Er mislukt wel eens wat, ook in míjn keuken. Zo heb ik een paar prachtige beugelflessen gevuld met limonadesiroop die niet meer uit de fles wil...het is gelei geworden! Met een van de twee flessen heb ik gisteren fruit-tellajam gemaakt: Met veel moeite heb ik de stijve witte aalbessengelei uit de fles gekregen (met hulp van heet water, Lie en de achterkant van een pollepel) en deze siroop-drap gemengd met 300 gram aardbeien, 500 gram geprakte banaan en 250 gram geleisuiker, ik neem niet meer suiker dacht ik want de gelei was al zoet genoeg. Als jam is het ook niet echt gelukt, je kan het nog wel op een broodje smeren, maar het is erg dun voor jam. Ik heb erover nagedacht hoe dat kan, maar volgens mij moet je pectine niet teveel of te lang of misschien niet 2x verwarmen, dan verdwijnt de bindende eigenschap.
De smaak van de jam is weer een uitvinding, deze combinatie van witte bessen, banaan, aardbei en veel suiker geeft een zoet fruit-tella smaakje..heerlijk in de yoghurt..komen de zoetekauwen ook eindelijk eens aan bod.