© AFP

Mandzukic zorgt meteen voor prijs bij Atletico

Atlético Madrid heeft vrijdagavond in het eigen Vicente Calderonstadion voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Spaanse Supercup gewonnen. In een Madrileense stadsderby haalde de landskampioen het in de terugwedstrijd met het kleinste verschil (1-0) van Bekerwinnaar en aartsrivaal Real Madrid. De Kroatische aanwinst Mario Mandzukic (ex-Bayern München) scoorde na amper twee minuten het beslissende doelpunt. De heenwedstrijd was eerder in Santiago Bernabeu op 1-1 geëindigd.

vml

In een potige wedstrijd vielen er in totaal elf gele kaarten. Atlético-coach Diego Simeone werd al in de eerste helft naar de tribune verwezen. Tijdens een woede-aanval gaf de coach de vierde official een tikje op zijn achterhoofd. In blessuretijd moest ook Real-draaischijf Luka Modric met zijn tweede gele kaart het veld verlaten, maar toen was het kalf al verdronken. Bij Atlético stond Rode Duivel Toby Alderweireld niet op het wedstrijdblad. De verdediger stuurt immers aan op een vertrek uit de Spaanse hoofdstad. Heel wat clubs uit de Premier League tonen interesse in de ex-Ajacied.

Voor Atlético was het de eerste thuiszege tegen hun stadsgenoten sinds 1999. Ze hebben meteen hun revanche te pakken voor de in mei verloren Champions League-finale. Succescoach Simeone blijft ondertussen de trofeeën opstapelen in het Vicente Calderonstadion. Sinds hij in 2012 het roer bij de club overnam, pakte de vurige Argentijn al vijf prijzen met Los Colchoneros.