© VDB

Maaseik verteert Europese nederlaag met thuiswinst tegen Guibertin

Noliko Maaseik heeft de Champions League-nederlaag tegen Halkbank Ankara goed verteerd. Het won zaterdagavond in de eigen Lotto Dôme met 3-1 tegen Exis Shanks Guibertin.

ToMas

Het zag er nochtans niet goed uit voor Noliko na set één. De thuisploeg oogde vermoeid en moest de hele set achtervolgen. 22-25 setwinst voor Guibertin was het logische gevolg.

In de tweede set raakte Noliko stilaan op de dreef. Het liep snel uit en gaf die voorsprong nooit meer af. Met 25-19 trok de thuisploeg de bordjes opnieuw in evenwicht.

Guibertin leek een vogel voor de kat maar startte toch weer sterk aan set drie. De Noliko-fans moesten lijdzaam toekijken hoe de bezoekers meteen uitliepen naar 7-12. De motor van de thuisploeg sloeg echter snel weer aan en dat resulteerde in een nipte 26-24 setwinst.

In set vier had Maaseik de zaakjes meteen onder controle. Guibertin maakte enkele dure fouten, die door de thuisploeg genadeloos werden afgestraft. De set eindigde uiteindelijk in 25-21. Meteen het einde van de wedstrijd: 3-1.