Mignolet klopt Vossen na strafschoppen (14-13!), Arsenal en Everton uitgeschakeld

Simon Mignolet kon bij Liverpool wel een opkikkertje gebruiken na opstekende kritiek. De Limburger kon tegen Middlesbrough niet de nul houden in de derde ronde van de Capital One Cup maar werd alsnog de held op Anfield Road in de strafschoppenepiloog waarin ook Jelle Vossen scoorde.

vml

Liverpool ontving tweedeklasser Middlesbrough, waar Jelle Vossen enkel de laatste tien minuten van de tweede verlenging mocht meedoen. Rossiter opende al snel de score voor The Reds maar Reach maakte even voorbij het uur gelijk. Mignolet had geen reactie bij een kopbal van (erg) dichtbij net naast hem... De inbreng van Mario Balotelli bracht geen zoden aan de dijk in de regulier speeltijd, waarna verlengingen volgden. In de verlengingen bestookte Liverpool het doel van de tweedeklasser en scoorde invaller Suso de 2-1. Het venijn zat echter in de staart want in de 122ste minuut kregen de bezoekers een penalty na een fout van Kolo Touré. Bamford faalde niet en bracht de stand alsnog op 2-2: strafschoppen!

Daarin opende Balotelli de score en pakte Mignolet meteen de eerste strafschop van Middlesbrough, deze keer faalde Bamford wel. Sterling miste echter ook voor Liverpool. Ondermeer Vossen daarna trapte zijn strafschop (5-4) binnen en ook Mignolet trapte er zelf eentje binnen (9-8). De fenomenale strafschoppenreeks bleef maar duren, tot Adomah naast trapte: 14-13. Waarna Mignolet meteen door zijn ploegmaats werd bedolven.

Arsenal ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Southampton, waar Tobby Alderweireld nog ontbrak met een lichte blessure. Sanchez bracht de thuisploeg dan wel op voorsdprong maar nog voor rust scoorden tadic (op strafschop) en Clyne voor de bezoekers.

Everton spaarde aanvankelijk zijn Belgen Romelu Lukaku en Kevin Mirallas maar Lukaku mocht/moest in Swansea na de rust bij een 1-0-achterstand Samuel Eto’o komen vervangen. Sigurðsson en Emnes legden echter de 3-0-eidcijfers vast, Mirallas kwam niet in actie.

Vadis Odjidja startte bij Norwich in de basis tegen maar werd meteen na de 1-0 voor derdeklasser Shrewsbury Town gewisseld.