© VDB

© Serge Minten

1 / 2
thumbnail: null

De top twee van de afgelopen jaargang in onze hoogste voetbalklasse heeft vanavond geen te beste beurt gemaakt: Club Brugge verloor op het veld van Roeselare met 1-0, AA Gent ging met 1-2 de boot in tegen het Samara van Frank Vercauteren.

jvh, ssg, vdl, bdh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Roeselare - Club Brugge: 1-0

Club Brugge verloor met het kleinste verschil op het veld van een stug Roeselare, waar Vazquez uit voorzorg langs de kant bleef. Blauw-zwart begon erg matig aan de partij, maar naarmate de eerste helft vorderde kwam het steeds meer opzetten. Maar in de loden hitte vond het ondanks een pleiade aan kansen geen gaatje in de verdedigende stelling van thuisploeg Roeselare.

Na rust bracht Michel Preud'homme tien verse krachten, maar die bleken evenmin efficiënt. Integendeel: de jongens van Franky Van der Elst prikten op de counter zelfs een aantal maal fluks tegen, en na een fout van de jonge Yannick Reuten kon Davy Brouwers Roeselare twintig minuten voor tijd vanop de strafschopstip verrassend op voorsprong zetten. Timmy Simons kreeg even later een uitgelezen kans om de stand weer in evenwicht te brengen, toen ook Club een strafschop kreeg na een fout op Abdoulaye Diaby, maar de Club-kapitein zag zijn inzet gestopt door de doelman van Roeselare. Het slotoffensief van Club leverde nog kansen voor Diaby en Coopman (vanop vrije trap) op, maar scoren lukte niet.

Club meldde ook dat er op maandag 13 juli op het oefenkamp in het Nederlandse Garderen wordt geoefend tegen Dnipro Dnipropetrovsk, de Oekraïense club die blauw-zwart uit de halve finale van de Europa League hield.

Opstelling Club Brugge: Piric, De fauw (46’ Cools) Mechele (46’ Reuten), Denswil (46’ Bolingoli), De Bock, Vormer (46’ ­Simons), Vanaken (46’ Coopman), ­Refaelov (46’ Diaby), Ibini (46’ Storm), De Sutter (46’ Oulare), Dierckx (46’ ­Izquierdo)

AA Gent - Samara: 1-2

De oefenwedstrijden van AA Gent verliepen tot op heden nog niet van een leien dakje. Na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Ujpest werd er ook tegen Samara, de ploeg van onder meer coach Frank Vercauteren en verdediger Jeroen Simaeys, verloren. Benito Raman bracht de Buffalo's nog wel op voorsprong op het veld van Sporting Hasselt, maar in de tweede helft gingen de Russen erop en erover: 1-2, al de derde nederlaag voor Gent tijdens deze voorbereiding.

AA Gent: Sels, Foket (75’ Horemans), Rafinha (75’ Zolotic), Nielsen (75’ Vitas), Asare (75’ Oussalah), Kums, Matton (75’ Hajradinovic), Dejaegere (75’ Tabekou), Milicevic (46’ Van Der Bruggen), Raman (46’ Soumahoro) en Saief (46’ Depoitre)Doelpunten: 16’ Raman 0-1, 71’ Burlak 1-1, 80’ Burlak 2-1

Charleroi - Willem II: 6-1

Charleroi heeft het oefenkamp in Doorwerth afgesloten met een klinkende zege. Martos versloeg eerst zijn eigen doelman Mandanda alvorens Kebano, Tainmont (2x), Pollet, François en Ferber de doelpuntenkermis verzorgden.

Koersel - Westerlo 0-10

Benji De Ceulaer scoorde prompt twee keer in zijn debuutwedstrijd voor Westerlo tegen tweedeprovincialer Koersel. Aoulad maakte zijn comeback en trof drie keer raak.

Westerlo (eerste helft): Van Langendonck, Schuermans, Daems, ­Petkovic, Molenberghs, Annys, Cools, Alouad, Schouterden, Koffi, De CeulaerWesterlo (tweede helft): Van Hout, Schuermans, Petkovic, Mustoe, Apau, Trompet, Brouwers, Proesmans, Handzic, Mac Donald, Verschueren (55’ Ruyssen)Doelpunten: 3’ De Ceulaer 0-1, 4’ Aoulad 0-2, 10’ De Ceulaer 0-3, 28’ Molenberghs 0-4, 32’ en 37’ Aoulad 0-6, 47’ Verschueren 0-7, 60’ Mac­Donald 0-8, 82’ Proesmans 0-9, 90’ MacDonald 0-10