Op weg naar Assisi
Inhoud blog
 • Dag 19: Anita- Settecrociari ( San Cristoforo) 65km
 • Dag 18. Ferrara-Anita ( Valli di Comáchio ) 75km
 • Dag 17 Montagnana. - Ferrara 82km
 • Dag 16 Pescantina - Montagnana 76km
 • Dag 15 Mattarello - Pescantina 95km
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Fietsreis 2017
  24-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19: Anita- Settecrociari ( San Cristoforo) 65km
  Buona Sera amici,
  Zoals gisteren beloofd, het verslag van het avondmaal in onze agriturismo bij Stėphano!
  Alle gasten aan de lange tafel, lekker gezellig! Onze gastheer had zijn schortje aangetrokken en stond er voor 16 gasten helemaal alleen voor!  Hij draafde rond en bracht alles snel op tafel, vino, aqua en als knabbel vooraf, brood met auberginepesto, heerlijk!
  Daarna toverde hij een superlekkere bruschetta met allerlei verse groentjes op ieders bord, gevolgd door de prima piatti, tortellini's met champignonnetjes en peccorino, zalig! Eenvoudig en zo lekker!
  Als hoofdschotel: verse spinazie met kippen

  billen en gebakken patatjes, eenvoudig maar het smaakte overheerlijk.
  Dan weer vloog hij rond om aan iedereen te vragen of ze koffie wilden of een ijsje, of beiden? Een limoncello? Hij bracht verse nectarinen en een grote schotel met stukken watermeloen, super!
  Ondertussen geraakten we aan de praat met een koppeltje Nederlanders, dewelke een rondje Toscane hadden gefietst en nu terug fietsten naar hun auto in Bologna, leuk om ervaringen uit te wisselen!
  Gezellige avond in de prato-pozzo, met een fantastische gastheer!
  Met de ventilator op een stoel achter ons bed, goed en fris geslapen en uitgerust weer wakker!
  Voor ons ontbijt maakten we nog een korte ochtendwandeling door het domein, mooie vijver met otters en dikke paling, een andere vijver vol waterlelies, een weide met schapen, een kleine kinderboerderij met ezel, geitjes, kippen .....kortom, hoe die man dit aankon in zijn ééntje???
  Ontbijt was sober maar ok, we zijn in Italië en mogen het niet vergelijken!
  Andiamo, naar Ravenna! Ondanks de slechtere weersvoorspellingen, startte onze dag met een stralende zon.
  I Valli di Comācchio, een mooie afwisseling met die eerder saai geworden vlaktes en akkers van de vorige dagen! Een schorregebied, een met de zee verbonden watervlakte, een polderlandschap niet ver van de Adriatische zee, als het ware een stukje overgelopen zee!
  Het is een beschermd natuurgebied met veel watervogels, ook flamingo's ,uit Centraal Afrika , komen hier van hun zomervakantie genieten! Jammer, vandaag waren ze niet te bespeuren!
  Hierna werden we naar de overkant gebracht met een veerboot en fietsten weer wat vlak!
  Ravenna en zijn mozaďeken, om nooit te vergeten! We kochten een biljet om op 5 verschillende historische plaatsen mozaďeken te gaan bewonderen, en...we deden ze alle 5, te mooi om het niet te doen! 
  Toch algauw gingen er 3,5 uur om aan al deze goed bewaarde en onderhouden schatten, een aanrader voor allen die nog nooit in Ravenna geweest zijn!
  Grote honger deed ons daarna stoppen in een kleine osteria in de stad, lekkere primi en weer verder, want we hadden nog maar 20km gefietst vandaag!
  Ons doel voor vandaag zouden we zeker niet meer halen maar we gingen er toch nog een lap op geven!
  We passeerden zeer veel heiligen uit de hemel, San Alberto, San Antonio, Madonna dell'Albaro, San Bartolo, San Stéfano, Santa Maria nuova spallicci, San Zaccharias, San Cristoforo....een beetje daardoor werden we ook weer vandaag gespaard van onweders en regenbuien!
  Net als we enkele druppels voelden en vluchtten op een overdekt terrasje, kwam weliswaar de zon er terug door en konden we snel verder!
  Met de hulp van een Italiaanse schone, reserveerden we op 25km een B&B voor deze avond.
  Bij Néné gingen we slapen, maar deze vertelde al aan de telefoon dat hij enkel voor ontbijt kon zorgen. Dus...onderweg gestopt in een klein winkeltje, brood, kaas en wijn gekocht, pane e vino e fromaggio, in de hoop er een gezellig avondritueel van te maken!
  En dit is ons weer eens gelukt! Een fijne gastheer, Néné, zeer gastvrij, want hij zorgde onmiddellijk voor fris bier, dekte de tafel op een terrasje onder de vijgenboom, waar we van een onverwacht maar lekker avondmaal genoten!
  Nu vlug ons bed in want ....morgen gaan we terug klimmen! Eindelijk, na al die vlaktes waren we blij de Apenijnen in de verte te zien liggen! Domani Appenini, domani.......

  24-07-2017, 23:11 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  23-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18. Ferrara-Anita ( Valli di Comáchio ) 75km
  Beste Lezer,

  Het valt ons nooit zwaar om ons reisverhaal met u te delen. Echter soms valt de reis ons zwaar. Dit was het geval vandaag. De dag begon nochtans goed. We vertrokken niet vanuit ons hotelletje zonder een typisch Italiaans ontbijt. Wie zich hierbij een schranspartij voorstelt zit er echter naast. Enkele beschuitjes met boter en confituur,een yoghurtje, een zoet croissantje en een heerlijke tas koffie, aangevuld met de zeer behulpzame bediening van twee jonge galante Italiaanse dames, dit was voor ons meer dan voldoende om in de juiste stemming te komen voor het aanvatten van de volgende etappe van onze reis. Eerste doel was een nieuw bezoek aan Ferrara. Hier aangekomen bleek dat er twee feesten van zeer verschillende aard plaatsvonden. Enerzijds was er een treffen van Vespa liefhebbers. Grote aantallen verzamelden zich op één van de zeer mooie en aangename pleinen die Ferrara rijk is. Even verder, op de binnenkoer van het Casa Romei, een paleis met een Gotische aanzet maar met duidelijke Renaissance invloeden was een volksfeest aan de gang met als thema de Renaissance. De activiteiten draaiden rond muziek en vendelzwaaien in aangepaste kledij. Leuk! Het moet toch aangenaam zijn om inwoner te zijn van Ferrara en te kunnen flaneren tussen de paleizen met een aangename zon als gezelschap. Helaas, wij moesten verder. De Povlakte riep ons. Maar wat was het heet! 38 graden Celsius lazen we ergens op de gekende digitale borden. 's Middags vonden we nog een mooi restaurantje aan de boorden van een vijver waar we ons tegoed deden aan verse pastagerechten. Myriam at cappelletti met burro en salvia, Yvan koos voor tagliatelle castrato, niet zonder commentaar van Myriam. Daarna ging de tocht verder door een zinderend heet en vlak (een beetje saai) landschap. We hadden van op afstand een agriturismo gereserveerd aan de boorden van de Valli di Comáchio. Maar....wat duurden die laatste kilometers. In Nederland was op de markt een gulden een daalder waard, voor ons leken de laatste kilometers er telkens twee te zijn. Door de grote hitte waren we beiden toch wel extra moe. Uiteindelijk kwamen we bij onze agriturismo aan waar ons een heuse bungalow werd aangeboden. De bijzonderheid is dat we half pension aangeboden kregen en daarop met veel enthousiasme zijn ingegaan wetende dat dit bij Italianen steeds een feestpartij is. Daarover morgen meer. Goedenacht, wij gaan daar na een dag als vandaag zeker ook van genieten.

  23-07-2017, 00:00 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (6)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  22-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17 Montagnana. - Ferrara 82km
  Buonasera tutti,
  Onze ontbijten beginnen stilaan meer Typisch Italiaanse allures te krijgen! Dolci en torte voor ontbijt....geef ons maar ne goeie bruine boterham met kaas! Alhoewel Yvan zich tegoed heeft gedaan aan de prosciutto, de specialiteit van Montagnana.
  9u30 waren we weer onderweg en het fietsen ging opnieuw vlotjes!
  In de eerste supermarkt die we tegenkwamen werden de 1,5L flessen water aangesleurd, 6stuks! Want...morgen is het zondag en ons zullen ze niet meer liggen hebben! Onze fietsen gingen vooraan bijna omhoog van het gewicht! Maar...we hadden water!
  Enkele mooie stadjes passeerden de revue, Badia-Polésine, Lendinara en Fratta Polėsine. Elk met hun Palazzi, Barok- en Renaissance paleisjes, een mooie kerk of Duomo, stuk voor stuk pareltjes van Italiaanse architectuur.
  Het was zaterdag, marktdag! Leuk om langs te rijden en te kijken, want kopen lukt niet, fietszakken zitten vol!
  Rond de middag kwamen we in Molina al Pizzon, een gerestaureerde watermolen uit de 19de eeuw!
  Heel gezellig en fris zitten onder een pergola, en vriendelijk mensen! Yvan was hier 7jaar geleden nog langsgekomen en de vrouw des huizes kende hem nog!
  We bestelden enkele hapjes, met vlees en kaas. En kregen: ganse schotel fijne Italiaanse vleeswaren, ganse schotel met verschillende kazen, meloen met prosciutto, tomatensalsa met basilicum en een mandje met verschillende soorten brood! Fris water voor de dorstige fietsers zoveel we maar wilden, een gelato (fatte alla casa) en een espresso! En dit alles voor 10euro/pers. fantastico, een adresje om te onthouden, con Maurizio! Even dachten we eraan om hier ook te overnachten, maar we namen een wijselijk besluit en reden en puften voort!
  36°ondertussen en weer lauw water onder de snelbinder!
  De krekels begonnen weer crescendo te sjirpen om ons uit te lachen, die 2 zijn nog steeds niet geleerd!
  Onze Adige werd smaller en kleiner en eindigde in het Canale Adigello! Maar dan kwam in al zijn glorie: de Po, Sierlijk en breed, Italië's langste stroom!
  Het landschap was een beetje zoals gisteren, velden, akkers, fruitbomen, zonnebloemen....opdat alles hier weelderig zou kunnen groeien en bloeien, wordt er regelmatig gesproeid. Aangedreven door grote motoren spuiten de sproeiers sterke stralen over de bomen en velden, wij maakten hier gretig gebruik van om af en toe wat verkoeling te krijgen!
  Ferrara kwam in zicht en we waren er niet boos om want we geraakten stilaan weer oververhit, ons water inclusief! 1Geluk, we zweten zoveel dat we bijna niet moeten gaan wildplassen!
  Ferrara, met zijn middeleeuwse kern, met smalle bochtige straatjes en weelderige Palazzi. Wat bij het binnenrijden van de stad onmiddellijk opviel was het Castello Estense, een monumentaal gebouw. Nog veel meer moois heeft deze stad te bieden, maar door omstandigheden zullen we de stad morgen bezoeken en hoort u er nog van.
  Op een terrasje aan de Castello raadpleegden we onze hotelgids, die we op de toeristische infobalie meegekregen hadden.
  10tallen nummers werden gebeld, NIETS! Alles volzet in het centrum, dan maar derbuiten! En ja op 2km buiten de stad vonden we een klein hotelletje, niets speciaals maar proper en net en airco!
  De eigenaar raadde ons een visrestaurantje aan op fietsafstand, alsof we nog niet genoeg gefietst hadden! Maar....eureka, we aten er super lekkere mosseltjes en daarbij een fris frizzante wijntje, wat heeft een mens meer nodig om gelukkig te zijn! 
  Slaapwel en tot morgen, onze laatste zondag voor Assisi! Beseffen jullie wel dat wij nog amper 350(+/-)km's moeten fietsen en we zijn er al! Wat gaat dat snel....wij zijn het fietsen nog lang niet moe!
  Al het moois wat wij gezien hebben zouden we met jullie willen delen, maar...geen van beiden zijn we "blogtechnisch" aangelegd, en krijgen de foto's er dus niet bijgeplakt!

  22-07-2017, 23:29 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (9)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  21-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16 Pescantina - Montagnana 76km
  Goede avond trouwe lezers,
  Eerst gaan we even terug naar gisteren, enkele dingetjes vergeten! Door de wijn? De vermoeidheid of de warmte?
  We logeerden dus gisteren in Pescantina, op 10km van Lago di Garda, 1 van de mooie meren van Italië.
  Pescantina is ook zeer bekend om zijn thermen en thermische geneeskrachtige baden met broom en jodium, van ver komen ze daarvoor naar hier afgezakt! Wij niet nodig.....eten en leven gezond!
  Wat er gisteren ook nog te melden viel tijdens onze rit waren de krekels! Het getsjirp, wat in het begin eerder wat muzikaal in de oren klonk,
  ging over in storend en soms was het net of ze ons uitlachten, jullie domme Belgen, in dit weer hier fietsen of jullie leven hangt ervan af!

  Na een heerlijk ontbijt bij Paola,Angelo en Gregorio namen we intens afscheid, met de belofte te mailen of misschien Gregorio in België te ontvangen!
  We kregen bevroren pompwater mee alsook ieder 4 heerlijke nectarinen, meer konden we niet dragen!
  Angelo reed ons voor zodat we gemakkelijk terug op onze fietsroute kwamen! 9u30 en al heel warm, maar het fietsen tot Verona was drie keer niks!
  Verona, een zeer toeristische maar mooie stad, de Arena, IL Duomo, Basilica di St.Zeno.....en natuurlijk " het balkon van Romeo e Julietta!
  Dit moet je gezien hebben in Verona, het is een echte trekpleister voor de toeristen, je kan er zelf op het bewuste balkon gaan staan(7euro) om even iets romantisch te roepen naar jouw Romeo! Ook fotootjes maken bij het bronzen beeld van Juliette, je mag zelfs even over haar borsten wrijven (gelijk het heilig paterke zijn voeten!) En al die Jappen in hun nopjes!
  Een heel drukke stad in de zomer, wel heel veel mooie winkels!
  Met de fiets in de hand zijn we er toch uitgeraakt en vonden snel onze route terug.
  Fietsend door een totaal andere natuur, geen Alpen meer en ook de Adige was even weg! Het was net of we reden thuis tussen de akkers en de velden. Ware het niet dat we af en toe prachtige oleanders zagen en onze vrienden de krekels weer hoorden!
  Water hadden we genoeg, maar het werd al heel snel weer warm en het was weer....siësta! Dus, niente, nada, niks, noppes!
  Het was zelfs zo warm dat de zonnebloemen hun hoofdje lieten hangen, en wij maar trappen!
  Daar was de Adige weer, heel even kwam hij nog dag zeggen, dan was hij weer verdwenen tussen de vlierstruiken.
  De kilometers aftellend, zwetend en onze dorst lessend met lauw water, kwamen we eindelijk aan de ommuurde historische stad Montagnana. Yvan wist hier een mooi hotelletje, groot contrast met de gezellige eenvoud van gisteren!
  Na een verkennende avondwandeling door het stadje, een bezoek aan de prachtige Duomo di Sancta Maria Assunta en een Aperolleke, vonden we een leuk eethuisje. momenteel speelt een plaatselijk bandje jazzy muziek! Dus nog een aperolleke als afsluiter bij het blogschrijven en nu....slaapwel en tot morgen!


  21-07-2017, 22:57 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  20-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15 Mattarello - Pescantina 95km
  Buona Sera tutti,
  Vanmorgen hadden we een lekker en typisch Italiaans ontbijt, con torte fate a casa! Torta di carote, di pruna e quatrecare!!!
  Vriendelijk koppel dewelke onze agriturismo voor vandaag ook reeds boekte.
  Na Rovereto werd het dal veel smaller, hier en daar nog een klein dorpje met rustieke huisjes en een oud kerkje.
  Aan onze linkerkant Alpen, dan de Adige sierlijk slingerend, dan ons fietspad en aan de andere kant talloze wijngaarden, rechts terug Alpen!
  Valdadige en Valpollicello, 2 toppers van de streek!
  Vele kilometers reden we door dit landschap. Voor de siesta(van de Italianen natuurlijk, niet van ons)nog snel onze watervoorraad aanvullen en ons voorzien van een picknick.
  Net voor Rivoli versmalt het dal zich tot een kloof, geen plaats meer voor fietswegen, en het werd klimwerk op de steile bergweggetjes!
  De zon zorgde nog eens voor extra zweet, het was zwaar! Daarbij nog, ons water was zo warm geworden dat je het met kleine slokjes binnenwurgde om wat vocht te hebben, lekker was wat anders!
  Op gans het traject geen enkele fietsbar, winkeltje of terrasje...siësta! Dus warm water drinken of uitdrogen!
  De Adige bleef ons trouw en zorgde voor ingebeelde verkoeling en speekselvorming!
  Na Rivoli, tijdens het klimmen, namen we afscheid en ook de laatste foto's van de Alpen, want morgen bevinden we ons in de Po-vlakte. Tijdens de laatste kilometers en op zoek naar onze logeerplek vonden we een bar, hier bestelden we elk 3 stuks drank, kwestie van onze vochtbalans te herstellen!
  Na een tijdje zijn we in onze agriturismo voor vannacht geraakt, bij de nectarinenboer! Fior di Maggio, mooie naam hč, het is de naam van de nectarinesoort die ze hier kweken!Heel toffe, eenvoudige en sympathieke mensen.
  Met een Valpollicello van de streek schrijven we onze blog en gaan  snel weer goed slapen!
  Morgenvroeg Verona, de stad van Romeo en Julia, dat beloofd....... goede nacht!

  Marc(Yvan's eerdere fietsmaat) je hebt helemaal niet overdreven met te zeggen dat het parcours alsmaar mooier wordt, het is een droom!

  Chcę tez pozdrawiac moi Polscy przyjaciele. Oni teraz wszyscy sa na wakacjach w Polsce. Jan i Danuta I rodzina, Krzysztof, Anna, Konrad i rodzina i szczególnie Barbara i rodzina tymczasem znam dziesięc lat. 
  Nam się dobrze. Nasza wycieczka rowerowa przebiega zgodnie z harmonogramem. Teraz jestesmy W Verona. Bardzo ladny miasto. Normalny będzamy w Assisi 27 lypiec. Mam nadzieję ze wszystko nadal prosperowa wygasl.
  W sierpniu  znów się spotkamy.
  Nadal cieszyc się wakacjami I do pozegnanie. 

  20-07-2017, 00:00 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  19-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14 Merano - Mattarello 100km
  Buona Sera tutti,
  Na 10u slaap bij "de Graaf van Merano" en een grandioos ontbijt, want  "IL piccolo colazione Italiano" was hier zeker niet van toepassing!
  Alles was er, van hartig naar pannenkoeken, andere dolce en veel vers fruit, alles wat de dappere fietsers nodig hebben.
  Nog even een blik op de stad Merano en partito, opnieuw fietsen zoals gisteren kilometers langs de Adige en door het fruit-en groenten landschap!
  "Adige" klinkt toch veel mooier, zachter, muzikaler en romantischer dan "de Etsch"dezelfde rivier maar zoveel ruwer en harder! Wat blijft de Italiaanse taal toch mooi! Gelukkig duurde het niet meer lang voordat alle Duitse bewegwijzeringen en aanduidingen verdwenen, enkel nog in Italiano!
  Bolzano vlogen we letterlijk voorbij, niets van gezien!
  De zon was vrij snel van de partij vandaag, maar ondanks de warmte verliep de route zeer vlotjes.
  Genietend van al het moois onderweg en telkens weer fietsers voorbijrijden of voorbij gereden worden die we ondertussen herkenden aan details, was leuk! Duits? Italiaans? Zwitsers?Nederlanders of zelfs Belgen!
  Aan een baanfietsbarretje, met enkel vers geperst appelsap, ontmoetten we een Belgische familie. De zoon van om en bij de 15jaar was renner bij de junioren op de weg en kwam hier met zijn ouders om te trainen! 2000 hoogtemeters tegen 30km/u, petje af! Leuke babbel, en Louis gaan we zeker volgen!
  Omdat ons ontbijt zo uitgebreid was reden we vandaag enkel op een paar stukken fruit, we hadden geen honger, enkel dorst! Maar...we hadden ons voorzien!
  De planning voor vandaag was 75km tot in Lavis, maar dat was voor onze "coureurs" vandaag niet genoeg! Want met een gemiddelde van 20km/u wilden we meer!
  Even overlegt en snel allebei akkoord om er nog wat kilometertjes aan te breien!
  Zelfs Trento lieten we voor wat het was en fietsten voort tot we 100km op de teller hadden tot Mattarello.
  Een klein stadje waar we na nog wat extra klimmen een zeer leuke Agriturismo vonden!
  Een kleine studio voor ons 2 met ontbijt!
  Snel douchen want we waren allebei oververhit van de lange rit! Onze was gedaan, buiten op het wasrekje gehangen en naar een plaatselijke pizzeria! Smaakte heerlijk onze eerste echte Italiaanse pizza!
  Nu, genietend van een flesje pinot grigio, onze blog schrijven!
  Bedankt voor jullie reacties en tot morgen, ciaociao ....

  19-07-2017, 20:23 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  18-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 Glurns(Glorenza) - Merano 65km
  Buona sera tutti,
  Het ontbijt in hotel "Post" was af, niets ontbrak eraan, ontbeten zodat we de rest van de dag verder konden leven op botermelk en fruit!
  Specialiteit is hier de " Vinschger paarl" een plat, luchtig gebakken grofvolkoren tarwe-roggebrood met veel kummel. Met de Almkäse erbij heel lekker!
  Vandaag reden we langs vele hooggelegen burchten en ruďnes, kleine zuid-Tiröler dorpjes met specifieke huisjes en kerkjes.
  Het landschap werd overheerst door appelboomgaarden, we waanden ons echt in Borgloon!!! Het enige verschil waren de bergtoppen!
  Het weer was prima om te rijden, niet te warm en een fris windje, al konden we dat niet altijd appreciëren, zeker niet als hij tegen ons was!
  Via Prad, waar we wijselijk de Stelvio links lieten liggen, ging het naar Laas, Schlanders, Latsch, Naturns en dan Meran of beter Merano!
  Een hele chique stad met een mooie promenade vol bloemen, cipressen en palmbomen. Ook tal van winkelstraatjes, helaas....of maar goed, wij konden niets meenemen op de fiets! Er was nochtans grote solden!
  Het enige wat Yvan kocht was een nieuwe snelbinder want de zijne had het begeven!
  Merano heeft ook een historische binnenstad met vele authentieke huizen en een Dom-kirche met prachtige fresco's en kleurrijke glasramen.
  Bij het binnenrijden van de stad was het zo warm dat we maar even overleg nodig hadden ivm. de keuze van ons hotel!
  We slapen vanavond bij de graaf van Meran, jawadde.....een 3***hotel, met mooie ruime kamer!
  Vlug douchen, opfrissen en de stad in! Heerlijke Italiaanse terrasjes gedaan en lekker gegeten Da Claudia!
  Nu nog een aperolleke tijdens het bloggen en dan .... Dormire, buona notte e a domani !  18-07-2017, 19:59 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 Prutz Au. - Glurns It 70km
  Goede avond lezers,
  Een super ontbijt bij onze Turkse gastvrouw, huisgemaakte boter, Almkäse en zelfgebakken brood en broodjes, daarbij nog spiegeleitjes van eigen kippen en zelfgemaakte worst en-salamisoorten. Kortom een heerlijke start van onze fietsdag! We kregen zelfs broodjes mee voor onderweg!
  Stilzwijgend en genietend van de natuur volgden we de route door het dal, naast de Inn, tot Pfunds.
  Vervolgens reden we even door Zwitserland, heel dichtbij St.Morritz, jammer dat we geen tijd hadden om even een ommetje te maken!
  Dan kwam de Norbertshöhe, een 6km lange, 11 haarspeldbochtige klim, van  Martina tot Nauders, met een hoogteverschil van +/- 400m.
  Na 40' - 60' waren we puffend boven, het was geen gemakkelijke klim omdat we via een 2 baans- hoofdstraat moesten, Constant auto's die moesten wachten omdat ze niet door konden door de fietsers!
  Boven was het weer prachtig, Nauders is een zeer mooi ski-oord!
  Dan weer vals plat naar de Reschenpas, onze broodjes opgegeten in een overtreffende trap van allermooist landschap! Het laatste van Oostenrijk want in de verte zagen we reeds Italië!
  Weer klimmen en dalen over de Reschenpas en "auf wiedersehen Austria", benvenutto la bella Italia!
  Langs de "via Claudia Augusta" een prachtige route ging het klimmen en dalen voort. Aan 1 kant een zo mooie Reschensee, aan de andere kant de bergen bekleed met een kleurenpallet van groen tapijt, wauw....zo enorm mooi!
  Vervolgens kwam de kleinere, idyllische Haidersee, met achteraan het besneeuwde Ortler massief, dat torenhoog boven het meer uitstak.
  Daarna kwam een geweldige beloning voor al ons klimwerk, 8km afdaling tussen 5-18% , we vlogen nogal!
  In Glurns moesten we remmen of we waren erdoor!
  We zitten in Tyrol, is wel Italië, maar er wordt hier Duits gesproken! Domani sara finito, parliamo Che l'Italiano!
  Mooi hotel gevonden in oude stijl, lekker gegeten en ook al is het nog maar net 20u voorbij, we zijn moe en gaan slapen, bis morgen.....

  17-07-2017, 20:21 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  16-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11 St.Anton - Prutz 43km
  Goede avond trouwe lezers,
  inderdaad, U leest goed slechts 43km! Het was ook onze " rühetag! "
  Een zalige B&B met een supervriendelijke dame( mening over de Oostenrijkers is al lang herzien!).
  Het feestgedruis van het dorfsfest kon onze slaap niet bederven, we vielen weer onmiddellijk in slaap.
  Deze morgen werd het ontbijt geserveerd in een typische holzzimmer, met gezellige bankjes en tafeltjes, alles weer perfect. De gastvrouw haalde een 9,6 als beoordeling van booking, van ons kreeg ze zelfs een 10!
  Er volgde ook nog een verrassing, we kregen gratis pasjes voor alle skiliften, gondels en zetels, tot op de top!
  Even twijfel....vervolgen we onze route of....? Het was zeer snel beslist, de hemel was helblauw en de zon van de partij, waarom zouden we niet genieten van onze zondag!
  Van deze wijze beslissing hebben we geen halve minuut spijt gehad, het was wondermooi daarboven in de Oostenrijkse Alpen!
  Met 3 gondelliften bereikten we een hoogte van 2850m" de Valluga " onbeschrijflijk wat een gevoel je hier krijgt, stilte, de natuur, de bergen, de sneeuw.....adembenemend!
  Na 1 afdaling dronken we een cappuccino op een zonnig terrasje, vlakbij St. Christoph.
  Terug beneden proefde het naar meer, waarom dan niet naar die andere berg de Kapall op 2330m? Met de open zetellift naar boven, ook weer zo mooi, weer anders! Even afzakken tot Gampal op 1800m om op een terrasje, met prachtig zicht en in het zonnetje en de wind, iets te eten, heerlijk!
  We moesten terug naar de bewoonde wereld, heel even tegen onze zin, maar....onze fietsen wachtten!
  In de fietsenkelder van de B&B ons vlug omgekleed en weg waren we weer, vol goeie moed na zoveel moois wat de natuur ons bood vanmorgen!
  Niet alleen vanmorgen, we trapten door ongelooflijk mooie stukjes, pareltjes! We voelden ons supergelukkig!
  Fietsen langs de Inn is zo rustgevend! Voorbij Landeck, een typisch Oostenrijks stadje. Chance was het zondag en was alles dicht!
  Het fietsen ging supervlot, kleine klimmetjes en grote afdalingen, we haalden bij momenten 60km/u! Sorry polizei!
  Zonder enig probleem bereikten we Prutz, een klein stadje waar we een leuk onderkomen vonden in een oud kasteeltje. De uitbaters, hele vriendelijke Turkse mensen, zorgden voor een goed onthaal en lekker eten!
  We zijn nu heel dicht bij Zwitserland(St.morritz) en morgen bereiken we hopelijk La Bella Italia! Goede nacht.......

  16-07-2017, 21:01 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (6)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 Bregenz -( Klösterlé) St.Anton 72km
  Goedemorgen beste lezer,

   ( gisterenavond nog een verslag gemaakt doch helaas....net voor het verzenden viel internet uit! Niks meer!)
  Tja, het was al onze 10de dag, dus in de helft van ons parcours en al over de helft van de kilometers, dat komt in orde!
  In Bregenz vertrokken bij onze stuurse Oostenrijkse dames, na een eenvoudig ontbijt. De eerste kennismaking met het Oostenrijkse volkje viel niet zo mee, gelukkig zijn ze niet allemaal zo!
  Nog enkele kilometers fietsen aan de Bodensee, mooi en rustig s'morgens. Nog snel enkele fotootjes en verder.
  Nog maar net Duitsland verlaten en het landschap werd hier weer 'helemaal anders. Overal rezen er bergen, voor ons, rechts en links van ons, allemaal waren ze anders. We fietsten door een mooi natuurgebied en nog zo'n 30km langs de Rijn, deze mondt hier uit in de Bodensee. De Rijn vormt hier de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland.
  Na de Rijn kwam de Ill, een zijrivier, soms rustig kabbelend als een romantisch beekje, soms bruisend en wild met kleine watervalletjes,
  De eerste grote stad was Feldkirch, met de mooiste burcht van Vorarlberg. Een Domkirche, Rathaus en leuke Marktplatz; hier deden we onze dagelijkse inkopen in een Spar, deze supermarktketen passeerden we tal van keren, net of de Oostenrijkse staat er aandelen in heeft!
  Vele landelijke hoekjes en 3 prachtige meren met azuurblauw water verder vonden we een gezellig plekje om te eten.
  Een wijze Oostenrijker vertelde ons hier dat de Arlbergpas gesloten was voor fietsers, waar we natuurlijk onze twijfels over hadden en verder fietsten.
  Bludenz, hier staat en ruikt men de "Milka" fabriek, er was zelfs een " outlet "winkeltje aan, helaas...gesloten!
  In het station vroeg Yvan raad ivm. de gesloten pas en inderdaad we mochten er niet onder of over!
  Dus werd het reizen met de trein, ook een belevenis met onze zwaar beladen fietsen.
  10km door de tunnel en we waren in St.Anton, een keisjiek skioord op 1300m hoogte. We moesten al onmiddellijk een trui aantrekken want het was er een aantal graden frisser dan in het zonnige Bludenz.
  St.Anton, vele 4 xxxx sterren hotels want het is de sjiekste wintersportplaats van de Alpen! En wij, 2 Belgische bikers met pak en zak, hier een onderkomen zoeken! Na even zoeken vonden we een leuke B&B, mooie kamer, alles zeer netjes en typisch!
  In het centrum was er dorfsfest, gezellige Tiroler- bedoening, waar we in een tentje lekker gegeten hebben om het St.Christoff-brudershaft te steunen. Zo zijn we dan weer!
  Beste lezer, we beloven om vandaag of morgen de verloren kilometers( konden we niets aan doen!)nog in te halen!
  Tot vanavond......  16-07-2017, 08:20 Geschreven door Assisi-myv  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Archief per week
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!