© KH

STVV wint de Limburgse derby

STVV heeft de Limburgse derby op speeldag 13 van de tweede klasse gewonnen. Op bezoek bij Patro Eisden wonnen de Kanaries met 1-2.

ToMas

Suarez van Patro moest na 37 minuten van het veld omdat de scheidsrechter een fout met de elleboog had gezien. De thuisploeg hield stand tot iets voorbij het uur toen Daeseleire de bal op het hoofd van Momi schilderde en die kopte aan de tweede paal binnen.

Patro ging met z’n tienen op zoek naar de gelijkmaker terwijl STVV op de counter loerde en dat leverde vlak voor tijd de 0-2 op via Hendrickx die de bal op aangeven van Baherlé in de verste hoek legde.

De thuisploeg kon in de blessuretijd nog tot 1-2 komen toen invaller Allegria Dutoit kansloos liet op een hoge bal, maar daar bleef het bij.