© BELGA

Perbet bezorgt Charleroi in laatste minuut puntje tegen Lokeren

De topper in Play-off 2B tussen Charleroi en Lokeren heeft geen winnaar opgeleverd. Lokeren leek genoeg te hebben aan twee snelle doelpunten van goaltjesdief Hamdi Harbaoui om de drie punten mee te graaien naar Oost-Vlaanderen, maar daar stak Jérémy Perbet een stokje voor. De Fransman scoorde voor de rust na defensief geklungel en legde in de allerlaatste minuut de 2-2 eindstand vast. Door het gelijkspel blijft het ongemeen spannend in de strijd om de eindwinst, Charleroi en Lokeren hebben beide acht punten.

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Lokeren

Het duel om de leidersplaats in Play-off 2B begon als een wervelwind. Javier Martos werd voor de aftrap nog in de bloemetjes werd gezet als Gouden Zebra (de prijs om de beste Charleroi-speler van het jaar), maar helaas voor Charleroi volgde Dessoleil niet in zijn voetsporen. De jonge verdediger verkeek zich al na zes minuten op een verre bal. Harbaoui nam het geschenk dankbaar aan en prikte de vroege 0-1 dankbaar tegen de touwen.

© Photo News

Charleroi reageerde bijna meteen via Perbet, maar de Fransman werd onterecht afgevlagd wegens offside. Lokeren liet het niet aan zijn hart komen, en verdubbelde drie minuten later zowaar tot 0-2. Opnieuw stond Harbaoui aan het kanon. Toch kwam Charleroi nog helemaal terug in de wedstrijd, via Perbet stond de 1-2 al na 13 minuten op het bord in een aangename pot voetbal. Davino Verhulst kreeg de bal niet weg na slecht verdedigen achterin, Perbet stond alweer op de juiste plaats en prikte zijn achttiende goal binnen.

Perbet topschutter

In de tweede helft gingen de Zebra’s met man en macht op zoek naar een tweede doelpunt, die kwam er in de allerlaatste minuut van de extra tijd na een discutabele hoekschop. Jeremy Perbet twijfelde niet, oog in oog met doelman Verhulst en legde de 2-2 eindstand in het zijnetje. Door zijn tweede doelpunt van de avond springt Perbet ook over Leye in de topschuttersstand, hij heeft nu 19 doelpunten gescoord. In de stand blijven Lokeren en Charleroi op kop, met beide acht punten, KV Mechelen speelde 1-1 gelijk en heeft zeven punten.