© rr

© Goyvaerts

1 / 2
thumbnail: null

Door de thuisnederlaag van Antwerp tegen Seraing United (0-1) is de titelstrijd in de Belgische tweede klasse na 25 speeldagen opnieuw spannend.

rafhermans

Union 1-2 Tubeke

Tubeke profiteerde zondag optimaal van het verlies van Antwerp door met 1-2 te gaan winnen bij Union. The Great Old ziet Tubeke tot op twee punten naderen maar heeft wel een match minder gespeeld.

Doelpunten: 26' Liard 0-1 (pen), 41' Bocognano 0-2, 54' Da Silva 1-2

Rood: Massengo (Union)

Cercle Brugge 2-1 Roeselare

Ook Cercle Brugge vindt weer de aansluiting bij de top. De Vereniging pakte tegen Roeselare een belangrijke driepunter in eigen huis. Cercle is nu vierde op vier punten.

Doelpunten: 29' Brouwers 0-1, 40' Yagan 1-1 (pen), 48' Naudts 2-1

Koksijde 3-3 Virton

Nog op zondag deelden rode lantaarn Coxyde en Virton de punten na een spektakelrijke wedstrijd

Doelpunten: 29' Lazaar 0-1, 30' Romey 0-2, Dupuis 0-3, 40' Ternier 1-3 (pen), 61' en 84' Hillewaere 2-3 en 3-3 (pen)

Lierse 1-3 White Star Brussel

Lierse kende een teleurstellende avond op eigen veld. Het ging nog met een 1-1 gelijkspel de rust in nadat Koen Weuts de openingstreffer van Noel Soumah uitwistte, maar het venijn zat hem in de staart. In de laatste tien minuten vond Aurelien Joachim tweemaal de weg naar de netten en zo gingen de bezoekers met de drie punten lopen. Lierse blijft tiende met vijf punten achterstand op Lommel United, White Star is derde op drie punten van Antwerp.

Doelpunten: 38' Soumah (0-1), 42' Weuts (1-1), 83' en 89' Joachim (1-2 en 1-3)

Eupen 3-1 Heist

Ook in de Oostkantons zat het venijn in de staart van de wedstrijd. Tachtig minuten lang vielen er geen doelpunten, maar dan ging het snel. Ben Yagan leek de bezoekers de volle buit te bezorgen, maar in de slotminuten ging de thuisploeg op en over Heist. Eric Ocansey legde de gelijkmaker nog net in de reguliere speeltijd binnen, de twee doelpunten van Henry Onyekuru vielen in de blessuretijd. Eupen staat zo zesde in het klassement, Heist blijft voorlaatste.

Doelpunten: 79' Yagan (0-1), 89' Ocansey (1-1), 90+2' en 90+4' Onyekuru (1-2 en 1-3)

Dessel 1-0 Lommel United

Het trainersontslag bij Lommel United heeft niet het gewenste effect bereikt. De Limburgse ploeg ging voor de tweede week op rij onderuit. Op bezoek bij Dessel ging het met het kleinste verschil verliezen. Lommel blijft achtste in het klassement en ziet Seraing, dat vrijdag won van Antwerp, naderen tot op twee punten. Dessel schuift op naar de elfde plaats.

Doelpunten: 73' Drossaert (0-1)

Deinze 0-0 Geel

Een zoutloze partij in de buik van het klassement. Beide ploegen schieten weinig op met het punt en blijven respectievelijk dertiende en veertiende in de tweede klasse.