© EPA

Praet en Sampdoria pakken in het slot een punt, Kums onderuit bij Lukaku

Sampdoria Genua heeft zondagnamiddag op de 26e speeldag van de Serie A in het slot een punt kunnen redden tegen degradatieklant Palermo (1-1). Dennis Praet werd na 83 minuten naar de kant gehaald bij de bezoekers. Sven Kums moest wel het onderspit delven, op bezoek bij Lazio.

Palermo 1-1 Sampdoria

Na een strafschopdoelpunt van Nestorovski (31.) voor de thuisploeg leek Sampdoria lange tijd zonder punten terug naar Genua te moeten. Dat was echter buiten Quagliarella gerekend. De 34-jarige goaltjesdief prikte in de negentigste minuut alsnog de gelijkmaker tegen de touwen.

Naast

Praet

stond ook die andere ex-Anderlechtmiddenvelder Filip Djuricic aan de aftrap bij Sampdoria. Djuricic werd al vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald.

Palermo, met de Uruguayaan Diego Lopez alweer aan zijn vierde trainer toe dit seizoen, staat achttiende in de Serie A en zal er nog een flinke kluif aan hebben om zich te redden. Ondanks het puntje tegen Sampdoria staan de Sicilianen nog steeds zeven punten verwijderd van een veilige plaats. Sampdoria blijft hangen op de tiende stek.

Lazio Roma 1-0 Udinese

Udinese heeft zondag op de 26e speeldag van de Serie A zijn derde nederlaag op rij geleden. Op bezoek bij Lazio werd het 1-0. Sven Kums stond bij de bezoekers 66 minuten tussen de lijnen, Jordan Lukaku bleef op de bank bij de thuisploeg.

Lazio profiteerde twintig minuten voor tijd van handspel in de zestien van Samir. Topschutter Immobile vlamde vanop de stip zijn veertiende competitietreffer van het seizoen tegen de touwen. Bij Lazio was kapitein Lucas Biglia (ex-Anderlecht) geschorst en mocht Sergej Milinkovic-Savic (ex-Genk) invallen. Bij Udinese werd spits Cyril Théreau (ex-Charleroi en Anderlecht) op het uur naar de kant gehaald. Lazio klimt in de stand naar de vijfde plek, Udinese is in vrije val en staat nu vijftiende.

Chievo 2-0 Pescara

De 19-jarige Sofian Kiyine mocht één minuut voor tijd invallen bij Chievo, dat de drie punten thuishield (2-0) tegen rode lantaarn Pescara. Kiyine is een jeugdproduct van Standard, dat in de zomer van 2015 naar Chievo trok. Birsa (12’) en Castro (61’) zorgden voor de goals in Verona. Samuel Bastien bleef bij de thuisploeg op de bank. Chievo staat in de rangschikking elfde, Pescara blijft laatste.