Kun je - zoals ik- de hand leggen op bv de punjabi spice blend van Sainsbury`s dan kan je die heel goed gebruiken voor een smakelijke pastinaaksoep. Met gewone kerrie zal het ook wel lukken, maar de punjabi spice blend is bijzonder lekker gekruid. Je kunt natuurlijk proberen het zelf na te maken, Voor een deel staan de verhoudingen op het potje: 19% gemalen koriander, Gember, komijn, zout en cardamom, 7% elk, Kruidnagels en fenegriek, 5% elk, Verder nog gedroogde knoflook, laurierblad, zwarte peper, chilipoeder en paprikapoeder. Alles gemalen. Ik maal mijn kruidenmixen in een oude elektriese koffiemolen.
De pastinaaksoep: Fruit een ui wat olie en doe er een eetlepel punjabi-kruiden of kerrie bij. Fruit twee pastinaken geschild en in blokjes even mee, giet er een liter kippenbouillon bij, breng aan de kook en kook 10 à 15 minuutjes. Pureer de soep en voeg een half blikje kokosmelk toe. Proef op zout en peper!
Buiten nog steeds sneeuw, zelfs de kaardenbollen zitten er vol mee.