Warme salade van geroosterde aubergine
Elke dag een nieuw recept: lekker van bij ons.
Ingrediënten
2 aubergines
2 tomaten
300 g manouri
65 g couscous
150 ml groentebouillon
8 el olijfolie
1 citroen
1/4 granaatappel
4 takjes munt
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl harissa
versgemalen peper, Kruidenzout
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakjes van een halve cm. Spreid ze op een groot bord. Meng voor de marinade 4 el olijfolie, komijnpoeder, korianderpoeder, harissa en een weinig kruidenzout. Meng goed en besmeer de schijfjes aubergine rijkelijk met de marinade.
Gril de aubergines op het BBQ-rooster en houd warm. Maak de couscous door die te overgieten met de warme bouillon. De couscous moet net onder staan en afgedekt 10 minuten rusten.
Maak intussen de vinaigrette. Meng 4 el olijfolie, citroenrasp, wat citroensap, pitjes van granaatappel, zout en peper. Hak muntblaadjes fijn en voeg toe aan de vinaigrette. Als de couscous gaar is, mengen met de vinaigrette. Net voor het opdienen snijd je de manouri in plakjes van een halve cm en gril je ze kort. Snijd de tomaten in schijfjes. Maak een torentje met afwisselend aubergine, couscous, manouri, tomaat … Herhaal nog één keer. Serveer onmiddellijk met nog wat verse munt.