Premier League / Speeldag 34

Liverpool - Crystal Palace

1 - 2
Philippe Coutinho24'
42'Christian Benteke74'Christian Benteke

79' Wissel

in: Trent Alexander-Arnold
out: Dejan Lovren

82' Wissel

in: Alberto Moreno
out: James Milner

84' Wissel

in: Marko Grujic
out: Nathaniel Clyne

89' Geel

Marko Grujic

39' Geel

Christian Benteke

42' Doelpunt

1-1 Christian Benteke
Assist: Yohan Cabaye

60' Geel

Luka Milivojevic

74' Doelpunt

1-2 Christian Benteke
Assist: Jason Puncheon

78' Wissel

in: Patrick van Aanholt
out: Wilfried Zaha

83' Wissel

in: Damien Delaney
out: Yohan Cabaye

88' Wissel

in: Fraizer Campbell
out: Christian Benteke
Start wedstrijd 17:30 Plaats Liverpool Stadion Anfield Toeschouwers 53 086 Scheidsrechter André Marriner

Benteke held van de dag tegen ex-ploeg Liverpool

Benteke krijgt felicitaties van zijn ploegmaats na zijn doelpunt Foto: REUTERS

In de Premier League moest Christian Benteke het vandaag opnemen tegen zijn ex-ploeg Liverpool, die hij afgelopen zomer verruilde voor Crystal Palace. Liverpool kwam al vroeg op voorsprong via Coutinho (24’) maar uitgerekend Benteke werd de held van de namiddag voor ‘The Eagles’. Hij scoorde vlak voor rust en in de 74ste minuut.

Bij Liverpool zat de carrière van Rode Duivel Benteke al na één op een dood spoor en liet coach Jürgen Klopp hem afgelopen zomer verstaan dat hij niet meer in zijn toekomstplannen paste. Bij Crystal Palace verloopt het de recordaankoop beter, deze middag kon hij zijn dertiende en veertiende competitietreffers optekenen tegen uitgerekend... Liverpool. Zo komen de Londenaars op zeven punten van de degradatieplaats en kunnen ze wat rustiger ademhalen. Voor Liverpool is deze nederlaag een streep door de rekening want ze komen nu op vijf punten van Tottenham, dat twee matchen minder gespeeld heeft.

De wedstrijd begon nochtans zeer goed voor Liverpool. Coutinho trapte een vrije trap haarfijn voorbij Hennessey in de linkerhoek en zo leek de Liverpooltrein vertrokken. Het was echter niet Liverpool dat voor de 2-0 ging, maar Benteke die de 1-1 voorbij collega Rode Duivel Simon Mignolet knalde. In de tweede helft ging hij door op zijn elan; al vallend kopte hij de 1-2 binnen. In de 88ste minuut werd hij nog gewisseld, maar dat mocht de pret niet baten.

Het einde werd nog spannend met een blessuretijd van maar liefst zes (!) minuten en bijhorend slotoffensief van Liverpool, maar Crystal Palace kraakte niet en kon zo de drie punten naar Londen nemen.

Het voorlopige klassement in Engeland:

1. Chelsea - 32 - 75 ptn. 2. Tottenham - 32 - 71 ptn. 3. Liverpool - 34 - 66 ptn. 4. Manchester City - 32 - 64 ptn. 5. Manchester United - 32 - 63 ptn.

12. Crystal Palace - 33 - 38ptn.