Direct naar artikelinhoud

Lierse verstevigt leidersplaats na zege op Tubeke

SK Lierse heeft vandaag de drie punten gepakt op het veld van Tubeke. De Pallieters wonnen op de twaalfde speeldag met 1-3 en verstevigen zo hun leiderspositie in de Proximus League.

Lierse kwam al na 7 minuten op voorsprong via De Belder, die de Tubeekse goalie met een stifter versloeg. Nog voor het halfuur verdubbelde Benson de voorsprong.

Net na de rust kon Nirisarike de aansluitingstreffer binnenkoppen. Lierse had het moeilijk maar kreeg hulp van bovenaf, letterlijk: na een uur spelen begaf de lichtinstallatie het namelijk. De wedstrijd lag een kwartier stil. Voldoende tijd voor de leider om op adem te komen blijkbaar want in de 66ste minuut kreeg Lierse een licht toegekende strafschop, omgezet door De Belder, 1-3. Boeken toe voor Tubeke.

Lierse gaat in de stand op kop met 25 punten, Tubeke blijft vierde met 14 punten.