© BELGA

Brussels dient rode lantaarn Luik tiende nederlaag op rij toe

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de 26e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling is Brussels woensdag met 80-83 gaan winnen op het parket van rode lantaarn Luik. Bij de rust stond de thuisploeg 43-44 in het krijt. Brussels sloeg een kloof in het derde kwart (15-25). Het slotoffensief van Luik in het vierde kwart (22-14) kwam te laat om die weer te dichten.

Luikenaar John Fields was met 21 punten de topscorer van de match. Bovendien nam hij ook nog eens 9 rebounds voor zijn rekening. Ook zijn teammaat Devin Sweetney (20 ptn, 6 rbds) leverde een sterke prestatie af. Bij Brussels kwamen vijf spelers boven de 10 punten uit: Brandon Ubel (20, 6 rbds), Chris Dowe (18, 10 rbds), Augustas Peciukevicius (12), Domien Loubry (12) en TJ Bray (10).

De zege brengt Brussels voorlopig naast Antwerp op de tweede plaats in de stand, op vier punten van leider Oostende. Zaterdag staat de topper tussen Oostende en Antwerpen op het programma.

Luik staat na de tiende nederlaag op rij, met een wedstrijd minder gespeeld, nog altijd een punt achter op Leuven, de voorlaatste in de stand.