Direct naar artikelinhoud

AC Milan deelt tik uit aan Juventus, Bayern München verstevigt koppositie

Vincent Janssen kon zijn ploeg wederom niet aan de winst helpen. Tottenham Hotspur bleef op een 0-0-gelijkspel steken tegen Bournemouth. In blessuretijd bezorgde Lionel Messi Barcelona de overwinning uit een strafschop tegen Valencia. Het Bayern München van Arjen Robben won degelijk van Borussia Mönchengladbach. Momenteel voltrekt zich de Italiaanse kraker AC Milan - Juventus. Kortom, genoeg mooi buitenlands voetbal op de zaterdag.

Manuel Locatelli na de winnende trefferBeeld EPA

AC Milan bezig aan goede reeks

AC Milan heeft zaterdagavond Juventus een gevoelige nederlaag toegebracht. De topper in San Siro eindigde in 1-0, dankzij een goal van Manuel Locatelli.

Het was de tweede competitienederlaag voor Juventus dit seizoen. De ploeg van coach Massimiliano Allegri blijft koploper met 21 punten, maar zag de Milanezen naderen tot twee punten. AS Roma kan zondagavond op gelijke hoogte komen met AC Milan als Palermo wordt verslagen.

AC Milan is bezig aan een goede serie. De Milanezen wonnen vijf van de laatste zes competitieduels.

Zuid-Amerikanen belangrijk voor Bayern München

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga verstevigd. In de eigen Allianz Arena won de ploeg van Arjen Robben met 2-0 van Borussia Mönchengladbach. De Chileen Arturo Vidal (met een kopbal) en de Braziliaan Douglas Costa beslisten het duel al voor rust.

Robben speelde vrijwel de hele wedstrijd bij de Duitse koploper. De Groninger was met name in de eerste helft dreigend. Coach Carlo Ancelotti verving hem in de 80e minuut voor Renato Sanches.

Dankzij de zege komt Bayern op 20 punten. Naaste belager 1.FC Köln ging met 2-1 onderuit bij Hertha BSC, dat de tweede plek overneemt van de ploeg uit Keulen. Hertha heeft nu 17 punten, Hoffenheim (dat met 0-3 bij Bayer Leverkusen won) 16 en 1.FC Köln 15. RB Leipzig kan zondag bij winst op Werder Bremen met 18 punten op de tweede plek komen.

Twitter bericht wordt geladen...

Arjen Robben met een schietkansBeeld EPA

Sneijders jubileumwedstrijd in mineur

Wesley Sneijder heeft weinig plezier beleefd aan zijn 150ste wedstrijd voor Galatasaray. De middenvelder verloor voor eigen publiek met zijn ploeg van Trabzonspor (0-1).

Sneijder was hersteld van een hamstringblessure die hij in het duel van het Nederlands elftal met Wit-Rusland opliep. Trainer Jan Olde Riekerink liet Nigel de Jong in de slotfase invallen. Trabzonspor dankte de zege aan een treffer van Dame N'Doye.

Basaksehir en Besiktas kunnen zondag profiteren van de uitglijder van Galatasary. Beide clubs nemen bij winst een voorsprong van drie punten op Sneijder en zijn ploeggenoten. Basaksehir gaat op bezoek bij Karabükspor en Besiktas ontvangt Antalyaspor.

Messi schiet Barcelona in blessuretijd naar winst

Het was misschien ternauwernood, maar Barcelona heeft de uitwedstrijd tegen Valencia winnend over de streep getrokken. Lionel Messi benutte diep in blessuretijd een penalty: 2-3. In een harde wedstrijd opende de Argentijn ook al de score. Onder luid protest van de Valencia-spelers, die vonden dat Luis Suárez bij het schot van Messi hinderlijk buitenspel stond.

Maar na rust kwam de thuisploeg op stoom. Uitgerekend Barcelona-huurling Munir El Haddadi scoorde (1-1). Rodrigo zorgde voor 2-1 nadat de Portugees Nani met een bekeken lobje voorgaf. Suárez bracht beide ploegen na een uur spelen weer op gelijke hoogte. In blessuretijd mocht Messi aanleggen vanaf elf meter en Barcelona naar een voorlopig eerste plaats in de competitie schieten.

Bij het vieren van de benutte strafschop werd Neymar, die zijn 100e competitiewedstrijd voor Barcelona speelde, op zijn hoofd geraakt door een projectiel uit het publiek. Barcelona-middenvelder Andrés Iniesta moest na een kwartier al per brancard het veld verlaten na een charge van Enzo Pérez en liep een ogenschijnlijk zware blessure aan zijn knieband op.

De Catalanen, die negentien punten uit negen duels hebben, moeten nu afwachten wat de Madrileense clubs zondag doen. Zowel Atlético als Real heeft achttien punten en een duel minder gespeeld. Atlético gaat op bezoek bij nummer vier Sevilla en Real speelt in eigen stadion tegen Athletic Bilbao, dat zesde staat.

Lionel Messi scoort de winnende treffer uit een strafschop.Beeld EPA

Rood voor Bruma, Wolfsburg verliest

Voor Jeffrey Bruma zat de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Valérien Ismaël bij VfL Wolfsburg er al na 23 minuten op. De verdediger van de kwakkelende Bundesliga-club legde halverwege de eerste helft na een foute terugspeelbal de doorgebroken László Kleinheisler van Darmstadt neer en mocht meteen met rood vertrekken.

Veel hielp de ingreep van Bruma niet. Uit de vrije trap schoot de Tunesiër Änis Ben-Hatira van Darmstadt hard binnen. De gelijkmaker van Mario Gómez in de tweede helft mocht niet baten. Kleinheisler en Sirigu scoorden daarna voor de thuisploeg, waardoor Wolfsburg met 3-1 verloor. De club staat op een teleurstellende vijftiende plaats.

Wolfsburg ontsloeg afgelopen week coach Dieter Hecking. Na een zege in de eerste speelronde op Augsburg, volgde een reeks van zes Bundesliga-duels zonder zege. Ismaël, die Jong-Wolfsburg onder zijn hoede had, is interim-trainer.

Bruma stapt van het veld na de rode kaartBeeld REUTERS

Janssen weet nog altijd niet te imponeren bij Spurs

Weer slaagde hij er niet in zijn stempel te drukken bij Tottenham Hotspur. Vincent Janssen kwam als invaller het veld in, maar scoren deed hij niet. De Londense club speelde uit bij Bournemouth 0-0-gelijk.

Na negen Premier League-optredens blijven zijn statistieken nog altijd steken op een enkele assist. Geen doelpunten vooralsnog. De stap van AZ naar de top van Engeland blijkt groot. Alleen in de League Cup kwam hij eenmaal tot scoren, tegen FC Gillingham.

Spits nummer één Harry Kane raakte eind september geblesseerd. Het was aan Janssen om zijn kans te pakken. Daar is hij nog niet in geslaagd. Aanvallende middenvelder Son Heung-Min krijgt steeds vaker de voorkeur in de punt. In het laatste half uur verving hij de Koreaan, maar kwam amper in het stuk voor.

De thuisploeg had de beste kansen en stijgt dankzij het gelijkspel naar een voorlopig negende plaats. Tottenham kan dit weekend achterhaald worden door Liverpool en Chelsea. Hoewel Tottenham als enige ploeg in de Engelse competitie nog ongeslagen is, zal het gelijkspel op Dean Court niet tot tevredenheid leiden.