Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Veggie en lekkerder dan pizza: krokante auberginekoekjes

Geloof ons, van deze auberginekoekjes kan je niet afblijven. De aubergine met kaaskorstje is origineel en ongelofelijk lekker.

Wat heb je nodig:
- 1 aubergine 
- handvol basilicumblaadjes 
- 150 g ricotta 
- 80 g geraspte kaas 
- 2 eieren 
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt 
- 80 g bloem 
- 80 g paneermeel 
- 300 ml frituurolie 
- 200 ml tomatensaus met basilicum 
- peper en zout   

Zo maak je het:
Stap 1: Snij de aubergine in plakjes, bestrooi beide kanten met zout en laat ze op keukenpapier 15 minuten liggen. Dep droog. 
Stap 2: Snij de basilicum fijn. Meng er de ricotta, de kaas , de Parmezaanse kaas en 1 ei onder. Meng goed. 
Stap 3: Beleg de helft van de aubergineschijfjes met het mengsel en leg er een auberingeschijfje bovenop. Zet 1 uur in de vriezer. Stap 4: Doe de bloem, paneermeel en het resterend ei (geklutst) in 3 aparte kommetjes. Haal de aubergineschijfjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. 
Stap 4: Verwarm de olie en bak de schijfjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenrol, bestrooi met nog wat zout en serveer met een tomatensausje. 

Tip: Ook lekker met een plakje gekookte ham tussen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel