Direct naar artikelinhoud

Van Persie helpt Fenerbahçe niet aan overwinning

Met Robin van Persie als invaller heeft Fenerbahçe zondagavond op eigen veld twee punten verspeeld. De thuisploeg leidde in het duel met Akhisar Belediyespor bij de rust met 2-0 door twee treffers van de Braziliaan Fernandão. Na de pauze kwamen de bezoekers verrassend langszij: 2-2. Van Persie, die een moeizame verstandhouding heeft met de Portugese trainer Vitor Pereira, moest in de 72e minuut invallen. Hij kon echter niets meer aan de gelijke stand veranderen.

Robin van Persie.Beeld Reuters

Op de ranglijst zakte Fenerbahçe naar de derde plaats, op twee punten van Besiktas. De koploper won zondag met 2-1 bij Eskisehirspor.

De nieuwe nummer twee, Galatasaray, won met 2-0 van stadgenoot Istanbul Basaksehir dankzij doelpunten in het laatste kwartier van Lukas Podolski en Umur Bulut. Wesley Sneijder speelde de hele wedstrijd bij de titelhouder. De international verlengde zaterdag bij Galatasaray tevens zijn contract met twee jaar, tot medio 2018.