© WAS

© MIST

thumbnail: null

SCOOORE! LEAGUE. Antwerpen over de 100, Aalstar weer onderiit

In de hoogste basketbalklasse boekten de Antwerpen Giants een mooie zege tegen Brussels. De Giants scoorden over de 100 punten en wonnen met 30 punten verschil: 108-78. Aalstar ging met 88-68 onderuit bij Pepinster en moet Oostende laten gaan in de stand.

jvh, vtvn

Oostende won vrijdag de topper. De regerende kampioen was met 82-91 te sterk voor seizoensrevelatie Limburg United.

Oostende begon sterk in Hasselt, maar de thuisploeg zette een tandje bij en sloot het eerste kwart onder impuls van een sterke Sanders en Boxley af met een voorsprong van vier punten. In het tweede kwart reageerden Djordjevic en Ponitka voor Oostende, dat halverwege de wedstrijd toch op voorsprong stond: 48-50 bij de rust.

In het derde kwart sloop de leider verder weg, maar Limburg United gaf zich voor een enthousiast thuispubliek niet zomaar gewonnen, en halfweg het vierde kwart kwam de thuisploeg via Thomas en Marshall toch weer op voorsprong: 77-75. Maar in de slotfase gaf de ervaring van de regerende kampioen de doorslag. Prince gaf Limburg de doodsteek met 18 punten, eindstand: 82-91.

Vrijdag:Limburg United - Oostende 82-91Charleroi - Bergen 65-43

Zaterdag:Antwerp Giants - Brussels 108-78Leuven - Basket Willebroek 86-75Pepinster - Aalstar 88-68

Bekijk hier de volledige stand in de Scooore! League!