© Photo News

EREDIVISIE. Ajax wint vlot, PSV struikelt bij Groningen

Op de dertiende speeldag in de Eredivisie heeft Ajax vlot de maat genomen van Heerenveen. Heerenveen kwam nochtans eerst op voorsprong, maar na een rode kaart voor de bezoekers maakte Ajax in de tweede helft vier doelpunten. PSV speelde gelijk en ziet Ajax naderen tot op twee punten.

maj, jtp

Ajax schrok na 18 minuten op, toen Slagveer er op een bijzonder fraaie manier 0-1 van maakte voor Heerenveen. De spits ging echter van hero naar zero, toen hij in tien minuten tijd tweemaal geel kreeg en vroegtijdig naar de kant moest. Tegen tien man had Ajax het natuurlijk heel wat makkelijker. In de 65e minuut kwam het na een own-goal van Heerenveen-speler Sinkgraven op gelijke hoogte, daarna werd het in twee minuten tijd 3-1 na doelpunten van El-Ghazi en Kishna. De Pool Milik zette zes minuten voor tijd de 4-1 eindstand op het bord.

PSV heeft voor het eerst dit seizoen gelijkgespeeld. Tegen Groningen kwam de leider in de Eredivisie niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Via Luuk De Jong kwamen de Eindhovenaars op voorsprong in de 57e minuut, maar kort voor affluiten maakte de Leeuw zowaar de 1-1. In de stand ziet PSV Ajax naderen tot op twee punten, Groningen blijft in de middenmoot hangen na dit onverhoopte punt.

Feyenoord had het knap lastig tegen rode lantaarn Dordrecht, waar de Belgen Ojo en Peersman aan de wedstrijd begonnen. Aan de rust stond het nog steeds 0-0, maar na een rode kaart voor Peersman in de 72e minuut brak de weerstand van Dordrecht. In de 86e minuut scoorde Toornstra de 1-0, vier minuten in de toegevoegde tijd lukte Schaken nog de 2-0. Feyenoord blijft zo op de derde plaats, Dordrecht blijft met lege handen achter op de laatste plaats. Het heeft slechts 5 punten uit dertien wedstrijden.