Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Pimp die wafel: 3x toppings

Als er één ding is dat wij Belgen kunnen, dan is het wel wafels bakken. Zet de bloemsuiker deze keer eens aan de kant en pimp je wafel met ijs en bosbessen, banaan en chocolade of appel en honing.

Wat heb je nodig:
2 eieren 
125 g bloem 
25 g suiker 
zout 
10 g bakpoeder 
40 g boter, gesmolten
2 dl melk

Topping 1: vanille-ijs, bosbessen en noten
Topping 2: bananenschijfjes en chocoladesaus (100 g chocolade, gesmolten)
Topping 3: appelschijfjes, yoghurt op Griekse wijze en honing

Zo maak je het:
Stap 1: Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het eiwit stijf. 
Stap 2: Meng de bloem, de suiker, een snuf zout en het bakpoeder in een kom. Voeg de eierdooiers, de gesmolten boter en de melk toe. Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder. Laat 1 uur rusten in de koelkast. 
Stap 3: Bak wafels van het beslag. Beleg de wafels met je favoriete topping.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel