© EPA

Muslin: ‘We hebben ervaren spelers nodig, niet zo'n jonge Portugees’

Standard stond donderdag in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League tegen het Bosnische Zeljeznicar Sarajevo aan de rust met 2-0 voor, maar moest in de tweede helft alsnog een tegendoelpunt slikken. Volgende week trekken de Rouches met een verraderlijke 2-1 voorsprong naar Sarajevo.

‘In Europa mag je in een thuiswedstrijd geen doelpunten tegen krijgen. Daardoor geven we het voordeel aan Sarajevo, dat de steun zal krijgen van een stadion, een stad en een heel land’, reageerde coach Slavo Muslin achteraf. ‘De terugwedstrijd zal nu wel heel moeilijk worden.’

‘Het ontbrak ons misschien aan matchritme om in de tweede helft hetzelfde te tonen als in de eerste’, zocht de Frans-Servische coach naar een verklaring voor de matige tweede helft. ‘Fysiek zitten we goed, onze spelers vinden elkaar vlotter. We moeten dus een mentaal probleem hebben.’

Woensdagnamiddag benadrukte Muslin dat Standard zich moet versterken met ervaren spelers. Na de tweede helft van Standard voelt hij zich gesterkt in die mening. ‘De jonge spelers doen wat ze kunnen , maar we moeten ze tijd geven. Daarom is het belangrijk dat we jongens met ervaring aanwerven en niet spelers als de jonge Portugees Rochinha (20-jarige middenvelder donderdag overgekomen van Benfica, red). Dat is een beloftevolle speler, maar we moeten eerst goed analyseren wanneer en hoe hij speelklaar zal zijn.’

Coach Zeljeznicar: ‘Thuis voor 35.000 supporters de klus klaren’

Met slechts één doelpunt verschil en een treffer buitenshuis staat Sarajevo er goed voor volgende week in de terugwedstrijd in eigen stadion. De Bosnische coach van ‘The Blues’ heeft goede hoop op kwalificatie voor de vierde voorronde van de Europa League, al werden zijn spelers in de eerste helft wel op een hoopje gespeeld. ‘Ik begrijp niet dat we op deze manier aan de wedstrijd zijn begonnen. We stonden te klungelen, waren traag en toonden weinig inzet. Maar in de tweede helft waren we beter’, analyseert Milomir Odovic. ‘Dit is een goede score en we kunnen optimistisch toewerken naar de terugwedstrijd. Al mogen we niet vergeten dat Standard een grote club is in een competitie die beter is dan de onze. Met de steun van de 35.000 supporters in de terugwedstrijd kunnen we de klus klaren.’