Waalse derby afgefloten na wangedrag van supporters

© Belga

De Waalse derby tussen Charleroi en Standard is helaas alweer ontaard in een schertsvertoning dankzij de fans. Na een aantrekkelijke eerste helft zonder opstootjes stond het 1-1 maar het was pas nadat Standard op voorsprong kwam na rust dat de poppen aan het dansen gingen. Bizar genoeg waren het de Luikse fans die zich misdroegen met bommetjes en aanstekers op het veld. Hoewel de Rouches op voorsprong stonden met 1-3 dankzij doelpunten van Sa (tweemaal) en Belfodil, was dat helaas alweer een voetnoot. Want toen ook de Charleroi-fans dingen op het veld begonnen te gooien, besloot scheidsrechter Gumienny om de wedstrijd definitief af te breken...

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Standard

Coach Felice Mazzu wijzigde de ploeg die Anderlecht uit de beker knikkerde op twee posities: doelman Penneteau nam zijn plaats onder de lat weer in en achterin kreeg Willems de voorkeur op Dessoleil. Bij Standard geraakte Dossevi niet fit. Scholz speelde centraal achterin, Mbenza kreeg de rechterflank voor zijn rekening met Enoh naast hem op het middenveld. Cissé moest genoegen nemen met een plaatsje op de bank, Raman is nog geblesseerd. De bezoekers kozen voor de aanval maar liepen na tien minuten op een counter. Fall bediende Bakar en die duwde binnen: 1-0. Standard knokte zich echter terug in de partij. Edmilson en Mbenza wisselden van kant en op een voorzet van Edmilson kopte de Portugees Orlando Sa de geljkmaker binnen. Een minuut later knalde Belfodil op assist van doelpuntenmaker Sa keihard tegen de lat. De thuisploeg claimde nog een strafschop na een aangeschoten bal op de arm van Laifis maar scheidsrechter Gumienny liet verder spelen en floot voor de rest wel een heel goede partij in deze beladen Waalse derby. Fans verbrodden eigen feestGumienny hield voor rust de kaarten nog op zak maar Fiore kwam al voroeg in de tweede helft op de bon. Al na vijf minuten kwam Standard op voorsprong: Ishak Belfodil krulde de 1-2 op vrije trap heerlijk in de winkelhaak. Bizar genoeg was dat het sein voor enkele heethoofden van Standard om het feest te verpesten: er werden bommetjes op het veld gegooid en doelman Penneteau had zelfs verzorging nodig. Na enig overleg besliste scheidsrechter Gumienny om de wedsrijd te laten doorspelen en haast meteen daarop zette alweer Sa zijn ploeg (sportief) op rozen. Belfodil verlengde een verre ingooi met het hoofd, Sa draaide zich knap vrij en mikte dan staalhard binnen: 1-3.Ook dat feestje werd echter meteen verpest door... de eigen fans. Scheidsrechter Gumienny riep de spelers naar binnen. Coach Jankovic greep naar de megafoon en probeerde de bezoekende supporters te sussen, net als kapitein Trebel. Hun gesmeek leek toch te helpen en na tien minuten kon de wedstrijd worden hervat.Wedstrijd stilgelegdCharleroi leek meteen ook weer voor sportieve spanning te zorgen maar het doelpunt van Baby werd afgekeurd wegens een duwfout. Toen ook de fans van CHarleroi besloten om Standard-doelman Hubert te bekogelen, besloot Gumienny de wedstrijd definitief af te breken.