Direct naar artikelinhoud

Atlético Madrid zet Galatasaray met gemak opzij

Beeld EPA

Atlético Madrid heeft zonder al te veel moeite Galatasaray opzij gezet. In het Estadio Vicente Calderon eindigde een wedstrijd eenrichtingsvoetbal op 2-0. De Turkse kampioen, die Denayer al vroeg zal uitvallen, maakte een zeer lakse indruk en kwam na een vroege voorsprong nooit in de terug in de wedstrijd. Griezmann nam beide goals voor zijn rekening. Door deze zege is Atlético zeker van een plaats in de achtste finale.

Atlético begon sterk in eigen stadion en ging meteen op zoek naar de snelle voorsprong. Met succes, goalgetter Antoine Griezmann kopte na goed tien minuten een voorzet vanop rechts krachtig voorbij de Turkse Goalie. Het teken voor de Madrilenen om de voet van het gespedaal te halen. Galatasaray kon er weinig tegenover zetten en zag tot overmaat van ramp Jason Denayer al vroeg uitvallen met een blessure aan het bovenbeen.

Die andere Rode Duivel op het veld, Ferreira-Carrasco, kon zijn stempel niet doordrukken. Al was zijn schot na een half uur een van de weinige momenten van opschudding in een weinig opwindende eerste helft.

In de tweede helft schakelde het team van Diego Simeone opnieuw een versnelling hoger. De Galatasaraydefensie kreeg ook nu geen greep op de aanvalslinie, mede onder aanvoering van een in de wedstrijd gegroeide Carrasco. Even na het uur stond Griezmann - alweer hij - op de juiste plek om een schitterende aanval af te ronden. Ook na de verdubbeling was de ex-club van Courtois nog een paar keer gevaarlijk, maar het bleef bij 2-0. Carrasco werd goed twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Atlético Madrid heist zich door deze driepunter naast Benfica naar de leiding in goep C, beide teams zijn zeker van een Europese lente in de Champions League. Galatasaray mag in een rechtstreeks duel met Astana op de laatste speeldag uitmaken wie het resterende Europa Leagueticket binnen weet te halen.