Was de spaghetti-pompoen. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de pompoen in de oven voor ongeveer 45 minuten. Als je er met een punt van een mes inprikt moet hij wel zacht zijn. Laat de oven aanstaan.
Haal met een lepel de zaden en zaadlijsten uit de pompoen en dan het slierterige vruchtvlees. Meng de pompoen met 1 à 2 blikjes uitgelekte tonijn in stukjes, of met een pakje gerookte fijngesneden zalm. Als variatie kun je ook gebakken uitjes en uitgebakken spekjes toevoegen, van b.v. een pak spekblokjes en twee uitjes. Doe de pompoen in een ovenschaal. Klop 3 eieren los met een ruime scheut slagroom of een potje crème fraîche, voeg zout en peper toe en giet over de pompoenschotel. Bestrooi met 100 gram geraspte gruyère of pittige Hollandse kaas.
Zet in de oven totdat het gerecht heet en lichtbruin is.
Reacties op bericht (1)
02-12-2010
pompoen
Hoi Mikki, Spaghettipompoen heb ik niet maar het vorige recept voor het dessert ga ik zeker maken. groetjes, Dorothé