Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Italiaanse zomerse lunch: ciabatta met lamsmerguez

Ciabatta is een typisch Italiaans broodje. Het is vanbinnen luchtig en heeft een lekker knapperige korst. Voor een heerlijke zomerse maaltijd beleg je de ciabatta met lamsmerguez, groentjes en kruiden. Leuk voor in de picknickmand.

Wat heb je nodig:
- 4 lamsmerguez 
- 1 ciabatta 
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 rode ui 
- 1 ui 
- 2 tenen look, geperst 
- 4 trostomaten 
- 50 g rucola 
- bosje basilicum 
- peper en zout   

Zo maak je het:
Stap 1: Halveer de ciabatta en snij de helften open. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met de helft van de olie en grill ze krokant in de oven.
Stap 2: Besmeer de lamsmerguez met de rest van de olie en grill ze gaar. Snij in schuine plakjes. 
Stap 3: Snij de uien in ringen. Verhit de helft van de resterende olie en fruit de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Snij de tomaten in dunne plakjes. 
Stap 4: Beleg de sneden ciabatta met de tomaat, ui, plakjes worst en rucola. Garneer met basiliucmblaadjes en bestrooi met peper. 

Tip: Snij de ciabatta in hapklare repen en serveer ze als apertiefhapje.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel