© AFP

1 / 2
thumbnail: null

BUITENLAND. PSG pijnlijk onderuit bij debuut Meunier, Barça wint zuinig

Thomas Meunier beleefde een debuut in mineur bij PSG. De Parijzenaars gingen met 3-1 onderuit bij AS Monaco. In Spanje won Barcelona met 0-1 van Bilbao, al had dat heel wat voeten in de aarde. De jonge Belgische linksachter Senna Miangue maakte zijn debuut bij Inter, maar kon niet winnen. Manchester City blijft ongeslagen in de Premier League. City won met 3-1 van West Ham, mede na een assist van De Bruyne.

jtp

PREMIER LEAGUE. Manchester City foutloos op kop, promovendus ongeslagen

Manchester City staat ook na drie speeldagen foutloos op kop van de Premier League. De Citizens, met Kevin De Bruyne 90 minuten in de basis, wonnen met 3-1 van West Ham. De Hammers slaagden er deze week niet in de groepsfase van de Europa League te bereiken na een nederlaag tegen Astra, en waren tegen City gebrand op een goed resultaat. De machine van Manchester besliste daar echter anders over, want al na zeven minuten zorgde Raheem Sterling voor de 1-0 op aangeven van Nolito.

Halfweg de eerste helft bediende De Bruyne Fernandinho voor de 2-0, meteen ook de ruststand. De bezoekers uit Londen kwamen weinig in het spel voor in de eerste helft, maar kwamen net voor het uur terug in de match na de 2-1 van Michail Antonio. De Hammers kregen vernieuwde moed, maar Raheem Sterling stelde in de toegevoegde tijd de zege veilig met een knappe sleep en dito afwerking. Hij omspeelde doelman Adrian en legde de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek in de doelmond. City, Chelsea en United zijn de enige drie ploegen die nog geen enkel punt verloren na drie speeldagen.

Middlesbrough heeft zijn start niet gemist in de Premier League. De promovendus won vorige week met 1-2 van Sunderland en ditmaal beet West Brom zijn tanden stuk op de ploeg van Julien De Sart. Die bleef een hele wedstrijd op de bank, en zag hoe West Brom de betere ploeg was voor de rust. Halfweg stond echter nog steeds de 0-0 op het bord, in de tweede helft nam Middlesbrough het heft in handen. Scoren lukte echter niet, waardoor de brilscore ook na 90 minuten op het bord stond. Na drie wedstrijd staat Middlesbrough op een zesde plaats met 5 op 9, West Brom heeft één puntje minder.

PRIMERA DIVISION. Barca morst, maar wint, debuut Pereira

FC Barcelona heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd gewonnen. Athletic Bilbao ging in eigen huis onderuit met 0-1. Een gevleide zege voor Barcelona, die de bal er maar niet in kreeg tegen de Basken. Rakitic kopte Barcelona wel op voorsprong na 21 minuten, maar daarna leek het doel wel behekst voor de Catalanen.

Barça speelde wel opnieuw oogstrelend voetbal, zoals bovenstaande video bewijst, maar voornamelijk Luis Suarez kende een ongelukkige avond in Bilbao. Na een val in de zestien klauterde de Uruguayaan snel recht, zette hij een verdediger in de wind met een weergaloze draaibeweging... om vervolgens de bal huizenhoog over doel te trappen. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd legde Messi de bal panklaar voor Suarez, maar ditmaal stond een thuisverdediger perfect opgesteld op de lijn om de bal alsnog te keren.

De Braziliaanse Belg Andreas Pereira beleefde geen prettig debuut bij de Spaanse eersteklasser Granada. Op bezoek bij Las Palmas mocht Pereira na 56 minuten invallen bij een 2-1 achterstand. De wissel had niet het gewenste effect want het was Las Palmas dat nog drie keer wist te scoren en de wedstrijd zo met 5-1 won.

LIGUE 1. PSG onderuit in Monaco, Gillet verliest

PSG staat weer met de voeten op de grond na een duidelijke 3-1 nederlaag op het veld van AS Monaco. De Monegasken kwamen al vroeg op voorsprong na een doelpunt van Joao Moutinho en verdubbelden op slag van rust de score zelfs tot 2-0. PSG-verdediger David Luiz waande zich even een mixed martial arts-vechter en trok veel te opzichtig een Monegask onderuit. Terechte penalty voor Monaco, Fabinho zette de elfmeter perfect om. Na een uur spelen werd David Luiz uit zijn lijden verlost en maakte Thomas Meunier zijn debuut.

Edinson Cavani gaf PSG nog even hoop met een kopbalgoal na een goed uitgespeelde actie, maar tien minuten voor tijd deed Monaco de boeken helemaal toe. Serge Aurier werkte de bal pijnlijk in eigen doel na een pijlsnelle counter. Die nieuwe klap kwam PSG niet meer te boven, Monaco is co-leider met zeven punten na drie wedstrijden.

Nantes heeft zondag op de derde speeldag in de Franse Ligue 1 met het kleinste verschil verloren op het veld van Bordeaux. In de 31e minuut zorgde Diego Rolan voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Guillaume Gillet speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers. Met drie punten is Nantes pas zeventiende in de stand.

EREDIVISIE. PSV gelijk, Ajax wint wel

PSV is het maximum van de punten kwijt na een 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter Groningen. De lampenclub uit Eindhoven speelde nochtans een dik uur met een mannetje meer na een vroege rode kaart (tweemaal geel) voor Juninho Bacuna. Op slag van rust kreeg PSV een dot van een kans op de 1-0, maar Luuk de Jong kreeg zijn penalty niet voorbij Groningen-doelman Sergio Padt (ex-AA Gent). Nochtans had PSV de wedstrijd constant in handen, met een resem kansen, maar de netten trilden niet in Eindhoven. PSV staat wel nog steeds bovenaan in de rangschikking na vier wedstrijden met een 10 op 12.

Ajax stelde orde op zaken na de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Willem II van vorige week. De Amsterdammers wonnen met duidelijke 0-3 cijfers op het veld van Go Ahead Eagles. Ajax ontsnapte vroeg in de wedstrijd aan een achterstand, want de Kogel miste een elfmeter na 21 minuten. Daarna schoot Ajax wel wakker, Davy Klaassen scoorde tweemaal in tien minuten en zorgde zo voor de 0-2 ruststand. In de tweede helft zorgde Gudelj voor de 0-3 eindstand.

Nog in Nederland stond Bram Castro de volledige wedstrijd tussen de palen bij Heracles Almelo in het treffen met ADO Den Haag. Na doelpunten van Robin Gosens (19.) voor Heracles en Mike Havenaar (28.) voor ADO Den Haag, eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. In de 80e minuut kreeg Havenaar wel nog de ultieme kans om ADO naar de overwinning te schieten via de strafschopstip, maar Castro zag de bal naast zijn doel verdwijnen.

SERIE A. Vermaelen en Nainggolan gelijk, invaller Praet wint en jonge Belg debuteert

© Photo News

AS Roma is er niet in geslaagd te winnen op het veld van Cagliari. Thomas Vermaelen en Radja Nainggolan stonden 90 minuten tussen de lijnen bij de Romeinen en zagen Perotti al na zes minuten de 0-1 binnenknallen vanop de stip. Kevin Strootman leek de zege veilig te stellen voor Roma met de 0-2 in de eerste minuut van de tweede helft, maar Cagliari kwam nog helemaal terug en hield een puntje thuis door een 2-2 gelijkspel.

Dennis Praet kon meteen proeven van de overwinning bij zijn nieuwe ploeg Sampdoria. Praet begon op de bank, maar mocht in de tweede helft invallen tegen Atalanta. Toen stond thuisploeg Sampdoria al 2-1 voor en speelde Atalanta nog met tien man na een rode kaart voor Carmona. Praet stelde de zege veilig met zijn nieuwe ploeg, dat zo na twee speeldagen pronkt met het maximum van de punten.

Bij Inter heeft de 19-jarige Senna Miangue zijn debuut gemaakt voor Inter Milaan. Tegen Palermo mocht Miangue van trainer Frank de Boer na 68 minuten invallen als linksachter bij een 0-1 achterstand, na een doelpunt van Andrea Rispoli (48.). De Argentijn Mauro Icardi bracht Inter opnieuw langszij met een doelpunt in de 72e minuut, meteen ook de eindstand. Het 1-1 gelijkspel betekende voor Inter het eerste punt van het seizoen.

BUNDESLIGA. Massimo Bruno valt in bij gelijkspel

In het duel tussen Hoffenheim en RB Leipzig mocht Massimo Bruno pas na 86 minuten invallen bij de club uit Leipzig. Hij zag hoe Marcel Sabitzer zijn ploeg een 2-2 gelijkspel bezorgde in de 90e minuut.

PORTUGAL. Depoitre verliest met Porto

Laurent Depoitre heeft met Porto de topper tegen Sporting Lissabon met 2-1 verloren. Depoitre kwam na 74 minuten in het veld, maar kon de 2-1 achterstand niet meer helpen ombuigen. Porto kwam in de achtste minuut wel nog op voorsprong via Felipe, maar Sporting behield het maximum van de punten in Portugal dankzij doelpunten van Islam Slimani (14.) en Gelson Martins (26.). Voor Porto was het de eerste nederlaag van de competitie en blijft achter met zes op negen.