© AP

thumbnail:
thumbnail: null

BUNDESLIGA. De Bruyne en Malanda onderuit, Hazard start en wint

Op de vijfde speeldag in de Bundesliga heeft Wolfsburg een pijnlijke nederlaag geleden. Het team van Kevin De Bruyne en Junior Malanda ging met 1-0 onderuit op het veld van Hertha Berlijn. Borussia Mönchengladbach won wel. Met Thorgan Hazard in de basis werd Hamburg met 1-0 verslaan.

vml, vtvn

Bij Wolfsburg stonden De Bruyne en Malanda aan de aftrap. De Bruyne speelde de hele match en kreeg geel, Malanda werd na ruim een uur vervangen. Salomon Kalou scoorde na 35 minuten het enige doelpunt voor Hertha, dat dus met 1-0 won.

Thorgan Hazard maakte zijn debuut in de basiself bij Mönchengladbach. Hij zag na 25 minuten Max Kruse scoren tegen Hamburg, wat de winnende goal zou blijken voor de thuisploeg in een 1-0 zege. Hazard werd 20 minuten voor tijd vervangen.

Borussia Dortmund liet weer punten liggen. Het kwam niet verder dan 2-2 tegen Stuttgart. Daniel Didavi had de bezoekers zelfs op een 0-2 voorsprong gebracht. Via Pierre-Emerick Aubameyang en Ciro Immobile vermeed Dortmund een nederlaag voor eigen publiek.

Bayern zet orde op zaken

Revelatie Paderborn beleefde het seizoensbegin op een wolk. Zo mocht de promovendus als leider naar kampioen Bayern trekken. In de startende elf was er plaats voor Idir Ouali (ex-Moeskroen).

Al snel bleek Paderborn een hapklaar brokje voor de ploeg uit Beieren. Na een kwartier wisten Mario Götze en Robert Lewandowski al de netten te doen trillen. Bayern controleerde de rest van de wedstrijd, en kon naar het einde toe de score nog verdubbelen. In minuut 78 mocht opnieuw Götze juichen en in de 85e minuut kon ook Thomas Müller mee delen in de vreugde. Met deze overwinning neemt Bayern voorlopig de leidersplek over van Paderborn.

Er werden vanavond nog drie wedstrijden afgewerkt in de Bundesliga. Zo kreeg Werder Bremen thuis een pak slaag van Schalke 04. Het werd 0-3. Hoffenheim-Freiburg werd een doelpuntenfestijn: 3-3. De bezoekers konden een 0-2 en 2-3 voorsprong niet vasthouden. In de laatste seconden van de match scoorde Vestergaard alsnog de 3-3 gelijkmaker voor Hoffenheim. Tot slot deelden ook Frankfurt en Mainz de punten: het werd 2-2. Bij Mainz stond Junior Díaz (ex-Club Brugge) in de basis. Sami Allagui (ex-Anderlecht) mocht invallen.

Door hun twee gelijke spelen haken ook Hoffenheim en Mainz bovenaan af.

Uitslagen:

Dinsdag

Frankfurt - Mainz 2-2Werder Bremen - Schalke 0-3Bayern - Paderborn 4-0Hoffenheim - Freiburg 3-3

Woensdag

Hertha - Wolfsburg 1-0Hannover - Keulen 1-0Dortmund - Stuttgart 2-2Leverkusen - Augsburg 1-0M'Gladbach - Hamburg 1-0