© EPA

© EPA

thumbnail: null

CHAMPIONS LEAGUE. Thorgan Hazard schittert met hattrick, Ajax vernederd door Rostov

De laatste speeldag van de play-offronde van de Champions League brachten spektakel. Thorgan Hazard blonk uit bij Borussia Mönchengladbach. Het jongere broertje van Eden scoorde een hattrick en was betrokken bij élk van de zes goals van zijn club tegen Young Boys Bern (6-1). Ajax kreeg dan weer een geweldige bolwassing van Anderlecht-killer-Rostov: 4-1.

wic

Hazard kreeg een basisplaats bij M’Gladbach en was samen met spits Raffael de grote man: elk scoorden ze een hattrick. Thorgan Hazard opende de score al na negen minuten door knap rustig te

© EPA

blijven alleen voor doel. Hij kapte zich voorbij doelman Mvogo en schoof de 1-0 tegen de touwen. Hazard had ook een voet in de 2-0 en de 3-0, allebei goals van Raffael. Na de pauze ging het festival gewoon door: Hazard mocht een voorzet in doel verlengen voor de 4-0, Raffael volleyde een voorzet van Hazard in doel voor de 5-0. Yoric Ravet kon nog wel tegen scoren, maar meteen daarop stond het alweer 6-1 nadat Hazard helemaal vrij onder doelman Mvogo mocht besluiten. Nadat M’Gladbach de heenmatch ook al gewonnen had met 1-3 dus een oververdiende kwalificatie voor de Borussen.

Ajax vernederd in Rostov

Ajax ging na het 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA roemloos ten onder bij Anderlecht-killer Rostov. Serdar Azmoun kopte nog voor rust de al bij al verdiende 1-0 in doel, en na pauze ging het snel. Ajax verloor zo goed als elk kopduel tegen de Russische nummer twee van vorig seizoen en het was dan ook geen wonder dat de 2-0 alweer op stilstaande fase viel. Vlak na rust kopte Aleksandr Yerokhin de dubbele voorsprong na een vrije trap in doel.

© EPA

Plots lukte niets meer bij Ajax, en nog eens tien minuten later stonden de Amsterdammers al 4-0 (!) in het krijt. Eerst verlengde Noboa een schot na een slecht weggewerkte hoekschop met de knie in doel, daarna mocht Dmitry Poloz zomaar alleen doorlopen richting Jasper Cillessen na een snelle counter. In de slotfase zorgde Davy Klaassen vanop de stip nog voor de eerredder voor Ajax.

De Camargo grijpt naast Champions League

Igor de Camargo kon zich met APOEL Nicosia niet plaatsen voor de Champions League. Na het 1-0 verlies in Kopenhagen, leek de thuisploeg op weg naar verlengingen dankzij een goal van Pieros Sotiriou. Een goal van Federico Santander in de slotminuten zorgde echter voor de 1-1 eindstand. De Camargo mocht één minuut voor tijd het tij nog proberen keren, maar slaagde daar niet in.

Bij Manchester City geen Kevin De Bruyne, Jason Denayer of Vincent Kompany in de selectie. Trainer Pep Guardiola stuurde een B-team het veld in nadat er op bezoek bij Steaua Boekarest al met 0-5 werd gewonnen. Dat leverde een bijzonder saaie pot voetbal op. Uiteindelijk zorgde Fabian Delph op voorzet van Jesus Navas er alsnog voor dat ze in Manchester nipt konden vieren.

Het Kroatische Dinamo Zagreb knikkerde de Oostenrijkers van Red Bull Salzburg ten slotte uit de Champions League. Nochtans was de match goed begonnen voor de ex-club van Massimo Bruno via een goal van Valentino Lazaro, maar enkele minuten voor tijd dwongen de Kroaten met een doelpunt van Junior Fernandes verlengingen af. Daarin ging Red Bull kopje onder toen Soudani in twee keer kon scoren.