© EPA

PRIMERA DIVISION. Luis Suarez scoort eerste keer, Atletico wint na hattrick Griezmann

FC Barcelona heeft op de zestiende speeldag in de Primera Division geen steek laten vallen. Barça won makkelijk met 5-0 van Cordoba en komt zo voorlopig op één punt van leider Real Madrid. Luis Suarez scoorde zijn eerste competitiegoal voor de Catalaanse club. Atletico Madrid won overtuigend van Bilbao en staat op een derde plaats. Antoine Griezmann scoorde een hattrick.

jvh, vtvn

Suarez scoorde de 2-0, nadat Pedro al na 71 seconden de score opende en voor het op één na snelste doelpunt in de Spaanse hoogste klasse zorgde. Enkel El Arabi van Granada scoorde ooit sneller, na 44 seconden. Gerard Piqué dikte aan tot 3-0 en toen was het Messi time. De Argentijn scoorde de 4-0 en 5-0, goed voor doelpunt 49 en 50 van het kalenderjaar.

Luis Suarez scores his first goal in the Liga... door proximus11

Atletico overtuigend naar derde plaats

Atletico Madrid heeft een geruststellende 1-4 overwinning geboekt op het veld van Athletic Bilbao. De thuisploeg kwam eerst op voorsprong na een kopbalgoal van Rico, 1-0 was ook meteen de ruststand. Na de rust was het echter de beurt aan Antoine Griezmann om te schitteren. Meteen na de rust zette hij de stand op 1-1. Daarna scoorde Garcia een penalty, goed voor de 1-2 voorsprong. In het laatste kwartier vervolledigde Griezmann zijn hattrick, met drie doelpunten zette de Fransman zijn ploeg op weg naar een overtuigende 1-4 zege. In de stand staat kampioen Atletico nog drie punten achter Barcelona en vier punten achter leider en stadsrivaal Real.

Speeldag 16:

VrijdagCelta de Vigo - Almeria 0-1

Zaterdag:Barcelona - Cordoba 5-0Levante - Real Sociedad 1-1Eibar - Valencia 0-1Vallecano - Espanyol 1-3

Zondag:Villarreal - Deportivo 3-0Granada - Getafe 1-1Elche - Malaga 1-2Bilbao - Atletico Madrid 1-4

Bekijk hier de volledige stand in de Primera Division!