© Belga

JUPILER PRO LEAGUE. Lokeren wipt naar koppositie, Waregem en Beveren blijven op de sukkel

Lokeren deed vanavond de beste zaak in Play-off 2 van de Jupiler Pro League: de Waaslanders gingen met 1-5 winnen op het veld van Moeskroen-Péruwelz en nemen zo de leiding over van de Henegouwers in Play-off 2B. In dezelfde groep pakte KV Oostende zijn eerste punten door Westerlo vlot opzij te zetten met 2-0. In Play-off 2A wil het maar niet vlotten voor Zulte Waregem: het pakte pas in de slotfase een punt tegen Waasland-Beveren (2-2). Eerder op de avond vernederde KV Mechelen Genk al met 0-4. Bekijk alle samenvattingen vanaf 23u op Sportwereld.be!

jvh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Play-off 2A: Eerste puntje voor Zulte Waregem en Waasland-BeverenKV Mechelen - Genk 4-0Zulte Waregem - Waasland-Beveren 2-2

Zulte Waregem en Waasland-Beveren blijven op de sukkel: met hun onderlinge 2-2 gelijkspel schiet geen van beide ploegen veel op. Rossi had al na zeven minuten met een rake kopbal de score geopend voor Essevee, maar tegen het spel in maakte Destorme na een half uur gelijk. Emond kon de bezoekers zelfs op voorsprong zetten vanop de strafschopstip, maar Bossut redde zijn zwakke inzet. Een kwartier ver in de tweede helft klopte Emond Bossut dan toch met zijn veertiende van het seizoen. Waasland-Beveren leek op weg naar de volle buit, maar Gimbert strafte in de slotfase een foutje van Steppe af: 2-2. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd nog met tien spelers na een tweede gele kaart voor Mendy.

Eerder op de avond vernederde KV Mechelen RC Genk al: Achter de Kazerne werd het 4-0 voor de Maneblussers, die zo een serieuze optie nemen op groepswinst. Hanni scoorde al na twee minuten de openingstreffer, en de 2-0 van Veselinovic na een kwartier was ook al dik verdiend. Na rust controleerde de thuisploeg, maar dankzij een flits van Naessens (3-0) en een gelukje bij de 4-0 van Obradovic werd het toch een pijnlijke uitslag voor de Limburgers.

Bekijk hier de stand in Play-off 2A

Play-off 2B: Lokeren wipt naar de leidingMoeskroen-Péruwelz - Lokeren 1-5KV Oostende - Westerlo 2-0

Lokeren diende Moeskroen-Péruwelz zijn eerste nederlaag in de play-offs toe. Het domineerde de hele wedstrijd, maar morste aanvankelijk met de kansen. Pas na een half uur slaagde jonkie Cyriel Dessers erin de score te openen. Vlak na rust moesten de Waaslanders voort met 10 man na rood voor Overmeire, maar dat hinderde de bezoekers niet: Maric kopte twintig minuten voor tijd de 0-2 tegen de netten. In de slotfase mochten beide ploegen wat werken aan hun doelsaldo, want er werd nog vier keer gescoord. Invaller Ansah en De Pauw scoorden nog voor Lokeren, Boli redde de eer voor Moeskroen.

Ook voor Oostende werd het een heuglijke avond: na een barslechte reeks pakte het zijn eerste overwinning van de play-offs, Brillant en Jonckheere scoorden net voor rust op korte tijd twee doelpunten. Bij Westerlo viel Kevin Geudens uit met een zware blessure, de Kemphanen staan nu laatste in de groep.

Bekijk hier de stand in Play-off 2B

Play-off 1: Pedersen trapt AA Gent naar de leidingStandard - AA Gent 1-3Zondag:Club Brugge - Anderlecht 18uKV Kortrijk - Charleroi 20u30

Gisteren mocht AA Gent al vieren, want na ettelijke pogingen was het eindelijk zover: de Buffalo’s pakten de leiding in de Jupiler Pro League na een verdiende 1-3 zege op het veld van Standard. De wederoptredende Nicklas Pedersen bezorgde de bezoekers eerst een ruim verdiende 0-2 voorsprong met twee heerlijke doelpunten, een slotoffensief van Standard na de aansluitingstreffer van Bia leverde niets op.

Bekijk hier de stand in Play-off 1

Play-off 3: Lierse houdt het spannendCercle Brugge - Lierse 0-2

Lierse hield Play-off 3 dan weer spannend, door met 0-2 te gaan winnen op het veld van Cercle Brugge. Etien Velikonja scoorde na iets meer dan een kwartier, Hafez besliste de match met nog vijf minuten op de klok. Door deze overwinning komt Lierse weer naast Cercle Brugge, beide ploegen hebben 6 punten. Als Lierse volgende week wint, degradeert Cercle Brugge rechtstreeks.