Inhoud blog
 • Foto's
 • Kampverslag
 • Dankjewel
 • Mededeling
 • Nog 2 weken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Astronautenkamp 1-6/07/2012
  Top Vakantie verblijf "astronauten" Euro Space Center - Rédu
  07-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
  De langverwachtte foto's zijn terug te vinden via volgende link:

  https://picasaweb.google.com/111925438974364791425/Astronautenkamp16072012?authkey=Gv1sRgCPTD6YaOuvj20AE#

  Indien u bepaalde foto's van uw kind liever ziet verdwijnen kunt u reageren via deze webblog.

  Groeten,
  Jana

  07-07-2012 om 18:04 geschreven door Jana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampverslag

  Beste ouders,
  Lieve deelnemers,


  Bij deze een verslag van onze avonturen van de afgelopen week. Ik hoop dat jullie er van kunnen genieten

  Zondag 1 juli

  Onze treinreis was lang en warm. Aangezien we meereden met een speciale vakantietrein moesten we vaak stoppen en lang wachten om andere groepen te laten uitstappen. We leerden elkaar al wat beter kennen en vooral Thiemen en Stijntje werden al meteen vriendjes. Gedurende het ganse kamp konden we, wij begeleiders, genieten van de hartverwarmende vriendschap tussen onze twee jongste astronautjes.
  Uiteindelijk kwamen we aan in Libramont waar we al een eerste keer onze samenwerkingsvaardigheden konden oefenen om alle valiezen uit de trein te laden. Samenwerken en zorgen voor elkaar, zijn waarden waar ik deze week vaak de aandacht op gevestigd heb. En ik moet zeggen, ik mag fier zijn op 'mijn' jongens en meisjes, ze hebben de boodschap goed begrepen. Want ook echte astronauten zijn steeds op elkaar aangewezen.

  Na een half uurtje op de bus kwamen we aan in het Eurospace center. We kregen al meteen een kamer toegewezen en konden beginnen met onze bedden opmaken en valiezen uitpakken. Ook kregen we nog een korte toelichting over de leefregels in het centrum en ontvingen we onze euro-space t-shirts. Daarna kregen we een lekkere portie lasagna te eten. Dat smaakte, na zo'n lange reis.
  Na het eten was het nog steeds prachtig weer. We gingen dan ook naar buiten voor een tweetal uurtjes sport en spel. We genoten ervan en konden al onze energie kwijt.
  De eerste keer bedtijd op kamp is altijd spannend, maar onze astronauten waren al vrij vlug vertrokken naar dromenland. Fantaserend over wat hen de komende dagen allemaal nog te wachten stond...


  Maandag 2 juli

  Spannend! Onze eerste dag vol ruimte-activiteiten, wat waren we benieuwd! Onze jongste astronauten begonnen al meteen met een wandeling op de maan. Niet makkelijk hoor, voortbewegen zonder zwaartekracht. De oudsten onder ons, maakten kennis met de multi-axes, een toestel die hen helemaal door elkaar schudde en hen alle hoeken van het space center liet zien.
  Voorts kregen we vandaag 2 briefings die ons voorbereidden op de ruimtemissie met de space-shuttle die binnenkort zou volgen. Tijdens deze briefings werd al snel duidelijk dat onze astronauten zeer geïnteresseerd zijn. Ze stelden enorm veel vragen en sommigen onder ons (niet waar Leander?) deden de lesgevers versteld staan met wat ze allemaal al weten over de ruimte. De materie die werd aangebracht was niet altijd even gemakkelijk maar onze astronauten deden flink hun best om alles te proberen begrijpen.
  Een rondleiding doorheen de tentoonstelling over ruimtevaart in ons dagelijks leven, een bezoek aan het ruimte-museum en een heuse space-show waren de afsluiter van onze goedgevulde voormiddag. 's Namiddags volgden een les over raketten en shuttles, voor de jongsten een zoektocht in het ruimtelabyrint en konden onze oudsten al een eerste testvlucht met de spaceshuttle maken. 's Avonds daagden we elkaar uit in een heuse laddercompetitie waarbij Boris als grote winnaar uit de bus kwam. Al waren er eigenlijk geen verliezers want iedereen kreeg een leuk prijsje.
  Na deze drukke dag was een douche meer dan welkom waarna we ons bed opzochten.


  Dinsdag 3 juli

  Weerom een heel drukke astronautendag. De jongste astronauten gingen van de multi-axes naar de draaiende stoel en bij deze laatste schoten hun oogjes werkelijk alle richtingen uit. Vreemd hoor, maar wel grappig!
  De oudsten gingen van start met het bouwen van hun vuurraket. Ook stonden er nog een aantal zeer interessante proefjes op het programma i.v.m. luchtdruk en elektriciteit in de ruimte.
  De namiddag bracht ook voor de jongsten een sessie raketten bouwen en ook zij mochten voor het eerst oefenen voor hun ruimtemissie in de space shuttle.
  Na de testvlucht van gisteren mochten de oudste astronauten vertrekken voor hun definitieve reis naar de ruimte, een meer dan geslaagde missie!

  Op dinsdagavond amuseerden we ons tijdens de karaoke samen met de franstaligen. Onze astronauten zongen de pannen van het dak en de sfeer zat er goed in. Er werd gedanst en gelachen, één van de leukste avonden van de week. "Yellow Submarine" van "The Beatles", zou met dank aan Leander het ganse kamp niet meer uit ons hoofd verdwijnen.


  Woensdag 4 juli

  Heel veel kleine oogjes deze morgen! Na de karaoke van gisteravond zaten we namelijk een halfuurtje later dan anders in bed. Na een stevig ontbijt waren we snel opgekikkerd en konden we aan een nieuwe dag vol ruimte-avonturen beginnen.
  De jongste ruimtevaarders klommen in de space shuttle voor een spannende ruimtereis. En ja hoor, ook zij slaagden erin de missie tot een goed einde te brengen. De lesgevers stonden versteld van het enthousiasme en samenwerkingsvermogen van onze Top Vakantie-astronautjes.
  Een ruimtequiz rondde de voormiddag van onze jongsten af. De oudere deelnemers gingen vandaag op maanwandeling en kropen opnieuw in het mulit-axis toestel.

  's Namiddags was het warm, te warm voor sommigen. Veel drinken en af en toe naar buiten om een frisse neus te halen. Beide groepen leerden over satellieten en mochten in een zogenaamde 'clean room' aan de slag om een satelliet in elkaar te steken. De speciale pakjes voor dit karwei leverden leuke beelden op (zie foto's ).
  De jongsten mochten tevens "de muur" beklimmen om het gevoel van zweven in de ruimte te ervaren, nadien maakten zij nog een paar rondjes in de multi-axis. De oudsten hadden een ruimtequiz.

  Aangezien sommige deelnemers echt wel wat moe waren was er een rustige avondactiviteit gepland. Maar dat was buiten onze astronauten gerekend. Al gauw lieten ze de gezelschapsspelen voor bekeken om de speeltuin te veroveren. Van vermoeidheid viel niets meer te bespeuren. Toch was het geen slecht idee om deze avond ietsje vroeger te gaan slapen. Al gauw lagen al onze astronauten te dromen over hun ruimteveroveringen.

  Donderdag 5 juli

  In de voormiddag stond er een zeer interessante sessie in het planetarium op ons programma. We waren allen onder de indruk van de uitleg van Rob, een fantastische leermeester. De oudsten bouwden waterraketten die ze daarna ook mochten lanceren.
  Onze jongste bengels werkten 's voormiddags hun vuurraket af, de oudsten namen hier in de namiddag de tijd voor. De rest van de voormiddag keken we allemaal samen naar de film "Apollo 13", een mooie en zeer spannende film over ruimtevaart
  Verder hadden we met z'n allen nog een lesje astronomie, wandelden de jongsten nog eens over de maan waarbij ze op zoek gingen naar maanstenen en hadden beide groepen een activiteit in het 7 meter diepe zwembad. Ze moesten tegen de klok een kubus in mekaar puzzelen, niet gemakkelijk maar onze astronauten deden het prima!

  Na al deze activiteiten kwam het moment waar we allemaal naar hadden uitgekeken. Speciaal voor ons werd de space-shop langer geopend zodat we met ons zakgeld een leuk souvenirtje konden kopen. Na lang zoeken, wikken en wegen, vonden we allemaal een leuk aandenken aaan het astronautenkamp.

  Onze laatste avond bracht ons, na het inpakken van de valiezen, een leuke goochelshow opgevoerd door begeleider Jean-Marc en zijn assistent Bastien. We keken met open mond naar de trucjes die de 2 magiërs uit hun mouw toverden. Daarna speelden we nog een leuk en vooral actief planetenspel. Nadat ze hun laatste restjes energie uit hun lichaam hadden gelopen waren alle astronauten meer dan klaar voor hun bedje. De laatste nacht in het Euro Space center was ingegaan...

  Vrijdag 6 juli

  Deze morgen moesten we al vroeg uit de veren. De kamers moesten worden leeggemaakt en de valiezen verzameld. Opnieuw kan ik met trots zeggen dat onze astronauten door samen te werken en mekaar goed te helpen deze klus in een mum van tijd geklaard hebben.
  Na het ontbijt gingen de jongsten waterraketten bouwen en ook afvuren, wat waren ze onder de indruk! De oudsten gingen op bezoek in het ruimtemuseum, genoten van de space show en gingen nog een laatste keer 'moonwalken' (wandelen op de maan). Nadien kregen we met z'n allen nog een boeiende uitleg over het dagelijkse leven in een ruimtestation en zagen we nog een leuk filmpje hieromtrent.

  Het laatste middagmaal brak aan en daarna was het tijd voor het grote moment... Het afvuren van onze vuurraketten. On-ge-loof-lijk hoe ver en hoe snel  onze raketten de lucht werden ingeschoten. Wauw, echt een heel spectaculaire ervaring voor al onze astronauten!

  Helaas was het hierna tijd om vaarwel te zeggen tegen onze 5 nederlandstalige vrienden die we deze week hadden leren kennen. Deze kinderen behoorden dan wel niet tot de Top Vakantie-groep maar gezien ze al de activiteiten met ons hebben meegedaan hadden we ook hen echt leren waarderen deze week.

  Vlak voor we naar huis vertrokken kregen we nog ons diploma, en ja hoor we zijn er reuzefier op! We namen ook nog afscheid van onze grote vriend Jean-Marc. Hij heeft heel de week heel goed voor ons helpen zorgen en sommigen onder ons vroegen zich af we Jean-Marc niet mee konden nemen naar huis


  Aan alle mooie liedjes komt een einde en algauw was daar onze bus die ons naar Libramont bracht waar we de trein namen terug naar huis.
  Moe maar voldaan vielen onze astronauten hun mama en papa in de armen. Stiekem hadden we hen toch ook wel een  klein beetje gemist hoor  07-07-2012 om 17:12 geschreven door Jana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankjewel
  Dag lieve Thiemen, Stijntje, Marthe, Dorien, Lou, Stijn, Sefrien, Boris, Ellen, Mathieu, Stijn, Anke, Jelle, Gregory , Briek, Kathleen, Justin en Leander

  Ik wil jullie graag alle 18 bedanken voor de fijne week. Jullie waren stuk voor stuk lieve, aangename deelnemers. De ene al wat ondeugender dan de andere maar allemaal even enthousiast, geïnteresseerd en steeds bereid mekaar te helpen.

  Hopelijk tot een volgende keer!

  Dikke knuffel,

  Jana


  Beste ouders,

  Ik hoop van harte dat jullie nog lang mogen nagenieten van de vele ruimteverhalen van jullie astronauten. Ze hebben allemaal enorm genoten van deze week, daar ben ik zeker van.

  Groeten,

  Jana

  07-07-2012 om 17:10 geschreven door Jana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling

  Beste ouders, familie en vrienden,

  Het doet de kinderen heel veel plezier als ze iets horen van het thuisfront! De beste manier om dit te doen is de goede ouderwetse brief. Het mag ook een kaartje, pakje,... zijn. Dit kunnen we dan op het meest geschikte moment aan uw spruit geven, zodat er zo weinig mogelijk heimwee naar boven komt. Vertel ze vooral dat thuis alles goed gaat, dat je hoopt dat ze zich goed amuseren, hoe het is met de huisdieren, broers en zussen,... Vermijd te schrijven hoeveel je ze mist of dat hun poes gestorven is... Het is toch de bedoeling dat ze er plezier aan hebben en géén verdriet.
  Indien je uw kind iets negatiefs wil vertellen, neem dan eerst contact op met de centrumleider zodat we de nodige begeleiding kunnen voorzien!
  U vindt het adres hieronder. Geef het door aan familie en vrienden!

  Euro Space Center
  Top Vakantie
  T.a.v.:
  Rue devant les Hêtres 1
  6890 Transinne

  We vragen -in het belang van de kinderen en het kampverloop- om ze verder zo weinig mogelijk te "storen" via telefoon, SMS,...  Indien je toch graag telefonisch contact hebt, gelieve dan eerst naar de hoofdverantwoordelijke te bellen. De contactgegevens krijgt u bij vertrek.

  Als het door technische redenen, tijdsgebrek of allerhande andere redenen niet mogelijk is om dagelijks de site te updaten, gelieve wat geduld uit te oefenen. Wij begrijpen zeer goed dat u benieuwd bent hoe uw kind het stelt op kamp. Daarom zal dit zo snel als mogelijk in orde gebracht worden. Onze eerste zorg is, om er voor te zorgen dat uw bengel een aangename vakantie heeft!

  Om uw waardering over het verblijf kenbaar te maken kan dat natuurlijk ook via deze webblog.

  De organisatie kunt u bereiken via het telefoonnummer: 02/648.98.23

  Alvast nog een fijne zaterdag en tot morgen,
  Jana

  30-06-2012 om 14:53 geschreven door Jana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 2 weken
  Beste ouders,
  Dag lieve deelnemers,

  Nog minder dan 2 weken en dan en is het zo ver.
  We vertrekken voor een onvergetelijke vakantie naar het Euro Space center in Rédu.
  Er wacht ons een week vol spannende uitdagingen en animatie om de ruimte en de astronautenwereld te ontdekken.
  Met vragen of opmerkingen kunt mij steeds contacteren via de gegevens op de reisbrief.

  Tot snel,
  Jana

  P.S: Foto's van het verblijf zult u kunnen bekijken via volgende link:
  https://picasaweb.google.com/111925438974364791425/Astronautenkamp16072012?authkey=Gv1sRgCPTD6YaOuvj20AE#

  18-06-2012 om 21:15 geschreven door Jana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-11--0001
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slechte verbinding
  beste ouders,

  alles gaat prima met onze astronauten. ze amuseren zich en leren heel veel bij. gezien de zeer zwakke internetverbinding zullen de foto s na het verblijf op de site konen. dit ten laatste tegen komende dinsdag.

  dank voor uw begrip

  'JANA

  30-11--0001 om 00:00 geschreven door Jana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!