Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    03-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommers op kerriezuur
    Toen ik in het voorjaar komkommerzaad kocht bij Wout Spaan in Kortenhoef was ik een beetje kribbig over de prijs..4 euro voor een zakje met een handje minizaadjes...merk van Hemert & co. Voor pompoenen betaal je niet meer dan 2 euro. Wat wist ik van de kaskomkommer.
    Twee planten heb ik gezet in de kas, het leek me genoeg, en dat was het ook; voor Lie voor mij, voor de buren en voor passanten, komkommers, komkommers, komkommers, iedere dag weer, pas de laatste weken neemt de groene vloed af.


    Dit recept komt van internet, officieel wordt het met Doesburgse azijn en mosterd gemaakt, ik maak het voor de 1e keer, ik weet dus nog niet hoe het over een tijdje smaakt, het sausje is in ieder geval wel lekker kruidig.

    Neem 6 à 7 komkommers van 25 centimeter, schil ze, zaad eruit, snij ze in vingerdikke stukken, bestrooi ze met zout en laat ze een nacht uitlekken.
    Spoel ze af, en laat ze drogen op een schone theedoek en schik in schone potten - ik tik de potten af en toe op een plank zodat de stukjes komkommer goed naar beneden zakken.

    Maak ondertussen de saus:
    meng 40 gram bloem met 50 gram suiker, 1 volle theelepel kurkuma, 10 gram kerrie en een halve theelepel zout.
    Roer er twee eetlepels dyonmosterd, 2 eetlepels slaolie en 0,75 cl azijn door, klontjes er goed uitroeren, breng dit mengsel aan de kook onder voortdurend roeren.
    Kook het even goed door. Giet op de komkommerstukjes, zorg dat alle lucht tussen de stukjes weg is. Sluit de potten goed af, en bewaar op een koele en donkere plaats.

    Wacht minimaal enkele weken met eten.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs