Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierbloesemsiroop
    Nu maken: vlierbloesemsiroop..

    Pluk op een droge dag 12 tot 15 vlierbloesemschermen..12 als het grote zijn. De bloemen moeten wel mooi open zijn maar zeker niet "over the top"..Was ze voorzichtig als je dat nodig acht ( ik heb het wel gedaan, er kwam best wat vuil af). Leg de schermen in een ruime schaal.
    Snij twee mooie biologische citroenen in dunne schijfjes en leg deze op de bloemen.
    Vul bij met water totdat het onder staat en laat afgedekt met een bord of deksel 24 uur staan. Ik heb er zelf 1,5 liter water bijgedaan.

    Zeef daarna het geheel zorgvuldig door een doek en meet het sap. Je kunt voor een sterkere citroensmaak het sap van een uitgeperste citroen of limoen toevoegen. Ik heb ook gelezen dat er mensen zijn die er het sap van sinaasappelen (2) of grapefruit bijdoen. Mijn hoeveelheid sap was 1,6 liter. Doe het vliersap in een flinke pan
    Voeg voor iedere liter een kilo suiker toe en verwarm het geheel onder roeren totdat de suiker is opgelost.
    Laat het vocht afkoelen

    Vermeng 20 gram citroenzuur per liter vocht met wat warm water ( ik nam dus 30 gram) en roer totdat het is opgelost. Doe dit bij de siroop en roer het goed door. Giet de siroop in gesteriliseerde flessen en sluit af met uitgekookte doppen of kurken.









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    05-06-2012
    champagne met een glimlach
    Helemaal vergeten, dus nu nog even op de valreep. 700 gr rietsuiker, 4 l water, 12 grote vlierbloesemschermen (open en goed rijp), 1 citroen (rasp en sap), 2 eetlepels witte wijnazijn. 
    Los de suiker in het water op. Doe alle ingredienten in een grote pan, dek af en laat 24 uur staan. Zeef het erna en giet in flessen. Laat 2 weken staan. Daarna lekker in het zonnetje opdrinken.
    Het is een recept uit een boek van Alma Huiskens.
    Succes


    05-06-2012, 09:21 geschreven door Dorothé
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs