Jury in ‘Mijn Pop-uprestaurant’: “Er zijn mensen voor minder in den bak gevlogen!”

De duo’s uit Kortrijk zijn nog aan het bekomen van de komst van de jury. In Antwerpen lopen de drie teams deze keer op de toppen van hun tenen, want de jury komt naar hen toe om een ster uit te delen. Wie die krijgt, is meteen zeker dat hun pop-uprestaurant niet als eerste moet sluiten. Volgens de jury is het echt een nek-aan-nek-race: “Het is echt heel moeilijk om een winnaar naar voren te brengen nu”, aldus Sergio Herman.

mrra

Spoiler alert: Als je de aflevering van vanavond nog wil kijken, dan kan je beter niet verder kijken.

Bij Veronique en Fanny zinderen de reacties van de juryleden nog na, maar het is vooral hun souschef Ivo die er zich over opwindt. “Ik kom niet naar hier om afgebroken te worden. Want dat kan ik ook, hé: aan tafel gaan zitten en de grote Jan uit te hangen om dan alles af te breken wat je voor uw bord krijgt.”

Maar ook Veronique krijgt de volle laag. “En het kan cru zijn, hé, maar het kan me niet boemen. Jij moet zwijgen over het eten. Fanny en de chef mogen daar iets over zeggen. Maar jij! Jij moet zwijgen. Als je niet meer wilt dat ik het kom, dan zeg je het. En anders: zwijgen over het eten. Is dat duidelijk?”

Veronique trekt zich terug, maar voor haar is het duidelijk: “Hij weet wel veel, maar hij is niet de juiste persoon om met ons mee te gaan.” Uiteindelijk besluiten ze hem te laten gaan: “Het is onze pop-up, het is het beste voor ons concept.” Ze gaan nu voor een nieuwe jonge souschef met heel veel ervaring: Mike.

© VTM

Kortrijk is er klaar voor: “We gaan schereeeen!”

Daniela en Mitchell genieten ondertussen van de euforie van hun ster. “Dat is een mooie beloning voor al het werk dat we erin staken.” Ze beseffen dat het voordeel dat ze daarmee hebben heel groot is: “De tijd die de anderen in hun campagne moeten steken, kunnen wij gebruiken om ons restaurant en de keuken nog te verbeteren. We gaan ons best doen om voor te blijven op de andere van onze stad. Weet je wat we gaan doen? We gaan schereeeen”, lachen ze enthousiast.

Voor Yannick en Leena is het spijtig dat ze de ster niet meer hebben kunnen binnenhalen. Maar ze zijn absoluut niet van plan om het op te geven. “Ze hebben gewoon nog niet alles gezien wat we in onze mars hebben”, zegt Leena. Ook Yannick is strijdvaardig: “We slaan gewoon bikkelhard terug, gast!

Madame P.: “Ik krijg het altijd zo warm als ik u zie”

De jury is alvast een fan van Sommelier Ben en ze zijn er zeker van dat hij een meerwaarde kan geven aan Madame P. Als eerste hapje snijdt Charlotte à la minute een stukje parmaham af met brood en verse smout. “Dat kan je op elke hoek van de straat komen, het is maar parmaham, hé”, zegt Sergio Herman. Gert Verhulst wordt al helemaal zenuwachtig van het menu. “Het is meer een farde, hé, waar je je rekeningen insteekt thuis.”

De jurytafel kiest het hele menu en de dames steunen elkaar door alle stress heen. Volgens Sergio is het bijna een begrafenismaaltijd, maar daar is Gert het niet mee eens: “Dan vind je me vanaf nu elke week in een begrafenis.” De drie zien wel een enorme vooruitgang: ze proefden de liefde die ze er hadden ingestoken. “Maar ik krijg het altijd zo warm als ik u zie”, zegt Laure als Sergio Herman in de keuken komt en “de rommel” inspecteert. De smaken zitten alvast goed en de jury gaat met een glimlach op hun gezicht naar huis: “Precies zoals bij de bomma”, zegt Sepideh.

© VTM

Tjop’s: “Het gaat goed zijn of het is dik tegen onze tanden? Het is dik tegen onze tanden...”

Bij Karel en Birger begint de vermoeidheid toe te slaan en dat vertellen ze ook aan de jury. “Het is net alsof je tien dagen in de kelder hebt gezeten onder de Vlaamse Kaai zonder eten en drinken.” De drie zijn niet onder de indruk. Ook bij het eten duikt er een probleem op, wanneer ze graag wat brood hebben. Dat serveren de mannen immers niet. “Een restaurant zonder brood? Dat is zoals een barbecue zonder houtskool!” vindt Sergio. Dat niet alleen. “Het enige wat er niet droog was, was het water”, zegt Gert.

De mannen zijn tien kilo vermagerd en zijn op, zo zien de jury het. De oplossing voor de jury is duidelijk: “Zet de twee heren gewoon allebei in de keuken en zet er wat vlotte meiden bij voor de bediening.” Dat zou volgens hen ook de stress verminderen. “Een beetje zoals in Hooters”, zegt Gert Verhulst. Nu stonden de mannen er moe en verslagen bij.

© VTM

Het Vijfde Element: “Schorsenerenijs, wie verzint het? Er zijn mensen voor minder in den bak gevlogen!”

De jury wou vooral meer groenten zien en dat laten Emily en Bo meteen zien in hun aperitief. “Eigenlijk was je een soort grondwater aan het drinken. Rood grondwater.” Voor de suggesties van aangepaste thees is alleen Gert niet te vinden. De rest vindt het een echte meerwaarde. Maar over het eten zijn ze niet te vinden. “Dit is hier toch geen gerecht”, zeggen ze over het voorgerecht.

Tot ze het tussengerecht voorgeschoteld krijgen: een stukje buikspek. “Dit is één van de lekkerste dingen die we bij alle duo’s al gegeten hebben”, zegt Gert lovend. Ook het lamsvlees vinden ze top, maar nu zijn er net te veel groentjes. “Zo’n berg pastinaak dat kan je toch niet eten”, zeggen de heren. En ook het dessert vinden ze iets “uit de hel”. “Schorsenerenijs, wie verzint het? Er zijn mensen voor minder in den bak gevlogen!” zegt Gert. Ze hadden moeten wisselen van plek met de heren van Tjop’s, vindt de jury. “Waar het vlees is, is het vlees niet goed, waar het groenten zijn, zijn de groenten niet goed.”

Emily en Bo vinden het moeilijk om de reacties van de juryleden naar waarde te schatten. “Da’s toch lastig, want we horen de andere commentaren en dan komt de jury en is het ineens niet goed...”

© VTM

De ster gaat naar...

Na hun bezoeken staken ze de koppen bij elkaar om te beslissen wie de ster krijgt. Dat duo krijgt 1.500 euro om te besteden in hun pop-uprestaurant én ze kunnen niet geëlimineerd worden. “Dat is hier echt loco! Wij kunnen er gewoon in blijven! Ik zweer het u, mijn hart gaat eruit vliegen!”

© VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER