thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

BUNDESLIGA. Mönchengladbach speelt gelijk, Hazard valt in

Op de eerste speeldag in de Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach 1-1 gelijk gespeeld tegen Stuttgart. Schalke 04 liet zaterdag meteen een steek laten vallen. De club uit Gelsenkirchen ging met 2-1 onderuit op het veld van Hannover 96, de ex-club van Sebastien Pocognoli. Vrijdag opende Bayern de competitie met een 2-1 zege tegen het Wolfsburg van Kevin De Bruyne en Junior Malanda.

Jef Van Hoofstat, vtvn

Bij Mönchengladbach begon Thorgan Hazard op de bank. De Belg zag pas na de pauze een doelpunt vallen. Alexandru Maxim zette de bezoekers uit Stuttgart in de 51e minuut op een 0-1 voorsprong. Goed 20 minuten voor tijd mocht Hazard invallen. In zijn eerste optreden kon de Belgische Gouden Schoen tot twee keer toe de keeper van Stuttgart aan het werk zetten. Twee minuten voor affluiten zorgde Christoph Kramer voor de gelijkmaker, waardoor M'Gladbach een start in mineur vermeed.

Nederlaag Schalke

Schalke 04 kwam in Hannover nog wel op voorsprong. Amper twee minuten na de rust opende Klaas-Jan Huntelaar de score: 0-1. Drie dolle minuten bezorgden Hannover 96 echter de drie punten. Edgar Prib maakte na 67 minuten de gelijkmaker. Drie minuten later was Prib de man van de assist. Joselu scoorde de 2-1 en bezorgde de thuisploeg zo een stuntzege.

Bayern klopt Wolfsburg door misser Malanda

Gisteren openden Bayern en Wolfsburg de debatten in de Bundesliga. Voor de aftrap was er ruime aandacht voor de WK-triomf van afgelopen zomer, maar die show werd niet voortgezet op het veld in de eerste helft. Bayern begon sloom aan de wedstrijd, en de weinige kansen voor de thuisploeg werden gepareerd door een sterke Wolfsburg-doelman Max Grün. Maar naarmate de eerste helft vorderde monopoliseerde Bayern meer en meer het balbezit, Wolfsburg moest alle zeilen bijzetten maar uiteindelijk moest het toch nog voor rust het hoofd buigen: Arjen Robben kapte met een fraaie beweging Luiz Gustavo uit en kon voorzetten. Voor het doel stond Thomas Müller klaar, die met zijn rechter de 1-0 tegen de netten trapte.

Ook na rust was Arjen Robben de gevaarlijkste speler op het veld. Al in de eerste minuut van de tweede helft ging de Nederlander er na een balrecuperatie aan de middellijn als een haas vandoor. Na fraai en snel samenspel kwam Robben aan het Wolfsburg-doel opnieuw in balbezit en rondde ditmaal zelf af met een prachtige krul: 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar Wolfsburg begon nu pas bevrijd te spelen. De jacht op een aansluitingstrefffer werd ook snel bekroond toen Olic (ex-Bayern) de wederoptredende Badstuber vijf minuten later ter plekke liet en de 2-1 vanop grote afstand via de onderkant van de lat voorbij Neuer ramde.

De rest van de tweede helft was een maat voor niets, tot invaller Junior Malanda plots alleen voor Neuer stond, maar het leer eerst via de doelman onbegrijpelijk tegen de lat trapte, en vervolgens ook de rebound op onbegrijpelijke wijze niet in doel kreeg. Bayern-invaller Rode leek het deksel op de neus van Wolfsburg te drukken, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Bayern haalde het uiteindelijk makkelijk en gaat meteen aan de leiding in de Bundesliga.