© REUTERS

Wayne Rooney dé held van de dag: recordgoal bespaart United zure nederlaag

Wat een dag voor Wayne Rooney: de spits van Manchester United bespaarde zijn team in de 93ste minuut niet alleen een eerste nederlaag sinds oktober, het was ook zijn 250ste pot voor de Mancunians. Rooney onttroont zo sir Bobby Charlton als topschutter.

maj

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Premier League

De troepen van José Mourinho waren na een moeilijke seizoensstart al sinds 23 oktober ongeslagen en rukten zo steeds nadrukkelijker op richting top-vier. Tot in de 93ste minuut leek Stoke City die opmars te stuiten...tot de ingevallen Wayne Rooney een vrije trap prachtig binnenknalde en zijn team op 1-1 bracht. Zijn 250ste dus, een record: niemand scoorde meer voor de Engelse recordkampioen. De 31-jarige onttroont zo levende legende sir Bobby Charlton, die ‘slechts’ aan 249 raakte en trouwens in de tribune zat.

© Photo News

Pechvogel Mata

Met zijn goal wiste Rooney het eigen doelpunt van Juan Mata uit, die na 19 minuten zijn landgenoot David De Gea had verschalkt. Mata miste daarna nog een reuzenkans en mocht na 67 minuten plaats ruimen voor...Rooney.

Er vielen trouwens drie landgenoten te bewonderen tijdens de wedstrijd: Marouane Fellaini startte voor United maar moest na 56 minuten naar de bank, bij de thuisploeg vielen Imbula en Ngoy in.

Zege voor Everton

Stoke blijft negende in de stand, Manchester United blijft zesde op een puntje van stadsgenoot City, dat later nog speelt tegen Tottenham. United ziet wel Everton naderen, dat aan een goal van Coleman genoeg had om voorbij het Crystal Palace van Christian Benteke te raken. Onze landgenoot had pech toen hij in de eerste helft op de lat kopte. Zijn ploeg staat nu achttiende, een degradatieplaats.

Januzaj en Denayer onderuit

Ook Jason Denayer en Adnan Januzaj beleefden geen gelukkige namiddag. Zij startten allebei bij Sunderland, maar gingen met 2-0 onderuit en werden alletwee gewisseld. Bij de thuisploeg speelde Nacer Chadli 81 minuten mee. Sunderland is nu laatste met vijftien punten. Het scoorde amper 20 goals in 22 wedstrijden.