De siroop die ik van de week heb gemaakt was heerlijk. Mijn buren dachten dat het van lichi`s was gemaakt..lekker zoet en toch fris. Vandaag heb ik de siroop nog een keer gemaakt, maar nu met eigen appelsap uit de sapkoker (die appelsap is een beetje dikkig..daar ben ik niet zo gek op) als basis en dus1 liter appelsap met tien niet al te grote schermen laten trekken, voor 24 uur. Daarna gezeefd en er een kilo suiker bijgedaan, en dan nog even goed door gewarmd ( 80 graden) totdat de suiker is gesmolten. De flessen met heet water afgewassen, de doppen uitgekookt.
Het sap van een uitgeperste citroen toegevoegd en 25 gram in warm water opgeloste citroenzuur. Het leverde 1,75 liter siroop op. Morgen proeven.
In de tuin gaat alles goed. De aardappels groeien goed, en de meeste kruiden ook. We eten bergen met sla en maken zelfs sla-soep. Nog heel eventjes tot de doperwtjes geoogst kunnen worden. Het enige probleem in de tuin is de ruimte..mijn tuin is ondanks dat Lie pas 24 vierkante meter erbij heeft gespit echt niet groot genoeg voor alle nieuwe planten die ik uit Nederland heb meegenomen: Yacon (of appelwortel), suikerwortel, onsterfelijkheidskruid, apios of indiananwortel en nog veel meer gekke eetbare planten. Jullie zullen er nog van horen.
Op de foto: Calendula Officinalis en bloeiende aardappelplant Rosabelle.