Mijn voorraad
pompoenen loopt ernstig gevaar. Door de strenge winter, en onze
afwezigheid van enkele weken is het te koud geweest in mijn
benedenkeuken, en moeten Lie en ik erg ons best doen de verrotting voor te zijn: veel pompoen op het menu dus!!
Vaak maak ik pompoen kerriesoep, een easy recept zonder nadenken onder het koken.. Hier in NO frankrijk kan je niet echt aan een goed kerriemengsel komen. De Lorrainers vinden het al heel wat om kerrie uit een potje van de supermarkt te gebruiken. Wel houden ze bijna allemaal van een lekker kerrie-smaakje. Ik koop in Nl bij de Indische toko het kerriemengsel mild madras, wat super past bij de pompoen.
Fruit zachtjes een ui in een scheutje olie (bv arachide), en voeg een á twee eetlepels mild madras toe ( afhankelijk of je een sterke of een wat zachtere kerriesmaak wilt) Schil en snij een pompoen van ongeveer een kilo in blokjes, bv een oranje of groene hokkaido of een butternut,( die je in de turkse en marokkaanse winkels kan kopen, zie foto) en doe deze bij de ui. Voeg ongeveer anderhalve liter water bij ( één liter als je dikke soep wilt) en 3 kruidenbouillon of kippenbouillon blokjes ( met kippenbouillon is de smaak wat voller, de kruidenbouillon is voor de vego dag en ook erg lekker). Als de pompoen gaar is kan je de soep fijnmaken met de staafmixer.
met deze soep kan je knutselen wat je wilt, prei toevoegen, peterselie, koriander,knoflook of kokosmelk...zelf vind ik hem simpel het fijnst.