Renault 2.0
    Zandvoort – zondag 1 juni 2008

    1. Valtteri Bottas, 13 ronden in 26:25.060
    2. Antonio Felix da Costa, op 4.134
    3. Kuba Giermaziak, op 4.784
    4. Johan Jokinen, op 5.330
    5. Nicky Catsburg, op 11.115
    7. Kelvin Snoeks, op 18.017
    10. Nigel Melker, op 21.165
    13. Stef Dusseldorp, op 27.133
    15. Bart Hylkema, op 29.463
    16. Thomas Knopper, op 29.925
    20. Daniël de Jong, op 41.052

    480_podium_race1_8991

    Uitslag race 2 – NEC Formule Renault 2.0
    Zandvoort – zondag 1 juni 2008

    1. Valtteri Bottas, 15 ronden in 25:16.735
    2. Tobias Hegewald, op 0.888
    3. Antonio Felix da Costa, op 8.292
    4. Johan Jokinen, op 11.635
    5. Stef Dusseldorp, op 23.300
    8. Kelvin Snoeks, op 32.738
    10. Thomas Knopper, op 34.368
    13. Daniël de Jong, op 38.476
    14. Bart Hylkema, op 43.398
    18. Nicky Catsburg, op 51.543
    22. Nigel Melker, op 1 ronde



    02-06-2008 om 23:33 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IRL: Doorbraak Ryan Briscoe op Milwaukee
    Het zat de Australiër Ryan Briscoe na het behalen van de F3 Euroseries titel in 2003 niet mee. De Toyota Development Driver slaagde er niet in de F1 door te breken en een flinke crash op Chicagoland in 2005 wierp hem ver terug. Bij het Penske Porsche RS Spyder Team en het z.g. “Satellite Team” van Jay Penske op Indianapolis in 2007 herwon de Australiër zijn zelfvertrouwen. Na het vertrek van Sam Hornish jr. naar NASCAR mocht de Australiër voor het seizoen 2008 diens fel begeerde stoeltje innemen. Op Milwaukee betekende het de doorbraak van Briscoe


    oval_racing_milwaukee
    De ovals blijven gevaarlijk, maar is dit niet de essentie van het autoracen?

    Eindelijk Ryan Briscoe!
    Op Milkwaukee behaalde Ryan Briscoe in de A.J. Foyt 225 voor het team van Penske zijn eerste Indycarzege. In de laatste 50 ronden vocht de Penske-coureur een boeiend duel uit met Indy 500 winnaar Scott Dixon, Een neutralisatie vier ronden voor het einde van de wedstrijd viel in het voordeel van Briscoe uit. Voor de tweede week binnen een week was Marco Andretti bij een aanrijding betrokken. Briscoe wist handig om de auto’s van Marco Andretti, Ed Carpenter en Vitor Meira heen te zeilen waarbij Meira zelfs nog even de lucht inging en tegen de “Safer Wall” belandde. Van de 225 ronden lag Indy winnaar Scott Dixon maar liefst 147 ronden aan de leiding. Vooral de laatste 15 ronden waren adembenemend. Had Dixon de wedstrijd kunnen winnen? Scott Dixon: “Dat had gewoon aan het verkeer gelegen. De race had in zijn voordeel beslist kunnen worden maar ook in het mijne. Ik ben allang blij dat we niet bij de crash betrokken waren.” In de openingsfase maakte Townsend Bell enorm veel indruk door maar liefst elf deelnemers te passeren. Ironisch genoeg eindigde hij ook als elfde op één ronde achterstand.

    ryan_briscoe
    Hier heeft Ryan Briscoe lang op moeten wachten

    Voor Briscoe was zijn eerste overwinning na het Indy 500 drama een enorme opluchting. Briscoe: “Indianapolis heb ik achter me gezet, het beste was om vooruit te blikken en eigenlijk is er geen betere manier om dat direct dan maar het volgende weekend te doen toch?” Tony Kanaan eindigde met zijn AGR-Dallara Honda als derde.



    danica_milwaukee
    Danica Patrick wel of niet omstreden?

    Briscoe en Patrick hebben Indianapolis achter zich gelaten.
    De lucht tussen Danica Patrick en Ryan Briscoe was na een gesprek tussen beide partijen vrijdag al opgeklaard. Maar Danica weigerde haar excuses aan de Penske rijder aan te bieden. Patrick: “Voor elke gebeurtenis is er een reden en als je naar een bepaalde situatie terugkijk zijn er dingen die ik moet veranderen of beter moet doen. Eén van de elementen binnen mijn leven is dat het zich voor de camera’s afspeelt. Daarom betreur ik mijn beslissingen niet.” Brian Barnhart van de IRL: “Ik wil zeker niet voorkomen dat rijders zich niet kunnen uiten. Ze liep aan de verkeerde kant van pitmuur. De race was nog bezig en zij behoorde daar niet te zijn.” Ironisch genoeg reed Mevrouw Patrick tijdens de maand mei een medewerker van een ander team het ziekenhuis in.

    Scott Dixon: “Eigenlijk was Ryan in een “no-win” situatie. Als Danica naar hem toegekomen was en hij had teruggeslagen dan was hij gelyncht door de media. Als hij was blijven zitten hadden ze hem een softie gevonden.” Vorig jaar werd zijn teamgenoot Dan Wheldon het slachtoffer van Danica. Scott Dixon: “Als zoiets met mij zou gebeuren zou ik er onmiddellijk vandoor gaan. Het ziet er dan gewoon slecht voor je uit. Anderzijds heeft ze de Indycar toch prachtige publiciteit bezorgd. Iedereen praat er over.”

    penske_emotioneel
    Emotionele taferelen bij Team Penske na aloop.

    UITSLAG
    1. Ryan Briscoe Dallara Honda 225 ronden
    2. Scott Dixon Dallara Honda 225 ronden
    3. Tony Kanaan Dallara Honda 225 ronden
    4. Dan Wheldon Dallara Honda 225 ronden
    5. Helio Castroneves Dallara Honda 225 ronden
    6. Oriol Servia Dallara Honda 225 ronden
    7. Justin Wilson Dallara Honda 224 ronden
    8. E.J. Viso Dallara Honda 224 ronden
    9. Danica Patrick Dallara Honda 224 ronden
    10.Buddy Rice Dallara Honda 224 ronden

    02-06-2008 om 23:28 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASCAR: Kyle Busch ijzersterk in Dover
    Hoewel Toyota-coureur Kyle Busch in de support races op Dover in de
    Craftsman Truck en Nationwide races tot tweemaal toe de zege aan zijn neus voorbij zag glippen, pakte hij in de NASCAR Sprint Cup voor de vierde maal de hoofdprijs.


    kyle_busch_dover
    Grote vreugde bij Kyle Busch na zijn vierde overwinning dit seizoen.

    Kyle Busch ijzersterk
    Voor de vierde maal in zeven races zegevierde Kyle Busch met zijn Toyota. Kyle Busch: “Eigenlijk hadden we vandaag nog niet eens zo’n goede auto maar ik probeerde wel de concurrentie te verslaan en dat is me gelukt. Busch won de wedstrijd met een ruime voorsprong van 4,2 seconden, Van de laatste zeven maal dat hij op Dover startte eindigde de Toyota-coureur maar liefst vijfmaal in de Top 5. Tevens zegevierde hij in de Craftsman Truckrace in 2005. De Fords van Carl Edwards en Greg Biffle probeerden aanvankelijk nog wat tegenstand te bieden maar zij waren eenvoudig genoeg niet tegen de ijzersterke Busch opgewassen. Biffle kampte zelfs nog met een probleem met de wisselstroomdynamo. Matt Kenseth en Jeff Gordon eindigden respectievelijk als vierde en vijfde in dezelfde ronde.

    Rode vlag
    Het team van Joe Gibbs Racing verging het minder goed. Bij een aanrijding in de 17e ronde waren maar liefst 10 auto’s betrokken. Tony Stewart die bij een confrontatie tussen Elliott Sadler en David Gilliland te dicht achter Sadler reed trok alle blaam naar zich toe. De wedstrijd moest ruim 16 minuten onderbroken worden. Alleen Sadler en Hamlin kwamen niet meer terug op de baan. Slechts zes auto’s eindigden in dezelfde ronde.

    UITSLAG
    1. Kyle Busch Toyota 400 ronden
    2. Carl Edwards Ford 400 ronden
    3. Greg Biffle Ford 400 ronden
    4. Matt Kenseth Ford 400 ronden
    5. Jeff Gordon Chevrolet 400 ronden
    6. Martin Truex jr. Chevrolet 399 ronden
    7. Jimmie Johnson Chevrolet 399 ronden
    8. Jeff Burton Chevrolet 399 ronden
    9. Dave Blaney Toyota 399 ronden
    10.Jamie McMurray Ford 399 ronden

    02-06-2008 om 23:27 geschreven door zaterik  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • Goedemorgen, mooi blogje.xxx.
  • Wens jullie een fijne woensdag toe,dikke knufjes.
  • 2 Tickets voor De 24 Uren Van Zolder
  • Lekker koken
  • hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • http://www.bloggen.be/red2francorchamps/

  • Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs